And the Oscar goes to… Εντάξει τους νικητές θα τους μάθουμε οσονούπω- η 89η απονομή είναι κοντά, αλλά το ψητό είναι αλλού.

And the Oscar goes to… Εντάξει τους νικητές θα τους μάθουμε οσονούπω- η 89η απονομή είναι κοντά, αλλά το ψητό είναι αλλού. Στο μενού που θα απολαύσει η κρεμ ντε λα κρεμ του Χόλιγουντ οι mega stars που θα συγκεντρωθούν όλοι μαζί για να φάνε, να πιούνε με χαλαρές γραβάτες και τους κότσους λυτούς.

Ο Χορός του Κυβερνήτη είναι το επίσημο πάρτι που ακολουθεί μετά την απονομή των βραβείων Όσκαρ την Κυριακή 26 Φεβρουαρίου, ένα δείπνο για τουλάχιστον 1500 άτομα. Εδώ γιορτάζουν οι νικητές και ξεχνιούνται οι ηττημένοι, οι μεν δέχονται συγχαρητήρια και οι δε ένα συγκαταβατικό χτύπημα στην πλάτη και λόγια παρηγοριάς-όλοι όμως θα απολαύσουν το πιο φίνο φαγητό που θα ζήλευαν βασιλείς και λοιποί γαλαζοαίματοι.

Ο Wolfgang Puck είναι ο Αυστριακός σεφ που εδώ και δεκαετίες διαμορφώνει την κουζίνα του Λος Άντζελες, αξίζει και εκείνος ένα Όσκαρ για τα νοστιμότατα εδέσματα που ετοιμάζει για τόσους απαιτητικούς και ακριβοθώρητους ουρανίσκους. Ο 67χρονος σεφ είναι υπεύθυνος για το οσκαρικό μενού το οποίο δόθηκε στη δημοσιότητα.

Πάρτε λοιπόν μια πρώτη γεύση, απ’ όσα ετοιμάζει ο Puck και η ομάδα του για την ερχόμενη Κυριακή. Οι λαμπεροί προσκεκλημένοι μετά το κόκκινο χαλί, θα δοκιμάσουν, μεταξύ άλλων, πικάντικο ταρτάρ τόνου, παϊδάκια από μοσχάρι Γουαγκού με μυρωδικά και καπνιστό σολομό σε καναπεδάκια στο σχήμα του Οσκαρ, corn dogs αστακού (λουκάνικο αστακού σε κουρκούτι, τηγανισμένο), ψητές πατάτες με χαβιάρι, ποπ κορν πασπαλισμένο με τρούφα… Ένα μενού που αξίζει βραβείο.

empty alt

Ξέρετε να χρησιμοποιείτε σωστά τα φρούτα;

  Αν θέλετε να κάνετε τη διαφορά στη γεύση, τη διάρκεια ζωής και την θρεπτικά αξία των φρούτων δείτε ποια είναι τα μυστικά τους.
empty alt

6 τρόφιμα που δεν πρέπει να τρως μετά την ημερομηνία λήξης

Είπαμε να κάνεις οικονομία αλλά όχι κι έτσι βρε παιδί μου! Σίγουρα οι ειδικοί συμφωνούν ότι δεν σημαίνει ότι επειδή κάτι έχει λήξει πρέπει να το πετάξεις κατευθείαν.
empty alt

Γιατί οι ειδικοί του κρασιού ρίχνουν αλάτι στα ποτήρια τους;

Νομίζετε πως ξέρετε πολλά μυστικά για το κρασί και τί το κάνει εύγευστο και ιδιαίτερο; Αν σας λέγαμε πως υπάρχει εκεί έξω ένας εύκολος και φτηνός τρόπος να ενισχύσετε τη γεύση του οίνου, που μάλλον ελάχιστοι γνωρίζουν; Ανοίξτε ένα μπουκάλι με το αγαπημένο σας κρασί, και πριν […]
empty alt

Ποια είναι η ιστορία του φιλοδωρήματος;

Το πουρμπουάρ μετά το τέλος ενός γεύματος, είναι μια συνήθεια που πολλοί σε όλο την ακολουθούν πιστά για να δείξουν με αυτό τον τρόπο την εκτίμησή τους για την εξυπηρέτηση που έλαβαν.
empty alt

Ορεκτικά από πατατάκια: η νέα τάση στα ρεβεγιόν!

Ποιος θα διαφωνούσε ότι τα πατατάκια είναι η ένοχη απόλαυση όλων μας; Τώρα έχεις το ιδανικό άλλοθι να (συνεχίσεις να) τα σερβίρεις στα σπιτικά σου ρεβεγιόν, καθώς το Epicurious.com δημοσίευσε ένα μεγάλο θέμα όπου προτείνει τρόπους να τα μετατρέψεις σε ορεκτικά, συνδυάζοντάς τα με αλλαντικά, τυρί...
empty alt

Πώς καθαρίζω τη μυρωδιά του σκόρδου από τα χέρια μου; Και άλλες απορίες

Μπορεί να το αποφεύγουμε πριν από ένα ρομαντικό ραντεβού ή μια σημαντική επαγγελματική συνάντηση, λόγω της χαρακτηριστικής μυρωδιάς που αφήνει την οποία δεν εξουδετερώνει ούτε η πιο ισχυρή οδοντόκρεμα, αλλά δεν μπορούμε να φανταστούμε τη μαγειρική μας χωρίς αυτό.
empty alt

Μαστίχα – η πιο ωφέλιμη καλοκαιρινή απόλαυση

Παγωμένη μαστίχα λικέρ, το καλύτερο σφηνάκι καλοκαιριού ή το πιο απολαυστικό χωνευτικό μετά από ένα υπέροχο γεύμα ή δείπνο.
empty alt

Με αρώματα της νότιας Γαλλίας, αυτό το πιάτο θα σας χορτάσει απολαυστικά και υγιεινά

Αυτό το εύκολο υγιεινό γεύμα – το οποίο απαιτεί μόλις 15 λεπτά ενεργού χρόνου – είναι χαρακτηριστικό της νότιας Γαλλίας.
Back To Top