Κιμάς συν ζυμαρικά ίσον παντοτινή ευτυχία! Μια από τις απολαύσεις που μπορείς να χαίρεσαι στο σπίτι, με παρέα ή χωρίς, είναι σίγουρα το φαγητό.

Κιμάς συν ζυμαρικά ίσον παντοτινή ευτυχία! Μια από τις απολαύσεις που μπορείς να χαίρεσαι στο σπίτι, με παρέα ή χωρίς, είναι σίγουρα το φαγητό. Από την επιλογή των υλικών, την ετοιμασία και των συνδυασμών τους, μέχρι το τελικό αποτέλεσμα, η διαδικασία της προετοιμασίας μπορεί να σε χαλαρώσει και το γευστικό αποτέλεσμα να θυμίσει τη θετική επίδραση μιας αγκαλιάς – μιας αγκαλιάς εσωτερικής που αφυπνίζει όλες σου τις αισθήσεις.

Γιατί όμως να φτιάξεις ψημένα μακαρόνια αντί για κανονικά μακαρόνια με σάλτσα κιμά; Μμμ όλα έχουν να κάνουν με αυτή τη μικρή λεπτομέρεια που κάνει τη νόστιμη διαφορά… αυτό το λιωμένο τυρί στην κορυφή! Αν σου αρέσουν τα τυριά, μπορείς να κόψεις λίγη φρέσκια μοτσαρέλα για να ολοκληρώσεις την comfort food απόλαυση. Λιγότερο μπελαλίδικο από ένα παστίτσιο αλλά με εξίσου

Η παρακάτω συνταγή είναι εύκολη – συνδυάζει ένα κλασικό και αγαπημένο πιάτο με ένα twist που το κάνει πιο τυρένιο, πιο κρεμώδες, πιο απολαυστικό! Και σου δίνει έξτρα περιθώριο πειραματισμών… καθώς είναι κοινό μυστικό ότι στη σάλτσα του κιμά μπορείς να «κρύψεις» ή να χωρέσεις

ΥΛΙΚΑ

6 ΜΕΡΙΔΕΣ

ΧΡΟΝΟΣ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑΣ:

15 ΛΕΠΤΑ

ΣΥΝΟΛΙΚΟΣ ΧΡΟΝΟΣ:

1 ΩΡΑ 0 ΛΕΠΤΑ

ΣΥΣΤΑΤΙΚΑ

Λάδι για επάλειψη ή σπρέι λαδιού μαγειρικής

1 συσκευασία μακαρόνια

2 κουταλιές της σούπας έξτρα παρθένο ελαιόλαδο

1 μέτριο ξερό κρεμμύδι, ψιλοκομμένο

2 σκελίδες σκόρδο, αλεσμένες

1 κιλό αλεσμένο βόειο κρέας

αλάτι

Φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι

250 γρ. τριμμένη ντομάτα

1/2 φλ. βασιλικό, ψιλοκομμένο

1 φλ. τεμαχισμένη μοτσαρέλα

1/4 φλ. φρεσκοτριμμένη παρμεζάνα

Ψιλοκομμένο φρέσκο μαϊντανό, για γαρνιτούρα

makaronia

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Προθερμαίνεις τον φούρνο στους 200. Λιπαίνεις ένα μεσαίο ταψί με σπρέι μαγειρέματος ή αλείφοντας λίγο λάδι. Μαγειρεύεις τα μακαρόνια σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας έως ότου να γίνουν al dente, τα σουρώνεις και τα αφήνεις στην άκρη.

Εν τω μεταξύ, σε ένα μεγάλο τηγάνι σε μέτρια φωτιά, θερμαίνεις το λάδι. Προσθέτεις τα κρεμμύδια και τα σοτάρεις μέχρι να είναι μαλακά και ημιδιαφανή, περίπου 5 λεπτά. Προσθέτεις το σκόρδο και μαγειρεύεις μέχρι να βγάλει το άρωμά του, 1 λεπτό περισσότερο. Προσθέτεις τον κιμά, καρυκεύεις με αλάτι, πιπέρι και μπαχαρικά της αρεσκείας σου (τσίλι, μπαχάρι) και μαγειρεύεις μέχρι να μην είναι πλέον ροζ το κρέας, περίπου 8 λεπτά. Στραγγίζεις το περιττό λίπος σε ένα μπολ καλυμμένο με χαρτοπετσέτες και ξαναρίχνεις στο τηγάνι. Ρίχνεις τις τριμμένες ντομάτες και το βασιλικό και σιγοβράζεις μέχρι να φύγουν τα ζουμιά ελαφρώς, περίπου 10 λεπτά. Συμπληρώνεις με περισσότερο αλάτι και πιπέρι για γεύση.

Προσθέτεις τα μακαρόνια, ανακατεύεις και τα μεταφέρεις στο ταψί και ολοκληρώνεις προσθέτοντας από πάνω τη μοτσαρέλα και την παρμεζάνα. Ψήνεις μέχρι να λιώσει το τυρί και να ζεσταθούν τα ζυμαρικά, περίπου 20 λεπτά.

Γαρνίρεις με μαϊντανό και σερβίρεις. Στην πρώτη μπουκιά μεταφέρεσαι νοερά σε μικρή τρατορία στην Ιταλία… είναι κι αυτός ένας ασφαλής τρόπος να συνεχίζεις να ταξιδεύεις!

Tip: Μπορείς να χρησιμοποιήσεις εναλλακτικά όποια ζυμαρικά αντίστοιχα προτιμάς να συνοδεύεις με κιμά – επίσης για επικάλυψη να βάλεις όποιο μείγμα τυριών για ζυμαρικά επιθυμείς.

Καλή όρεξη!

empty alt

Αυτά τα λιπαρά αδυνατίζουν

Από το ελαιόλαδο, τους ξηρούς καρπούς που περιλαμβάνει η μεσογειακή διατροφή και τα φυτικά λιπαρά βοηθούν περισσότερο στην απώλεια βάρους σε σύγκριση με τις δίαιτες χαμηλών λιπαρών.
empty alt

«Δεν βράζεις ένα αυγό καλύτερα;»

«Δεν έχει ιδέα από μαγείρεμα. Ούτε ένα αυγό δεν ξέρει να φτιάξει μόνος του!» Σίγουρα την έχεις ξεστομίσει ουκ ολίγες φορές αυτή τη φράση για κάποιον φίλο σου, ή για τον σύντροφό σου.
empty alt

Έτσι δεν θα πετάς ποτέ τις (υπερ)ώριμες μπανάνες

Αν από τις μπανάνες που αγοράζεις, καταλήγεις συχνά να πετάς τις μισές, ήρθε η ώρα να αναθεωρήσεις.
empty alt

Τι διαφορά έχει το παγωτό sorbet από το sherbet;

Παρόλο που το sorbet ακούγεται σχεδόν σαν το sherbet ή sherbert, στην πραγματικότητα πρόκειται για δύο διαφορετικά παγωμένα γλυκίσματα.
empty alt

Όταν η ζωή σου δίνει λεμόνια τα κάνεις υπέροχα δροσιστικά επιδόρπια

Αν λατρεύεις τη δροσιά και την οξύτητα του λεμονιού, τότε σίγουρα θα απολαύσεις τη φωτεινή γεύση αυτού του κρεμώδους, δροσιστικού επιδόρπιου.
empty alt

Η διατροφή που διατηρεί τον Κριστιάνο Ρονάλντο σε άριστη φυσική κατάσταση

Κι ενώ σε ηλικία 35 ετών ο Κριστιάνο Ρονάλντο θα έμπαινε λογικά στα λυκόφως της καριέρας του, η άριστη φυσική του κατάσταση μέσα και έξω από το γήπεδο τον βοηθά να συνεχίζει τις μεγάλες επιτυχίες με τη Γιουβέντους, με την οποία ήδη διανύει την τρίτη σεζόν.
empty alt

Τραγανές φλούδες γλυκοπατάτας με γουακαμόλε

Ψήνοντας τις γλυκοπατάτες με τη φλούδα τους θα έχεις ένα τραγανό αποτέλεσμα που θα συνδυαστεί εξαιρετικά με τη βελούδινη υφή του γουακαμόλε για μια λαχταριστή απόλαυση που θα εκτιμήσει δεόντως η γλώσσα και ο ουρανίσκος σου.
empty alt

Κάνε τη γευστική διαφορά αυτή την 25η Μαρτίου με μια πεντανόστιμη σκορδαλιά

Μπορεί την παρέλαση να τη δεις μόνο από την τηλεόραση, μπορεί τα ταβερνάκια να είναι κλειστά, μπορεί να μην έχεις καν τη δυνατότητα να κάνεις μεγάλο οικογενειακό ή φιλικό τραπέζι, αλλά με αυτή τη συνταγή για σκορδαλιά θα καταφέρεις να απολαύσεις κάτι από την παραδοσιακή γεύση και […]
Back To Top