Όταν ανοίγεις μία καινούρια συσκευασία αλεσμένου καφέ, το πιο πιθανό είναι ότι μεθάς με το άρωμά του.

Όταν ανοίγεις μία καινούρια συσκευασία αλεσμένου καφέ, το πιο πιθανό είναι ότι μεθάς με το άρωμά του. Προσωπικά, νομίζω ότι δεν υπάρχει καλύτερο από το πρώτο φλυτζάνι που φτιάχνεις με ένα φρέσκο, ανοιγμένο μόλις, καφέ, είτε είναι φίλτρου, νες ή εσπρέσο.

Όπως φαίνεται, όμως, ο αλεσμένος καφές κρύβει περισσότερα από ό,τι βλέπεις με γυμνό μάτι. Σύμφωνα με τον FDA, τον Οργανισμό Τροφίμων και Φαρμάκων των ΗΠΑ (Food and Drug Administration) περιέχει έντομα και μάλιστα υπάρχει ειδική ρύθμιση για την ποσότητα μαμουνιών που επιτρέπεται στον αλεσμένο καφέ!

Ο FDA θεωρεί ότι τα έντομα είναι «φυσικά ή αναπόφευκτα ελαττώματα στις τροφές που προορίζονται για κατανάλωση από ανθρώπους, τα οποία όμως δεν παρουσιάζουν κίνδυνο για την υγεία».

Αυτό που εννοεί είναι ότι τα έντομα καταλήγουν με φυσικό τρόπο στον αλεσμένο καφέ και σε άλλες τροφές, στη διάρκεια της επεξεργασίας τους και ως επί το πλείστον είναι ακίνδυνα. Εξάλλου, για να είμαστε και ρεαλιστές, πάνω από 2 δισεκατομμύρια κατοίκων της Γης έχουν τα έντομα ως μέρος της καθημερινής τους διατροφής.

Μάλιστα, ο οργανισμός θεωρεί τα έντομα ως μία βιώσιμη πηγή πρωτεΐνης που μπορεί να βοηθήσει στην αντιμετώπιση της έλλειψης τροφής.

Βέβαια, για να είμαστε ειλικρινείς, είναι λίγο περίεργο να μαθαίνεις ότι ο καφές σου μπορεί να έχει έντομα, ή έστω κομμάτια εντόμων, ειδικά όταν μία εταιρεία απολυμάνσεων και αντιμετώπισης προβλημάτων με έντομα ανέφερε σε ρεπορτάζ της Huffington Post ότι μπορεί να καταναλώνουμε χωρίς να το γνωρίζουμε πάνω από 136.000 θραύσματα εντόμων το χρόνο μέσω του καφέ μας!

Αυτό είναι φυσικά το «χειρότερο» σενάριο. Σε κάθε περίπτωση να θυμάσαι ότι κάτι τέτοιο δεν είναι επικίνδυνο για την υγεία σου αλλά ίσως θα ήθελες να επενδύσεις σε ένα μύλο του καφέ, για να αγοράζεις ολόκληρους σπόρους πλέον και όχι αλεσμένο καφέ. Λέω εγώ τώρα….

 

empty alt

Ποια είναι η ιστορία του φιλοδωρήματος;

Το πουρμπουάρ μετά το τέλος ενός γεύματος, είναι μια συνήθεια που πολλοί σε όλο την ακολουθούν πιστά για να δείξουν με αυτό τον τρόπο την εκτίμησή τους για την εξυπηρέτηση που έλαβαν.
empty alt

Το σπιτικό παγωτό που μπορείς να φτιάξεις μόνο με ένα υλικό!

Έχεις ένα τσαμπί από μπανάνες που κοντεύουν να χαλάσουν; Κόψε τις σε κομμάτια και βάλε τις στην κατάψυξη.
empty alt

ΤΟ ΚΑΤΑΣΤΗΜΑ ΤΟΥ ΜΕΛΛΟΝΤΟΣ ΜΑΣ! ΓΕΥΣΗ ΑΠΟ ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ ΜΕ HIGH TECH ΦΙΛΟΣΟΦΙΑ & ΝΕΑ SMART ΤΜΗΜΑΤΑ

Η AB κάνει το μέλλον των αγορών σαφέστατο! Με νέες κατευθυντήριες γραμμές σχεδιασμού για τα iconic νέα καταστήματα της αλυσίδας που διαγράφουν ένα αισθητικά σημαντικό μέρος του αστικού τοπίου.
empty alt

Πώς θα ενθαρρύνετε τα παιδιά σας να συμμετέχουν στη μαγειρική και να την αγαπήσουν

Λίγο οι τηλεοπτικές εκπομπές μαγειρικής, λίγο η τάση να επιστρέφουμε στο σπιτικό φαγητό (ή τουλάχιστον να το προσπαθούμε), λίγο το ότι το στερεότυπο «τα αγόρια δεν μαγειρεύουν» ολοένα χάνει έδαφος (ελπίζω δηλαδή), κάποιοι γονείς επιχειρούμε να μετατρέψουμε το καθημερινό μαγείρεμα σε οικογενειακή...
empty alt

«Οι σεφ δεν μπορούν να κάνουν θαύματα αν δεν έχουν καλή πρώτη ύλη»

Όπως μαθαίνουμε στο περιοδικό Αθηνόραμα με τις λέξεις του Δημήτρη Αντωνόπουλου, σε μια περίοδο αναζητήσεων εθνικής γαστρονομικής αυτογνωσίας, που αποκτούν ιδιαίτερη σημασία στην επέτειο 200 χρόνων από την Επανάσταση του 1821, οι Χρυσοί Σκούφοι προσκάλεσαν τον Έκτορα Μποτρίνι, chef-patron του...
empty alt

Εξωτικές μπάρες cheesecake-καρύδας

Όχι μόνο για τους λάτρεις της καρύδας, αυτό το επιδόρπιο έχει όλα όσα αγαπάτε στις μπάρες cheesecake, καθώς και την ονειρικότητα της κρεμώδους καρύδας. Σκεφτείτε piña coladas ή πίτα με κρέμα καρύδας σε ένα επιδόρπιο με στρώσεις που είναι πιο εύκολο να το φτιάξετε και να το μοιραστείτε (ιδανικό για πάρτι,...
empty alt

Barbie Cocktail: μια συνταγή για να μπεις στον μεθυστικά ροζ κόσμο της

H Barbie έχει αυτή την εποχή την τιμητική της και σε κερνάει το κοκτέιλ της
empty alt

Παγωμένο Μοχίτο καρπούζι – το απόλυτο καλοκαιρινό ποτό

Ξέχνα το καρπούζι με φέτα… το Καρπούζι Μοχίτο ήρθε να μεθύσει το καλοκαίρι σου
Back To Top