Υγιεινή κι απολαυστική, μια δροσερή σαλάτα για συνοδευτικό αλλά και για κυρίως

Αυτή η απλή σαλάτα είναι το τέλειο συνοδευτικό πιάτο για να την φτιάχνετε όλο το φθινόπωρο. Δεν πιστεύουμε στις βαρετές σαλάτες και τα τραγανά μήλα και τα cranberries δίνουν πολλή σπιρτάδα σε αυτή την εκδοχή. Το ελαφρώς γλυκό και λεμονάτο ντρέσινγκ είναι εύκολο να το φτιάξετε και θα θέλετε να έχετε επιπλέον στη διάθεσή σας για να το περιχύσετε παντού. Μη διστάσετε να χρησιμοποιήσετε τα αγαπημένα σας μήλα για αυτό. Μας αρέσουν τα εξαιρετικά τραγανά, γλυκά και τάρτα, γι' αυτό χρησιμοποιήσαμε Granny Smith και Honeycrisp. Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε κατσικίσιο τυρί αντί για φέτα ή καρύδια στη θέση των πεκάν. Προσαρμόζεται εύκολα η συνταγή ανάλογα με τις προτιμήσεις σας!

ΑΠΟΔΟΣΕΙΣ:

4 - 6 μερίδες

ΧΡΟΝΟΣ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑΣ:

10 λεπτά

ΣΥΝΟΛΙΚΟΣ ΧΡΟΝΟΣ:

40 λεπτά

Συστατικά

1 1/2 φλ. νερό ή ζωμό λαχανικών με χαμηλή περιεκτικότητα σε νάτριο

3/4 φλ. τρίχρωμη κινόα, ξεπλυμένη και στραγγισμένη

1/2 φλ. αποξηραμένα κράνμπερι

1 μεγάλο κομμάτι κατσαρό kale (ή λάχανο ή μαρούλι), χοντροκομμένο

Αλάτι

2 μέτρια μήλα χωρίς τη φλούδα, όπως η Granny Smith ή το Honeycrisp, ψιλοκομμένα

1/4 μικρό κόκκινο κρεμμύδι, κομμένο σε λεπτές φέτες

1/3 φλ. φρυγανισμένα πεκάν, χοντροκομμένα

60 γρ. θρυμματισμένη φέτα

1 κ.γ. μουστάρδα 

1 κ.γ. έξτρα παρθένο ελαιόλαδο

1 κ.γ. μέλι

Χυμό από 1 λεμόνι

Πρέζα νιφάδες θρυμματισμένης κόκκινο πιπέρι

Φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι

Εκτέλεση

Σε μια μέτρια κατσαρόλα σε δυνατή φωτιά, βάλτε το νερό να βράσει. Προσθέστε κινόα και χαμηλώστε τη φωτιά σε μέτρια. Σκεπάζετε και σιγοβράζετε μέχρι να απορροφηθεί το νερό και να μαλακώσει η κινόα, περίπου 15 λεπτά. Αποσύρετε από τη φωτιά. Αναδέψτε με ένα πιρούνι και μετά προσθέστε κράνμπερι από πάνω. Σκεπάζετε και αφήνετε στον ατμό για 5 λεπτά.

Εν τω μεταξύ, τοποθετήστε το kale σε ένα μεγάλο μπολ. Καρυκεύετε με 1 κουταλάκι του γλυκού αλάτι. Ανακατέψτε με τα χέρια σας. Προσθέστε κινόα, κράνμπερι, μήλα, κρεμμύδι, πεκάν και φέτα και ανακατέψτε για να αναμειχθούν.

Σε ένα μικρό μπολ, χτυπήστε ελαφρά μαζί μουστάρδα, λάδι, μέλι, χυμό λεμονιού και νιφάδες κόκκινο πιπέρι και καρυκεύετε με αλάτι και μαύρο πιπέρι.

Ρίχνετε το ντρέσινγκ πάνω στη σαλάτα και ανακατεύετε να συνδυαστούν.

empty alt

Τι σχέση έχει το πιάτο ενός Γερμανού, ενός Έλληνα κι ενός Ιταλού με το εισόδημα ενός Φιλιππινέζου;

Το ψάρι που έχω στο πιάτο μου μπορεί να καθορίσει το μέλλον ενός ανθρώπου στις Φιλιππίνες; Μπορούμε μέσα από την καταναλωτική μας συμπεριφορά να φέρουμε την αλλαγή στην κοινωνία και τη φύση; Σύμφωνα με τη νέα μελέτη του WWF με τίτλο: «Βιώσιμος τόνος από τις Φιλιππίνες για την Ευρώπη», που […]
empty alt

Ποια είναι η ιστορία του φιλοδωρήματος;

Το πουρμπουάρ μετά το τέλος ενός γεύματος, είναι μια συνήθεια που πολλοί σε όλο την ακολουθούν πιστά για να δείξουν με αυτό τον τρόπο την εκτίμησή τους για την εξυπηρέτηση που έλαβαν.
empty alt

Φτιάξε σπιτικό συμπυκνωμένο ζαχαρούχο γάλα

Το σπιτικό συμπυκνωμένο ζαχαρούχο γάλα είναι πιο υγιεινό από το αντίστοιχο τυποποιημένο και σου δίνει την ευελιξία να πειραματιστείς προσθέτοντας επιπλέον συστατικά, όπως κόκκους βανίλιας, ξυλάκια κανέλας ή ολόκληρους σπόρους μπαχαρικών.
empty alt

Θεϊκή λιχουδιά: φράουλες στο φούρνο

Ποιος διαφωνεί ότι οι φράουλες είναι το απόλυτο ανοιξιάτικο φρούτο; Το ήξερες όμως ότι δεν υπάρχει μόνο ένας τρόπος για να το απολαύσεις (δηλαδή φρέσκιες και κομμένες σε φρουτοσαλάτα); Η εναλλακτική λύση, μάλιστα, περιλαμβάνει ψήσιμο στο φούρνο και το αποτέλεσμα είναι πεντανόστιμο, γιατί έτσι τα...
empty alt

ΤΟ ΚΑΤΑΣΤΗΜΑ ΤΟΥ ΜΕΛΛΟΝΤΟΣ ΜΑΣ! ΓΕΥΣΗ ΑΠΟ ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ ΜΕ HIGH TECH ΦΙΛΟΣΟΦΙΑ & ΝΕΑ SMART ΤΜΗΜΑΤΑ

Η AB κάνει το μέλλον των αγορών σαφέστατο! Με νέες κατευθυντήριες γραμμές σχεδιασμού για τα iconic νέα καταστήματα της αλυσίδας που διαγράφουν ένα αισθητικά σημαντικό μέρος του αστικού τοπίου.
empty alt

«Οι σεφ δεν μπορούν να κάνουν θαύματα αν δεν έχουν καλή πρώτη ύλη»

Όπως μαθαίνουμε στο περιοδικό Αθηνόραμα με τις λέξεις του Δημήτρη Αντωνόπουλου, σε μια περίοδο αναζητήσεων εθνικής γαστρονομικής αυτογνωσίας, που αποκτούν ιδιαίτερη σημασία στην επέτειο 200 χρόνων από την Επανάσταση του 1821, οι Χρυσοί Σκούφοι προσκάλεσαν τον Έκτορα Μποτρίνι, chef-patron του...
empty alt

Mac & Cheese Pizza Bites

Ένας συνδυασμός απόλαυσης φτιαγμένος στον παράδεισο
empty alt

Καρπούζι Agua Fresca – ό,τι πιο καλοκαιρινό και δροσερό

Όλοι ξέρουμε ότι τίποτα δεν μας ξεδιψάει όσο το παγωμένο καρπούζι – απόλαυσε εδώ μια υπέροχη υγρή εκδοχή του

Back To Top