Το σκόρδο όχι μόνο δίνει γεύση αλλά επιπλέον προστατεύει πολλαπλά την υγεία, συμβάλλοντας στην ομαλή λειτουργία πολλών οργάνων.

Το σκόρδο όχι μόνο δίνει γεύση αλλά επιπλέον προστατεύει πολλαπλά την υγεία, συμβάλλοντας στην ομαλή λειτουργία πολλών οργάνων. Πολλές φορές όμως αποφεύγουμε να το χρησιμοποιήσουμε στη μαγειρική, γιατί βαριόμαστε να το καθαρίσουμε ή –το κυριότερο– φοβόμαστε τη μυρωδιά που αφήνει στην αναπνοή και τον ιδρώτα μας.

Η λύση για όλα αυτά είναι να φτιάξουμε τη δική μας πάστα σκόρδου. Κυκλοφορεί και έτοιμη στην αγορά, αλλά μπορούμε να την παρασκευάσουμε πανεύκολα και στο σπίτι. «Έτσι, αφενός θα έχουμε πάντα σκόρδο στη διάθεσή μας για κάθε χρήση, αφετέρου δεν θα μυρίζει πια γιατί με το ψήσιμο χάνονται τα αιθέριά έλαιά του, που ευθύνονται για τη χαρακτηριστική μυρωδιά. Ταυτόχρονα, έτσι διατηρούνται οι ευεργετικές ιδιότητές του», σχολιάζει η Άντζελα Κοντού, food blogger (ahungrybear.weebly.com), η οποία μας παραχωρεί την παρακάτω συνταγή:

Υλικά για πάστα σκόρδου:
ολόκληρα κεφάλια σκόρδα – όσα θέλουμε
ελαιόλαδο

Πώς τη φτιάχνουμε:
Απλώνουμε ένα κομμάτι αλουμινόχαρτο κι ένα κομμάτι αντικολλητικό χαρτί, αραδιάζουμε τα σκόρδα και τα περιχύνουμε με λίγο λαδάκι. Τα κλείνουμε σε ένα ωραίο πακέτο και τα ψήνουμε στο φούρνο για μία ώρα περίπου ή όσο χρειάζεται για να μαλακώσουν καλά.

Όταν τα σκόρδα ψηθούν καλά, ξεφλουδίζουν πολύ εύκολα. Τα ρίχνουμε στο μπλέντερ -είναι τόσο μαλακά που λιώνουν και με το πιρούνι- και τα πολτοποιούμε προσθέτοντας ένα κουταλάκι αλάτι. Τα μεταφέρουμε σε βαζάκια και συμπληρώνουμε με ελαιόλαδο. Τα διατηρούμε στο ψυγείο για τουλάχιστον ένα μήνα.

Tips:
– Κάθε φορά που παίρνουμε μια ποσότητα από το βαζάκι, προσθέτουμε μία κουταλιά λάδι να σκεπάσει και πάλι την επιφάνεια της πάστας. Έτσι αποφεύγουμε το μούχλιασμα.

-Για να εξοικονομήσετε ενέργεια από το ψήσιμο των σκόρδων, κάντε το όταν ο φούρνος είναι ακόμη ζεστός, μετά το ψήσιμο κάποιου φαγητού.

empty alt

Πώς θα ψήσεις κολοκυθόσπορους στο φούρνο

Οι κολοκύθες-κηροπήγια, το εμβληματικό διακοσμητικό αντικείμενο του Halloween, έχουν και ένα… παράπλευρο όφελος: Όταν τις φτιάχνουμε μόνοι μας μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε τους κολοκυθόσπορους που κρύβονται στο εσωτερικό τους για να φτιάξουμε πασατέμπο.
empty alt

3 tips για τέλεια σάλτσα ντομάτας για ζυμαρικά

Είναι εύκολο να φτιάξεις σάλτσα ντομάτας για μακαρόνια και δύσκολο το αποτέλεσμα να πλησιάζει την τελειότητα στην υφή και τη γεύση.
empty alt

Πώς ο κορωνοϊός εμπνέει την παγκόσμια…ζαχαροπλαστική!

Το χιούμορ κι η φαντασία είναι πάντα τρόποι να αντεπεξέρχεται κανείς στις δύσκολες καταστάσεις. Έτσι και τώρα ζαχαροπλάστες απ’ όλο τον κόσμο επιστράτευσαν τη φαντασία και το χιούμορ τους για να αντιμετωπίσουν με τα δικά τους όπλα την πανδημία του κορωνοϊού.
empty alt

Εστιατόρια, υψηλή γαστρονομία και FNL Best Restaurant Awards 2020

Γεύσεις πολλών αστέρων με διακρίσεις και βραβεία
empty alt

Το γεμιστό κοτόπουλο… αλλιώς!

Το κοτόπουλο είναι ένα υλικό πλούσιο σε θρεπτικά συστατικά που μπορεί να μαγειρευτεί με άπειρους τρόπους και όλες οι διεθνείς κουζίνες διαθέτουν εξαιρετικές συνταγές για αμέτρητες εκδοχές του.
empty alt

4 σάλτσες που μπορείς να αποθηκεύσεις σε παγοθήκες για γεύματα-εξπρές

Το είχες φανταστεί ότι μπορείς να αξιοποιήσεις τις παγοθήκες σου για να διατηρήσεις σε μονές δόσεις διάφορες σπιτικές σάλτσες με λαχανικά και μυρωδικά; Έτσι, θα έχεις ανά πάσα στιγμή ένα έτοιμο υλικό για να φτιάξεις μια εύκολη και γρήγορη μακαρονάδα, μια σούπα ή ένα κοκκινιστό.
empty alt

Γεμιστές μελιτζάνες αλλιώς… με κριθαράκι

Ενώ οι μελιτζάνες στην ελληνική κουζίνα γίνονται με πολλούς τρόπους, εδώ θα την κάνουμε γεμιστή, αλλά λίγο πειραγμένη καθώς θα χρησιμοποιήσουμε κριθαράκι! Ώρα προετοιμασίας: 25 λεπτά Χρόνος μαγειρέματος: 50 λεπτά Συστατικά 4 μικρές μελιτζάνες (περίπου 200 gr η καθεμία) Αντικολλητικό μαγειρικό...
empty alt

Όταν η ζωή σου δίνει λεμόνια… φτιάχνεις μαρμελάδα!

Νόστιμη κι εύκολη μαρμελάδα λεμονιού για άρωμα καλοκαιριού όλο τον χρόνο
Back To Top