Γιατί τα μήλα πρέπει να έχουν όλη τη λάμψη και τη δόξα αυτή την εποχή; Ζουμερά αχλάδια, κανέλα και μπισκότα τζίντζερ κάνουν έναν θεϊκό συνδυασμό σε αυτό το απολαυστικό επιδόρπιο! Και απαιτώντας μόνο έξι συστατικά και μερικά βήματα, είναι τέλειο ακόμα και για σεφ που πρωτοεμφανίζονται.

Γιατί τα μήλα πρέπει να έχουν όλη τη λάμψη και τη δόξα αυτή την εποχή; Ζουμερά αχλάδια, κανέλα και μπισκότα τζίντζερ κάνουν έναν θεϊκό συνδυασμό σε αυτό το απολαυστικό επιδόρπιο! Και απαιτώντας μόνο έξι συστατικά και μερικά βήματα, είναι τέλειο ακόμα και για σεφ που πρωτοεμφανίζονται.

Συστατικά

2 μέτρια ώριμα αχλάδια, ξεφλουδισμένα, κομμένα στη μέση κατά μήκος και χωρίς πυρήνα

1 κουταλιά της σούπας ζάχαρη

1/4 κουταλάκι του γλυκού αλεσμένη κανέλα

2 κουταλάκια του γλυκού βούτυρο

1/2 φλιτζάνι χυμό αχλαδιού

3 μπισκότα τζίντζερ χωρίς ζάχαρη, θρυμματισμένα

Απόδοση παραγωγής:

4 μερίδες

Εκτέλεση

Προθερμάνετε το φούρνο στους 200°. Τοποθετήστε τα μισά αχλάδια, με τις κομμένες πλευρές προς τα πάνω, σε γυάλινο ταψί. Χωρίς να κολλάνε μεταξύ τους. Συνδυάστε τη ζάχαρη και την κανέλα σε ένα μικρό μπολ. Πασπαλίζετε πάνω από τα αχλάδια. Τοποθετήστε 1/2 κουταλάκι του γλυκού βούτυρο σε κάθε κοιλότητα αχλαδιού. Ρίξτε τον χυμό στο σκεύος.

Ψήνετε τα αχλάδια για 30 λεπτά, ενώ έχετε προσθέσει επιπλέον χυμό μετά τα 15 λεπτά. Πασπαλίστε με θρυμματισμένα μπισκότα. Ψήνετε άλλα 10 λεπτά.

Μπορείτε να τα συνδυάσετε με μέλι, ξηρούς καρπούς, κρέμα γάλακτος, ακόμα και σιρόπι σοκολάτας! Αλλά τρώγετε και εντελώς σκέτα, κι είναι εξίσου απολαυστικά. Φέρτε τα στα μέτρα της δικής σας όρεξης και εντυπωσιάστε ξαφνικούς καλεσμένους ή προσφέρετε στους αγαπημένους σας ένα γλυκό αλλά υγιεινό σνακ που γίνεται εύκολα και γρήγορα.

Διατροφικές πληροφορίες:

Θερμίδες: 130 θερμίδες, Υδατάνθρακες: 27 g, Πρωτεΐνες: 1 g, Λιπαρά: 3 g, Κορεσμένα λιπαρά: 2 g, Χοληστερόλη: 5 mg, Νάτριο: 15 mg, Φυτικές ίνες: 3 g

Ανταλλαγές ανά μερίδα: 2 ψωμί/άμυλο, 1/2 λιπαρά.

empty alt

Τι είναι αυτό το λευκό υγρό που βγάζει το φιλέτο του σολομού;

Ίσως έχεις παρατηρήσει, την ώρα που ετοιμάζεσαι να ψήσεις ένα φιλέτο σολομού, ένα λευκό υγρό που βγάζει το ψάρι.
empty alt

Σε όλους αρέσει να τρώνε από το μπολ της ζύμης, είναι ωστόσο ασφαλές;

Όταν ετοιμάζετε μια παρτίδα μπισκότων, είναι δελεαστικό να δοκιμάσετε λίγο από την πεντανόστιμη αλλά ωμή ζύμη… Ωστόσο, μπορείτε να αναρωτηθείτε εάν η κατανάλωση ακατέργαστης ζύμης μπισκότων είναι ασφαλής ή αν οι κίνδυνοι βακτηριακής μόλυνσης και τροφικής δηλητηρίασης αντισταθμίζουν τη χαρά της...
empty alt

Ποια είναι μερικά από τα πιο ωφέλιμα μπαχαρικά

Οι άνθρωποι σε όλο τον κόσμο γνωρίζουν εδώ και αιώνες για την θεραπευτική δύναμη των βοτάνων και των μπαχαρικών.
empty alt

Τα χειρότερα λάθη που κάνουμε στην κουζίνα σύμφωνα με τους σεφ

Βρετανοί σεφ επέλεξαν, για λογαριασμό της Independent, τα σημαντικότερα λάθη που διαπράττουμε, κατά τη γνώμη τους, κατά την προετοιμασία ενός γεύματος.
empty alt

Χωριάτικη σαλάτα με ρεβίθια

Τις μέρες της Μεγάλης Εβδομάδας ψάχνεις εύκολες συνταγές χωρίς κρέας που όμως να δώσουν διάρκεια στο αίσθημα κορεσμού ώστε να μείνεις μακριά από γευστικούς πειρασμούς.
empty alt

Ανάλαφρη μους μόκα σοκολάτα

Μια δροσερή και γλυκιά συνταγή που δεν θα σας φορτώσει ενοχές ή πολλές θερμίδες. Χρόνος προετοιμασίας: 20 λεπτά Συνολικός χρόνος: 1 ώρα Συστατικά 50 gr σοκολάτα χωρίς ζάχαρη 2 1/2 φλιτζάνια άπαχο γάλα 1/2 φλιτζάνι καφέ διπλής περιεκτικότητας (καφές με διπλάσια ποσότητα στιγμιαίων κόκκων ή...
empty alt

Λεμονάτη μακαρονάδα με κοτόπουλο και σπανάκι

Γνωρίστε τον νέο σας αγαπημένο συνδυασμό ζυμαρικών. Με πικάντικα εσπεριδοειδή και άφθονο βούτυρο, αυτό το πιάτο θα γίνει γρήγορα ένα από τα πιάτα της εβδομάδας.
empty alt

Εύκολο και γρήγορο, αυτό το πρωινό θα σας χορτάσει

Γευστικό και υγιεινό πρωινό Taco με φέτα, αυγά & σπανάκι
Back To Top