Ξέρουμε τι σκέφτεστε. Ουίσκι;;; Τι στο καλό κάνεις συνδυάζοντας ουίσκι και τόνικ; Αλλά πριν μας κρίνετε πολύ, σας προτρέπουμε να δοκιμάσετε αυτό το twist στο κλασικό.

Ξέρουμε τι σκέφτεστε. Ουίσκι;;; Τι στο καλό κάνεις συνδυάζοντας ουίσκι και τόνικ; Αλλά πριν μας κρίνετε πολύ, σας προτρέπουμε να δοκιμάσετε αυτό το twist στο κλασικό. Οι ζεστές νότες βανίλιας προσθέτουν μια εντελώς νέα διάσταση, ειδικά όταν συνδυάζονται με κλασικές γαρνιτούρες G&T όπως αγγούρι και δεντρολίβανο.

Όσο για το απλό σιρόπι δεντρολίβανου; Είναι τρελά εύκολο στην παρασκευή του και μπορεί να χρησιμοποιηθεί ως ένας εύκολος τρόπος για να αναδείξετε οποιοδήποτε κοκτέιλ που απαιτεί απλό σιρόπι στο επόμενο επίπεδο.

Τολμήστε κάτι διαφορετικό, που θα σας τονώσει για τη νέα χρονιά!

ΑΠΟΔΟΣΕΙΣ:

1

ΧΡΟΝΟΣ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑΣ:

0 ΩΡΕΣ 5 ΛΕΠΤΑ

ΣΥΝΟΛΙΚΟΣ ΧΡΟΝΟΣ:

0 ΩΡΕΣ 45 ΛΕΠΤΑ

ΣΥΣΤΑΤΙΚΑ

ΓΙΑ TO ΣΙΡΟΠΙ ΔΕΝΤΡΟΛΙΒΑΝΟΥ:

1 φλ. νερό

1 φλ. κρυσταλλική ζάχαρη

1/3 φλ. φύλλα δεντρολίβανου

ΓΙΑ ΚΟΚΤΕΙΛ:

60 ml ουίσκι

25 ml τόνικ

1 κλωνάρι δεντρολίβανου

1 φέτα λάιμ

1 φέτα αγγούρι

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

ΓΙΑ ΤΟ ΣΙΡΟΠΙ ΔΕΝΤΡΟΛΙΒΑΝΟΥ:

Σε μια μικρή κατσαρόλα, χτυπήστε μαζί το νερό και τη ζάχαρη. Αφήστε να πάρει μια βράση και αφήστε το να βράσει μέχρι να διαλυθεί πλήρως η ζάχαρη. Προσθέστε δεντρολίβανο και χαμηλώστε τη φωτιά για να σιγοβράσει. Σιγοβράζετε για 2 λεπτά και μετά αποσύρουμε από τη φωτιά. Αφήστε το να βράσει για τουλάχιστον 30 λεπτά και έως 2 ώρες.

Στραγγίστε το σιρόπι, πετάξτε τα φύλλα δεντρολίβανου και φυλάξτε το σε αεροστεγές δοχείο. (Το μείγμα πρέπει να διαρκέσει για 1-2 εβδομάδες.)

ΓΙΑ ΤΟ ΚΟΚΤΕΙΛ:

Σε ένα ποτήρι Collins, τοποθετήστε το αγγούρι στο πλάι. Γεμίστε το ποτήρι με πάγο και μετά προσθέστε σιρόπι ουίσκι και δεντρολίβανο. Προσθέστε στο ποτό tonic και γαρνίρετε με ένα κλαδάκι δεντρολίβανο και μια φέτα λάιμ.

empty alt

Οι υπερτροφές της ελληνικής γης

Η επιστροφή στον υγιεινό τρόπο διατροφής ανασύρρει όλο και ποιο συχνά την ανάγκη να ξαναδούμε τα αγαθά της Ελληνικής γης.
empty alt

Έτσι θα κάνεις το κρέας να μαλακώσει πριν από το μαγείρεμα

Το σύντομο μούλιασμα του κρέατος σε ένα διάλυμα από μαγειρική σόδα και νερό ανεβάζει το pH της επιφάνειας του κρέατος, με αποτέλεσμα οι πρωτεΐνες του να μην ενώνονται υπερβολικά κατά το μαγείρεμα και το κρέας να διατηρείται τρυφερό και ζουμερό μετά το ψήσιμο.
empty alt

Μήλα: 4 βήματα για να παρατείνεις τη φρεσκάδα τους

Αν ένα χελιδόνι φέρνει την άνοιξη, το φθινόπωρο έρχεται μαζί με τα πρώτα μήλα. Και ποιος δεν αγαπάει αυτά τα φρούτα, που συμβολίζουν ακόμα και τον απαγορευμένο καρπό του παραδείσου; Ευτυχώς είναι αρκετά ανθεκτικά στη συντήρησή τους, οπότε μπορούμε να τα αγοράζουμε σε μεγάλες ποσότητες.
empty alt

7 tips για να μειώσεις τον όγκο των άπλυτων πιάτων

Αν σιχαίνεσαι το πλύσιμο των πιάτων, ακόμα και αν αυτό σημαίνει ότι απλώς τα ξεπλένεις και τα βάζεις στο πλυντήριο, υπάρχουν τρόποι να περιορίσεις σημαντικά τον όγκο τους χωρίς να κάνεις… συμβιβασμούς στη μαγειρική σου, να καταφύγεις στο delivery ή στα σερβίτσια μίας χρήσης! Όπως είναι οι […]
empty alt

Ετοιμαζόμαστε για το Πάσχα – φτιάχνοντας λαζαράκια

Για την ψυχή του Λάζαρου οι γυναίκες ζύμωναν ανήμερα το πρωί ειδικά κουλούρια, τους “λαζάρηδες”, τα “λαζαρούδια” ή και “λαζαράκια”.
empty alt

Γεμιστά μανιτάρια – θεϊκή απόλαυση

Τα γεμιστά μανιτάρια υπάρχουν από τα τέλη του 19ου αιώνα ή τις αρχές του 20ού αιώνα, ανάλογα με το ποιος διεκδικεί την πατρίδα τους.
empty alt

Mac & cheese με κουνουπίδι

Το κουνουπίδι είναι μια υγιεινή επιλογή για να καλύψουμε όλες τις ανάγκες μας σε χαμηλούς υδατάνθρακες, σε αυτή την εκδοχή η υγεία συναντά και την απόλαυση! Ακολουθήστε αυτές τις συμβουλές για να το φτιάξετε όσο πιο απολαυστικό γίνετε.
empty alt

Άσπρη… μαγεία με απίθανη συνταγή για λευκή ζεστή σοκολάτα

Γνωρίζουμε ότι μπορεί να έχεις αμφιθυμία για τη λευκή σοκολάτα – είτε την αγαπάς είτε δεν την αντέχεις.
Back To Top