Υγιεινή κι απολαυστική, μια δροσερή σαλάτα για συνοδευτικό αλλά και για κυρίως

Αυτή η απλή σαλάτα είναι το τέλειο συνοδευτικό πιάτο για να την φτιάχνετε όλο το φθινόπωρο. Δεν πιστεύουμε στις βαρετές σαλάτες και τα τραγανά μήλα και τα cranberries δίνουν πολλή σπιρτάδα σε αυτή την εκδοχή. Το ελαφρώς γλυκό και λεμονάτο ντρέσινγκ είναι εύκολο να το φτιάξετε και θα θέλετε να έχετε επιπλέον στη διάθεσή σας για να το περιχύσετε παντού. Μη διστάσετε να χρησιμοποιήσετε τα αγαπημένα σας μήλα για αυτό. Μας αρέσουν τα εξαιρετικά τραγανά, γλυκά και τάρτα, γι' αυτό χρησιμοποιήσαμε Granny Smith και Honeycrisp. Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε κατσικίσιο τυρί αντί για φέτα ή καρύδια στη θέση των πεκάν. Προσαρμόζεται εύκολα η συνταγή ανάλογα με τις προτιμήσεις σας!

ΑΠΟΔΟΣΕΙΣ:

4 - 6 μερίδες

ΧΡΟΝΟΣ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑΣ:

10 λεπτά

ΣΥΝΟΛΙΚΟΣ ΧΡΟΝΟΣ:

40 λεπτά

Συστατικά

1 1/2 φλ. νερό ή ζωμό λαχανικών με χαμηλή περιεκτικότητα σε νάτριο

3/4 φλ. τρίχρωμη κινόα, ξεπλυμένη και στραγγισμένη

1/2 φλ. αποξηραμένα κράνμπερι

1 μεγάλο κομμάτι κατσαρό kale (ή λάχανο ή μαρούλι), χοντροκομμένο

Αλάτι

2 μέτρια μήλα χωρίς τη φλούδα, όπως η Granny Smith ή το Honeycrisp, ψιλοκομμένα

1/4 μικρό κόκκινο κρεμμύδι, κομμένο σε λεπτές φέτες

1/3 φλ. φρυγανισμένα πεκάν, χοντροκομμένα

60 γρ. θρυμματισμένη φέτα

1 κ.γ. μουστάρδα 

1 κ.γ. έξτρα παρθένο ελαιόλαδο

1 κ.γ. μέλι

Χυμό από 1 λεμόνι

Πρέζα νιφάδες θρυμματισμένης κόκκινο πιπέρι

Φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι

Εκτέλεση

Σε μια μέτρια κατσαρόλα σε δυνατή φωτιά, βάλτε το νερό να βράσει. Προσθέστε κινόα και χαμηλώστε τη φωτιά σε μέτρια. Σκεπάζετε και σιγοβράζετε μέχρι να απορροφηθεί το νερό και να μαλακώσει η κινόα, περίπου 15 λεπτά. Αποσύρετε από τη φωτιά. Αναδέψτε με ένα πιρούνι και μετά προσθέστε κράνμπερι από πάνω. Σκεπάζετε και αφήνετε στον ατμό για 5 λεπτά.

Εν τω μεταξύ, τοποθετήστε το kale σε ένα μεγάλο μπολ. Καρυκεύετε με 1 κουταλάκι του γλυκού αλάτι. Ανακατέψτε με τα χέρια σας. Προσθέστε κινόα, κράνμπερι, μήλα, κρεμμύδι, πεκάν και φέτα και ανακατέψτε για να αναμειχθούν.

Σε ένα μικρό μπολ, χτυπήστε ελαφρά μαζί μουστάρδα, λάδι, μέλι, χυμό λεμονιού και νιφάδες κόκκινο πιπέρι και καρυκεύετε με αλάτι και μαύρο πιπέρι.

Ρίχνετε το ντρέσινγκ πάνω στη σαλάτα και ανακατεύετε να συνδυαστούν.

empty alt

Μήλο: ο πολύτιμος σύμμαχος της υγείας

Ένα μήλο την ημέρα όχι μόνο κάνει τον γιατρό πέρα, αλλά και πέντε διαφορετικές μορφές καρκίνου, ίσως και περισσότερες, υποστηρίζει μία νέα μελέτη.
empty alt

Σέλερι: Η αξία, τα οφέλη του και πώς θα σε βοηθήσει να αδυνατίσεις

  Υπάρχουν ορισμένα λαχανικά παρεξηγημένα και για αυτό το λόγο παραμελημένα από το διατροφολόγιο και τις γευστικές μας προτιμήσεις, όπως το σέλερι ή αλλιώς αμερικανικό σέλινο.
empty alt

Μενού για τυφλούς

      Λένε ότι όταν σου λείπει μία αίσθηση έχεις ιδιαίτερα αναπτυγμένες τις υπόλοιπες. Έχεις αναρωτηθεί πώς απολαμβάνει το φαγητό του ένας άνθρωπος που δεν βλέπει; Πώς είναι να τρως δίχως να έχει δει το φαγητό που βρίσκεται στο πιάτο σου; Κυρίως, πώς είναι να πηγαίνεις […]
empty alt

Ένας παράξενος τρόπος να εκμεταλλευτείς τα ποπκόρν που περίσσεψαν

Αν, λέμε αν, περισσέψουν ποτέ ποπκόρν από μια κινηματογραφική βραδιά στο σπίτι, μην τα πετάξεις. Μπορεί μέχρι το επόμενο πρωί να έχουν χάσει σε κάποιο βαθμό την υπέροχα τραγανή υφή τους, αλλά παραμένουν ένας ικανός υποψήφιος για μια νόστιμη ομελέτα.
empty alt

Τα 20 βιβλία μαγειρικής που κάθε σεφ πρέπει να διαβάσει!

Η μαγειρική αποτελεί ένα από τα πιο συναρπαστικά χόμπι και αποτελεί μια μορφή τέχνης σεβαστή σε όλο τον κόσμο.
empty alt

Πώς θα φτιάξεις ένα σπιτικό σοκολατένιο αυγό

Φέτος το Πάσχα, που δεν αργεί πλέον, μπορείς να χαρίσεις σε παιδιά, ανίψια και βαφτιστήρια σοκολατένια αυγά που έχεις φτιάξει με τα χεράκια σου.
empty alt

Μεσογειακή σαλάτα με ρεβίθια

Αν συνδυάσεις βραστά ρεβίθια με το περιεχόμενο μιας σχεδόν κλασικής χωριάτικης σαλάτας μαζί με βινεγκρέτ λεμονιού-μαϊντανού έχεις ένα γευστικό πιάτο που επιπλέον θα κρατήσει για ώρες μακριά το αίσθημα της πείνας.
empty alt

Βουτιά απόλαυσης: Ντιπ με χτυπημένη κρέμα μοτσαρέλας και ψητά ντοματίνια

Ένα ντιπ που θα απογειώσει τη γεύση σας
Back To Top