Η πρώτη αντίδραση ίσως στο άκουσμα της λέξης κουνουπίδι είναι να κλείσεις την μύτη σου. Η συνταγή ωστόσο που θα σου αποκαλύψουμε θα σε κάνει να αναθεωρήσεις τη μέχρι τώρα σχέση σου με αυτό το παρεξηγημένο λαχανικό.

Η πρώτη αντίδραση ίσως στο άκουσμα της λέξης κουνουπίδι είναι να κλείσεις την μύτη σου. Η συνταγή ωστόσο που θα σου αποκαλύψουμε θα σε κάνει να αναθεωρήσεις τη μέχρι τώρα σχέση σου με αυτό το παρεξηγημένο λαχανικό. Ποιος δεν λατρεύει ένα καλό υγιεινό σνακ; Έτσι θα λατρέψεις και τις τραγανές μπουκίτσες κουνουπιδιού με παρμεζάνα. Αν θες κάτι αλμυρό, αλλά αποφεύγεις τα τσιπ και τα ανθυγιεινά σνακ; Αυτά οι πικάντικες λιχουδιές θα σε βοηθήσουν να χορτάσεις χωρίς περιττές θερμίδες.

 

ΥΛΙΚΑ:

6 ΜΕΡΙΔΕΣ

ΧΡΟΝΟΣ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑΣ:

10 ΛΕΠΤΑ

ΩΡΑ ΜΑΓΕΙΡΕΜΑΤΟΣ:

25 ΛΕΠΤΑ

ΣΥΝΟΛΙΚΟΣ ΧΡΟΝΟΣ:

35 ΛΕΠΤΑ

 

ΣΥΣΤΑΤΙΚΑ

1 φλ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις

2 φλ. τριμμένο ψωμί ή τριμμένη φρυγανιά

3 μεγάλα αυγά, χτυπημένα

1 κουνουπίδι, ψιλοκομμένο σε μπουμπούκια

1/3 φλ. μέλι

1/3 φλ. σάλτσα σόγιας

2 σκελίδες σκόρδου, αλεσμένες

Χυμός 1 λάιμ

1 κουταλιά της σούπας τσίλι σάλτσα

1/4 φλ. νερό

2 κουτ. άμυλο καλαμποκιού

1/4 φλ. ψιλοκομμένα κρεμμυδάκια

koun

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Προθερμάνεις τον φούρνο στους 200 ° και ευθυγραμμίστε ένα μεγάλο ταψί με αντικολλητικό φύλλο.

Σε ένα μεγάλο μπολ, συνδυάζεις το αλεύρι και το κουνουπίδι, ρίχνεις μέχρι να επικαλυφθεί πλήρως. Σε ένα μπολ, προσθέτεις την τριμμένη φρυγανιά και σε ένα άλλο μπολ χτυπάς ελαφρά τα αυγά και προσθέτεις 2 κουταλιές της σούπας νερό. Βουτάς το κουνουπίδι στα χτυπημένα αυγά μέχρι να επικαλυφθεί πλήρως. Μεταφέρεις σε ένα έτοιμο ταψί και προσθέτεις αλάτι και πιπέρι. Ψήνεις μέχρι να ροδίσουν και να γίνουν τραγανά, 20 έως 25 λεπτά.

Εν τω μεταξύ, φτιάχνεις τη σάλτσα. Σε ένα μικρό μπολ, χτυπάς μαζί το άμυλο αραβοσίτου και το νερό, έως ότου το άμυλο αραβοσίτου διαλυθεί εντελώς και το αφήνεις στην άκρη. Συνδυάζεις τη σάλτσα σόγιας, το μέλι, το σκόρδο, το χυμό λάιμ και τη σάλτσα τσίλι σε μια μικρή κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά. Όταν το μείγμα βράσει, μειώνεις τη θερμότητα και προσθέτεις το μείγμα αραβοσίτου. Αφήνεις να σιγοβράσει ξανά και μαγειρεύεις έως ότου η σάλτσα πήξει, περίπου 2 λεπτά.

Περιχύνεις το μαγειρεμένο κουνουπίδι με σάλτσα μέχρι να επικαλυφθεί ομοιόμορφα. Επιστρέφεις το κουνουπίδι στο φύλλο ψησίματος και το ψήνεις για 2 ακόμα λεπτά.

Γαρνίρεις με κρεμμυδάκια και σερβίρεις αμέσως.

Τip: Μπορείς αντί για κουνουπίδι να δοκιμάσεις την ίδια εκδοχή με μόνη παραλλαγή να χρησιμοποιήσεις μπρόκολο.

 

 

empty alt

6 βήματα για νόστιμο και σπυρωτό πιλάφι

Το πιλάφι όταν δεν είναι επιτυχημένο μπορεί να βγει άνοστο, μονότονο, νοσοκομειακό. Αν όμως ξέρεις πώς φτιάχνεται, μπορεί να αναδειχθεί ακόμα και στον πρωταγωνιστή ενός τραπεζιού.
empty alt

Freekeh: γνώρισε το σιτηρό που είναι τάση στη διατροφή!

Το freekeh, αυτό το σιτηρό με το παράξενο όνομα που προέρχεται από τη Μέση Ανατολή, μαζεύεται όσο ακόμα το σιτάρι είναι πράσινο και αρκετά μαλακό.
empty alt

Το τρικ για να αφαιρέσεις το τσόφλι από ένα αυγό χωρίς κόπο και πόνο

Κάποιες φορές το ξεφλούδισμα ενός αυγού παίρνει διαστάσεις άθλου, ιδιαίτερα όταν είναι σφιχτό. Όμως δοκιμάζοντας το παρακάτω κόλπο, θα αφαιρέσεις το τσόφλι του εύκολα και γρήγορα, χωρίς κόπο και πόνο.
empty alt

Πώς θα φτιάξεις το τέλειο τζιν με τόνικ στο σπίτι

Επιστρέφει το καλοκαίρι, δηλαδή η εποχή του τζιν με τόνικ, για πολλούς λάτρεις αυτού του διαχρονικού, δροσερού κοκτέιλ.
empty alt

Pumpkin Spice Latte – το απόλυτο ρόφημα του φθινοπώρου

Δεν χρειάζεται να τρελαίνεσαι για Halloween για να σου αρέσει η κολοκύθα. Τα αρώματα και η γεύση της είναι συνώνυμο του φθινοπώρου και αν έχεις δοκιμάσει μια φορά τον Pumpkin Spice Latte στα Starbucks τότε ξέρεις τι εννοούμε – είναι εθισμός.
empty alt

Ψητά καρότα: ένα νόστιμο συνοδευτικό για μια έξτρα δόση Β-καροτίνης!

Τα καρότα έχουν πολλά οφέλη στον οργανισμό σου, όταν τα προσθέτεις στη διατροφή σου. Τρώγονται ωμά, βραστά, στον ατμό κι εδώ σου παρουσιάζουμε μια εύκολη και διαφορετική εκδοχή τους.
empty alt

Ετοιμαζόμαστε για το Πάσχα – φτιάχνοντας λαζαράκια

Για την ψυχή του Λάζαρου οι γυναίκες ζύμωναν ανήμερα το πρωί ειδικά κουλούρια, τους “λαζάρηδες”, τα “λαζαρούδια” ή και “λαζαράκια”.
empty alt

Λευκό Χριστουγεννιάτικο Μοχίτο

Tis the season to be jolly με ένα εορταστικό κοκτέιλ
Back To Top