Υγιεινή κι απολαυστική, μια δροσερή σαλάτα για συνοδευτικό αλλά και για κυρίως

Αυτή η απλή σαλάτα είναι το τέλειο συνοδευτικό πιάτο για να την φτιάχνετε όλο το φθινόπωρο. Δεν πιστεύουμε στις βαρετές σαλάτες και τα τραγανά μήλα και τα cranberries δίνουν πολλή σπιρτάδα σε αυτή την εκδοχή. Το ελαφρώς γλυκό και λεμονάτο ντρέσινγκ είναι εύκολο να το φτιάξετε και θα θέλετε να έχετε επιπλέον στη διάθεσή σας για να το περιχύσετε παντού. Μη διστάσετε να χρησιμοποιήσετε τα αγαπημένα σας μήλα για αυτό. Μας αρέσουν τα εξαιρετικά τραγανά, γλυκά και τάρτα, γι' αυτό χρησιμοποιήσαμε Granny Smith και Honeycrisp. Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε κατσικίσιο τυρί αντί για φέτα ή καρύδια στη θέση των πεκάν. Προσαρμόζεται εύκολα η συνταγή ανάλογα με τις προτιμήσεις σας!

ΑΠΟΔΟΣΕΙΣ:

4 - 6 μερίδες

ΧΡΟΝΟΣ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑΣ:

10 λεπτά

ΣΥΝΟΛΙΚΟΣ ΧΡΟΝΟΣ:

40 λεπτά

Συστατικά

1 1/2 φλ. νερό ή ζωμό λαχανικών με χαμηλή περιεκτικότητα σε νάτριο

3/4 φλ. τρίχρωμη κινόα, ξεπλυμένη και στραγγισμένη

1/2 φλ. αποξηραμένα κράνμπερι

1 μεγάλο κομμάτι κατσαρό kale (ή λάχανο ή μαρούλι), χοντροκομμένο

Αλάτι

2 μέτρια μήλα χωρίς τη φλούδα, όπως η Granny Smith ή το Honeycrisp, ψιλοκομμένα

1/4 μικρό κόκκινο κρεμμύδι, κομμένο σε λεπτές φέτες

1/3 φλ. φρυγανισμένα πεκάν, χοντροκομμένα

60 γρ. θρυμματισμένη φέτα

1 κ.γ. μουστάρδα 

1 κ.γ. έξτρα παρθένο ελαιόλαδο

1 κ.γ. μέλι

Χυμό από 1 λεμόνι

Πρέζα νιφάδες θρυμματισμένης κόκκινο πιπέρι

Φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι

Εκτέλεση

Σε μια μέτρια κατσαρόλα σε δυνατή φωτιά, βάλτε το νερό να βράσει. Προσθέστε κινόα και χαμηλώστε τη φωτιά σε μέτρια. Σκεπάζετε και σιγοβράζετε μέχρι να απορροφηθεί το νερό και να μαλακώσει η κινόα, περίπου 15 λεπτά. Αποσύρετε από τη φωτιά. Αναδέψτε με ένα πιρούνι και μετά προσθέστε κράνμπερι από πάνω. Σκεπάζετε και αφήνετε στον ατμό για 5 λεπτά.

Εν τω μεταξύ, τοποθετήστε το kale σε ένα μεγάλο μπολ. Καρυκεύετε με 1 κουταλάκι του γλυκού αλάτι. Ανακατέψτε με τα χέρια σας. Προσθέστε κινόα, κράνμπερι, μήλα, κρεμμύδι, πεκάν και φέτα και ανακατέψτε για να αναμειχθούν.

Σε ένα μικρό μπολ, χτυπήστε ελαφρά μαζί μουστάρδα, λάδι, μέλι, χυμό λεμονιού και νιφάδες κόκκινο πιπέρι και καρυκεύετε με αλάτι και μαύρο πιπέρι.

Ρίχνετε το ντρέσινγκ πάνω στη σαλάτα και ανακατεύετε να συνδυαστούν.

empty alt

Όλα τα μυστικά για να κρατήσεις το σκόρδο φρέσκο για καιρό

Ίσως νομίζεις ότι το σκόρδο διατηρείται για πολύ καιρό φρέσκο χωρίς ιδιαίτερη προσπάθεια. Όμως αν δεν ακολουθήσεις τις παρακάτω οδηγίες, θα το δεις σύντομα να μαραίνεται, να χάνει το άρωμά του και να αλλοιώνεται.
empty alt

3 τρόποι να στραγγίσεις τα φύλλα μαρουλιού

Θέλεις να στραγγίσεις τα φύλλα του μαρουλιού που θα χρησιμοποιήσεις στη σαλάτα σου εύκολα, γρήγορα και χωρίς κόπο; Σου προτείνουμε τρεις διαφορετικούς τρόπους να το πετύχεις: 1.
empty alt

Γλυκές ή αλμυρές – οι κρέπες ταιριάζουν με όλες τις προτιμήσεις

Οι κρέπες είναι πιθανώς το αγαπημένο σου γρήγορο και εύκολο γλυκό πρωινό. Συνδυάζονται γρηγορότερα από τις τηγανίτες ή τις βάφλες, και έχουν την ίδια γεύση! Το μυστικό: άφησε το μείγμα να ξεκουραστεί.
empty alt

Πατατοσαλάτα, κλασική, αγαπημένη και άκρως καλοκαιρινή

Ένα συστατικό που σπάνια λείπει από την κουζίνα σου, οι πατάτες μαγειρεύονται με πολλούς τρόπους και ικανοποιούν από τα πιο εύκολα και παιδικά γούστα μέχρι τις πιο gourmet απαιτήσεις της υψηλής γαστρονομίας.
empty alt

Ομελέτα – τορτίγια: σημειώσατε χ!

Είτε ψάχνεις ιδέες για ένα γρήγορο γεύμα ή για ένα χορταστικό πρωινό αυτή η ομελέτα τορτίγια θα σε εκπλήξει ευχάριστα.
empty alt

Ποια είναι μερικά από τα πιο ωφέλιμα μπαχαρικά

Οι άνθρωποι σε όλο τον κόσμο γνωρίζουν εδώ και αιώνες για την θεραπευτική δύναμη των βοτάνων και των μπαχαρικών.
empty alt

Λευκά, κόκκινα ή ροζέ, τα σταφύλια είναι το απόλυτο superfood του καλοκαιριού

Τα σταφύλια καλλιεργούνται εδώ και χιλιάδες χρόνια και έχουν χρησιμοποιηθεί από αρκετούς αρχαίους πολιτισμούς για χρήση τους στην οινοποιία.
empty alt

Κρεμώδες κοτόπουλο με Bourbon και μήλα

Μια συνταγή φιλέτο κοτόπουλο με μήλα που θα σας ενθουσιάσει

Back To Top