Αυτή η εύκολη συνταγή μετατρέπει αυτές τις «λυπημένες πατάτες» που έχουν απομείνει σε κάτι ΜΑΓΙΚΟ.  Είτε πρόκειται για υπολείμματα πουρέ ή πατάτας οποιαδήποτε μορφής, το άμυλο είναι ένα υλικό που μπορεί εύκολα να μεταποιηθεί και να μεταμορφωθεί πρώτης τάξεως πατατοκεφτέ ή αλλιώς σε τηγανιτές λαχταριστές μπαλίτσες απόλαυσης […]

Αυτή η εύκολη συνταγή μετατρέπει αυτές τις «λυπημένες πατάτες» που έχουν απομείνει σε κάτι ΜΑΓΙΚΟ.  Είτε πρόκειται για υπολείμματα πουρέ ή πατάτας οποιαδήποτε μορφής, το άμυλο είναι ένα υλικό που μπορεί εύκολα να μεταποιηθεί και να μεταμορφωθεί πρώτης τάξεως πατατοκεφτέ ή αλλιώς σε τηγανιτές λαχταριστές μπαλίτσες απόλαυσης με τη βοήθεια του τσένταρ και του σοταρισμένου μπέικον!

 

ΥΛΙΚΑ:

5 ΜΕΡΙΔΕΣ

ΧΡΟΝΟΣ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑΣ:

15 ΛΕΠΤΑ

ΣΥΝΟΛΙΚΟΣ ΧΡΟΝΟΣ:

25 ΛΕΠΤΑ

 

ΣΥΣΤΑΤΙΚΑ

3 κουταλιές της σούπας εναπομείναν πουρέ πατάτας

3 φέτες μπέικον, σοταρισμένες και κομμένες

2/3 φλ. τριμμένο τυρί τσένταρ

2 κουταλιές της σούπας. ψιλοκομμένο σχοινόπρασο

1/2 κουτ. σκόνη σκόρδου

Αλάτι

Φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι

2 αυγά, χτυπημένα

1 1/3 φλ. γαλέτα ή τριμμένη φρυγανιά

Φυτικό λάδι, για τηγάνισμα

friedb

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Σε ένα μεγάλο μπολ, συνδυάζεις τον πουρέ πατάτας με το σοταρισμένο μπέικον, τσένταρ, σχοινόπρασο και σκόνη σκόρδου και αλατοπίπερο. Ανακατέψτε μέχρι να ενσωματωθούν όλα τα συστατικά.

Βάλε τα αυγά και το τη γαλέτα (ή φρυγανιά) σε ξεχωριστά ρηχά μπολ. Χρησιμοποίησε μια μικρή κουτάλα παγωτού για να φτιάξεις μπάλες πουρέ ή πατατοκεφτέδες. Πέρασε μια μπάλα στα χέρια σου, μετά βύθισέ την πρώτα στο αυγό και μετά στη γαλέτα. Επαναλαμβάνεις μέχρι να χρησιμοποιηθούν όλοι οι πατατοκεφτέδες.

Ζεσταίνεις το  λάδι σε μια μεγάλη κατσαρόλα ή σε φριτέζα ή σε τηγάνι. Τηγανίζεις τις μπάλες πατάτας σε παρτίδες μέχρι να ροδίσουν σε όλες τις πλευρές, 2 έως 3 λεπτά. Στραγγίζεις σε χαρτί κουζίνας ή χαρτοπετσέτας και αν θες καρυκεύεις με έξτρα αλάτι ή φρεσκοτριμμένο πιπέρι.

Αν δεν έχεις υπόλοιπο πουρέ μπορείς να χρησιμοποιήσεις πουρέ σε σκόνη ή αλεσμένες πατάτες…

Ως προς τα υλικά, νιώσε ελευθερία να χρησιμοποιήσεις όποιο άλλο τυρί θες και προτιμάς, απλώς όσα λιώνουν εύκολα προσφέρουν πιο λαχταριστό αποτέλεσμα – το ίδιο επίσης ισχύει και ως προς το μπέικον, εξίσου απολαυστικό εφέ χαρίζουν και ντόπια αλλαντικά. Ως προς τα μυρωδικά, μπορείς επιπλέον να δοκιμάσεις να προσθέσεις στο μείγμα της ζύμης σου ρίγανη ή δυόσμο!

Συνδυάζεται ιδανικά με ντιπ γιαουρτιού ή σαλάτα πράσινων λαχανικών!

Καλή όρεξη!

 

 

empty alt

Ο καφές ασπίδα για την σκλήρυνση κατά πλάκας

Ούτε μία ούτε δύο αλλά τέσσερις κούπες καφέ τη μέρα ίσως να μπορούν να μειώσουν τον κίνδυνο ανάπτυξης σκλήρυνσης κατά πλάκας, αναφέρει διεθνής ομάδα επιστημόνων.
empty alt

Πώς θα φτιάξεις ένα νόστιμο και εύκολο στη μεταφορά σάντουιτς

Όσο νόστιμο μπορεί να είναι ένα σάντουιτς, άλλο τόσο μπελάς μπορεί να γίνει, λερώνοντας τα ρούχα σου με σάλτσες και ντομάτα και γεμίζοντας το γραφείο ψίχουλα.
empty alt

Το tip για να διατηρείται ο καφές σου ζεστός για περισσότερη ώρα

Μήπως ο καφές σου κρυώνει υπερβολικά σύντομα, από τη στιγμή που θα τον σερβίρεις στο φλιτζάνι; Δοκίμασε το παρακάτω κόλπο για να τον διατηρήσεις ζεστό για περισσότερη ώρα.
empty alt

Έτσι θα δώσεις πιο πλούσια γεύση στις ελαφρώς άγουρες ντομάτες

Η ώριμη ντομάτα είναι το καλύτερο υλικό για ένα μαγειρευτό φαγητό. Η άγουρη, ο μεγαλύτερος σαμποτέρ. Τι κάνεις, όμως, αν όλες οι ντομάτες που έχεις στο σπίτι σου είναι ελαφρώς πράσινες, δηλαδή δεν έχουν «γίνει» ακόμα; Για να επισπεύσεις τη διαδικασία ωρίμανσής τους δοκίμασε να τους προσθέσεις […]
empty alt

Tacos με εξωτικές γαρίδες

Αν σου αρέσει η Asian Latin κουζίνα, αυτή η συνταγή θα σε ενθουσιάσει. Αν λατρεύεις τα θαλασσινά πιάτα αλλά και οι γεύσεις που θυμίζουν την εξωτική πλευρά της Ανατολής, ειδικά όταν συνδυάζονται με την άγρια ασυμβίβαστη γεύση της λατινοαμερικάνικης γαστρονομίας, αυτές οι τηγανητές γαρίδες με σάλτσα μάνγκο […]
empty alt

Όλα όσα θέλετε να ξέρετε για τη μαγειρική σόδα

Η μαγειρική σόδα είναι ο βασικότερος παράγοντας ζύμωσης. Οι χημικοί διογκωτικοί παράγοντες ήταν γνωστοί ακόμη και στην αρχαιότητα, αλλά μέχρι τα μέσα του 19ου αιώνα, όταν το καθαρό όξινο ανθρακικό νάτριο έγινε εμπορικά διαθέσιμο, η δημοτικότητά τους στο ψήσιμο πραγματικά απογειώθηκε.
empty alt

Συνταγή για εύκολο μπαμπά-γκανούς

Η μελιτζανοσαλάτα αλλιώς…
empty alt

Απολαυστική και ωφέλιμη χωριάτικη σαλάτα με ζυμαρικά

Μπορεί οι θερμοκρασίες να μην έχουν ανέβει στο επιθυμητό επίπεδο, αλλά οι μέρες μεγαλώνουν κι η άνοιξη κάνει δυναμικά την εμφάνισή της.
Back To Top