And the Oscar goes to… Εντάξει τους νικητές θα τους μάθουμε οσονούπω- η 89η απονομή είναι κοντά, αλλά το ψητό είναι αλλού.

And the Oscar goes to… Εντάξει τους νικητές θα τους μάθουμε οσονούπω- η 89η απονομή είναι κοντά, αλλά το ψητό είναι αλλού. Στο μενού που θα απολαύσει η κρεμ ντε λα κρεμ του Χόλιγουντ οι mega stars που θα συγκεντρωθούν όλοι μαζί για να φάνε, να πιούνε με χαλαρές γραβάτες και τους κότσους λυτούς.

Ο Χορός του Κυβερνήτη είναι το επίσημο πάρτι που ακολουθεί μετά την απονομή των βραβείων Όσκαρ την Κυριακή 26 Φεβρουαρίου, ένα δείπνο για τουλάχιστον 1500 άτομα. Εδώ γιορτάζουν οι νικητές και ξεχνιούνται οι ηττημένοι, οι μεν δέχονται συγχαρητήρια και οι δε ένα συγκαταβατικό χτύπημα στην πλάτη και λόγια παρηγοριάς-όλοι όμως θα απολαύσουν το πιο φίνο φαγητό που θα ζήλευαν βασιλείς και λοιποί γαλαζοαίματοι.

Ο Wolfgang Puck είναι ο Αυστριακός σεφ που εδώ και δεκαετίες διαμορφώνει την κουζίνα του Λος Άντζελες, αξίζει και εκείνος ένα Όσκαρ για τα νοστιμότατα εδέσματα που ετοιμάζει για τόσους απαιτητικούς και ακριβοθώρητους ουρανίσκους. Ο 67χρονος σεφ είναι υπεύθυνος για το οσκαρικό μενού το οποίο δόθηκε στη δημοσιότητα.

Πάρτε λοιπόν μια πρώτη γεύση, απ’ όσα ετοιμάζει ο Puck και η ομάδα του για την ερχόμενη Κυριακή. Οι λαμπεροί προσκεκλημένοι μετά το κόκκινο χαλί, θα δοκιμάσουν, μεταξύ άλλων, πικάντικο ταρτάρ τόνου, παϊδάκια από μοσχάρι Γουαγκού με μυρωδικά και καπνιστό σολομό σε καναπεδάκια στο σχήμα του Οσκαρ, corn dogs αστακού (λουκάνικο αστακού σε κουρκούτι, τηγανισμένο), ψητές πατάτες με χαβιάρι, ποπ κορν πασπαλισμένο με τρούφα… Ένα μενού που αξίζει βραβείο.

empty alt

Η επιστήμη αποφάσισε: Έτσι πρέπει να τρως τα μανιτάρια σου!

Ήξερες ότι υπάρχει ένα κέντρο ερευνών αφιερωμένο αποκλειστικά στα μανιτάρια; Κι όμως, είναι αλήθεια! Στην Ισπανία υπάρχει το Τεχνολογικό Κέντρο Ερευνών για τα Μανιτάρια, το οποίο ερευνά ό,τι έχει να κάνει με τον πολύτιμο, και πεντανόστιμο, μύκητα.
empty alt

Πόσες μέρες νωρίτερα μπορούμε να τρίψουμε το τυρί χωρίς να αλλοιωθεί η γεύση του;

Σίγουρα είναι βολικό να έχεις πάντα τριμμένο τυρί στο ψυγείο, για γαρνιτούρα σε ζυμαρικά και άλλες συνταγές, μήπως όμως έτσι επηρεάζεται αρνητικά η γεύση του; Το περιοδικό Cook’s Illustrated, για να απαντήσει σε αυτό το ερώτημα, έκανε ένα πείραμα.
empty alt

Ποια μέρη του κόλιανδρου τρώγονται;

Ίσως μέχρι σήμερα χρησιμοποιείς τον κόλιανδρο κυρίως αποξηραμένο, το ήξερες όμως ότι είναι ολόκληρος βρώσιμος, από τη ρίζα μέχρι τα φύλλα; Μάλιστα τα φύλλα και τα στελέχη του χρησιμοποιούνται ευρέως σε κουζίνες της Ασίας και της Λατινικής Αμερικής.
empty alt

Σούπα κοτόπουλου με σπανάκι και φρέσκο πέστο

Εύκολη, απλή και γρήγορη μια απολαυστική φθινοπωρινή σούπα που ξέρει να σε τονώνει. Αυτή η αρωματική, με ιταλική γεύση συνταγή εκμεταλλεύεται τα συστατικά του γρήγορου μαγειρέματος.
empty alt

Να γιατί να βάλετε το λεμόνι στα… μικροκύματα!

Το λεμόνι δεν λείπει από κανένα ψυγείο, καμία κουζίνα και είναι ένα σημαντικό συστατικό τόσο της μαγειρικής όσο και της ζαχαροπλαστικής.
empty alt

Το νέο gourmet hot spot της Αθήνας είναι το ολοκαίνουργιο Mayan

Αν σου αρέσουν οι λατινοαμερικάνικες γεύσεις τότε θα ενθουσιαστείς με τη νέα άφιξη στον γαστρονομικό χάρτη της Αθήνας.
empty alt

Λευκό Χριστουγεννιάτικο Μοχίτο

Tis the season to be jolly με ένα εορταστικό κοκτέιλ
empty alt

Γεμιστό κοτόπουλο με καρύκευμα Cajun

Αναβαθμίστε το κοτόπουλο με μια ιδιαίτερα γευστική εκδοχή του

Back To Top