Η πρώτη αντίδραση ίσως στο άκουσμα της λέξης κουνουπίδι είναι να κλείσεις την μύτη σου. Η συνταγή ωστόσο που θα σου αποκαλύψουμε θα σε κάνει να αναθεωρήσεις τη μέχρι τώρα σχέση σου με αυτό το παρεξηγημένο λαχανικό.

Η πρώτη αντίδραση ίσως στο άκουσμα της λέξης κουνουπίδι είναι να κλείσεις την μύτη σου. Η συνταγή ωστόσο που θα σου αποκαλύψουμε θα σε κάνει να αναθεωρήσεις τη μέχρι τώρα σχέση σου με αυτό το παρεξηγημένο λαχανικό. Ποιος δεν λατρεύει ένα καλό υγιεινό σνακ; Έτσι θα λατρέψεις και τις τραγανές μπουκίτσες κουνουπιδιού με παρμεζάνα. Αν θες κάτι αλμυρό, αλλά αποφεύγεις τα τσιπ και τα ανθυγιεινά σνακ; Αυτά οι πικάντικες λιχουδιές θα σε βοηθήσουν να χορτάσεις χωρίς περιττές θερμίδες.

 

ΥΛΙΚΑ:

6 ΜΕΡΙΔΕΣ

ΧΡΟΝΟΣ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑΣ:

10 ΛΕΠΤΑ

ΩΡΑ ΜΑΓΕΙΡΕΜΑΤΟΣ:

25 ΛΕΠΤΑ

ΣΥΝΟΛΙΚΟΣ ΧΡΟΝΟΣ:

35 ΛΕΠΤΑ

 

ΣΥΣΤΑΤΙΚΑ

1 φλ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις

2 φλ. τριμμένο ψωμί ή τριμμένη φρυγανιά

3 μεγάλα αυγά, χτυπημένα

1 κουνουπίδι, ψιλοκομμένο σε μπουμπούκια

1/3 φλ. μέλι

1/3 φλ. σάλτσα σόγιας

2 σκελίδες σκόρδου, αλεσμένες

Χυμός 1 λάιμ

1 κουταλιά της σούπας τσίλι σάλτσα

1/4 φλ. νερό

2 κουτ. άμυλο καλαμποκιού

1/4 φλ. ψιλοκομμένα κρεμμυδάκια

koun

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Προθερμάνεις τον φούρνο στους 200 ° και ευθυγραμμίστε ένα μεγάλο ταψί με αντικολλητικό φύλλο.

Σε ένα μεγάλο μπολ, συνδυάζεις το αλεύρι και το κουνουπίδι, ρίχνεις μέχρι να επικαλυφθεί πλήρως. Σε ένα μπολ, προσθέτεις την τριμμένη φρυγανιά και σε ένα άλλο μπολ χτυπάς ελαφρά τα αυγά και προσθέτεις 2 κουταλιές της σούπας νερό. Βουτάς το κουνουπίδι στα χτυπημένα αυγά μέχρι να επικαλυφθεί πλήρως. Μεταφέρεις σε ένα έτοιμο ταψί και προσθέτεις αλάτι και πιπέρι. Ψήνεις μέχρι να ροδίσουν και να γίνουν τραγανά, 20 έως 25 λεπτά.

Εν τω μεταξύ, φτιάχνεις τη σάλτσα. Σε ένα μικρό μπολ, χτυπάς μαζί το άμυλο αραβοσίτου και το νερό, έως ότου το άμυλο αραβοσίτου διαλυθεί εντελώς και το αφήνεις στην άκρη. Συνδυάζεις τη σάλτσα σόγιας, το μέλι, το σκόρδο, το χυμό λάιμ και τη σάλτσα τσίλι σε μια μικρή κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά. Όταν το μείγμα βράσει, μειώνεις τη θερμότητα και προσθέτεις το μείγμα αραβοσίτου. Αφήνεις να σιγοβράσει ξανά και μαγειρεύεις έως ότου η σάλτσα πήξει, περίπου 2 λεπτά.

Περιχύνεις το μαγειρεμένο κουνουπίδι με σάλτσα μέχρι να επικαλυφθεί ομοιόμορφα. Επιστρέφεις το κουνουπίδι στο φύλλο ψησίματος και το ψήνεις για 2 ακόμα λεπτά.

Γαρνίρεις με κρεμμυδάκια και σερβίρεις αμέσως.

Τip: Μπορείς αντί για κουνουπίδι να δοκιμάσεις την ίδια εκδοχή με μόνη παραλλαγή να χρησιμοποιήσεις μπρόκολο.

 

 

empty alt

Κίνδυνος σακχάρου από τις τηγανιτές πατάτες

Κανείς δεν μπορεί να αντισταθεί στις τηγανιτές πατάτες αλλά μάλλον ήρθε η ώρα να προσπαθήσουμε να καταπολεμήσουμε την επιθυμία μας για αυτές και να τις αντικαταστήσουμε με δημητριακά ολικής άλεσης.
empty alt

Ο λιγότερο βαρετός τρόπος να μαγειρέψεις τις φακές

Συνήθως αντιμετωπίζουμε τις φακές σαν ένα αναγκαίο κακό: τα όσπρια που δεν μπορούν να λείπουν από το εβδομαδιαίο μενού, καθώς είναι πλούσια σε θρεπτικά στοιχεία και αρκετά οικονομικά, αλλά δεν είναι και σε θέση να προσφέρουν έντονες γευστικές συγκινήσεις.
empty alt

Περί Γαστονομίας

Η πιο παρεξηγημένη λέξη σε αυτή τη χώρα, τουλάχιστον όσον αφορά στα θέματα της γεύσης, είναι η «γαστρονομία».
empty alt

Nέες ημερομηνίες για τη FOOD EXPO 2020

H διεξαγωγή της Διεθνούς Έκθεσης Τροφίμων & Ποτών FOOD EXPO 2020 μετατίθεται για 16-18 Μαΐου λόγω των πρόσφατων εξελίξεων της εξάπλωσης του κορωνοϊού.
empty alt

Κηπουρική στην κουζίνα – για δυνατό άρωμα και έξτρα γεύση!

Μια χούφτα φρέσκα ψιλοκομμένα ή θρυμματισμένα βότανα μπορεί να αναδείξει κάθε σπιτικό γεύμα από καλό σε τέλειο.
empty alt

Πες το κι έγινε viral – πώς να φτιάξεις τα δημοφιλή αυγά pesto

Την επόμενη φορά που κάποιος θα σε ρωτήσει πώς θα θέλεις τα αυγά σου να μαγειρευτούν, ίσως θελήσεις να απαντήσεις, «Pestoed!» Η τελευταία τάση για viral φαγητά για την ανάληψη του TikTok αποτελείται από αυγά μαγειρεμένα σε σάλτσα πέστο και φαίνεται αυγά-νόστιμη.
empty alt

Άσπρη… μαγεία με απίθανη συνταγή για λευκή ζεστή σοκολάτα

Γνωρίζουμε ότι μπορεί να έχεις αμφιθυμία για τη λευκή σοκολάτα – είτε την αγαπάς είτε δεν την αντέχεις.
empty alt

Γευστικό ταξίδι στην Ιταλία με pasta Puttanesca

Ζυμαρικά που μυρίζουν Μεσόγειο Θάλασσα
Back To Top