Το σκόρδο όχι μόνο δίνει γεύση αλλά επιπλέον προστατεύει πολλαπλά την υγεία, συμβάλλοντας στην ομαλή λειτουργία πολλών οργάνων.

Το σκόρδο όχι μόνο δίνει γεύση αλλά επιπλέον προστατεύει πολλαπλά την υγεία, συμβάλλοντας στην ομαλή λειτουργία πολλών οργάνων. Πολλές φορές όμως αποφεύγουμε να το χρησιμοποιήσουμε στη μαγειρική, γιατί βαριόμαστε να το καθαρίσουμε ή –το κυριότερο– φοβόμαστε τη μυρωδιά που αφήνει στην αναπνοή και τον ιδρώτα μας.

Η λύση για όλα αυτά είναι να φτιάξουμε τη δική μας πάστα σκόρδου. Κυκλοφορεί και έτοιμη στην αγορά, αλλά μπορούμε να την παρασκευάσουμε πανεύκολα και στο σπίτι. «Έτσι, αφενός θα έχουμε πάντα σκόρδο στη διάθεσή μας για κάθε χρήση, αφετέρου δεν θα μυρίζει πια γιατί με το ψήσιμο χάνονται τα αιθέριά έλαιά του, που ευθύνονται για τη χαρακτηριστική μυρωδιά. Ταυτόχρονα, έτσι διατηρούνται οι ευεργετικές ιδιότητές του», σχολιάζει η Άντζελα Κοντού, food blogger (ahungrybear.weebly.com), η οποία μας παραχωρεί την παρακάτω συνταγή:

Υλικά για πάστα σκόρδου:
ολόκληρα κεφάλια σκόρδα – όσα θέλουμε
ελαιόλαδο

Πώς τη φτιάχνουμε:
Απλώνουμε ένα κομμάτι αλουμινόχαρτο κι ένα κομμάτι αντικολλητικό χαρτί, αραδιάζουμε τα σκόρδα και τα περιχύνουμε με λίγο λαδάκι. Τα κλείνουμε σε ένα ωραίο πακέτο και τα ψήνουμε στο φούρνο για μία ώρα περίπου ή όσο χρειάζεται για να μαλακώσουν καλά.

Όταν τα σκόρδα ψηθούν καλά, ξεφλουδίζουν πολύ εύκολα. Τα ρίχνουμε στο μπλέντερ -είναι τόσο μαλακά που λιώνουν και με το πιρούνι- και τα πολτοποιούμε προσθέτοντας ένα κουταλάκι αλάτι. Τα μεταφέρουμε σε βαζάκια και συμπληρώνουμε με ελαιόλαδο. Τα διατηρούμε στο ψυγείο για τουλάχιστον ένα μήνα.

Tips:
– Κάθε φορά που παίρνουμε μια ποσότητα από το βαζάκι, προσθέτουμε μία κουταλιά λάδι να σκεπάσει και πάλι την επιφάνεια της πάστας. Έτσι αποφεύγουμε το μούχλιασμα.

-Για να εξοικονομήσετε ενέργεια από το ψήσιμο των σκόρδων, κάντε το όταν ο φούρνος είναι ακόμη ζεστός, μετά το ψήσιμο κάποιου φαγητού.

empty alt

Έτσι δεν θα πετάς ποτέ τις (υπερ)ώριμες μπανάνες

Αν από τις μπανάνες που αγοράζεις, καταλήγεις συχνά να πετάς τις μισές, ήρθε η ώρα να αναθεωρήσεις.
empty alt

Μπορεί το είδος του σερβίτσιου να σε κάνει να τρως περισσότερο;

Αν ανήκεις και εσύ σε όσους μόλις ξεκίνησαν δίαιτα εν όψει καλοκαιριού, αναρωτήσου: «Μήπως τελικά δεν με παχαίνει το φαγητό αλλά το πιάτο στο οποίο το τρώω;».
empty alt

4 συμβουλές για να αυτοσχεδιάσεις με (σχετική) ασφάλεια στην κουζίνα

Ακόμα και αν δεν έχεις αρκετή εμπιστοσύνη στις μαγειρικές σου ικανότητες για να ξεφύγεις λίγο από μια συνταγή (ή ακόμα και να αυτοσχεδιάσεις εντελώς), ακολουθώντας τα παρακάτω tips θα αυξήσεις τις πιθανότητες να φτιάξεις κάτι πραγματικά νόστιμο και πρωτότυπο, βασισμένος στην τόλμη και τη φαντασία...
empty alt

Το πάρτι αρχίζει με γρανίτα από φράουλες και σαμπάνια

Περιμένεις κόσμο για το Σαββατοκύριακο; Αντί να τους σερβίρεις κοκτέιλ, μπορείς να τους καλομάθεις κερνώντας τους μια σπιτική γρανίτα από φράουλες και σαμπάνια.
empty alt

Οι πατατοκεφτέδες αλλιώς

Αυτή η εύκολη συνταγή μετατρέπει αυτές τις «λυπημένες πατάτες» που έχουν απομείνει σε κάτι ΜΑΓΙΚΟ.  Είτε πρόκειται για υπολείμματα πουρέ ή πατάτας οποιαδήποτε μορφής, το άμυλο είναι ένα υλικό που μπορεί εύκολα να μεταποιηθεί και να μεταμορφωθεί πρώτης τάξεως πατατοκεφτέ ή αλλιώς σε τηγανιτές...
empty alt

Κρεμώδης σούπα με σπανάκι

Το σπανάκι είναι ένα αγαπημένο κι εύκολο υλικό που μπορεί να προσφέρει τα πολύτιμα θρεπτικά του συστατικά μέσα από ποικίλους τρόπους μαγειρέματος και άπειρες συνταγές.
empty alt

Εύκολη συνταγή για απολαυστικές και υγιεινές βάφλες

Ξεκινήστε το πρωί σας με τον σωστό τρόπο με νόστιμες, φιλικές προς την υγεία σας βάφλες με χαμηλή περιεκτικότητα σε νάτριο! Είναι παιχνιδάκι και έτοιμες σε περίπου μισή ώρα.
empty alt

Παρατείνετε το καλοκαίρι με Brat Summer Pasta

Μια πράσινη γευστική αύρα στο πιάτο σας
Δεν υπάρχουν άρθρα για προβολή
Back To Top