Ξέρουμε τι σκέφτεστε. Ουίσκι;;; Τι στο καλό κάνεις συνδυάζοντας ουίσκι και τόνικ; Αλλά πριν μας κρίνετε πολύ, σας προτρέπουμε να δοκιμάσετε αυτό το twist στο κλασικό.

Ξέρουμε τι σκέφτεστε. Ουίσκι;;; Τι στο καλό κάνεις συνδυάζοντας ουίσκι και τόνικ; Αλλά πριν μας κρίνετε πολύ, σας προτρέπουμε να δοκιμάσετε αυτό το twist στο κλασικό. Οι ζεστές νότες βανίλιας προσθέτουν μια εντελώς νέα διάσταση, ειδικά όταν συνδυάζονται με κλασικές γαρνιτούρες G&T όπως αγγούρι και δεντρολίβανο.

Όσο για το απλό σιρόπι δεντρολίβανου; Είναι τρελά εύκολο στην παρασκευή του και μπορεί να χρησιμοποιηθεί ως ένας εύκολος τρόπος για να αναδείξετε οποιοδήποτε κοκτέιλ που απαιτεί απλό σιρόπι στο επόμενο επίπεδο.

Τολμήστε κάτι διαφορετικό, που θα σας τονώσει για τη νέα χρονιά!

ΑΠΟΔΟΣΕΙΣ:

1

ΧΡΟΝΟΣ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑΣ:

0 ΩΡΕΣ 5 ΛΕΠΤΑ

ΣΥΝΟΛΙΚΟΣ ΧΡΟΝΟΣ:

0 ΩΡΕΣ 45 ΛΕΠΤΑ

ΣΥΣΤΑΤΙΚΑ

ΓΙΑ TO ΣΙΡΟΠΙ ΔΕΝΤΡΟΛΙΒΑΝΟΥ:

1 φλ. νερό

1 φλ. κρυσταλλική ζάχαρη

1/3 φλ. φύλλα δεντρολίβανου

ΓΙΑ ΚΟΚΤΕΙΛ:

60 ml ουίσκι

25 ml τόνικ

1 κλωνάρι δεντρολίβανου

1 φέτα λάιμ

1 φέτα αγγούρι

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

ΓΙΑ ΤΟ ΣΙΡΟΠΙ ΔΕΝΤΡΟΛΙΒΑΝΟΥ:

Σε μια μικρή κατσαρόλα, χτυπήστε μαζί το νερό και τη ζάχαρη. Αφήστε να πάρει μια βράση και αφήστε το να βράσει μέχρι να διαλυθεί πλήρως η ζάχαρη. Προσθέστε δεντρολίβανο και χαμηλώστε τη φωτιά για να σιγοβράσει. Σιγοβράζετε για 2 λεπτά και μετά αποσύρουμε από τη φωτιά. Αφήστε το να βράσει για τουλάχιστον 30 λεπτά και έως 2 ώρες.

Στραγγίστε το σιρόπι, πετάξτε τα φύλλα δεντρολίβανου και φυλάξτε το σε αεροστεγές δοχείο. (Το μείγμα πρέπει να διαρκέσει για 1-2 εβδομάδες.)

ΓΙΑ ΤΟ ΚΟΚΤΕΙΛ:

Σε ένα ποτήρι Collins, τοποθετήστε το αγγούρι στο πλάι. Γεμίστε το ποτήρι με πάγο και μετά προσθέστε σιρόπι ουίσκι και δεντρολίβανο. Προσθέστε στο ποτό tonic και γαρνίρετε με ένα κλαδάκι δεντρολίβανο και μια φέτα λάιμ.

empty alt

Έτσι δεν θα μαυρίσει ένα αβοκάντο που έχεις κόψει

Τα αβοκάντο φημίζονται για την ταχύτητα με την οποία μαυρίζουν από τη στιγμή που θα κοπούν. Η αλλαγή του χρώματός τους οφείλεται στην οξείδωση, τη χημική αντίδραση που συμβαίνει όταν έρχονται σε επαφή με τον αέρα και η οποία δεν χαλάει μόνο την όψη αλλά και τη […]
empty alt

Πώς θα περάσεις μια ολόκληρη εβδομάδα χωρίς να πετάξεις ούτε ψίχουλο από το φαγητό σου

Ένα από τα νέα κινήματα των Μιλέννιαλς είναι το λεγόμενο “waste-free”, στο πλαίσιο του οποίου όλο και περισσότεροι νέοι άνθρωποι, στην προσπάθειά τους να κάνουν οικονομία και να σεβαστούν το περιβάλλον, ελαττώνουν όσο μπορούν τα ανόργανα και οργανικά απόβλητα που παράγουν.
empty alt

Τα μυστικά για να ετοιμάσεις ένα τέλειο γεύμα στο κάμπινγκ

Αν αποφασίσεις να κάνεις κάμπινγκ αλλά δεν είσαι οργανωμένος, μπορεί να καταλήξεις να ξοδέψεις περισσότερα χρήματα για φαγητό έξω από ό,τι αν νοίκιαζες δωμάτιο.
empty alt

Ποια μέρη του κόλιανδρου τρώγονται;

Ίσως μέχρι σήμερα χρησιμοποιείς τον κόλιανδρο κυρίως αποξηραμένο, το ήξερες όμως ότι είναι ολόκληρος βρώσιμος, από τη ρίζα μέχρι τα φύλλα; Μάλιστα τα φύλλα και τα στελέχη του χρησιμοποιούνται ευρέως σε κουζίνες της Ασίας και της Λατινικής Αμερικής.
empty alt

Υπέροχες ιδέες για σπασμένα αβγά

Όλοι θέλουν να τσουγκρίσουν αβγά. Ορισμένοι μάλιστα θέλουν να τσουγκρίσουν παραπάνω από ένα ή να συναγωνιστούν με όλους μέχρι να βγουν νικητές.
empty alt

Όλα όσα θες να ξέρεις για το μπορς και πώς να το φτιάξεις

Το Μπορς (Borscht, borsch ή borshch) όπως διαβάζουμε στη Wikipedia.org είναι σούπα λαχανικών, στην οποία περιλαμβάνονται συνήθως παντζάρια, τα οποία και της προσδίδουν έντονα κόκκινο χρώμα. Σε άλλες ποικιλίες της συνταγής, τα παντζάρια αντικαθίστανται από τοματοπολτό που της προσδίδουν...
empty alt

Συνταγή για κλασικά ιταλικά κεφτεδάκια για να πεις mamma mia

Το τέλειο κεφτεδάκι είναι έργο τέχνης. Πρέπει να είναι τρυφερό, γεμάτο γεύση, όμορφα στρογγυλό και να μη διαλύεται κατά το μαγείρεμα. Ευτυχώς για εσάς, η κλασική μας ιταλική συνταγή για κεφτεδάκια περνάει όλα αυτά τα τεστ με μεγάλη επιτυχία. Ενώ μας αρέσουν τα ψητά κεφτεδάκια, το ψήσιμο των...
Back To Top