Ξέχνα το καρπούζι με φέτα… το Καρπούζι Μοχίτο ήρθε να μεθύσει το καλοκαίρι σου

Το καλοκαίρι απαιτεί ένα κρύο, δροσιστικό ποτό ανά πάσα στιγμή και πιστεύουμε ότι αυτή η παγωμένη εκδοχή του κλασικού mojito με καρπούζι είναι ό,τι πιο τέλειο. Άψογα γλυκαντικό και δροσιστικό με μέντα, αυτό το φρουτώδες καλοκαιρινό κοκτέιλ θα είναι το νέο σας ποτό δίπλα στην πισίνα. Προειδοποίηση: Αφού το δοκιμάσετε, μπορεί να θέλετε να κρατήσετε το καρπούζι στην κατάψυξή σας όλο το καλοκαίρι, ώστε να είστε έτοιμοι να το φτιάξετε κάθε στιγμή.

Το απλό σιρόπι μέντας.

Αν δεν έχετε φτιάξει ποτέ απλό σιρόπι, μην έχετε άγχος – πραγματικά δεν θα ήταν πιο εύκολο να το φτιάξετε. Το μόνο που χρειάζεται να κάνετε είναι να συνδυάσετε ίσα μέρη ζάχαρης και νερού σε μια μικρή κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά στο μάτι της κουζίνας και να ανακατέψετε μέχρι να ομογενοποιηθούν. Για αυτό το απλό σιρόπι mojito, αλλάξαμε λίγο τα πράγματα προσθέτοντας μέντα στο μείγμα μας. Η διαδικασία είναι ακριβώς η ίδια, απλά πετάξτε τη μέντα σας αφού στραγγίσετε το σιρόπι σας.

Το καλύτερο κομμάτι: Μπορείτε να το κάνετε νωρίτερα! Φτιάξτε το μέχρι και μια εβδομάδα νωρίτερα και διατηρήστε το στο ψυγείο σας μέχρι να είστε έτοιμοι για χρήση. Έχετε έξτρα; Δώστε στις αγαπημένες σας συνταγές μοχίτο μια έξτρα γευστική ώθηση.

Το καρπούζι.

Για να αποκτήσετε αυτή την ιδανική παγωμένη συνοχή, παγώστε το καρπούζι σας πριν το ανακατέψετε. Μπορείτε να το κάνετε έως και 2 ώρες νωρίτερα ή να ψιλοκόψετε και να το διατηρήσετε στην κατάψυξη για έως και ένα μήνα. Εν τω μεταξύ, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τις παγωμένες φέτες σας ως υλικά για άλλες αναμείξεις, όπως οι παγωμένες μαργαρίτες μας με καρπούζι.

ΑΠΟΔΟΣΕΙΣ:

2 μερίδες

ΧΡΟΝΟΣ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑΣ:

15 λεπτά

ΣΥΝΟΛΙΚΟΣ ΧΡΟΝΟΣ:

2 ώρες 20 λεπτά

Συστατικά

ΑΠΛΟ ΣΙΡΟΠΙ ΜΕΝΤΑΣ

12 φύλλα μέντας

1/4 κουτ. κρυσταλλική ζάχαρη

1/4 κουτ. νερό

ΜΟΧΙΤΟ ΚΑΡΠΟΥΖΙ

3 κ.σ. καρπούζι χωρίς κουκούτσια σε κύβους

Χυμός από 2 λάιμ

90 ml. (ή περισσότερο) λευκό ρούμι

Σφήνες λάιμ, για το σερβίρισμα

Εκτέλεση

ΑΠΛΟ ΣΙΡΟΠΙ ΜΕΝΤΑΣ

Σε μια μικρή κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά, βάλτε τη μέντα, την κρυσταλλική ζάχαρη και το νερό να βράσουν, ανακατεύοντας να διαλυθεί η ζάχαρη. Μαγειρέψτε 1 λεπτό και στη συνέχεια αποσύρετε από τη φωτιά. Αφήστε το να κρυώσει.

Αφαιρέστε τη μέντα. Μεταφέρετε το σιρόπι σε αεροστεγές δοχείο και το βάζετε στο ψυγείο μέχρι να το χρησιμοποιήσετε.

Το σιρόπι μπορεί να παρασκευαστεί 1 εβδομάδα νωρίτερα. Διατηρήστε το κρύο.

ΜΟΧΙΤΟ ΚΑΡΠΟΥΖΙ

Σε ένα μεγάλο ταψί ή σε ένα δοχείο κατάλληλο για κατάψυξη, τοποθετήστε το καρπούζι σε μία στρώση. Καταψύξτε μέχρι να παγώσει τελείως, τουλάχιστον 2 ώρες ή έως 1 μήνα.

Μεταφέρετε το παγωμένο καρπούζι σε ένα μπλέντερ. Προσθέστε χυμό λάιμ, ρούμι και 1/4 φλιτζάνι απλό σιρόπι μέντας και ανακατέψτε μέχρι να ομογενοποιηθούν. Δοκιμάστε και προσθέστε περισσότερο ρούμι ή απλό σιρόπι για γεύση.

Μοιράστε το mojito στα ποτήρια. Σερβίρετε με λάιμ.

empty alt

Τι ενώνει το τυρί με το κρασί;

Το τυρί αλλάζει την αντίληψη της γεύσης του κρασιού, ενισχύοντας τα φρουτένια αρώματά του.Δεν είναι τυχαίο ότι ο καλύτερος μεζές για το κρασί, λευκό ή κόκκινο, παραμένει το τυρί.
empty alt

Επικίνδυνος ο συνδυασμός αλκοολούχων και ενεργειακών ποτών

Εξίσου επικίνδυνη για τους εφήβους με τη λήψη κοκαΐνης, είναι και η ανάμιξη οινοπνευματωδών ποτών με ενεργειακά ροφήματα.
empty alt

Πώς θα φέρεις γρήγορα τα αυγά σε θερμοκρασία δωματίου

Σε πολλές συνταγές, για παράδειγμα στα κέικ, όλα τα υλικά που θα χρησιμοποιήσεις καλό είναι να βρίσκονται σε θερμοκρασία δωματίου, διαφορετικά μπορεί να μη δέσει καλά η ζύμη.
empty alt

Δέκα τροφές που σας κάνουν …lifting! Δείξτε νεότεροι τρώγοντάς τες

Ποιος δε θέλει να μοιάζει (και φυσικά να είναι) νεότερος… Αν και τον κυρίαρχο ρόλο τον έχουν τα γονίδια, μια ζωτικής σημασίας θέση στο κυνήγι της αιώνιας νεότητας έχει και το κεφάλαιο «διατροφή».
empty alt

Ένας απλός τρόπος να φτιάξεις τέλειο ψητό στήθος κοτόπουλου

Αν πετύχει, θα γίνει πεντανόστιμο. Αν όχι, μπορεί να βγει τόσο στεγνό και άνοστο που θα θυμίζει… σόλα παπουτσιού.
empty alt

Ντοματίνια γεμιστά με βότανα και μυρωδικά

Αν σας αρέσουν οι γεμιστές ντομάτες, θα λατρέψετε αυτά τα υπέροχα ορεκτικά με βότανα και τυριά. Συνδυασμένα με γευστικές ντομάτες τσαμπιού, είναι τόσο απολαυστικά όσο και νόστιμα! Εύκολο και γρήγορο πιάτο, για ορεκτικό ή finger food.
empty alt

«Ο Έκτορας Μποτρίνι πιο επιδραστικός σεφ της Ελλάδας» σύμφωνα με την ψηφοφορία των Ελλήνων σεφ

Άλλη μια σημαντική διάκριση για τον Έκτορα Μποτρίνι
empty alt

Γεμιστές πατάτες με πίτα βοσκού – ένας συνδυασμός που τα σπάει

Κάντε την έκπληξη με μια γευστική εκδοχή που θα σας ενθουσιάσει
Back To Top