Από παιδί έχεις καταλάβει ότι η θάλασσα ανοίγει την όρεξη. Από την άλλη, με την πανδημία να μη μας έχει αφήσει ακόμα ήσυχους, συνεχίζεις να αναζητάς την απομόνωση και την ασφάλεια αλλά ταυτόχρονα με τη χαλάρωση και τη διασκέδαση.

Από παιδί έχεις καταλάβει ότι η θάλασσα ανοίγει την όρεξη. Από την άλλη, με την πανδημία να μη μας έχει αφήσει ακόμα ήσυχους, συνεχίζεις να αναζητάς την απομόνωση και την ασφάλεια αλλά ταυτόχρονα με τη χαλάρωση και τη διασκέδαση. Ένα πικνίκ στην παραλία θα ικανοποιήσει όλες σου τις επιθυμίες και θα σου απόλαυση και γεύση.

Όμως η προετοιμασία και η συσκευασία φαγητού για την παραλία είναι λίγο tricky. Επιπλέον, έχεις πολλούς διαφορετικούς παράγοντες που πρέπει να λάβεις υπόψη με τα φαγητά της παραλίας, όπως τη ζέστη, τον πιο δροσερό αποθηκευτικό χώρο, και την άμμο, που έχει την καταπληκτική ικανότητα να καταλήγει σχεδόν παντού.

Υπάρχουν ορισμένοι κανόνες που γνωρίζουν οι έμπειροι του πικνίκ στην παραλία, όπως το γεγονός ότι οτιδήποτε με βάση το μαρούλι δεν πρόκειται να σταθεί καλά μετά από μια ώρα περίπου (ακόμη και στο καλύτερο φορητό ψυγειάκι), και ότι τα κολλώδη πράγματα είναι ένας μαγνήτης άμμου. Αλλά παρ’ όλα αυτά, υπάρχουν μερικές εξαιρετικές επιλογές όσον αφορά τα φαγητά στην παραλία. Λάβε υπόψη αυτές τις επιλογές, είτε πρόκειται για νόστιμα σνακ είτε για πλήρες γεύμα.

Καλοβρασμένα αυγά

Τα σκληρά βραστά αυγά είναι εύκολο να φτιαχτούν, να συνδυαστούν αλλά και να ξεπλυθούν εύκολα εάν τύχει να συναντήσουν μια αυτοσχέδια καταιγίδα άμμου. Είναι επίσης νόστιμα ζεστά ή κρύα. Απλώς προτίμησε να τα έχεις ξεφλουδίσει εκ των προτέρων – για να ελαχιστοποιήσεις και τις πιθανότητες να τα φας με αλάτι άμμου αντί για κανονικό αλάτι.

Αραβικές πίτες και σάντουιτς

Εδώ έχεις πολλές επιλογές, προτίμησε υλικά που αντέχουν στις υψηλές θερμοκρασίες. Μια άλλη λύση είναι να προσθέσεις τα λαχανικά στο τέλος για να μην περάσει η υγρασία τους στο ψωμί ή στην πίτα.

Κοτόπουλο ψημένο ή σούβλας

Το τελευταίο πράγμα που θα ήθελες να κάνεις όταν συσκευάζεις φαγητό για την παραλία είναι να ξοδέψεις πολύ χρόνο στο μαγείρεμα. Μπορείς να πάρεις ένα κοτόπουλο σούβλας εκ των προτέρων, να το αποθηκεύσεις στο ψυγείο και να το τεμαχίσεις αμέσως πριν φύγεις. Όπως και τα αυγά, τρώγεται επίσης κρύο ή ζεστό.

Σαλάτα με δημητριακά

Έχεις πολλές επιλογές όπως  ταμπουλέ ή σαλάτα με κινόα… συνδύασε με φρέσκα λαχανικά και τυρί, ή ακόμα και κονσέρβα τόνου.

Μπάρες δημητριακών

Είτε θες κάτι μικρό γλυκό ή αλμυρό, μια μπάρα δημητριακών είναι ένας γρήγορος και εύκολος τρόπος για να αντιμετωπίσεις αποτελεσματικά μια λιγούρα. Στόχευσε σε επιλογές που έχουν περισσότερα υλικά κορεσμού, όπως ξηρούς καρπούς ή βρώμη και παράλειψε αυτές με κολλώδη υλικά, όπως καραμέλα ή λιωμένη σοκολάτα.

Καλαμάκια ή αλλιώς σουβλάκια

Το φαγητό στην παραλία θα πρέπει να είναι εύκολο και διασκεδαστικό και εκεί είναι το παιχνίδι με τα σουβλάκια. Μπορείς να βάλεις σχεδόν τα πάντα σε ένα σουβλάκι – χοιρινό, κοτόπουλο, φρούτα, λαχανικά… οι πιθανοί συνδυασμοί είναι ατελείωτοι.

Πέσε πίτα να σε φάω

Μια άλλη εναλλακτική λύση για σάντουιτς, η πίτα αποτελεί ένα ωραίο προστατευτικό κέλυφος για όλους τους πιθανούς συνδυασμούς που έχεις βάλει στο εσωτερικό της. Λειτουργεί επίσης ως προσωρινός μίνι μονωτής για τυχόν γέμιση που θέλεις να διατηρήσεις δροσερή.

Smoothie

Αν έχεις μονωμένο θερμό ή μίνι ψυγειάκι έχεις τη δυνατότητα να πάρεις μαζί σου τα αγαπημένα σου smoothies.

Ασφαλείς επιλογές τσιμπολογήματος

Ελιές, πίκλες, σκληρό τυρί, παξιμάδι, κράκερ, ξηροί καρποί.

Φρούτα

Σχεδόν όλα τα φρούτα με προστατευτική εξωτερική φλούδα (δαμάσκηνα, πορτοκάλια, νεκταρίνια, κ.λπ.) είναι υπέροχα κι είναι ασφαλείς επιλογές για να σε κρατήσουν χορτάτη ενυδατωμένη και να σου προσφέρουν δροσερή απόλαυση κάτω από τον καυτό ήλιο, και χωρίς να ανησυχείς για τη σιλουέτα σου.

Μην ξεχάσεις να έχεις αρκετό νερό μαζί σου. Να προσέξεις να μην είναι πολύ αλμυρές ή spicy οι επιλογές σου. Καλού κακού προτίμησε υλικά που αντέχουν στη ζέστη, ακόμα κι αν έχεις ισοθερμικές συσκευασίες, παγοκυψέλες ή ψυγειάκι. Και φρόντιζε να μαζεύεις πάντα ό,τι σκουπίδι έχεις κάνει κατά την παραμονή σου στην παραλία.

empty alt

Το «καθόλου» αλάτι βλάπτει

Η λίγη ποσότητα αλατιού στο φαγητό επιβαρύνει τον οργανισμό περισσότερο από την μέτρια. Αυτό υποστηρίζουν καναδοί ερευνητές, αντικρούοντας τα μέχρι σήμερα δεδομένα και προκαλώντας αντιδράσεις.
empty alt

5 tips για να διαλέγεις πάντα το σωστό καρπούζι

Καρπούζι και καλοκαίρι είναι δύο πράγματα απόλυτα συνδεδεμένα! Θα συμφωνήσεις όμως ότι είναι δύσκολο να διαλέξεις το σωστό.
empty alt

ΔΡΑΜΟΙΝΟΓΝΩΣΙΑ

Όλα ξεκίνησαν όταν μια ιδέα της Εύης Τζήμου, ενός ανθρώπου που υπηρετεί την Περιφέρεια της Δράμας με μεράκι και επαγγελματισμό, πήρε “σάρκα και οστά” το 2014 οπότε και πραγματοποιήθηκε η πρώτη Δραμοινογνωσία.
empty alt

Πώς θα μαγειρέψεις τα μεγάλα σπαράγγια

Τα λεπτά σπαράγγια καθαρίζονται πιο εύκολα, όμως εκείνα που έχουν μεγαλύτερο πάχος, αν και πιο «μπελαλίδικα» στην προετοιμασία, έχουν περισσότερη σάρκα και είναι πιο ανθεκτικά στο μαγείρεμα, με αποτέλεσμα να μη λιώνουν εύκολα αλλά να γίνονται τραγανά και πλούσια.
empty alt

Στήθος γαλοπούλας με δεντρολίβανο

Καρυκεύστε τη γαλοπούλα με ένα μείγμα από δεντρολίβανο, σκόρδο και πάπρικα. Αν τρίψετε το μισό μείγμα απευθείας στο κρέας κάτω από το δέρμα, μπορείτε να αφαιρέσετε την πέτσα πριν το σερβίρετε και να μη χάσετε καθόλου τη γεύση.
empty alt

Λευκά λαζάνια με κοτόπουλο, σπανάκι και μανιτάρια

Λίγα πράγματα είναι πιο ευχάριστα από ένα τετράγωνο κομμάτι με λιωμένο τυρί και λαζάνια. Αυτή η κρεμώδης λευκή συνταγή με λαζάνια, φτιαγμένη εξαιρετικά με μια έξτρα τυρώδη σάλτσα τύπου μπεσαμέλ που ονομάζεται Mornay, έχει γέμιση με ψιλοκομμένο κοτόπουλο, σπανάκι, μανιτάρια και φρέσκα βότανα – και...
empty alt

Εξωτικές μπάρες cheesecake-καρύδας

Όχι μόνο για τους λάτρεις της καρύδας, αυτό το επιδόρπιο έχει όλα όσα αγαπάτε στις μπάρες cheesecake, καθώς και την ονειρικότητα της κρεμώδους καρύδας. Σκεφτείτε piña coladas ή πίτα με κρέμα καρύδας σε ένα επιδόρπιο με στρώσεις που είναι πιο εύκολο να το φτιάξετε και να το μοιραστείτε (ιδανικό για πάρτι,...
empty alt

Pasta Alla Gricia: μια μπουκιά και βρίσκεσαι στη Ρώμη

Εύκολη συνταγή για λαχταριστά ζυμαρικά με ιταλική σφραγίδα

Back To Top