Από παιδί έχεις καταλάβει ότι η θάλασσα ανοίγει την όρεξη. Από την άλλη, με την πανδημία να μη μας έχει αφήσει ακόμα ήσυχους, συνεχίζεις να αναζητάς την απομόνωση και την ασφάλεια αλλά ταυτόχρονα με τη χαλάρωση και τη διασκέδαση.

Από παιδί έχεις καταλάβει ότι η θάλασσα ανοίγει την όρεξη. Από την άλλη, με την πανδημία να μη μας έχει αφήσει ακόμα ήσυχους, συνεχίζεις να αναζητάς την απομόνωση και την ασφάλεια αλλά ταυτόχρονα με τη χαλάρωση και τη διασκέδαση. Ένα πικνίκ στην παραλία θα ικανοποιήσει όλες σου τις επιθυμίες και θα σου απόλαυση και γεύση.

Όμως η προετοιμασία και η συσκευασία φαγητού για την παραλία είναι λίγο tricky. Επιπλέον, έχεις πολλούς διαφορετικούς παράγοντες που πρέπει να λάβεις υπόψη με τα φαγητά της παραλίας, όπως τη ζέστη, τον πιο δροσερό αποθηκευτικό χώρο, και την άμμο, που έχει την καταπληκτική ικανότητα να καταλήγει σχεδόν παντού.

Υπάρχουν ορισμένοι κανόνες που γνωρίζουν οι έμπειροι του πικνίκ στην παραλία, όπως το γεγονός ότι οτιδήποτε με βάση το μαρούλι δεν πρόκειται να σταθεί καλά μετά από μια ώρα περίπου (ακόμη και στο καλύτερο φορητό ψυγειάκι), και ότι τα κολλώδη πράγματα είναι ένας μαγνήτης άμμου. Αλλά παρ’ όλα αυτά, υπάρχουν μερικές εξαιρετικές επιλογές όσον αφορά τα φαγητά στην παραλία. Λάβε υπόψη αυτές τις επιλογές, είτε πρόκειται για νόστιμα σνακ είτε για πλήρες γεύμα.

Καλοβρασμένα αυγά

Τα σκληρά βραστά αυγά είναι εύκολο να φτιαχτούν, να συνδυαστούν αλλά και να ξεπλυθούν εύκολα εάν τύχει να συναντήσουν μια αυτοσχέδια καταιγίδα άμμου. Είναι επίσης νόστιμα ζεστά ή κρύα. Απλώς προτίμησε να τα έχεις ξεφλουδίσει εκ των προτέρων – για να ελαχιστοποιήσεις και τις πιθανότητες να τα φας με αλάτι άμμου αντί για κανονικό αλάτι.

Αραβικές πίτες και σάντουιτς

Εδώ έχεις πολλές επιλογές, προτίμησε υλικά που αντέχουν στις υψηλές θερμοκρασίες. Μια άλλη λύση είναι να προσθέσεις τα λαχανικά στο τέλος για να μην περάσει η υγρασία τους στο ψωμί ή στην πίτα.

Κοτόπουλο ψημένο ή σούβλας

Το τελευταίο πράγμα που θα ήθελες να κάνεις όταν συσκευάζεις φαγητό για την παραλία είναι να ξοδέψεις πολύ χρόνο στο μαγείρεμα. Μπορείς να πάρεις ένα κοτόπουλο σούβλας εκ των προτέρων, να το αποθηκεύσεις στο ψυγείο και να το τεμαχίσεις αμέσως πριν φύγεις. Όπως και τα αυγά, τρώγεται επίσης κρύο ή ζεστό.

Σαλάτα με δημητριακά

Έχεις πολλές επιλογές όπως  ταμπουλέ ή σαλάτα με κινόα… συνδύασε με φρέσκα λαχανικά και τυρί, ή ακόμα και κονσέρβα τόνου.

Μπάρες δημητριακών

Είτε θες κάτι μικρό γλυκό ή αλμυρό, μια μπάρα δημητριακών είναι ένας γρήγορος και εύκολος τρόπος για να αντιμετωπίσεις αποτελεσματικά μια λιγούρα. Στόχευσε σε επιλογές που έχουν περισσότερα υλικά κορεσμού, όπως ξηρούς καρπούς ή βρώμη και παράλειψε αυτές με κολλώδη υλικά, όπως καραμέλα ή λιωμένη σοκολάτα.

Καλαμάκια ή αλλιώς σουβλάκια

Το φαγητό στην παραλία θα πρέπει να είναι εύκολο και διασκεδαστικό και εκεί είναι το παιχνίδι με τα σουβλάκια. Μπορείς να βάλεις σχεδόν τα πάντα σε ένα σουβλάκι – χοιρινό, κοτόπουλο, φρούτα, λαχανικά… οι πιθανοί συνδυασμοί είναι ατελείωτοι.

Πέσε πίτα να σε φάω

Μια άλλη εναλλακτική λύση για σάντουιτς, η πίτα αποτελεί ένα ωραίο προστατευτικό κέλυφος για όλους τους πιθανούς συνδυασμούς που έχεις βάλει στο εσωτερικό της. Λειτουργεί επίσης ως προσωρινός μίνι μονωτής για τυχόν γέμιση που θέλεις να διατηρήσεις δροσερή.

Smoothie

Αν έχεις μονωμένο θερμό ή μίνι ψυγειάκι έχεις τη δυνατότητα να πάρεις μαζί σου τα αγαπημένα σου smoothies.

Ασφαλείς επιλογές τσιμπολογήματος

Ελιές, πίκλες, σκληρό τυρί, παξιμάδι, κράκερ, ξηροί καρποί.

Φρούτα

Σχεδόν όλα τα φρούτα με προστατευτική εξωτερική φλούδα (δαμάσκηνα, πορτοκάλια, νεκταρίνια, κ.λπ.) είναι υπέροχα κι είναι ασφαλείς επιλογές για να σε κρατήσουν χορτάτη ενυδατωμένη και να σου προσφέρουν δροσερή απόλαυση κάτω από τον καυτό ήλιο, και χωρίς να ανησυχείς για τη σιλουέτα σου.

Μην ξεχάσεις να έχεις αρκετό νερό μαζί σου. Να προσέξεις να μην είναι πολύ αλμυρές ή spicy οι επιλογές σου. Καλού κακού προτίμησε υλικά που αντέχουν στη ζέστη, ακόμα κι αν έχεις ισοθερμικές συσκευασίες, παγοκυψέλες ή ψυγειάκι. Και φρόντιζε να μαζεύεις πάντα ό,τι σκουπίδι έχεις κάνει κατά την παραμονή σου στην παραλία.

empty alt

Οι διατροφικές συνήθειες και παραξενιές των δικτατόρων

Οι Βικτόρια Κλαρκ και Μελίσα Σκοτ αποφάσισαν να μελετήσουν τα αγαπημένα πιάτα και τις διατροφικές συνήθειες δικτατόρων, σε σχέση με τον φόβο που είχαν ότι θα δηλητηριαστούν, και κατέγραψαν τη μελέτη τους στο βιβλίο «Dictators’ Dinners: A Bad Taste Guide to Entertaining Tyrants».
empty alt

Έχει η Μύκονος παραδοσιακά προϊόντα;

Είναι περισσότερο γνωστή για το nightlife, τα άπειρα bar, club και καταστήματα κορυφαίων στον κόσμο brands που στριμώχνονται στα δρομάκια, για τις πανέμορφες παραλίες της, τους εγχώριους και διεθνείς celebrities που την επιλέγουν για τις διακοπές τους όλο το χρόνο, για τα φοιτητικά πάρτι όπου το...
empty alt

5 επαγγελματικά tips για να βγάλεις τις καλύτερες φωτογραφίες φαγητού

Στη φωτογράφιση ενός πιάτου, πέντε είναι οι παράγοντες που παίζουν σημαντικότερο ρόλο. Ο φωτογράφος Αντώνης Δρακάκης (adphotography.gr), που στον ελεύθερο χρόνο του λατρεύει να μαγειρεύει, σού αποκαλύπτει τους τρόπους με τους οποίους θα ελέγξεις αυτούς τους πέντε παράγοντες ώστε να τραβήξεις...
empty alt

Τα λαχανικά που δεν είχες σκεφτεί να ψήσεις μέχρι τώρα

Τα καημένα τα φρέσκα κρεμμυδάκια. Πάντα βρίσκονται ψιλοκομμένα σε σαλάτες, σούπες και μαγειρευτά, σε ρόλο κομπάρσου. Το ήξερες όμως ότι αξίζει να τα αναβαθμίσεις; Ναι, μπορείς ακόμα και να τα ψήσεις στο γκριλ.
empty alt

Πέντε κανόνες για το μαγείρεμα των ζυμαρικών

Έτσι θα γίνουν τόσο νόστιμα όσο εκείνα  που είχες δοκιμάσει σε αυθεντική ιταλική τρατορία.
empty alt

Πώς θα κάνεις τα πάντα τουρσί σε χρόνο-ρεκόρ

Το μυστικό μιας Σουηδής σεφ θα σου λύσει τα χέρια και θα σε βοηθήσει να μειώσεις δραστικά τα αποφάγια που καταλήγουν στον κάδο των απορριμμάτων σου.
empty alt

Μακαρόνια με κιμά… στον φούρνο

Μια από τις απολαύσεις που μπορείς να χαίρεσαι στο σπίτι, με παρέα ή χωρίς, είναι σίγουρα το φαγητό.
empty alt

Στήθος γαλοπούλας με δεντρολίβανο

Καρυκεύστε τη γαλοπούλα με ένα μείγμα από δεντρολίβανο, σκόρδο και πάπρικα. Αν τρίψετε το μισό μείγμα απευθείας στο κρέας κάτω από το δέρμα, μπορείτε να αφαιρέσετε την πέτσα πριν το σερβίρετε και να μη χάσετε καθόλου τη γεύση.
Back To Top