Το σκόρδο όχι μόνο δίνει γεύση αλλά επιπλέον προστατεύει πολλαπλά την υγεία, συμβάλλοντας στην ομαλή λειτουργία πολλών οργάνων.

Το σκόρδο όχι μόνο δίνει γεύση αλλά επιπλέον προστατεύει πολλαπλά την υγεία, συμβάλλοντας στην ομαλή λειτουργία πολλών οργάνων. Πολλές φορές όμως αποφεύγουμε να το χρησιμοποιήσουμε στη μαγειρική, γιατί βαριόμαστε να το καθαρίσουμε ή –το κυριότερο– φοβόμαστε τη μυρωδιά που αφήνει στην αναπνοή και τον ιδρώτα μας.

Η λύση για όλα αυτά είναι να φτιάξουμε τη δική μας πάστα σκόρδου. Κυκλοφορεί και έτοιμη στην αγορά, αλλά μπορούμε να την παρασκευάσουμε πανεύκολα και στο σπίτι. «Έτσι, αφενός θα έχουμε πάντα σκόρδο στη διάθεσή μας για κάθε χρήση, αφετέρου δεν θα μυρίζει πια γιατί με το ψήσιμο χάνονται τα αιθέριά έλαιά του, που ευθύνονται για τη χαρακτηριστική μυρωδιά. Ταυτόχρονα, έτσι διατηρούνται οι ευεργετικές ιδιότητές του», σχολιάζει η Άντζελα Κοντού, food blogger (ahungrybear.weebly.com), η οποία μας παραχωρεί την παρακάτω συνταγή:

Υλικά για πάστα σκόρδου:
ολόκληρα κεφάλια σκόρδα – όσα θέλουμε
ελαιόλαδο

Πώς τη φτιάχνουμε:
Απλώνουμε ένα κομμάτι αλουμινόχαρτο κι ένα κομμάτι αντικολλητικό χαρτί, αραδιάζουμε τα σκόρδα και τα περιχύνουμε με λίγο λαδάκι. Τα κλείνουμε σε ένα ωραίο πακέτο και τα ψήνουμε στο φούρνο για μία ώρα περίπου ή όσο χρειάζεται για να μαλακώσουν καλά.

Όταν τα σκόρδα ψηθούν καλά, ξεφλουδίζουν πολύ εύκολα. Τα ρίχνουμε στο μπλέντερ -είναι τόσο μαλακά που λιώνουν και με το πιρούνι- και τα πολτοποιούμε προσθέτοντας ένα κουταλάκι αλάτι. Τα μεταφέρουμε σε βαζάκια και συμπληρώνουμε με ελαιόλαδο. Τα διατηρούμε στο ψυγείο για τουλάχιστον ένα μήνα.

Tips:
– Κάθε φορά που παίρνουμε μια ποσότητα από το βαζάκι, προσθέτουμε μία κουταλιά λάδι να σκεπάσει και πάλι την επιφάνεια της πάστας. Έτσι αποφεύγουμε το μούχλιασμα.

-Για να εξοικονομήσετε ενέργεια από το ψήσιμο των σκόρδων, κάντε το όταν ο φούρνος είναι ακόμη ζεστός, μετά το ψήσιμο κάποιου φαγητού.

empty alt

6 τρόποι να μαγειρέψεις τα κατεψυγμένα λαχανικά

Το χειμώνα οι επιλογές μας σε λαχανικά μειώνονται – αν εξαιρέσουμε σταυρανθή όπως το κουνουπίδι και το μπρόκολο.
empty alt

Καταστροφή! Ο καφές Arabica μπορεί να εξαφανιστεί σε 70 χρόνια!

Σου έχω άσχημα νέα…Σύμφωνα με επιστήμονες από το Λονδίνο και την Αιθιοπία, ο εξαιρετικά δημοφιλής καφές Arabica μπορεί να έχει εξαφανιστεί μέχρι το 2080 εξαιτίας των επιπτώσεων της κλιματικής αλλαγής! Ο Arabica είναι μία ποικιλία καφέ που ευδοκιμεί στα highlands της Αιθιοπίας και αντιπροσωπεύει...
empty alt

Οδηγός συντήρησης τροφίμων: γιατί μήλα και κρεμμύδια δεν κάνουν μαζί

Το ένα τρίτο των τροφίμων που παράγονται παγκοσμίως καταλήγει στα σκουπίδια, σύμφωνα με στοιχεία του Παγκόσμιου Οργανισμού Τροφίμων και Γεωργίας (FAO).
empty alt

6 εναλλακτικοί τρόποι να απολαύσεις τα κεφτεδάκια που περίσσεψαν

Είτε σου περίσσεψαν κεφτεδάκια που τηγάνισες είτε έπλασες περισσότερα από όσα χρειαζόσουν σε ένα γεύμα για να αφήσεις μερικά στην άκρη για μια άλλη μέρα, υπάρχουν πολλοί τρόποι να τα απολαύσεις, πέρα από τα να τα συνοδεύσεις με τηγανιτές πατάτες ή ρύζι και μια πράσινη σαλάτα.
empty alt

Πώς θα οργανώσεις ένα σπιτικό brunch

Είναι χορταστικά, σχετικά οικονομικά, ευέλικτα στο μενού και φέρνουν πιο κοντά οικογένειες, συγγενείς και φίλους την καλύτερη ώρα της Κυριακής, όταν δηλαδή έχει ανοίξει για τα καλά το μάτι από το πρωινό ξύπνημα αλλά προτού «χτυπήσει» η απογευματινή μελαγχολία.
empty alt

Μπακαλιάρος με τέλειο κουρκούτι

Δεν υπάρχει τίποτα το εξαιρετικά ασυνήθιστο για αυτήν τη συνταγή, αλλά όταν το κάνεις σωστά, γίνεται απολύτως τέλειο.
empty alt

Εύκολη τάρτα φρούτων

Αναδείξτε τα καλύτερα φρούτα της εποχής φτιάχνοντας αυτή την εύκολη τάρτα φρούτων. Η κρούστα που μοιάζει με κουλουράκι είναι μια εύκολη ζύμη, γεγονός που την καθιστά μια συνταγή χωρίς φασαρία και χωρίς άγχος.
empty alt

Βουτιά απόλαυσης στον υπέροχο κόσμο του ανανά!

Το κίτρινο φωτεινό χρώμα του σου φτιάχνει αμέσως τη διάθεση. Η γεύση του σε ταξιδεύει αμέσως σε ξωτικά μέρη και το άρωμά του σου θυμίζει διακοπές.
Back To Top