Το μόνο που θέλεις την ώρα που τοποθετείς τα ψώνια στο ψυγείο και τα ντουλάπια της κουζίνας είναι, πιθανότατα, να τελειώνεις όσο γίνεται πιο γρήγορα, για να έχεις περισσότερο χρόνο, για παράδειγμα, να ετοιμάσεις το δείπνο σου.

Το μόνο που θέλεις την ώρα που τοποθετείς τα ψώνια στο ψυγείο και τα ντουλάπια της κουζίνας είναι, πιθανότατα, να τελειώνεις όσο γίνεται πιο γρήγορα, για να έχεις περισσότερο χρόνο, για παράδειγμα, να ετοιμάσεις το δείπνο σου. Όμως κάνοντας τις παρακάτω 7 απλές κινήσεις θα διευκολύνεις την προετοιμασία όλων των γευμάτων της εβδομάδας.

1. Πλύνε και ψιλόκοψε τα μυρωδικά σου. Φύλαξε μερικά στη συντήρηση για το μενού της εβδομάδας και βάλε τα υπόλοιπα στην κατάψυξη για μελλοντική χρήση, σε σακουλάκια ασφαλείας.

2. Κόψε σε μερίδες το κρέας σου. Κράτησε στο ψυγείο όσο σκοπεύεις να χρησιμοποιήσεις μέσα στο επόμενο 24ωρο και τοποθέτησε το υπόλοιπο στην κατάψυξη, επίσης σε σακουλάκια που κλείνουν αεροστεγώς.

3. Βάλε το κρέας να μαριναριστεί. Το κρέας που θα κρατήσεις στο ψυγείο, μπορείς να το βάλεις σε μια μαρινάδα που θα φτιάξεις επί τόπου, ώστε όταν θα το μαγειρέψεις να είναι μαλακό, πλούσιο σε αρώματα και γεύση.

4. Ό,τι αγόρασες «χύμα», τοποθέτησέ το σε δοχεία με καπάκι. Αφήνοντας τα όσπρια, τους ξηρούς καρπούς και τον καφέ σου σε σακουλάκια, μειώνεις σημαντικά το προσδόκιμο ζωής τους και αυξάνεις τον κίνδυνο διαρροών στα ντουλάπια και το ψυγείο. Μόλις επιστρέψεις λοιπόν από τα ψώνια σου, μετάφερέ τα αμέσως σε βάζα που κλείνουν αεροστεγώς.

5. Κόψε σε φέτες τη μισή φρατζόλα ψωμί. Κράτησε την άλλη μισή στην ψωμιέρα, για τις ανάγκες της ημέρας, και τοποθέτησε τις φέτες σε σακουλάκια αποθήκευσης στην κατάψυξη, χωρισμένες μεταξύ τους με λαδόχαρτο ώστε να ξεπαγώνεις όσες ακριβώς χρειάζεσαι.

6. Κόψε σε φέτες κάποια λαχανικά. Αφού τα πλύνεις, φυσικά. Έτσι, μπορείς να τα καταναλώσεις ανά πάσα στιγμή ως σνακ ή να τα προσθέσεις σε σούπες και άλλες συνταγές. Καλές επιλογές είναι τα καρότα, οι πιπεριές και το σέλερι, αρκεί να μην περάσουν πολλές ημέρες πλυμένα και κομμένα στο ψυγείο.

7. Βγάλε τα αυγά από τις χάρτινες θήκες. Και τοποθέτησέ τα στην ειδική θήκη στο ψυγείο. Ή, ακόμα καλύτερα, βράσε μερικά από αυτά και διατήρησέ τα στο ψυγείο, για να τα καταναλώσεις ως πρωινό, σνακ ή μέσα σε σαλάτες.

empty alt

Ο λιγότερο βαρετός τρόπος να μαγειρέψεις τις φακές

Συνήθως αντιμετωπίζουμε τις φακές σαν ένα αναγκαίο κακό: τα όσπρια που δεν μπορούν να λείπουν από το εβδομαδιαίο μενού, καθώς είναι πλούσια σε θρεπτικά στοιχεία και αρκετά οικονομικά, αλλά δεν είναι και σε θέση να προσφέρουν έντονες γευστικές συγκινήσεις.
empty alt

Το κόλπο για να καρυκεύεις πάντα ομοιόμορφα το φαγητό σου

Όσο κι αν προσπαθείς να καρυκεύσεις ομοιόμορφα ένα φαγητό, πάντα καταλήγουν κάποια κομμάτια π.χ. πιο αλατισμένα και άλλα άγευστα; Ακολούθησε το κόλπο που προτείνει η συγγραφέας βιβλίων μαγειρικής Dorie Greenspan, με πιο πρόσφατη έκδοσή της το «Everyday Dorie: The Way I Cook».
empty alt

10 εύκολοι τρόποι να τρως καθημερινά περισσότερα φρούτα και λαχανικά

1. Ξεκίνησε τη μέρα σου με ένα σμούθι. 2. Βάλε μια φρουτοσαλάτα στο πρωινό σου. 3. Πρόσθεσε (περισσότερα) λαχανικά σε ένα σάντουιτς.
empty alt

Πώς θα περάσεις μια ολόκληρη εβδομάδα χωρίς να πετάξεις ούτε ψίχουλο από το φαγητό σου

Ένα από τα νέα κινήματα των Μιλέννιαλς είναι το λεγόμενο “waste-free”, στο πλαίσιο του οποίου όλο και περισσότεροι νέοι άνθρωποι, στην προσπάθειά τους να κάνουν οικονομία και να σεβαστούν το περιβάλλον, ελαττώνουν όσο μπορούν τα ανόργανα και οργανικά απόβλητα που παράγουν.
empty alt

Ποια διαφορά έχει η σαμπάνια από τον αφρώδη οίνο;

Δεν είναι τυχαίο το γεγονός ότι κάποια κρασιά αποκαλούνται αφρώδεις οίνοι και άλλα σαμπάνιες. Στην πραγματικότητα και τα δύο είναι ανθρακούχο κρασί, που περιέχει φυσαλίδες από διοξείδιο του άνθρακα.
empty alt

5 tips για πεντανόστιμα ψητά λαχανικά

Συνήθως τα ψητά λαχανικά αναλαμβάνουν ρόλο συνοδευτικών σε ένα μπάρμπεκιου, όμως εφαρμόζοντας κάποια απλά tips μπορείς να τα χρίσεις πρωταγωνιστές.
empty alt

Ξέχνα το δίλημμα «λευκό ή κόκκινο» – το πορτοκαλί κρασί αλλάζει τα δεδομένα

Ήδη διάσημο στην Ιταλία, τη Νότια Αφρική, την Ελλάδα, την Ισπανία και την Ανατολική Ευρώπη, το πορτοκαλί κρασί είναι το τελευταίο hit παγκοσμίως, με τις αναζητήσεις για την τη ζήτησή του να αυξάνεται κατά περισσότερο από 400% από πέρυσι.
empty alt

Ομελέτα με σπαράγγια και κρεμμύδι με κομμάτια πίτας τορτίγια

Ποιος είπε ότι οι ομελέτες είναι μόνο για πρωινό; Αυτό το χορτοφαγικό γεύμα είναι αρκετά πλούσιο για πρωινό, μεσημεριανό ή βραδινό! Συστατικά 225 γρ.
Back To Top