Από παιδί έχεις καταλάβει ότι η θάλασσα ανοίγει την όρεξη. Από την άλλη, με την πανδημία να μη μας έχει αφήσει ακόμα ήσυχους, συνεχίζεις να αναζητάς την απομόνωση και την ασφάλεια αλλά ταυτόχρονα με τη χαλάρωση και τη διασκέδαση.

Από παιδί έχεις καταλάβει ότι η θάλασσα ανοίγει την όρεξη. Από την άλλη, με την πανδημία να μη μας έχει αφήσει ακόμα ήσυχους, συνεχίζεις να αναζητάς την απομόνωση και την ασφάλεια αλλά ταυτόχρονα με τη χαλάρωση και τη διασκέδαση. Ένα πικνίκ στην παραλία θα ικανοποιήσει όλες σου τις επιθυμίες και θα σου απόλαυση και γεύση.

Όμως η προετοιμασία και η συσκευασία φαγητού για την παραλία είναι λίγο tricky. Επιπλέον, έχεις πολλούς διαφορετικούς παράγοντες που πρέπει να λάβεις υπόψη με τα φαγητά της παραλίας, όπως τη ζέστη, τον πιο δροσερό αποθηκευτικό χώρο, και την άμμο, που έχει την καταπληκτική ικανότητα να καταλήγει σχεδόν παντού.

Υπάρχουν ορισμένοι κανόνες που γνωρίζουν οι έμπειροι του πικνίκ στην παραλία, όπως το γεγονός ότι οτιδήποτε με βάση το μαρούλι δεν πρόκειται να σταθεί καλά μετά από μια ώρα περίπου (ακόμη και στο καλύτερο φορητό ψυγειάκι), και ότι τα κολλώδη πράγματα είναι ένας μαγνήτης άμμου. Αλλά παρ’ όλα αυτά, υπάρχουν μερικές εξαιρετικές επιλογές όσον αφορά τα φαγητά στην παραλία. Λάβε υπόψη αυτές τις επιλογές, είτε πρόκειται για νόστιμα σνακ είτε για πλήρες γεύμα.

Καλοβρασμένα αυγά

Τα σκληρά βραστά αυγά είναι εύκολο να φτιαχτούν, να συνδυαστούν αλλά και να ξεπλυθούν εύκολα εάν τύχει να συναντήσουν μια αυτοσχέδια καταιγίδα άμμου. Είναι επίσης νόστιμα ζεστά ή κρύα. Απλώς προτίμησε να τα έχεις ξεφλουδίσει εκ των προτέρων – για να ελαχιστοποιήσεις και τις πιθανότητες να τα φας με αλάτι άμμου αντί για κανονικό αλάτι.

Αραβικές πίτες και σάντουιτς

Εδώ έχεις πολλές επιλογές, προτίμησε υλικά που αντέχουν στις υψηλές θερμοκρασίες. Μια άλλη λύση είναι να προσθέσεις τα λαχανικά στο τέλος για να μην περάσει η υγρασία τους στο ψωμί ή στην πίτα.

Κοτόπουλο ψημένο ή σούβλας

Το τελευταίο πράγμα που θα ήθελες να κάνεις όταν συσκευάζεις φαγητό για την παραλία είναι να ξοδέψεις πολύ χρόνο στο μαγείρεμα. Μπορείς να πάρεις ένα κοτόπουλο σούβλας εκ των προτέρων, να το αποθηκεύσεις στο ψυγείο και να το τεμαχίσεις αμέσως πριν φύγεις. Όπως και τα αυγά, τρώγεται επίσης κρύο ή ζεστό.

Σαλάτα με δημητριακά

Έχεις πολλές επιλογές όπως  ταμπουλέ ή σαλάτα με κινόα… συνδύασε με φρέσκα λαχανικά και τυρί, ή ακόμα και κονσέρβα τόνου.

Μπάρες δημητριακών

Είτε θες κάτι μικρό γλυκό ή αλμυρό, μια μπάρα δημητριακών είναι ένας γρήγορος και εύκολος τρόπος για να αντιμετωπίσεις αποτελεσματικά μια λιγούρα. Στόχευσε σε επιλογές που έχουν περισσότερα υλικά κορεσμού, όπως ξηρούς καρπούς ή βρώμη και παράλειψε αυτές με κολλώδη υλικά, όπως καραμέλα ή λιωμένη σοκολάτα.

Καλαμάκια ή αλλιώς σουβλάκια

Το φαγητό στην παραλία θα πρέπει να είναι εύκολο και διασκεδαστικό και εκεί είναι το παιχνίδι με τα σουβλάκια. Μπορείς να βάλεις σχεδόν τα πάντα σε ένα σουβλάκι – χοιρινό, κοτόπουλο, φρούτα, λαχανικά… οι πιθανοί συνδυασμοί είναι ατελείωτοι.

Πέσε πίτα να σε φάω

Μια άλλη εναλλακτική λύση για σάντουιτς, η πίτα αποτελεί ένα ωραίο προστατευτικό κέλυφος για όλους τους πιθανούς συνδυασμούς που έχεις βάλει στο εσωτερικό της. Λειτουργεί επίσης ως προσωρινός μίνι μονωτής για τυχόν γέμιση που θέλεις να διατηρήσεις δροσερή.

Smoothie

Αν έχεις μονωμένο θερμό ή μίνι ψυγειάκι έχεις τη δυνατότητα να πάρεις μαζί σου τα αγαπημένα σου smoothies.

Ασφαλείς επιλογές τσιμπολογήματος

Ελιές, πίκλες, σκληρό τυρί, παξιμάδι, κράκερ, ξηροί καρποί.

Φρούτα

Σχεδόν όλα τα φρούτα με προστατευτική εξωτερική φλούδα (δαμάσκηνα, πορτοκάλια, νεκταρίνια, κ.λπ.) είναι υπέροχα κι είναι ασφαλείς επιλογές για να σε κρατήσουν χορτάτη ενυδατωμένη και να σου προσφέρουν δροσερή απόλαυση κάτω από τον καυτό ήλιο, και χωρίς να ανησυχείς για τη σιλουέτα σου.

Μην ξεχάσεις να έχεις αρκετό νερό μαζί σου. Να προσέξεις να μην είναι πολύ αλμυρές ή spicy οι επιλογές σου. Καλού κακού προτίμησε υλικά που αντέχουν στη ζέστη, ακόμα κι αν έχεις ισοθερμικές συσκευασίες, παγοκυψέλες ή ψυγειάκι. Και φρόντιζε να μαζεύεις πάντα ό,τι σκουπίδι έχεις κάνει κατά την παραμονή σου στην παραλία.

empty alt

10 τρόφιμα που μπορεί να εξαφανιστούν για πάντα σε μερικά χρόνια

  Σου έχω μερικά όχι-και-τόσο-καλά νέα. Κάποια από τα πιο αγαπημένα σου φαγητά μπορεί να εξαφανιστούν στα επόμενα χρόνια.
empty alt

Πόση ώρα πρέπει να αφήσω το νερό με τον καφέ στην πρέσα γαλλικού;

Αν χρησιμοποιείς χειροκίνητη πρέσα γαλλικού καφέ, υπάρχει πάντα η πιθανότητα να μην αφήσεις αρκετή ώρα το νερό με τον καφέ, με συνέπεια ο καφές σου να βγει «νερουλός», ή να το αφήσεις υπερβολικά πολλή ώρα, με αποτέλεσμα ο καφές σου να αποκτήσει πικρή γεύση.
empty alt

5 λάθη που πρέπει να αποφεύγεις στην προετοιμασία των γευμάτων

Αρκεί να αφιερώσεις δύο περίπου ώρες μέσα στο Σαββατοκύριακο για να μην ταλαιπωρείσαι μεσοβδόμαδα με το μαγείρεμα – ή τουλάχιστον για να ελαχιστοποιήσεις το μαγείρεμα μέσα στην εβδομάδα.
empty alt

Το ιταλικό μυστικό που θα απογειώσει την κουζίνα σου

Αν έχεις ταξιδέψει στην Ιταλία, θα έχεις παρατηρήσει ότι ακόμη και μια απλή μπρουσκέτα με λάδι, ντομάτα και σκόρδο μπορεί να αναδειχθεί σε γαστρονομικό αριστούργημα.
empty alt

Οίνος ευφραίνει καρδίαν… ζεστός ακόμα περισσότερο!

  Ο χειμώνας πλησιάζει. Οι θερμοκρασίες πέφτουν, οι συνθήκες άγχους και πίεσης λόγω του κορωνοϊού και της καραντίνας σε φέρνουν στα όριά σου και το μόνο που θες είναι μια στιγμή ανάπαυλας και ηρεμίας.
empty alt

Welcome to the dark side of brownies

Αυτά τα απολαυστικά brownies ενισχύουν τη γεύση της μαύρης σοκολάτας με την προσθήκη μελάσας και σκόνης κακάου.
empty alt

Σολομός Τοσκάνης – μια εύκολη συνταγή που θα σε ενθουσιάσει

Το φιλέτο σολομού είναι μια επιλογή που μπορεί να γίνει μια εξαιρετική αφορμή για πειραματισμούς και δεν βαριόμαστε ποτέ να δοκιμάσουμε μια νέα συνταγή.
empty alt

Συνταγή για κλασικά ιταλικά κεφτεδάκια για να πεις mamma mia

Το τέλειο κεφτεδάκι είναι έργο τέχνης. Πρέπει να είναι τρυφερό, γεμάτο γεύση, όμορφα στρογγυλό και να μη διαλύεται κατά το μαγείρεμα. Ευτυχώς για εσάς, η κλασική μας ιταλική συνταγή για κεφτεδάκια περνάει όλα αυτά τα τεστ με μεγάλη επιτυχία. Ενώ μας αρέσουν τα ψητά κεφτεδάκια, το ψήσιμο των...
Back To Top