And the Oscar goes to… Εντάξει τους νικητές θα τους μάθουμε οσονούπω- η 89η απονομή είναι κοντά, αλλά το ψητό είναι αλλού.

And the Oscar goes to… Εντάξει τους νικητές θα τους μάθουμε οσονούπω- η 89η απονομή είναι κοντά, αλλά το ψητό είναι αλλού. Στο μενού που θα απολαύσει η κρεμ ντε λα κρεμ του Χόλιγουντ οι mega stars που θα συγκεντρωθούν όλοι μαζί για να φάνε, να πιούνε με χαλαρές γραβάτες και τους κότσους λυτούς.

Ο Χορός του Κυβερνήτη είναι το επίσημο πάρτι που ακολουθεί μετά την απονομή των βραβείων Όσκαρ την Κυριακή 26 Φεβρουαρίου, ένα δείπνο για τουλάχιστον 1500 άτομα. Εδώ γιορτάζουν οι νικητές και ξεχνιούνται οι ηττημένοι, οι μεν δέχονται συγχαρητήρια και οι δε ένα συγκαταβατικό χτύπημα στην πλάτη και λόγια παρηγοριάς-όλοι όμως θα απολαύσουν το πιο φίνο φαγητό που θα ζήλευαν βασιλείς και λοιποί γαλαζοαίματοι.

Ο Wolfgang Puck είναι ο Αυστριακός σεφ που εδώ και δεκαετίες διαμορφώνει την κουζίνα του Λος Άντζελες, αξίζει και εκείνος ένα Όσκαρ για τα νοστιμότατα εδέσματα που ετοιμάζει για τόσους απαιτητικούς και ακριβοθώρητους ουρανίσκους. Ο 67χρονος σεφ είναι υπεύθυνος για το οσκαρικό μενού το οποίο δόθηκε στη δημοσιότητα.

Πάρτε λοιπόν μια πρώτη γεύση, απ’ όσα ετοιμάζει ο Puck και η ομάδα του για την ερχόμενη Κυριακή. Οι λαμπεροί προσκεκλημένοι μετά το κόκκινο χαλί, θα δοκιμάσουν, μεταξύ άλλων, πικάντικο ταρτάρ τόνου, παϊδάκια από μοσχάρι Γουαγκού με μυρωδικά και καπνιστό σολομό σε καναπεδάκια στο σχήμα του Οσκαρ, corn dogs αστακού (λουκάνικο αστακού σε κουρκούτι, τηγανισμένο), ψητές πατάτες με χαβιάρι, ποπ κορν πασπαλισμένο με τρούφα… Ένα μενού που αξίζει βραβείο.

empty alt

Ό,τι κι αν έχει περισσέψει από το χτεσινό φαγητό, αξιοποίησέ το σε αυτή τη συνταγή

Αυτό που δεν πρέπει να λείπει ποτέ από την κουζίνα σου είναι μερικές τορτίγιες (μεξικανικές πιτούλες). Μπορείς να τις χρησιμοποιήσεις ανά πάσα στιγμή θελήσεις να εκμεταλλευτείς τα χτεσινά αποφάγια, για να φτιάξεις πεντανόστιμες κεσαντίγιας, που θα λατρέψουν μικροί-μεγάλοι στην οικογένεια.
empty alt

Γιατί οι ειδικοί του κρασιού ρίχνουν αλάτι στα ποτήρια τους;

Νομίζετε πως ξέρετε πολλά μυστικά για το κρασί και τί το κάνει εύγευστο και ιδιαίτερο; Αν σας λέγαμε πως υπάρχει εκεί έξω ένας εύκολος και φτηνός τρόπος να ενισχύσετε τη γεύση του οίνου, που μάλλον ελάχιστοι γνωρίζουν; Ανοίξτε ένα μπουκάλι με το αγαπημένο σας κρασί, και πριν […]
empty alt

Πατάτα: να την τρυπήσεις πριν την ψήσεις;

Έχει νόημα να τρυπάς μια πατάτα πριν τη βάλεις στο φούρνο; Ισχύει ότι θα εκραγεί αν δεν το κάνεις; Στην προσπάθεια να απαντήσουν στα παραπάνω ερωτήματα, οι food editors του Food52.com έκαναν ένα «σπιτικό» πείραμα, τρυπώντας μία πατάτα, αφήνοντας μια άλλη ακεραία, κάνοντας ακριβώς το ίδιο και […]
empty alt

7 γενικές συμβουλές για αρχάριους στη μαγειρική

Στη μαγειρική υπάρχουν κάποιοι γενικοί κανόνες που λύνουν τα χέρια και στον πιο αρχάριο, αλλά και σε εκείνον που ακόμα και μετά από χρόνια πείρας πελαγώνει μπροστά σε μια συνταγή, από το άγχος ότι κάτι μπορεί να πάει στραβά.
empty alt

Πώς να καθαρίσετε και να φιλετάρετε ένα ψάρι

Όταν παρακολουθούμε εκπομπές ή ριάλιτι μαγειρικής ακόμα και οι πιο δύσκολες ή πολύπλοκες εργασίες μοιάζουν να γίνονται εύκολα και με φυσικό τρόπο.
empty alt

Shakshuka ή αλλιώς αυγά σε πικάντικη κοκκινιστή σάλτσα

Μια συνταγή με αρώματα της Μεσογείου, που θυμίζει και τα ελληνικά αυγά μάτια με ντομάτα, μόνο που εδώ είναι σχετικά πιο καυτερά απ’ όσο τα συνηθίζουμε.
empty alt

Caprese με σπαράγγια

Αυτό το δημοφιλές λαχανικό που μπορείς να το βρεις σε διάφορα χρώματα, όπως πράσινο, λευκό και μοβ.
empty alt

Πράσινο και λαχταριστό: Ένα υπέροχο παγωτό που κάνει καλό και στην υγεία σου

Τα οφέλη του αβοκάντο στην υγεία σου ίσως να τα έχεις εμπεδώσει, ήξερες όμως ότι εκτός από το να το φας ωμό ή στη σαλάτα ή στο περίφημο γουακαμόλε μπορεί να αποτελέσει πρώτη ύλη για σούπερ απολαυστικό παγωτό; Θα λατρέψετε αυτό το σπιτικό παγωτό σε σμαραγδένιο χρώμα.
Back To Top