Η πρώτη αντίδραση ίσως στο άκουσμα της λέξης κουνουπίδι είναι να κλείσεις την μύτη σου. Η συνταγή ωστόσο που θα σου αποκαλύψουμε θα σε κάνει να αναθεωρήσεις τη μέχρι τώρα σχέση σου με αυτό το παρεξηγημένο λαχανικό.

Η πρώτη αντίδραση ίσως στο άκουσμα της λέξης κουνουπίδι είναι να κλείσεις την μύτη σου. Η συνταγή ωστόσο που θα σου αποκαλύψουμε θα σε κάνει να αναθεωρήσεις τη μέχρι τώρα σχέση σου με αυτό το παρεξηγημένο λαχανικό. Ποιος δεν λατρεύει ένα καλό υγιεινό σνακ; Έτσι θα λατρέψεις και τις τραγανές μπουκίτσες κουνουπιδιού με παρμεζάνα. Αν θες κάτι αλμυρό, αλλά αποφεύγεις τα τσιπ και τα ανθυγιεινά σνακ; Αυτά οι πικάντικες λιχουδιές θα σε βοηθήσουν να χορτάσεις χωρίς περιττές θερμίδες.

 

ΥΛΙΚΑ:

6 ΜΕΡΙΔΕΣ

ΧΡΟΝΟΣ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑΣ:

10 ΛΕΠΤΑ

ΩΡΑ ΜΑΓΕΙΡΕΜΑΤΟΣ:

25 ΛΕΠΤΑ

ΣΥΝΟΛΙΚΟΣ ΧΡΟΝΟΣ:

35 ΛΕΠΤΑ

 

ΣΥΣΤΑΤΙΚΑ

1 φλ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις

2 φλ. τριμμένο ψωμί ή τριμμένη φρυγανιά

3 μεγάλα αυγά, χτυπημένα

1 κουνουπίδι, ψιλοκομμένο σε μπουμπούκια

1/3 φλ. μέλι

1/3 φλ. σάλτσα σόγιας

2 σκελίδες σκόρδου, αλεσμένες

Χυμός 1 λάιμ

1 κουταλιά της σούπας τσίλι σάλτσα

1/4 φλ. νερό

2 κουτ. άμυλο καλαμποκιού

1/4 φλ. ψιλοκομμένα κρεμμυδάκια

koun

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Προθερμάνεις τον φούρνο στους 200 ° και ευθυγραμμίστε ένα μεγάλο ταψί με αντικολλητικό φύλλο.

Σε ένα μεγάλο μπολ, συνδυάζεις το αλεύρι και το κουνουπίδι, ρίχνεις μέχρι να επικαλυφθεί πλήρως. Σε ένα μπολ, προσθέτεις την τριμμένη φρυγανιά και σε ένα άλλο μπολ χτυπάς ελαφρά τα αυγά και προσθέτεις 2 κουταλιές της σούπας νερό. Βουτάς το κουνουπίδι στα χτυπημένα αυγά μέχρι να επικαλυφθεί πλήρως. Μεταφέρεις σε ένα έτοιμο ταψί και προσθέτεις αλάτι και πιπέρι. Ψήνεις μέχρι να ροδίσουν και να γίνουν τραγανά, 20 έως 25 λεπτά.

Εν τω μεταξύ, φτιάχνεις τη σάλτσα. Σε ένα μικρό μπολ, χτυπάς μαζί το άμυλο αραβοσίτου και το νερό, έως ότου το άμυλο αραβοσίτου διαλυθεί εντελώς και το αφήνεις στην άκρη. Συνδυάζεις τη σάλτσα σόγιας, το μέλι, το σκόρδο, το χυμό λάιμ και τη σάλτσα τσίλι σε μια μικρή κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά. Όταν το μείγμα βράσει, μειώνεις τη θερμότητα και προσθέτεις το μείγμα αραβοσίτου. Αφήνεις να σιγοβράσει ξανά και μαγειρεύεις έως ότου η σάλτσα πήξει, περίπου 2 λεπτά.

Περιχύνεις το μαγειρεμένο κουνουπίδι με σάλτσα μέχρι να επικαλυφθεί ομοιόμορφα. Επιστρέφεις το κουνουπίδι στο φύλλο ψησίματος και το ψήνεις για 2 ακόμα λεπτά.

Γαρνίρεις με κρεμμυδάκια και σερβίρεις αμέσως.

Τip: Μπορείς αντί για κουνουπίδι να δοκιμάσεις την ίδια εκδοχή με μόνη παραλλαγή να χρησιμοποιήσεις μπρόκολο.

 

 

empty alt

Γιατί ΔΕΝ πρέπει να ξεφλουδίζεις τα φρούτα και τα λαχανικά

Πόσες φορές σκέφτηκες να φας ένα μήλο (γιατί ένα την ημέρα το γιατρό τον κάνει πέρα) αλλά άλλαξες γνώμη γιατί βαρέθηκες να το καθαρίσεις; Στη θέση του μήλου βάλε όποιο φρούτο ή λαχανικό προτιμάς και το αποτέλεσμα είναι το ίδιο.
empty alt

Τέσσερις τρόποι για να μην πετάξεις τίποτα από ένα λαχανικό

Μήπως πετάς πάντα τους μίσχους από το μπρόκολο ή τα φύλλα από τα καρότα; Κι όμως, ακόμα και τα μέρη των λαχανικών που θεωρείς μη βρώσιμα μπορείς να τα χρησιμοποιήσεις σε διάφορες συνταγές.
empty alt

Πώς να φτιάξεις το καλύτερο και πιο νόστιμο μπανανόψωμο

Παρά το όνομά του – το banana bread-μπανανόψωμο δεν είναι είδος ψωμιού αλλά κέικ. Και μπορεί στην ελληνική κουζίνα να μην ήταν κάποτε τόσο δημοφιλές, τα τελευταία χρόνια ωστόσο είναι άπειρες οι συνταγές που έχεις στη διάθεσή σου στο διαδίκτυο.
empty alt

Πώς να φτιάξεις εύκολα φακές σπυρωτές σαν… ρύζι!

Αν ξέρεις πώς να μαγειρεύεις ρύζι, τότε βασικά γνωρίζεις και πώς να μαγειρεύεις φακές. Και αν δεν καταλαβαίνεις για τι πράγμα μιλάμε, κανένα πρόβλημα, θα καταλάβεις σε λιγάκι! Το μαγείρεμα του συγκεκριμένου όσπριου μπορεί να γίνει πανεύκολο αρκεί να θυμάσαι 1: 2.
empty alt

Μωσαϊκό απόλαυσης ή ο πιο εύκολος σοκολατένιος κορμός

Μωσαϊκό, κορμός, ή σοκολατένιο σαλάμι, με όποιο όνομα κι αν το ξέρεις το άκουσμα του ονόματός του είναι μία από τις γλυκές σου αναμνήσεις που σε πάει απευθείας σε ανέμελα παιδικά καλοκαίρια.
empty alt

Δες πώς μπορείς να φτιάξεις τις αφράτες, ιαπωνικές τηγανίτες σαν σουφλέ που πρωταγωνιστούν στα social

Εάν είστε γευσιγνώστης ή απλώς σου αρέσει να απολαμβάνεις το φαγητό και χαίρεσαι  να ανακαλύπτεις νέα food trends ίσως παρακολουθείς στα social σελίδες ειδικές αλλά ακόμα και αν απλώς χαζεύεις αυτό το διάστημα στο Instagram αποκλείεται να μην πρόσεξες τις αφράτες ιαπωνικές τηγανίτες που μοιάζουν...
empty alt

Απολαυστικό fondue με πουρέ πατάτας

Αν ψάχνεις μια συνταγή που θα απογειώσει τον πουρέ σου, βρίσκεσαι στο σωστό μέρος! Αν έχετε ονειρευτεί ποτέ ένα fondue τυριού συνδυασμένο με πουρέ πατάτας, εδώ θα μάθετε πώς θα το φτιάξετε.
empty alt

Πένες με κοτόπουλο σε ελαφριά κι υγιεινή εκδοχή

Οι comfort food συνταγές μπορεί να μην είναι το πρώτο πράγμα που σκέφτεστε όταν πρoσέχετ, μετράτε θερμίδες ή θέλετε να χάσετε/διατηρήσετε βάρος, αλλά μπορούν 100% να αποτελούν μέρος της υγιεινής διατροφής σας.
Back To Top