Ξέρουμε τι σκέφτεστε. Ουίσκι;;; Τι στο καλό κάνεις συνδυάζοντας ουίσκι και τόνικ; Αλλά πριν μας κρίνετε πολύ, σας προτρέπουμε να δοκιμάσετε αυτό το twist στο κλασικό.

Ξέρουμε τι σκέφτεστε. Ουίσκι;;; Τι στο καλό κάνεις συνδυάζοντας ουίσκι και τόνικ; Αλλά πριν μας κρίνετε πολύ, σας προτρέπουμε να δοκιμάσετε αυτό το twist στο κλασικό. Οι ζεστές νότες βανίλιας προσθέτουν μια εντελώς νέα διάσταση, ειδικά όταν συνδυάζονται με κλασικές γαρνιτούρες G&T όπως αγγούρι και δεντρολίβανο.

Όσο για το απλό σιρόπι δεντρολίβανου; Είναι τρελά εύκολο στην παρασκευή του και μπορεί να χρησιμοποιηθεί ως ένας εύκολος τρόπος για να αναδείξετε οποιοδήποτε κοκτέιλ που απαιτεί απλό σιρόπι στο επόμενο επίπεδο.

Τολμήστε κάτι διαφορετικό, που θα σας τονώσει για τη νέα χρονιά!

ΑΠΟΔΟΣΕΙΣ:

1

ΧΡΟΝΟΣ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑΣ:

0 ΩΡΕΣ 5 ΛΕΠΤΑ

ΣΥΝΟΛΙΚΟΣ ΧΡΟΝΟΣ:

0 ΩΡΕΣ 45 ΛΕΠΤΑ

ΣΥΣΤΑΤΙΚΑ

ΓΙΑ TO ΣΙΡΟΠΙ ΔΕΝΤΡΟΛΙΒΑΝΟΥ:

1 φλ. νερό

1 φλ. κρυσταλλική ζάχαρη

1/3 φλ. φύλλα δεντρολίβανου

ΓΙΑ ΚΟΚΤΕΙΛ:

60 ml ουίσκι

25 ml τόνικ

1 κλωνάρι δεντρολίβανου

1 φέτα λάιμ

1 φέτα αγγούρι

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

ΓΙΑ ΤΟ ΣΙΡΟΠΙ ΔΕΝΤΡΟΛΙΒΑΝΟΥ:

Σε μια μικρή κατσαρόλα, χτυπήστε μαζί το νερό και τη ζάχαρη. Αφήστε να πάρει μια βράση και αφήστε το να βράσει μέχρι να διαλυθεί πλήρως η ζάχαρη. Προσθέστε δεντρολίβανο και χαμηλώστε τη φωτιά για να σιγοβράσει. Σιγοβράζετε για 2 λεπτά και μετά αποσύρουμε από τη φωτιά. Αφήστε το να βράσει για τουλάχιστον 30 λεπτά και έως 2 ώρες.

Στραγγίστε το σιρόπι, πετάξτε τα φύλλα δεντρολίβανου και φυλάξτε το σε αεροστεγές δοχείο. (Το μείγμα πρέπει να διαρκέσει για 1-2 εβδομάδες.)

ΓΙΑ ΤΟ ΚΟΚΤΕΙΛ:

Σε ένα ποτήρι Collins, τοποθετήστε το αγγούρι στο πλάι. Γεμίστε το ποτήρι με πάγο και μετά προσθέστε σιρόπι ουίσκι και δεντρολίβανο. Προσθέστε στο ποτό tonic και γαρνίρετε με ένα κλαδάκι δεντρολίβανο και μια φέτα λάιμ.

empty alt

Το αναπάντεχο υλικό που θα απογειώσει τα αυγά σκραμπλ

Κάποιοι προσθέτουν γάλα στα αυγά σκραμπλ, άλλοι κρέμα γάλακτος και άλλοι φέτες μπέικον. Και εκεί που νόμιζες ότι τα έχεις δει όλα, σίγουρα δεν θα μπορούσες να φανταστείς να προσθέσεις γούστερ σος (Worcestershire), τη βρετανική σάλτσα που συνδυάζει αντζούγιες, σκόρδο, ξίδι, μελάσα, αλάτι, κρεμμύδι, πιπεριές τσίλι...
empty alt

Είναι αλήθεια ότι η Κόκα-Κόλα κάποτε περιείχε κοκαΐνη;

Είναι αλήθεια ότι η Κόκα-Κόλα κάποτε περιείχε κοκαΐνη; Γιατί οι τηγανιτές πατάτες όταν κρυώνουν γίνονται τόσο αηδιαστικές; Για ποιο λόγο ο καφές βοηθάει στις κενώσεις; Διαχώρισε τους μύθους από τα γεγονότα και βρες τις απαντήσεις στις απορίες σου παρακολουθώντας το παρακάτω πολύ ενδιαφέρον βίντεο...
empty alt

Μην πετάξεις το κακάο που έχει λήξει

Αν ανακαλύψεις στα ντουλάπια σου μια συσκευασία κακάο σε σκόνη που έχει λήξει προ πολλού, μην την πετάξεις χωρίς δεύτερη σκέψη.
empty alt

Μπορείς να κάνεις κι εσύ μια πανεύκολη σπιτική λεμονάδα

Όταν η ζωή σου δίνει λεμόνια, φτιάξε μια λεμονάδα, όπως λέει μια αγγλόφωνη παροιμία. Και εσύ δεν έχεις παρά να ακολουθήσεις αυτή την προτροπή.
empty alt

Comfort food time με κρεμώδη πατατόσουπα

Ζεστή κι απολαυστική σαν αγκαλιά και με υπέροχη γεύση. Η γεύση της πατάτας φέρνει αυτομάτως στο μυαλό σου ευτυχισμένες αναμνήσεις και σου δημιουργεί εσωτερικά ένα έντονο αίσθημα θαλπωρής.
empty alt

Χριστουγεννιάτικα cupcakes

Αυτά τα cupcakes φαίνονται τόσο εντυπωσιακά, και στην πραγματικότητα είναι τόσο εύκολο να γίνουν. Θα μπορούσατε να τα κάνετε όσο η μαμά σας μελώνει τα μελομακάρονα ή βάζει άχνη τους κουραμπιέδες.
empty alt

Παγωμένο Μοχίτο καρπούζι – το απόλυτο καλοκαιρινό ποτό

Ξέχνα το καρπούζι με φέτα… το Καρπούζι Μοχίτο ήρθε να μεθύσει το καλοκαίρι σου
empty alt

Λαχταριστό και μυρωδάτο κέικ μήλου

Το φθινόπωρο είναι η ιδανική εποχή για συνταγές με μήλα
Back To Top