Γιατί τα μήλα πρέπει να έχουν όλη τη λάμψη και τη δόξα αυτή την εποχή; Ζουμερά αχλάδια, κανέλα και μπισκότα τζίντζερ κάνουν έναν θεϊκό συνδυασμό σε αυτό το απολαυστικό επιδόρπιο! Και απαιτώντας μόνο έξι συστατικά και μερικά βήματα, είναι τέλειο ακόμα και για σεφ που πρωτοεμφανίζονται.

Γιατί τα μήλα πρέπει να έχουν όλη τη λάμψη και τη δόξα αυτή την εποχή; Ζουμερά αχλάδια, κανέλα και μπισκότα τζίντζερ κάνουν έναν θεϊκό συνδυασμό σε αυτό το απολαυστικό επιδόρπιο! Και απαιτώντας μόνο έξι συστατικά και μερικά βήματα, είναι τέλειο ακόμα και για σεφ που πρωτοεμφανίζονται.

Συστατικά

2 μέτρια ώριμα αχλάδια, ξεφλουδισμένα, κομμένα στη μέση κατά μήκος και χωρίς πυρήνα

1 κουταλιά της σούπας ζάχαρη

1/4 κουταλάκι του γλυκού αλεσμένη κανέλα

2 κουταλάκια του γλυκού βούτυρο

1/2 φλιτζάνι χυμό αχλαδιού

3 μπισκότα τζίντζερ χωρίς ζάχαρη, θρυμματισμένα

Απόδοση παραγωγής:

4 μερίδες

Εκτέλεση

Προθερμάνετε το φούρνο στους 200°. Τοποθετήστε τα μισά αχλάδια, με τις κομμένες πλευρές προς τα πάνω, σε γυάλινο ταψί. Χωρίς να κολλάνε μεταξύ τους. Συνδυάστε τη ζάχαρη και την κανέλα σε ένα μικρό μπολ. Πασπαλίζετε πάνω από τα αχλάδια. Τοποθετήστε 1/2 κουταλάκι του γλυκού βούτυρο σε κάθε κοιλότητα αχλαδιού. Ρίξτε τον χυμό στο σκεύος.

Ψήνετε τα αχλάδια για 30 λεπτά, ενώ έχετε προσθέσει επιπλέον χυμό μετά τα 15 λεπτά. Πασπαλίστε με θρυμματισμένα μπισκότα. Ψήνετε άλλα 10 λεπτά.

Μπορείτε να τα συνδυάσετε με μέλι, ξηρούς καρπούς, κρέμα γάλακτος, ακόμα και σιρόπι σοκολάτας! Αλλά τρώγετε και εντελώς σκέτα, κι είναι εξίσου απολαυστικά. Φέρτε τα στα μέτρα της δικής σας όρεξης και εντυπωσιάστε ξαφνικούς καλεσμένους ή προσφέρετε στους αγαπημένους σας ένα γλυκό αλλά υγιεινό σνακ που γίνεται εύκολα και γρήγορα.

Διατροφικές πληροφορίες:

Θερμίδες: 130 θερμίδες, Υδατάνθρακες: 27 g, Πρωτεΐνες: 1 g, Λιπαρά: 3 g, Κορεσμένα λιπαρά: 2 g, Χοληστερόλη: 5 mg, Νάτριο: 15 mg, Φυτικές ίνες: 3 g

Ανταλλαγές ανά μερίδα: 2 ψωμί/άμυλο, 1/2 λιπαρά.

empty alt

Η συνταγή των μπράουνις που οδήγησε ένα ζευγάρι στο διαζύγιο

Όταν πριν από δύο χρόνια οι New York Times δημοσίευσαν online τη συνταγή των μπράουνις της Katharine Hepburn, μια γυναίκα ονόματι Sydne Newberry άφησε ένα σχόλιο που θα μπορούσε κάλλιστα να είναι το στόρι μιας ταινίας.
empty alt

Τι είναι το συμπυκνωμένο ζαχαρούχο γάλα;

Το αγαπημένο υλικό της παιδικής ηλικίας μας, που απολαμβάναμε σε γλυκά ή και σκέτο με το κουτάλι, συνεχίζει να πρωταγωνιστεί στη ζαχαροπλαστική.
empty alt

Ο εκπληκτικός τρόπος να χρησιμοποιήσεις τις φλούδες των λαχανικών

Αν δεν έχεις κομποστοποιητή για να μετατρέπεις τα οργανικά απόβλητα σε λίπασμα, όλες οι φλούδες των λαχανικών σου μάλλον θα καταλήγουν στα σκουπίδια.
empty alt

Πώς θα μας βοηθήσει το πιστολάκι μαλλιών να πετύχουμε τραγανή πέτσα κοτόπουλου;

Λίγα πράγματα είναι πιο απολαυστικά από την τραγανή πέτσα του κοτόπουλου που έχει ψηθεί στο φούρνο και μια δημοσιογράφος γεύσης, η Helen Rosner, υποστηρίζει στο New Yorker ότι γνωρίζει το μυστικό για να την πετύχουμε.
empty alt

Τα κάνουμε σαλάτα διά χειρός Cameron Diaz

Αν χρειάζεσαι ισχυρό κίνητρο για να γίνεις φίλος με τις σαλάτες, η γοητεία της Κάμερον Ντίαζ μάλλον θα σε πείσει.
empty alt

Cup-τσιζ-κέικ φράουλας – μίνι μέγεθος, μάξιμουμ απόλαυση

Τίποτα δεν καλωσορίζει την άνοιξη καλύτερα από την υπέροχη γεύση και το άρωμα της εποχικής φρέσκιας φράουλας.
empty alt

Γεμιστά κοχύλια ζυμαρικών με σπανάκι και τυρί

Στο φθινόπωρο ταιριάζει το άρωμα από το μοσχοκάρυδο. Κι η μαγεία από λίγο φρεσκοτριμμένο μοσχοκάρυδο είναι πιο έντονη στα γαλακτοκομικά, κάνοντας τα γεμιστά κοχύλια ζυμαρικών μια τέλεια ευκαιρία για να χρησιμοποιήσετε αυτό το υπέροχο μπαχαρικό που δεν μπαίνει πολύ εύκολα στις συνταγές.
empty alt

Ταξίδι στην Ινδονησία με noodle κοτόσουπα λαχανικών

Παρόλο που στην ελληνική κουζίνα έχουμε συνδέσει τις σούπες με το να είναι κάποιος άρρωστος ή έστω αδιάθετος, η αλήθεια είναι ότι λίγα φαγητά προσφέρουν το comfort εφέ που αναζητάς τα κρύα βράδια όσο μια ωραία και γευστική σούπα.
Back To Top