Ξέχνα το καρπούζι με φέτα… το Καρπούζι Μοχίτο ήρθε να μεθύσει το καλοκαίρι σου

Το καλοκαίρι απαιτεί ένα κρύο, δροσιστικό ποτό ανά πάσα στιγμή και πιστεύουμε ότι αυτή η παγωμένη εκδοχή του κλασικού mojito με καρπούζι είναι ό,τι πιο τέλειο. Άψογα γλυκαντικό και δροσιστικό με μέντα, αυτό το φρουτώδες καλοκαιρινό κοκτέιλ θα είναι το νέο σας ποτό δίπλα στην πισίνα. Προειδοποίηση: Αφού το δοκιμάσετε, μπορεί να θέλετε να κρατήσετε το καρπούζι στην κατάψυξή σας όλο το καλοκαίρι, ώστε να είστε έτοιμοι να το φτιάξετε κάθε στιγμή.

Το απλό σιρόπι μέντας.

Αν δεν έχετε φτιάξει ποτέ απλό σιρόπι, μην έχετε άγχος – πραγματικά δεν θα ήταν πιο εύκολο να το φτιάξετε. Το μόνο που χρειάζεται να κάνετε είναι να συνδυάσετε ίσα μέρη ζάχαρης και νερού σε μια μικρή κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά στο μάτι της κουζίνας και να ανακατέψετε μέχρι να ομογενοποιηθούν. Για αυτό το απλό σιρόπι mojito, αλλάξαμε λίγο τα πράγματα προσθέτοντας μέντα στο μείγμα μας. Η διαδικασία είναι ακριβώς η ίδια, απλά πετάξτε τη μέντα σας αφού στραγγίσετε το σιρόπι σας.

Το καλύτερο κομμάτι: Μπορείτε να το κάνετε νωρίτερα! Φτιάξτε το μέχρι και μια εβδομάδα νωρίτερα και διατηρήστε το στο ψυγείο σας μέχρι να είστε έτοιμοι για χρήση. Έχετε έξτρα; Δώστε στις αγαπημένες σας συνταγές μοχίτο μια έξτρα γευστική ώθηση.

Το καρπούζι.

Για να αποκτήσετε αυτή την ιδανική παγωμένη συνοχή, παγώστε το καρπούζι σας πριν το ανακατέψετε. Μπορείτε να το κάνετε έως και 2 ώρες νωρίτερα ή να ψιλοκόψετε και να το διατηρήσετε στην κατάψυξη για έως και ένα μήνα. Εν τω μεταξύ, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τις παγωμένες φέτες σας ως υλικά για άλλες αναμείξεις, όπως οι παγωμένες μαργαρίτες μας με καρπούζι.

ΑΠΟΔΟΣΕΙΣ:

2 μερίδες

ΧΡΟΝΟΣ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑΣ:

15 λεπτά

ΣΥΝΟΛΙΚΟΣ ΧΡΟΝΟΣ:

2 ώρες 20 λεπτά

Συστατικά

ΑΠΛΟ ΣΙΡΟΠΙ ΜΕΝΤΑΣ

12 φύλλα μέντας

1/4 κουτ. κρυσταλλική ζάχαρη

1/4 κουτ. νερό

ΜΟΧΙΤΟ ΚΑΡΠΟΥΖΙ

3 κ.σ. καρπούζι χωρίς κουκούτσια σε κύβους

Χυμός από 2 λάιμ

90 ml. (ή περισσότερο) λευκό ρούμι

Σφήνες λάιμ, για το σερβίρισμα

Εκτέλεση

ΑΠΛΟ ΣΙΡΟΠΙ ΜΕΝΤΑΣ

Σε μια μικρή κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά, βάλτε τη μέντα, την κρυσταλλική ζάχαρη και το νερό να βράσουν, ανακατεύοντας να διαλυθεί η ζάχαρη. Μαγειρέψτε 1 λεπτό και στη συνέχεια αποσύρετε από τη φωτιά. Αφήστε το να κρυώσει.

Αφαιρέστε τη μέντα. Μεταφέρετε το σιρόπι σε αεροστεγές δοχείο και το βάζετε στο ψυγείο μέχρι να το χρησιμοποιήσετε.

Το σιρόπι μπορεί να παρασκευαστεί 1 εβδομάδα νωρίτερα. Διατηρήστε το κρύο.

ΜΟΧΙΤΟ ΚΑΡΠΟΥΖΙ

Σε ένα μεγάλο ταψί ή σε ένα δοχείο κατάλληλο για κατάψυξη, τοποθετήστε το καρπούζι σε μία στρώση. Καταψύξτε μέχρι να παγώσει τελείως, τουλάχιστον 2 ώρες ή έως 1 μήνα.

Μεταφέρετε το παγωμένο καρπούζι σε ένα μπλέντερ. Προσθέστε χυμό λάιμ, ρούμι και 1/4 φλιτζάνι απλό σιρόπι μέντας και ανακατέψτε μέχρι να ομογενοποιηθούν. Δοκιμάστε και προσθέστε περισσότερο ρούμι ή απλό σιρόπι για γεύση.

Μοιράστε το mojito στα ποτήρια. Σερβίρετε με λάιμ.

empty alt

Οι ποπ σταρ είναι …ανθυγιεινοί

Δύο δισεκατομμύρια δολάρια για διαφημίσεις που στοχεύουν στους ανηλίκους και τους νεαρούς ενήλικες διαθέτει η βιομηχανία τροφίμων και ποτών κάθε χρόνο.
empty alt

ΓΡΑΒΙΕΡΑ ΝΑΞΟΥ

Η γραβιέρα Νάξου, με τη γλυκιά βουτυράτη γεύση, είναι από τις καλύτερες της Ελλάδας και γι’ αυτό θεωρείται από τα πιo αγαπημένα επιτραπέζια τυριά της Ελλάδας.
empty alt

Μέλι με σκόρδο, το αχτύπητο δίδυμο στη γεύση!

Γλυκιά και πικάντικη μαζί, η παρακάτω σος θα γίνει το αγαπημένο σου συνοδευτικό σε διάφορα πιάτα. Ταιριάζει εξίσου σε ψητό χοιρινό και ψάρι, φτερούγες κοτόπουλου, σε σάντουιτς αλλά και σε ζεστά ροφήματα τσαγιού.
empty alt

Πώς θα χρησιμοποιήσεις τα «καπάκια» από τις φράουλες

Όταν καθαρίζεις τις φράουλες, αφού φυσικά προηγουμένως τις πλύνεις πολύ-πολύ καλά, κόβεις το πάνω μέρος τους, μαζί με τα φύλλα, και το πετάς κατευθείαν στα σκουπίδια, σωστά; Κι όμως, υπάρχει ένας –τουλάχιστον– τρόπος για να το αξιοποιήσεις: να το χρησιμοποιήσεις για να αρωματίσεις το νερό σου.
empty alt

Αν έχεις slow cooker, έτσι θα φτιάξεις την πιο εύκολη και νόστιμη μπολονέζ

Φαντάσου να ξυπνήσεις το πρωί, μέσα σε 5 λεπτά να έχεις ετοιμάσει όλα τα υλικά για μπολονέζ, να τα βάζεις να μαγειρεύονται και, όταν θα επιστρέψεις το μεσημέρι από το γραφείο, να έχεις έτοιμη μια πεντανόστιμη σάλτσα για μακαρόνια, η οποία μάλιστα διατηρείται έως και μία εβδομάδα […]
empty alt

Βάλ’ το στη… συντήρηση!

  Εδώ θα βρεις μερικά χρήσιμα «μυστικά» που θα σε βοηθήσουν να συντηρείς σωστά και στο μάξιμουμ τα τρόφιμά σου.
empty alt

Η απόλυτη σαλάτα του καλοκαιριού λέγεται Panzanella

Η παντσανέλλα, που ονομάζεται επίσης πανσανέλα ή πανμόλε ή πανμόλο ή «ψωμί ενετζούπο», είναι ένα τυπικό πιάτο της κεντρικής Ιταλίας.
empty alt

Ζαμπόν + τυρί + φούρνος = τέλειο πρωινό

Ξέρω τι σκέφτεστε: «Γιατί να θέλω να ανοίξω τον φούρνο για να μαγειρέψω πρωινό;» Συνήθως θα συμφωνούσαμε μαζί σας, αλλά μετά την πρώτη σας μπουκιά από αυτό το καταπληκτικό (και εύκολο στην παρασκευή) φουρνιστό brunch, θα θέλετε να το φτιάχνετε σχεδόν κάθε πρωί.
Back To Top