Γιατί τα μήλα πρέπει να έχουν όλη τη λάμψη και τη δόξα αυτή την εποχή; Ζουμερά αχλάδια, κανέλα και μπισκότα τζίντζερ κάνουν έναν θεϊκό συνδυασμό σε αυτό το απολαυστικό επιδόρπιο! Και απαιτώντας μόνο έξι συστατικά και μερικά βήματα, είναι τέλειο ακόμα και για σεφ που πρωτοεμφανίζονται.

Γιατί τα μήλα πρέπει να έχουν όλη τη λάμψη και τη δόξα αυτή την εποχή; Ζουμερά αχλάδια, κανέλα και μπισκότα τζίντζερ κάνουν έναν θεϊκό συνδυασμό σε αυτό το απολαυστικό επιδόρπιο! Και απαιτώντας μόνο έξι συστατικά και μερικά βήματα, είναι τέλειο ακόμα και για σεφ που πρωτοεμφανίζονται.

Συστατικά

2 μέτρια ώριμα αχλάδια, ξεφλουδισμένα, κομμένα στη μέση κατά μήκος και χωρίς πυρήνα

1 κουταλιά της σούπας ζάχαρη

1/4 κουταλάκι του γλυκού αλεσμένη κανέλα

2 κουταλάκια του γλυκού βούτυρο

1/2 φλιτζάνι χυμό αχλαδιού

3 μπισκότα τζίντζερ χωρίς ζάχαρη, θρυμματισμένα

Απόδοση παραγωγής:

4 μερίδες

Εκτέλεση

Προθερμάνετε το φούρνο στους 200°. Τοποθετήστε τα μισά αχλάδια, με τις κομμένες πλευρές προς τα πάνω, σε γυάλινο ταψί. Χωρίς να κολλάνε μεταξύ τους. Συνδυάστε τη ζάχαρη και την κανέλα σε ένα μικρό μπολ. Πασπαλίζετε πάνω από τα αχλάδια. Τοποθετήστε 1/2 κουταλάκι του γλυκού βούτυρο σε κάθε κοιλότητα αχλαδιού. Ρίξτε τον χυμό στο σκεύος.

Ψήνετε τα αχλάδια για 30 λεπτά, ενώ έχετε προσθέσει επιπλέον χυμό μετά τα 15 λεπτά. Πασπαλίστε με θρυμματισμένα μπισκότα. Ψήνετε άλλα 10 λεπτά.

Μπορείτε να τα συνδυάσετε με μέλι, ξηρούς καρπούς, κρέμα γάλακτος, ακόμα και σιρόπι σοκολάτας! Αλλά τρώγετε και εντελώς σκέτα, κι είναι εξίσου απολαυστικά. Φέρτε τα στα μέτρα της δικής σας όρεξης και εντυπωσιάστε ξαφνικούς καλεσμένους ή προσφέρετε στους αγαπημένους σας ένα γλυκό αλλά υγιεινό σνακ που γίνεται εύκολα και γρήγορα.

Διατροφικές πληροφορίες:

Θερμίδες: 130 θερμίδες, Υδατάνθρακες: 27 g, Πρωτεΐνες: 1 g, Λιπαρά: 3 g, Κορεσμένα λιπαρά: 2 g, Χοληστερόλη: 5 mg, Νάτριο: 15 mg, Φυτικές ίνες: 3 g

Ανταλλαγές ανά μερίδα: 2 ψωμί/άμυλο, 1/2 λιπαρά.

empty alt

Πώς θα ενθαρρύνετε τα παιδιά σας να συμμετέχουν στη μαγειρική και να την αγαπήσουν

Λίγο οι τηλεοπτικές εκπομπές μαγειρικής, λίγο η τάση να επιστρέφουμε στο σπιτικό φαγητό (ή τουλάχιστον να το προσπαθούμε), λίγο το ότι το στερεότυπο «τα αγόρια δεν μαγειρεύουν» ολοένα χάνει έδαφος (ελπίζω δηλαδή), κάποιοι γονείς επιχειρούμε να μετατρέψουμε το καθημερινό μαγείρεμα σε οικογενειακή...
empty alt

Αν δεν ξέρεις τι είναι οι Hasselback potatoes ήρθε η ώρα να μάθεις

Για τους λάτρεις των ψητών πατατών και των τσιπς, η πατάτα Hasselback θα προσφέρει μια γεύση από παράδεισο.
empty alt

Υπέροχες ιδέες για σπασμένα αβγά

Όλοι θέλουν να τσουγκρίσουν αβγά. Ορισμένοι μάλιστα θέλουν να τσουγκρίσουν παραπάνω από ένα ή να συναγωνιστούν με όλους μέχρι να βγουν νικητές.
empty alt

Ψωμί… στη σακούλα

Το να φτιάξετε το δικό σας ψωμί ποτέ δεν ήταν τόσο εύκολο όσο η παρακάτω εκδοχή. Χρησιμοποιώντας μια σακούλα τροφίμων με ζιπ κλείσιμο (τύπου φερμουάρ) δεν λερώνεστε ούτε εσείς ούτε ο χώρος σας.
empty alt

Σαλάτα με κοτόπουλο και αβοκάντο

Αγαπάμε αυτή τη σαλάτα που σερβίρεται πάνω από χόρτα ή λαχανικά όσο την αγαπάμε ανάμεσα σε δύο φέτες ψωμί προζύμι.
empty alt

Απολαυστικό fondue με πουρέ πατάτας

Αν ψάχνεις μια συνταγή που θα απογειώσει τον πουρέ σου, βρίσκεσαι στο σωστό μέρος! Αν έχετε ονειρευτεί ποτέ ένα fondue τυριού συνδυασμένο με πουρέ πατάτας, εδώ θα μάθετε πώς θα το φτιάξετε.
empty alt

Η Kaiser μετατρέπει και φέτος την Τσικνοπέμπτη στην απόλυτη BBQ εμπειρία!

Kaiser και Τσικνοπέμπτη πάνε μαζί, έτσι και φέτος, η αγαπημένη Pilsner μπύρα σας καλεί να συμμετέχετε στον διαγωνισμό που απογειώνει την τέχνη του BBQ! Από τη Δευτέρα 30 Ιανουαρίου έως και την Κυριακή 19 Φεβρουαρίου, απολαύστε την αγαπημένη σας Kaiser, βρείτε τον 9ψήφιο κωδικό LOT στις συσκευασίες φιάλης […]
empty alt

Pasta Alla Gricia: μια μπουκιά και βρίσκεσαι στη Ρώμη

Εύκολη συνταγή για λαχταριστά ζυμαρικά με ιταλική σφραγίδα
Back To Top