Κιμάς συν ζυμαρικά ίσον παντοτινή ευτυχία! Μια από τις απολαύσεις που μπορείς να χαίρεσαι στο σπίτι, με παρέα ή χωρίς, είναι σίγουρα το φαγητό.

Κιμάς συν ζυμαρικά ίσον παντοτινή ευτυχία! Μια από τις απολαύσεις που μπορείς να χαίρεσαι στο σπίτι, με παρέα ή χωρίς, είναι σίγουρα το φαγητό. Από την επιλογή των υλικών, την ετοιμασία και των συνδυασμών τους, μέχρι το τελικό αποτέλεσμα, η διαδικασία της προετοιμασίας μπορεί να σε χαλαρώσει και το γευστικό αποτέλεσμα να θυμίσει τη θετική επίδραση μιας αγκαλιάς – μιας αγκαλιάς εσωτερικής που αφυπνίζει όλες σου τις αισθήσεις.

Γιατί όμως να φτιάξεις ψημένα μακαρόνια αντί για κανονικά μακαρόνια με σάλτσα κιμά; Μμμ όλα έχουν να κάνουν με αυτή τη μικρή λεπτομέρεια που κάνει τη νόστιμη διαφορά… αυτό το λιωμένο τυρί στην κορυφή! Αν σου αρέσουν τα τυριά, μπορείς να κόψεις λίγη φρέσκια μοτσαρέλα για να ολοκληρώσεις την comfort food απόλαυση. Λιγότερο μπελαλίδικο από ένα παστίτσιο αλλά με εξίσου

Η παρακάτω συνταγή είναι εύκολη – συνδυάζει ένα κλασικό και αγαπημένο πιάτο με ένα twist που το κάνει πιο τυρένιο, πιο κρεμώδες, πιο απολαυστικό! Και σου δίνει έξτρα περιθώριο πειραματισμών… καθώς είναι κοινό μυστικό ότι στη σάλτσα του κιμά μπορείς να «κρύψεις» ή να χωρέσεις

ΥΛΙΚΑ

6 ΜΕΡΙΔΕΣ

ΧΡΟΝΟΣ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑΣ:

15 ΛΕΠΤΑ

ΣΥΝΟΛΙΚΟΣ ΧΡΟΝΟΣ:

1 ΩΡΑ 0 ΛΕΠΤΑ

ΣΥΣΤΑΤΙΚΑ

Λάδι για επάλειψη ή σπρέι λαδιού μαγειρικής

1 συσκευασία μακαρόνια

2 κουταλιές της σούπας έξτρα παρθένο ελαιόλαδο

1 μέτριο ξερό κρεμμύδι, ψιλοκομμένο

2 σκελίδες σκόρδο, αλεσμένες

1 κιλό αλεσμένο βόειο κρέας

αλάτι

Φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι

250 γρ. τριμμένη ντομάτα

1/2 φλ. βασιλικό, ψιλοκομμένο

1 φλ. τεμαχισμένη μοτσαρέλα

1/4 φλ. φρεσκοτριμμένη παρμεζάνα

Ψιλοκομμένο φρέσκο μαϊντανό, για γαρνιτούρα

makaronia

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Προθερμαίνεις τον φούρνο στους 200. Λιπαίνεις ένα μεσαίο ταψί με σπρέι μαγειρέματος ή αλείφοντας λίγο λάδι. Μαγειρεύεις τα μακαρόνια σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας έως ότου να γίνουν al dente, τα σουρώνεις και τα αφήνεις στην άκρη.

Εν τω μεταξύ, σε ένα μεγάλο τηγάνι σε μέτρια φωτιά, θερμαίνεις το λάδι. Προσθέτεις τα κρεμμύδια και τα σοτάρεις μέχρι να είναι μαλακά και ημιδιαφανή, περίπου 5 λεπτά. Προσθέτεις το σκόρδο και μαγειρεύεις μέχρι να βγάλει το άρωμά του, 1 λεπτό περισσότερο. Προσθέτεις τον κιμά, καρυκεύεις με αλάτι, πιπέρι και μπαχαρικά της αρεσκείας σου (τσίλι, μπαχάρι) και μαγειρεύεις μέχρι να μην είναι πλέον ροζ το κρέας, περίπου 8 λεπτά. Στραγγίζεις το περιττό λίπος σε ένα μπολ καλυμμένο με χαρτοπετσέτες και ξαναρίχνεις στο τηγάνι. Ρίχνεις τις τριμμένες ντομάτες και το βασιλικό και σιγοβράζεις μέχρι να φύγουν τα ζουμιά ελαφρώς, περίπου 10 λεπτά. Συμπληρώνεις με περισσότερο αλάτι και πιπέρι για γεύση.

Προσθέτεις τα μακαρόνια, ανακατεύεις και τα μεταφέρεις στο ταψί και ολοκληρώνεις προσθέτοντας από πάνω τη μοτσαρέλα και την παρμεζάνα. Ψήνεις μέχρι να λιώσει το τυρί και να ζεσταθούν τα ζυμαρικά, περίπου 20 λεπτά.

Γαρνίρεις με μαϊντανό και σερβίρεις. Στην πρώτη μπουκιά μεταφέρεσαι νοερά σε μικρή τρατορία στην Ιταλία… είναι κι αυτός ένας ασφαλής τρόπος να συνεχίζεις να ταξιδεύεις!

Tip: Μπορείς να χρησιμοποιήσεις εναλλακτικά όποια ζυμαρικά αντίστοιχα προτιμάς να συνοδεύεις με κιμά – επίσης για επικάλυψη να βάλεις όποιο μείγμα τυριών για ζυμαρικά επιθυμείς.

Καλή όρεξη!

empty alt

Μεσογειακή διατροφή για πάντα

Τα άφθονα, υγιεινά λιπαρά της μεσογειακής διατροφής είναι ασπίδα εναντίον του καρκίνου, του διαβήτη και της καρδιοπάθειας.
empty alt

Αυτός είναι ο λόγος που η γαμήλια τούρτα είναι… τριώροφη!

Γάμος χωρίς τούρτα, δε νοείται. Το νεόνυμφο ζευγάρι, μπροστά σε φίλους και συγγενείς, κόβει από κοινού το θεσπέσιο δημιούργημα από ζάχαρη και αλεύρι και ξεκινάει την νέα του κοινή ζωή, με ένα γλυκό τρόπο.
empty alt

Τα φρούτα και τα λαχανικά του Μάη

Διανύουμε τον «κερασάρη» ή «πράσινο» μήνα, όπως λέγεται. Στην έναρξή του γιορτάζουμε την ανθοφορία, την καρποφορία, τη φύση.
empty alt

Το tip που θα σου λύσει τα χέρια στο μαγείρεμα

Ας πούμε ότι είναι Σάββατο βράδυ και ξαφνικά σου τηλεφωνούν φίλοι για να περάσουν από το σπίτι («για έναν καφέ, δεν χρειάζεται να μαγειρέψεις κάτι») αλλά καθώς αυτοί πάντα ετοιμάζουν τραπέζια υπερπαραγωγή, δεν σου κάνει καρδιά να τους κεράσεις πίτσες από ντελίβερι.
empty alt

Ο γύρος της Ιταλίας σε 5 μακαρονάδες

Από τα αλπικά τοπία του Βορρά μέχρι τους τιρκουάζ κόλπους του Νότου οι οποίοι ευωδιάζουν αρωματικά φυτά και μεσογειακή αλμύρα, και από το υπερμοντέρνο Μιλάνο που ακολουθεί -και συχνά ορίζει- τις τελευταίες τάσεις της μόδας και του design μέχρι την απαράλλακτη μέσα στους αιώνες Ρώμη, η Ιταλία […]
empty alt

Ρολά κρέπας με καραμελωμένα μήλα

Ένα μήλο την ημέρα τον γιατρό τον κάνει πέρα… ίσως όχι το καραμελωμένο αλλά αυτό δεν μας αποτρέπει από το να ταξιδέψουμε νοερά στη Γαλλία και σε αυθεντικές κρέπες να βάλουμε μήλα που έχουμε καραμελώσει με αλμυρή καραμέλα! Χρόνος προετοιμασίας: 1 ώρα Χρόνος μαγειρέματος: 15 λεπτά Συνολικός […]
empty alt

Κάνε τη γευστική διαφορά αυτή την 25η Μαρτίου με μια πεντανόστιμη σκορδαλιά

Μπορεί την παρέλαση να τη δεις μόνο από την τηλεόραση, μπορεί τα ταβερνάκια να είναι κλειστά, μπορεί να μην έχεις καν τη δυνατότητα να κάνεις μεγάλο οικογενειακό ή φιλικό τραπέζι, αλλά με αυτή τη συνταγή για σκορδαλιά θα καταφέρεις να απολαύσεις κάτι από την παραδοσιακή γεύση και […]
empty alt

Απολαυστικό κοτόπουλο με κρέμα, τυρί και σπαράγγια

Ένα εύκολο, υγιεινό και γευστικό πιάτο που θα σε χορτάσει υπέροχα

Back To Top