Ξέρουμε τι σκέφτεστε. Ουίσκι;;; Τι στο καλό κάνεις συνδυάζοντας ουίσκι και τόνικ; Αλλά πριν μας κρίνετε πολύ, σας προτρέπουμε να δοκιμάσετε αυτό το twist στο κλασικό.

Ξέρουμε τι σκέφτεστε. Ουίσκι;;; Τι στο καλό κάνεις συνδυάζοντας ουίσκι και τόνικ; Αλλά πριν μας κρίνετε πολύ, σας προτρέπουμε να δοκιμάσετε αυτό το twist στο κλασικό. Οι ζεστές νότες βανίλιας προσθέτουν μια εντελώς νέα διάσταση, ειδικά όταν συνδυάζονται με κλασικές γαρνιτούρες G&T όπως αγγούρι και δεντρολίβανο.

Όσο για το απλό σιρόπι δεντρολίβανου; Είναι τρελά εύκολο στην παρασκευή του και μπορεί να χρησιμοποιηθεί ως ένας εύκολος τρόπος για να αναδείξετε οποιοδήποτε κοκτέιλ που απαιτεί απλό σιρόπι στο επόμενο επίπεδο.

Τολμήστε κάτι διαφορετικό, που θα σας τονώσει για τη νέα χρονιά!

ΑΠΟΔΟΣΕΙΣ:

1

ΧΡΟΝΟΣ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑΣ:

0 ΩΡΕΣ 5 ΛΕΠΤΑ

ΣΥΝΟΛΙΚΟΣ ΧΡΟΝΟΣ:

0 ΩΡΕΣ 45 ΛΕΠΤΑ

ΣΥΣΤΑΤΙΚΑ

ΓΙΑ TO ΣΙΡΟΠΙ ΔΕΝΤΡΟΛΙΒΑΝΟΥ:

1 φλ. νερό

1 φλ. κρυσταλλική ζάχαρη

1/3 φλ. φύλλα δεντρολίβανου

ΓΙΑ ΚΟΚΤΕΙΛ:

60 ml ουίσκι

25 ml τόνικ

1 κλωνάρι δεντρολίβανου

1 φέτα λάιμ

1 φέτα αγγούρι

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

ΓΙΑ ΤΟ ΣΙΡΟΠΙ ΔΕΝΤΡΟΛΙΒΑΝΟΥ:

Σε μια μικρή κατσαρόλα, χτυπήστε μαζί το νερό και τη ζάχαρη. Αφήστε να πάρει μια βράση και αφήστε το να βράσει μέχρι να διαλυθεί πλήρως η ζάχαρη. Προσθέστε δεντρολίβανο και χαμηλώστε τη φωτιά για να σιγοβράσει. Σιγοβράζετε για 2 λεπτά και μετά αποσύρουμε από τη φωτιά. Αφήστε το να βράσει για τουλάχιστον 30 λεπτά και έως 2 ώρες.

Στραγγίστε το σιρόπι, πετάξτε τα φύλλα δεντρολίβανου και φυλάξτε το σε αεροστεγές δοχείο. (Το μείγμα πρέπει να διαρκέσει για 1-2 εβδομάδες.)

ΓΙΑ ΤΟ ΚΟΚΤΕΙΛ:

Σε ένα ποτήρι Collins, τοποθετήστε το αγγούρι στο πλάι. Γεμίστε το ποτήρι με πάγο και μετά προσθέστε σιρόπι ουίσκι και δεντρολίβανο. Προσθέστε στο ποτό tonic και γαρνίρετε με ένα κλαδάκι δεντρολίβανο και μια φέτα λάιμ.

empty alt

Οδηγός: τα είδη της σοκολάτας και σε ποιες περιπτώσεις χρησιμοποιούμε το καθένα

Όσο κι αν αγαπάμε τους κουραμπιέδες και τα μελομακάρονα, γιορτινό τραπέζι δεν νοείται χωρίς τουλάχιστον ένα σοκολατένιο επιδόρπιο.
empty alt

Το κόλπο για να καρυκεύεις πάντα ομοιόμορφα το φαγητό σου

Όσο κι αν προσπαθείς να καρυκεύσεις ομοιόμορφα ένα φαγητό, πάντα καταλήγουν κάποια κομμάτια π.χ. πιο αλατισμένα και άλλα άγευστα; Ακολούθησε το κόλπο που προτείνει η συγγραφέας βιβλίων μαγειρικής Dorie Greenspan, με πιο πρόσφατη έκδοσή της το «Everyday Dorie: The Way I Cook».
empty alt

Τι να κάνεις αν σβολιάσει η σοκολάτα σου ενώ τη λιώνεις

Καθώς λιώνει η σοκολάτα, τα συστατικά της (συνήθως κακάο, ζάχαρη και βούτυρο κακάο) απλώνονται ομοιόμορφα, δημιουργώντας μια ρευστή μάζα.
empty alt

Φτιάξε τέλεια ποσέ αυγά βήμα βήμα

Αν σου αρέσει το αυγό, θα λατρέψεις τα ποσέ. Αρκεί να σου πετύχουν: να καταφέρεις να συνδυάσεις το λευκό ασπράδι με ένα ρευστό, κρεμώδη κρόκο.
empty alt

7 διαφορετικές συνταγές με αρνί

Αν δεν σκοπεύεις φέτος να σουβλίσεις αρνί αλλά θέλεις να το εντάξεις με κάποιον τρόπο στο μενού των ημερών, ακολουθώντας την παράδοση, σου προτείνουμε επτά διαφορετικούς τρόπους να το απολαύσεις στο τραπέζι της Κυριακής του Πάσχα ή να αξιοποιήσεις τα περισσεύματα, την επόμενη μέρα.
empty alt

Αλάτι: ποια τα είδη του και ποιες οι διαφορές του

Το αλάτι είναι ένα από τα πιο βασικά καρυκεύματα που έχει εκτιμηθεί σε όλη τη μαγειρική ιστορία.
empty alt

Μανιτάρια στο γκριλ ή μπάρμπεκιου

Τα μανιτάρια μπορούν να γίνουν μια εξαιρετική πρώτη ύλη στο μπάρμπεκιου ως το τέλειο πιάτο για χορτοφάγους, αλλά θα γίνουν υπέροχη απολαυστική gourmet λιχουδιά όταν μαριναριστούν σε βινεγκρέτ σόγιας, και θα τραβήξουν την προσοχή και των κρεατοφάγων.
empty alt

Μεξικάνικη ζεστή σοκολάτα

Όταν είναι έξω κάνει κρύο, τίποτα δεν σε ζεσταίνει γρηγορότερα από μια κούπα ζεστής σοκολάτας. Εδώ θα λατρέψεις την προσθήκη κανέλας και καγιέν σε αυτή τη μεξικάνικη έκδοση, που προορίζεται για τους λάτρεις των αρωματικών μπαχαρικών – και σε όσους τολμούν να ζουν την πικάντικη πλευρά της […]

Back To Top