Ξέχνα το καρπούζι με φέτα… το Καρπούζι Μοχίτο ήρθε να μεθύσει το καλοκαίρι σου

Το καλοκαίρι απαιτεί ένα κρύο, δροσιστικό ποτό ανά πάσα στιγμή και πιστεύουμε ότι αυτή η παγωμένη εκδοχή του κλασικού mojito με καρπούζι είναι ό,τι πιο τέλειο. Άψογα γλυκαντικό και δροσιστικό με μέντα, αυτό το φρουτώδες καλοκαιρινό κοκτέιλ θα είναι το νέο σας ποτό δίπλα στην πισίνα. Προειδοποίηση: Αφού το δοκιμάσετε, μπορεί να θέλετε να κρατήσετε το καρπούζι στην κατάψυξή σας όλο το καλοκαίρι, ώστε να είστε έτοιμοι να το φτιάξετε κάθε στιγμή.

Το απλό σιρόπι μέντας.

Αν δεν έχετε φτιάξει ποτέ απλό σιρόπι, μην έχετε άγχος – πραγματικά δεν θα ήταν πιο εύκολο να το φτιάξετε. Το μόνο που χρειάζεται να κάνετε είναι να συνδυάσετε ίσα μέρη ζάχαρης και νερού σε μια μικρή κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά στο μάτι της κουζίνας και να ανακατέψετε μέχρι να ομογενοποιηθούν. Για αυτό το απλό σιρόπι mojito, αλλάξαμε λίγο τα πράγματα προσθέτοντας μέντα στο μείγμα μας. Η διαδικασία είναι ακριβώς η ίδια, απλά πετάξτε τη μέντα σας αφού στραγγίσετε το σιρόπι σας.

Το καλύτερο κομμάτι: Μπορείτε να το κάνετε νωρίτερα! Φτιάξτε το μέχρι και μια εβδομάδα νωρίτερα και διατηρήστε το στο ψυγείο σας μέχρι να είστε έτοιμοι για χρήση. Έχετε έξτρα; Δώστε στις αγαπημένες σας συνταγές μοχίτο μια έξτρα γευστική ώθηση.

Το καρπούζι.

Για να αποκτήσετε αυτή την ιδανική παγωμένη συνοχή, παγώστε το καρπούζι σας πριν το ανακατέψετε. Μπορείτε να το κάνετε έως και 2 ώρες νωρίτερα ή να ψιλοκόψετε και να το διατηρήσετε στην κατάψυξη για έως και ένα μήνα. Εν τω μεταξύ, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τις παγωμένες φέτες σας ως υλικά για άλλες αναμείξεις, όπως οι παγωμένες μαργαρίτες μας με καρπούζι.

ΑΠΟΔΟΣΕΙΣ:

2 μερίδες

ΧΡΟΝΟΣ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑΣ:

15 λεπτά

ΣΥΝΟΛΙΚΟΣ ΧΡΟΝΟΣ:

2 ώρες 20 λεπτά

Συστατικά

ΑΠΛΟ ΣΙΡΟΠΙ ΜΕΝΤΑΣ

12 φύλλα μέντας

1/4 κουτ. κρυσταλλική ζάχαρη

1/4 κουτ. νερό

ΜΟΧΙΤΟ ΚΑΡΠΟΥΖΙ

3 κ.σ. καρπούζι χωρίς κουκούτσια σε κύβους

Χυμός από 2 λάιμ

90 ml. (ή περισσότερο) λευκό ρούμι

Σφήνες λάιμ, για το σερβίρισμα

Εκτέλεση

ΑΠΛΟ ΣΙΡΟΠΙ ΜΕΝΤΑΣ

Σε μια μικρή κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά, βάλτε τη μέντα, την κρυσταλλική ζάχαρη και το νερό να βράσουν, ανακατεύοντας να διαλυθεί η ζάχαρη. Μαγειρέψτε 1 λεπτό και στη συνέχεια αποσύρετε από τη φωτιά. Αφήστε το να κρυώσει.

Αφαιρέστε τη μέντα. Μεταφέρετε το σιρόπι σε αεροστεγές δοχείο και το βάζετε στο ψυγείο μέχρι να το χρησιμοποιήσετε.

Το σιρόπι μπορεί να παρασκευαστεί 1 εβδομάδα νωρίτερα. Διατηρήστε το κρύο.

ΜΟΧΙΤΟ ΚΑΡΠΟΥΖΙ

Σε ένα μεγάλο ταψί ή σε ένα δοχείο κατάλληλο για κατάψυξη, τοποθετήστε το καρπούζι σε μία στρώση. Καταψύξτε μέχρι να παγώσει τελείως, τουλάχιστον 2 ώρες ή έως 1 μήνα.

Μεταφέρετε το παγωμένο καρπούζι σε ένα μπλέντερ. Προσθέστε χυμό λάιμ, ρούμι και 1/4 φλιτζάνι απλό σιρόπι μέντας και ανακατέψτε μέχρι να ομογενοποιηθούν. Δοκιμάστε και προσθέστε περισσότερο ρούμι ή απλό σιρόπι για γεύση.

Μοιράστε το mojito στα ποτήρια. Σερβίρετε με λάιμ.

empty alt

Οι φυτικές ίνες ασπίδα για τις χρόνιες παθήσεις

Μείωση του κινδύνου εκδήλωσης χρόνιων παθήσεων, όπως η στεφανιαία νόσος, το εγκεφαλικό, ο διαβήτης και διάφορες μορφές καρκίνου έχουν όσοι ακολουθούν μια διατροφή πλούσια σε φυτικές ίνες.
empty alt

Τι σχέση έχει το πιάτο ενός Γερμανού, ενός Έλληνα κι ενός Ιταλού με το εισόδημα ενός Φιλιππινέζου;

Το ψάρι που έχω στο πιάτο μου μπορεί να καθορίσει το μέλλον ενός ανθρώπου στις Φιλιππίνες; Μπορούμε μέσα από την καταναλωτική μας συμπεριφορά να φέρουμε την αλλαγή στην κοινωνία και τη φύση; Σύμφωνα με τη νέα μελέτη του WWF με τίτλο: «Βιώσιμος τόνος από τις Φιλιππίνες για την Ευρώπη», που […]
empty alt

Τι άλλο θα δουν τα μάτια μας; Έφτιαξαν ντόνατ που φωσφορίζει!

Mετά τον καφέ στο αβοκάντο, ξέρεις, το avolatte, που δημιούργησε ένα καφέ στη Μελβούρνη, η Αυστραλία πρωτοτυπεί και πάλι και συστήνει στον κόσμο το glownut, το ντόνατ που φωσφορίζει! Είναι το φαγητό που υπόσχεται ότι μπορείς να το φας άφοβα σε συνθήκες απόλυτου σκότους, π.
empty alt

ΓΡΑΒΙΕΡΑ ΝΑΞΟΥ

Η γραβιέρα Νάξου, με τη γλυκιά βουτυράτη γεύση, είναι από τις καλύτερες της Ελλάδας και γι’ αυτό θεωρείται από τα πιo αγαπημένα επιτραπέζια τυριά της Ελλάδας.
empty alt

Το λάθος που κάνουμε όλοι όταν μαγειρεύουμε κρέας

Αν πάντα αλατοπιπερώνεις την μπριζόλα πριν από το ψήσιμο, ήρθε η στιγμή να το ξανασκεφτείς. Σύμφωνα με τη βρετανική εταιρεία Gourmet Meat Club (που κάνει delivery το κρέας στο σπίτι των καταναλωτών), το καρύκευμα πριν από το ψήσιμο είναι ένα κοινό λάθος στη μαγειρική, το οποίο σκληραίνει […]
empty alt

Χριστουγεννιάτικα μπισκότα

Αυτά τα εύκολα χριστουγεννιάτικα μπισκότα μπορούν να διακοσμηθούν ψεκάζοντάς τα με χρωματιστή κρυσταλλική ζάχαρη ή με φυτικά μαγειρικά ή χρώματα ζαχαροπλαστικής ή να μπορούν να αρωματιστούν με εσπεριδοειδή, μπαχαρικά ή γλυκιά ζαχαρόπαστα.
empty alt

Ρολά λαζάνια – λαχταριστές μπουκιές που κυλάνε απολαυστικά στο στόμα!

Pasta lovers for ever! Σκέφτεσαι τίποτα καλύτερο από μια βραδιά ζυμαρικών! Στο τέλος της εβδομάδας, οι κανόνες – όπως και τα γεύματα μόνο για τους άλλους – καταργούνται.
empty alt

French Bread Pizza – μια εύκολη συνταγή που θα σας ταξιδέψει σε γαλλικό μπιστρό

Ξέρουμε όλοι αυτό το συναίσθημα: Λαχταράτε τη σπιτική πίτσα, αλλά τη θέλετε γρήγορα—δεν έχετε χρόνο να ασχοληθείτε με την λεπτή ζύμη πίτσας. Η λύση; Πάρτε ένα καρβέλι γαλλικό ψωμί και ετοιμαστείτε για την απολαυστικότερη εμπειρία πίτσας. Αντί να ασχολείστε με τη ζύμη, χρησιμοποιήστε μια μπαγκέτα...
Back To Top