Μια σαλάτα που χωράει τα πάντα και σε χορταίνει απολαυστικά!

Ο καθένας έχει τα δικά του μείγματα σαλάτας κοτόπουλου και οι συζητήσεις θα μαίνονται μέχρι το τέλος του χρόνου για το τι θα έπρεπε να έχει το προνόμιο να συμπεριλαμβάνεται στο αγαπημένο μεσημεριανό γεύμα. Πιστεύουμε ότι η καλή σαλάτα κοτόπουλου έχει να κάνει με την τεχνική και λιγότερο με τα πραγματικά συστατικά. Το νόστιμο μεσημεριανό γεύμα και το βασικό πικνίκ συνδυάζει επιδέξια καλά καρυκευμένο κοτόπουλο, πλούσιο ντρέσινγκ μαγιονέζας, άφθονο φρέσκο ​​σέλινο και μια νότα οξέος. Στη συνέχεια, το αφήνετε μέχρι να κρυώσει, δίνοντας στις γεύσεις χρόνο να λιώσουν και να κορεστούν στο κοτόπουλο, με αποτέλεσμα ένα δροσιστικό, κρεμώδες και εξαιρετικά ικανοποιητικό σνακ. Φτιάξτε τη συνταγή μας όπως είναι για μια κλασική, αξιόπιστη εκδοχή ή χρησιμοποιήστε την ως σημείο εκκίνησης για να δημιουργήσετε τη δική σας τέλεια σαλάτα κοτόπουλου. Εδώ είναι τι πρέπει να γνωρίζετε:

Πώς να ετοιμάσετε το κοτόπουλο για σαλάτα κοτόπουλου:

Δεν μπορείτε να έχετε καταπληκτική σαλάτα κοτόπουλου χωρίς τέλεια μαγειρεμένο κοτόπουλο που είναι καρυκευμένο, ζουμερό και σχετικά άπαχο. Η συμπερίληψη σκούρου κρέατος σε μια σαλάτα κοτόπουλου είναι συνηθισμένη, αλλά πιστεύουμε ότι μπορεί να κάνει το συνολικό πιάτο λίγο πολύ μαλακό και λιπαρό. Αντίθετα, η λαθροθηρία στήθους σε καρυκευμένο ζωμό κοτόπουλου είναι ένας εύκολος τρόπος να εγγυηθείς ότι δεν θα απογοητευτείς από το ξηρό, ήπιο κοτόπουλο. Εάν πιέζεστε λίγο για τον χρόνο, ένα κοτόπουλο ψητό είναι επίσης μια εξαιρετική επιλογή, αλλά καταπολεμήστε την επιθυμία να τεμαχίσετε το κοτόπουλο. Ο τεμαχισμός του κοτόπουλου σε κομμάτια μεγέθους μπουκιάς επιτρέπει την πιο ομοιόμορφη κατανομή των συστατικών.

Πώς να φτιάξετε το dressing σαλάτας κοτόπουλου:

Η μαγιονέζα είναι ο βασιλιάς για τις κρεμώδεις σαλάτες, αλλά χρειάζεται λίγη βοήθεια για να μην βαρύνει τα πάντα. Η προσθήκη οξέος με τη μορφή στραγγιστού γιαουρτιού με πλήρη λιπαρά, λεμονιού και μουστάρδας Ντιζόν θα σας βοηθήσει να διατηρήσετε τα πράγματα πλούσια αλλά ελαφριά και καλοκαιρινά.

Τα καλύτερα πρόσθετα για σαλάτα κοτόπουλου (και παραλλαγές):

Τα μόνα υποχρεωτικά πρόσθετα για σαλάτα κοτόπουλου είναι το σέλινο, κάποιο είδος κρεμμυδιού (μας αρέσει το κόκκινο για το έντονο χρώμα) και τα φυλλώδη βότανα (εμείς <3 άνηθο και μαϊντανό). Εκτός από αυτό, αυτό είναι το διασκεδαστικό μέρος! Προσθέστε...  σταφύλια, ή αβοκάντο, ή ό,τι θέλει η καρδιά σας. Οι φρυγανισμένοι ξηροί καρποί όπως τα αμύγδαλα ή τα πεκάν θα προσθέσουν ένα επιπλέον στρώμα υφής και τα φρούτα θα προσθέσουν μια γλυκύτητα. Επιλέξαμε ψιλοκομμένα τουρσιά άνηθου για το απόλυτο πρόσθετο λόγω της στρώσης τραγανού, αλμυρού αλατιού που παρέχει. Με ό,τι κι αν πάτε, φροντίστε να τα κόψετε σε κομμάτια γύρω στο ίδιο μέγεθος, ώστε να κατανέμονται ομοιόμορφα σε κάθε μπουκιά.

Πώς να σερβίρετε σαλάτα κοτόπουλου:

Μόλις αναμείξετε το κοτόπουλο, το dressing και τα αγαπημένα σας πρόσθετα, μπορείτε να σερβίρετε αυτή τη σαλάτα για μεσημεριανό γεύμα, πικνίκ ή ένα σνακ δίπλα στην πισίνα. Τοποθετήστε το πάνω από ένα κρουασάν ή ψωμί με προζύμι, σερβίρετέ το με μια πλευρά από σαλάτα ζυμαρικών σε ένα μπάρμπεκιου ή βάλτε το σε ένα μια στρώση με φυλλώδη χόρτα στο brunch.

Κάντε την από πριν.

Η σαλάτα κοτόπουλου είναι μια ιδανική συνταγή προετοιμασίας: γίνεται καλύτερη όσο κάθεται. Φτιάξτε την μια ή δύο μέρες νωρίτερα και μετά φυλάξτε την σε αεροστεγές δοχείο στο ψυγείο μέχρι να το σερβίρετε.

Αποθήκευση.

Αν σας περισσέψει, φυλάξτε την σε αεροστεγές δοχείο στο ψυγείο για περίπου 3 ημέρες και απολαύστε επικά μεσημεριανά σάντουιτς (και σαλάτες!) για μέρες.

ΑΠΟΔΟΣΕΙΣ:

5 μερίδες

ΧΡΟΝΟΣ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑΣ:

10 λεπτά

ΣΥΝΟΛΙΚΟΣ ΧΡΟΝΟΣ:

30 λεπτά

CAL/SERV:

401

Συστατικά

2 κιλά στήθη κοτόπουλου χωρίς κόκαλα, χωρίς δέρμα (3 έως 4)

6 κ.σ. ζωμό κότας με χαμηλή περιεκτικότητα σε νάτριο ή νερό

2 κ.σ. καρυκευμένο αλάτι ή απλό αλάτι, διαιρεμένο

1/3 κουτ. πλήρες ελληνικό γιαούρτι

1/3 κουτ. μαγιονέζα

2 κ.σ. φρέσκο ​​μαϊντανό ψιλοκομμένο

1 κ.γ. συν 1 1/2 κουτ. φρέσκος άνηθος ψιλοκομμένος

1 κ.γ. κοκκώδης ή λεία μουστάρδα Ντιζόν

1/2 κουτ. ψιλοτριμμένο ξύσμα λεμονιού

2 κ.σ. φρέσκο ​​χυμό λεμονιού

2 κοτσάνια σέλινου, ψιλοκομμένα

1 μικρό κόκκινο κρεμμύδι, ψιλοκομμένο

1/4 κουτ. τουρσιά άνηθο ψιλοκομμένα (περίπου 2 δόρατα)

3/4 κουτ. φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι

Εκτέλεση

Σε μια μεγάλη κατσαρόλα σε μέτρια προς δυνατή φωτιά, ανακατέψτε το κοτόπουλο, το ζωμό και 1 κουταλιά της σούπας συν 1 1/2 κουταλάκι του γλυκού αλάτι. Αφήστε να πάρει βράση, στη συνέχεια χαμηλώστε τη φωτιά σε μέτρια, σκεπάστε την κατσαρόλα και μαγειρέψτε μέχρι να ψηθεί το κοτόπουλο, περίπου 10 λεπτά. Μεταφέρετε το κοτόπουλο σε ξύλο κοπής. Αφήστε να ξεκουραστεί 5 λεπτά.

Εν τω μεταξύ, σε ένα μεγάλο μπολ, ανακατέψτε το γιαούρτι, τη μαγιονέζα, τον μαϊντανό, τον άνηθο, τη μουστάρδα, το ξύσμα λεμονιού και το χυμό λεμονιού μέχρι να ομογενοποιηθούν.

Κόβουμε το κοτόπουλο σε κύβους 1/4" και το προσθέτουμε στο μείγμα του γιαουρτιού, ανακατεύοντας να στραγγίξει. Προσθέστε το σέλινο, το κρεμμύδι, το τουρσί, το πιπέρι και το υπόλοιπο 1 1/2 κουταλάκι του γλυκού αλάτι και ανακατέψτε μέχρι να ομογενοποιηθούν.

empty alt

«Πώς αντιμετωπίζω τα σνακ ώστε τα παιδιά μου να τρώνε με όρεξη το δείπνο τους»

Έχω τρία παιδιά: Ο Henry είναι 11, η Clara 9 και ο Arthur 6 ετών. Η κατανάλωση σνακ με απασχολούσε ανέκαθεν, αν και πιστεύω ότι τα παιδιά θα ανταποκριθούν στο πρόγραμμα που θα φτιάξεις.
empty alt

5 καλοκαιρινά comfort foods που μας φτιάχνουν τη διάθεση

Η όσφρηση είναι η πιο αρχέγονη αίσθηση, αυτή που οδηγεί κατευθείαν σε βαθιά ριζωμένες αναμνήσεις. Έτσι εξηγείται γιατί όταν ευωδιάζουν στο σπίτι φρεσκοκομμένες πατάτες στο τηγάνι ανασύρονται αυτόματα από τη μνήμη μακρινές εικόνες από τη γιαγιά μας στο χωριό, να στρώνει το βράδυ το τραπέζι για να […]
empty alt

Πώς θα καταλάβεις αν ένας ανανάς είναι ώριμος;

Ο ανανάς δεν εμπνέει να τον κόψεις. Έχει χοντρή φλούδα, μυτερά φύλλα και καλύπτεται από αιχμηρά «λέπια».
empty alt

Ο ιδανικός τρόπος να εκμεταλλευτείς μια σχεδόν άδεια γυάλα μελιού

Στον πυθμένα της γυάλας σου έχουν μείνει λίγες κουταλιές από μέλι, ταχίνι, μουστάρδα ή κρέμα βαλσαμικού (οποιουδήποτε ρευστού υλικού χρησιμοποιείς στη μαγειρική σου).
empty alt

Αν δεν ξέρεις τι είναι οι Hasselback potatoes ήρθε η ώρα να μάθεις

Για τους λάτρεις των ψητών πατατών και των τσιπς, η πατάτα Hasselback θα προσφέρει μια γεύση από παράδεισο.
empty alt

Κρεμώδης σούπα με σπανάκι

Το σπανάκι είναι ένα αγαπημένο κι εύκολο υλικό που μπορεί να προσφέρει τα πολύτιμα θρεπτικά του συστατικά μέσα από ποικίλους τρόπους μαγειρέματος και άπειρες συνταγές.
empty alt

4 σάλτσες που μπορείς να αποθηκεύσεις σε παγοθήκες για γεύματα-εξπρές

Το είχες φανταστεί ότι μπορείς να αξιοποιήσεις τις παγοθήκες σου για να διατηρήσεις σε μονές δόσεις διάφορες σπιτικές σάλτσες με λαχανικά και μυρωδικά; Έτσι, θα έχεις ανά πάσα στιγμή ένα έτοιμο υλικό για να φτιάξεις μια εύκολη και γρήγορη μακαρονάδα, μια σούπα ή ένα κοκκινιστό.
empty alt

Smoothie με φράουλα και λεμόνι

Λαχταράτε ένα smoothie τώρα που ο καιρός ζεσταίνει αλλά προσπαθείτε να αποφύγετε όλη τη ζάχαρη σε ροφήματα που σας δελεάζουν στο κατάστημα; Αυτό το γρήγορο και εύκολο σπιτικό ρόφημα έξι συστατικών παίρνει τη γλύκα του κατευθείαν από τις φράουλες και περιέχει μόνο 16 γραμμάρια υδατάνθρακες ανά...
Back To Top