Το σκόρδο όχι μόνο δίνει γεύση αλλά επιπλέον προστατεύει πολλαπλά την υγεία, συμβάλλοντας στην ομαλή λειτουργία πολλών οργάνων.

Το σκόρδο όχι μόνο δίνει γεύση αλλά επιπλέον προστατεύει πολλαπλά την υγεία, συμβάλλοντας στην ομαλή λειτουργία πολλών οργάνων. Πολλές φορές όμως αποφεύγουμε να το χρησιμοποιήσουμε στη μαγειρική, γιατί βαριόμαστε να το καθαρίσουμε ή –το κυριότερο– φοβόμαστε τη μυρωδιά που αφήνει στην αναπνοή και τον ιδρώτα μας.

Η λύση για όλα αυτά είναι να φτιάξουμε τη δική μας πάστα σκόρδου. Κυκλοφορεί και έτοιμη στην αγορά, αλλά μπορούμε να την παρασκευάσουμε πανεύκολα και στο σπίτι. «Έτσι, αφενός θα έχουμε πάντα σκόρδο στη διάθεσή μας για κάθε χρήση, αφετέρου δεν θα μυρίζει πια γιατί με το ψήσιμο χάνονται τα αιθέριά έλαιά του, που ευθύνονται για τη χαρακτηριστική μυρωδιά. Ταυτόχρονα, έτσι διατηρούνται οι ευεργετικές ιδιότητές του», σχολιάζει η Άντζελα Κοντού, food blogger (ahungrybear.weebly.com), η οποία μας παραχωρεί την παρακάτω συνταγή:

Υλικά για πάστα σκόρδου:
ολόκληρα κεφάλια σκόρδα – όσα θέλουμε
ελαιόλαδο

Πώς τη φτιάχνουμε:
Απλώνουμε ένα κομμάτι αλουμινόχαρτο κι ένα κομμάτι αντικολλητικό χαρτί, αραδιάζουμε τα σκόρδα και τα περιχύνουμε με λίγο λαδάκι. Τα κλείνουμε σε ένα ωραίο πακέτο και τα ψήνουμε στο φούρνο για μία ώρα περίπου ή όσο χρειάζεται για να μαλακώσουν καλά.

Όταν τα σκόρδα ψηθούν καλά, ξεφλουδίζουν πολύ εύκολα. Τα ρίχνουμε στο μπλέντερ -είναι τόσο μαλακά που λιώνουν και με το πιρούνι- και τα πολτοποιούμε προσθέτοντας ένα κουταλάκι αλάτι. Τα μεταφέρουμε σε βαζάκια και συμπληρώνουμε με ελαιόλαδο. Τα διατηρούμε στο ψυγείο για τουλάχιστον ένα μήνα.

Tips:
– Κάθε φορά που παίρνουμε μια ποσότητα από το βαζάκι, προσθέτουμε μία κουταλιά λάδι να σκεπάσει και πάλι την επιφάνεια της πάστας. Έτσι αποφεύγουμε το μούχλιασμα.

-Για να εξοικονομήσετε ενέργεια από το ψήσιμο των σκόρδων, κάντε το όταν ο φούρνος είναι ακόμη ζεστός, μετά το ψήσιμο κάποιου φαγητού.

empty alt

Τα “αλκολικά” γονίδια μας

Τα γονίδιά μας φταίνει για την ροπή μας προς το αλκοόλ! Αυτό έδειξαν τα αποτελέσματα μελέτης επιστήμονων από το Πολιτειακό Πανεπιστήμιο της Πενσυλβάνια (Penn State) .
empty alt

Μήλα: 4 βήματα για να παρατείνεις τη φρεσκάδα τους

Αν ένα χελιδόνι φέρνει την άνοιξη, το φθινόπωρο έρχεται μαζί με τα πρώτα μήλα. Και ποιος δεν αγαπάει αυτά τα φρούτα, που συμβολίζουν ακόμα και τον απαγορευμένο καρπό του παραδείσου; Ευτυχώς είναι αρκετά ανθεκτικά στη συντήρησή τους, οπότε μπορούμε να τα αγοράζουμε σε μεγάλες ποσότητες.
empty alt

Οδηγός: Πώς θα φτιάξεις το τέλειο σάντουιτς

Είτε σου ανοίγει την όρεξη και μόνο που το σκέφτεσαι, είτε το έχεις καταχωρήσει στο μυαλό σου σαν μια εύκολη λύση για ντελίβερι στο γραφείο, αρκεί να ακολουθήσεις τις παρακάτω συμβουλές για να απογειώσεις ένα σάντουιτς ακόμα και με τα πιο απλά υλικά! Ποιο ψωμί θα χρησιμοποιήσεις; […]
empty alt

Πώς θα φτιάξεις ρύζι από οποιοδήποτε λαχανικό

Ίσως στο πρόγραμμα διατροφής που ακολουθείς να προτείνεται σε κάποια συνταγή να αντικαταστήσεις το λευκό ρύζι με ρύζι από λαχανικά.
empty alt

10 υλικά που έχει πάντα στην κουζίνα του ο λάτρης της ιταλικής κουζίνας

Ένας βασικός κανόνας της ιταλικής κουζίνας είναι η επένδυση σε εξαιρετικά υλικά. Ευτυχώς, οι περισσότερες από τις πλέον εμβληματικές της πρώτες ύλες κυκλοφορούν σε αφθονία και σε προσιτές τιμές και στην ελληνική αγορά, αφού αποτελούν βασικό κομμάτι της μεσογειακής διατροφής.
empty alt

Όλα όσα θέλετε να ξέρετε για τη μαγειρική σόδα

Η μαγειρική σόδα είναι ο βασικότερος παράγοντας ζύμωσης. Οι χημικοί διογκωτικοί παράγοντες ήταν γνωστοί ακόμη και στην αρχαιότητα, αλλά μέχρι τα μέσα του 19ου αιώνα, όταν το καθαρό όξινο ανθρακικό νάτριο έγινε εμπορικά διαθέσιμο, η δημοτικότητά τους στο ψήσιμο πραγματικά απογειώθηκε.
empty alt

Pasta time με γεμιστά κοχύλια

Αυτά τα κοχύλια δεν είναι θαλασσινά, αλλά είναι σούπερ κρεμώδη και τυρένια!
empty alt

Η Kaiser μετατρέπει και φέτος την Τσικνοπέμπτη στην απόλυτη BBQ εμπειρία!

Kaiser και Τσικνοπέμπτη πάνε μαζί, έτσι και φέτος, η αγαπημένη Pilsner μπύρα σας καλεί να συμμετέχετε στον διαγωνισμό που απογειώνει την τέχνη του BBQ! Από τη Δευτέρα 30 Ιανουαρίου έως και την Κυριακή 19 Φεβρουαρίου, απολαύστε την αγαπημένη σας Kaiser, βρείτε τον 9ψήφιο κωδικό LOT στις συσκευασίες φιάλης […]
Back To Top