Η αλήθεια είναι ότι αυτή την περίοδο θα βρεις τα πιο γλυκά καρπούζια, αλλά πάντα η αγορά τους μπορεί να σου επιφυλάσσει και δυσάρεστες εκπλήξεις.

Η αλήθεια είναι ότι αυτή την περίοδο θα βρεις τα πιο γλυκά καρπούζια, αλλά πάντα η αγορά τους μπορεί να σου επιφυλάσσει και δυσάρεστες εκπλήξεις. Πώς θα βεβαιωθείς λοιπόν ότι διαλέγεις το καλύτερο από τον πάγκο χωρίς να χρειαστεί να το κόψεις;

1. Παρατήρησέ το. Πρέπει να είναι συμμετρικό και με ομοιογενή επιφάνεια: να μην έχει κηλίδες, μαλακά σημεία ή χτυπήματα. Μερικές γρατζουνιές βέβαια είναι αναμενόμενες και μη ανησυχητικές.

2. Πάρε το στα χέρια σου. Δεδομένου ότι η περιεκτικότητά του σε νερό φτάνει το 92%, ένα καλό καρπούζι πρέπει να είναι βαρύ.

3. Αναποδογύρισέ το. Ρίξε μια ματιά στο χρώμα της βάσης του: πρέπει να έχει το κίτρινο χρώμα του βουτύρου, όχι λευκό ή πράσινο (που σημαίνει ότι δεν έχει ωριμάσει ακόμα) ούτε πορτοκαλί ή καναρινί (που σημαίνει ότι μπορεί να είναι υπερώριμο).

Extra tips:

-Καθώς υπάρχουν εκατοντάδες διαφορετικές ποικιλίες, το εξωτερικό χρώμα και οι ρίγες δεν είναι ενδεικτικά της ποιότητας ενός καρπουζιού, καθώς διαφέρουν από ποικιλία σε ποικιλία. Θα βρεις ακόμα και ποικιλίες χωρίς καθόλου ρίγες.

-Μη σε ξεγελάει το ζωηρό κόκκινο χρώμα της σάρκας του: Το λυκοπένιο, η αντιοξειδωτική ουσία που του δίνει το χαρακτηριστικό καρπουζί χρώμα, δεν έχει γεύση. Επομένως η ένταση του χρώματος της σάρκας δεν είναι απαραίτητα ανάλογη προς την ένταση της γεύσης.

empty alt

Δύο διαφορετικοί τρόποι να φτιάξεις ένα μελάτο αυγό

Προτιμάς το αυγό μελάτο; Τότε πρέπει να προσέξεις ιδιαίτερα το χρόνο βρασμού. Πώς θα τον υπολογίσεις λοιπόν με ακρίβεια και ποια άλλα βήματα πρέπει να ακολουθήσεις για να παραμείνει ρευστός ο κρόκος και να πήξει το ασπράδι; 1η τεχνική 1.
empty alt

Τι είναι αυτό το λευκό υγρό που βγάζει το φιλέτο του σολομού;

Ίσως έχεις παρατηρήσει, την ώρα που ετοιμάζεσαι να ψήσεις ένα φιλέτο σολομού, ένα λευκό υγρό που βγάζει το ψάρι.
empty alt

Οδηγός: Οι τροφές που εκτοξεύουν τη λίμπιντο

Το γεύμα είναι και στην εποχή μας ένα συνηθισμένο, αν και όχι πάντα πετυχημένο, πρελούδιο του έρωτα.
empty alt

Υγιεινή ιδέα: σάντουιτς με αγγουράκι αντί για ψωμί!

Θέλεις να συνεχίσεις να απολαμβάνεις τη γέμιση ενός σάντουιτς, αλλά προσπαθείς να κόψεις θερμίδες, ιδιαίτερα από υδατάνθρακες, ενόψει του καλοκαιριού; Αντικατέστησε το ψωμί με αγγουράκι! Αυτή την έξυπνη και δροσιστική ιδέα δίνει το Delish.com Συνταγή για σάντουιτς με αγγουράκι Τι θα χρειαστείς...
empty alt

8 tips για να μειώσεις στο ελάχιστο τη σπατάλη φαγητού

Το σενάριο είναι γνωστό: ανοίγεις το ψυγείο να πάρεις εκείνα τα λαχανικά που είχες αγοράσει πριν από λίγες (;) μέρες, για να διαπιστώσεις ότι έχουν γίνει ήδη αποικία για κάθε είδους μικροοργανισμούς.
empty alt

Πώς θα φτιάξεις παγωτό μπανάνα με ένα υλικό

Να το ξεκαθαρίσουμε από την αρχή: το παγωτό μπανάνα που περιέχει μόνο μπανάνα δεν είναι, ουσιαστικά, παγωτό, είναι όμως ένα νόστιμο παγωμένο γλύκισμα.
empty alt

Ένα μενού για απολαυστικά ανοιξιάτικα πικνίκ

Η Πρωτομαγιά είναι μια ιδανική ευκαιρία να οργανώσεις ένα πικνίκ με το έτερον ήμισυ, την οικογένεια ή καλούς φίλους.
empty alt

Μπακαλιάρος με τέλειο κουρκούτι

Δεν υπάρχει τίποτα το εξαιρετικά ασυνήθιστο για αυτήν τη συνταγή, αλλά όταν το κάνεις σωστά, γίνεται απολύτως τέλειο.
Back To Top