Το μόνο που θέλεις την ώρα που τοποθετείς τα ψώνια στο ψυγείο και τα ντουλάπια της κουζίνας είναι, πιθανότατα, να τελειώνεις όσο γίνεται πιο γρήγορα, για να έχεις περισσότερο χρόνο, για παράδειγμα, να ετοιμάσεις το δείπνο σου.

Το μόνο που θέλεις την ώρα που τοποθετείς τα ψώνια στο ψυγείο και τα ντουλάπια της κουζίνας είναι, πιθανότατα, να τελειώνεις όσο γίνεται πιο γρήγορα, για να έχεις περισσότερο χρόνο, για παράδειγμα, να ετοιμάσεις το δείπνο σου. Όμως κάνοντας τις παρακάτω 7 απλές κινήσεις θα διευκολύνεις την προετοιμασία όλων των γευμάτων της εβδομάδας.

1. Πλύνε και ψιλόκοψε τα μυρωδικά σου. Φύλαξε μερικά στη συντήρηση για το μενού της εβδομάδας και βάλε τα υπόλοιπα στην κατάψυξη για μελλοντική χρήση, σε σακουλάκια ασφαλείας.

2. Κόψε σε μερίδες το κρέας σου. Κράτησε στο ψυγείο όσο σκοπεύεις να χρησιμοποιήσεις μέσα στο επόμενο 24ωρο και τοποθέτησε το υπόλοιπο στην κατάψυξη, επίσης σε σακουλάκια που κλείνουν αεροστεγώς.

3. Βάλε το κρέας να μαριναριστεί. Το κρέας που θα κρατήσεις στο ψυγείο, μπορείς να το βάλεις σε μια μαρινάδα που θα φτιάξεις επί τόπου, ώστε όταν θα το μαγειρέψεις να είναι μαλακό, πλούσιο σε αρώματα και γεύση.

4. Ό,τι αγόρασες «χύμα», τοποθέτησέ το σε δοχεία με καπάκι. Αφήνοντας τα όσπρια, τους ξηρούς καρπούς και τον καφέ σου σε σακουλάκια, μειώνεις σημαντικά το προσδόκιμο ζωής τους και αυξάνεις τον κίνδυνο διαρροών στα ντουλάπια και το ψυγείο. Μόλις επιστρέψεις λοιπόν από τα ψώνια σου, μετάφερέ τα αμέσως σε βάζα που κλείνουν αεροστεγώς.

5. Κόψε σε φέτες τη μισή φρατζόλα ψωμί. Κράτησε την άλλη μισή στην ψωμιέρα, για τις ανάγκες της ημέρας, και τοποθέτησε τις φέτες σε σακουλάκια αποθήκευσης στην κατάψυξη, χωρισμένες μεταξύ τους με λαδόχαρτο ώστε να ξεπαγώνεις όσες ακριβώς χρειάζεσαι.

6. Κόψε σε φέτες κάποια λαχανικά. Αφού τα πλύνεις, φυσικά. Έτσι, μπορείς να τα καταναλώσεις ανά πάσα στιγμή ως σνακ ή να τα προσθέσεις σε σούπες και άλλες συνταγές. Καλές επιλογές είναι τα καρότα, οι πιπεριές και το σέλερι, αρκεί να μην περάσουν πολλές ημέρες πλυμένα και κομμένα στο ψυγείο.

7. Βγάλε τα αυγά από τις χάρτινες θήκες. Και τοποθέτησέ τα στην ειδική θήκη στο ψυγείο. Ή, ακόμα καλύτερα, βράσε μερικά από αυτά και διατήρησέ τα στο ψυγείο, για να τα καταναλώσεις ως πρωινό, σνακ ή μέσα σε σαλάτες.

empty alt

Η Παραδοσιακή κουζίνα της Δράμας.

Η περιοχή της Δράμας χαρακτηρίζεται χωρικά από την ιδιομορφία του εδάφους – μια πεδιάδα περιτριγυρισμένη από τρία βουνά, το Παγγαίο, το Φαλακρό και το Μενοίκιο – τον πλούσιο Νέστο και τους παραποτάμους του, από τις έντονες τις ιδιαίτερες κλιματολογικές συνθήκες, και πολιτιστικά από τις έντονες...
empty alt

Φτιάξε λικέρ καφέ στο σπίτι σου

Αν απολαμβάνεις το λικέρ καφέ, σου έχουμε καλά νέα: μπορείς να το φτιάξεις πανεύκολα στο σπίτι σου.
empty alt

Μια ιδέα για ένα πρωτότυπο και οικονομικό brunch στο σπίτι

Είναι οικονομικά, ευέλικτα, εύκολα, γρήγορα και μπορούν να ταΐσουν ένα ολόκληρο πλήθος. Ο λόγος για τα γεύματα σε πλατό, όπου μπορείς να σερβίρεις σχεδόν τα πάντα.
empty alt

O σοβαρός λόγος που δεν πρέπει να ξαναζεσταίνεις το ρύζι

Μπορείς να ξαναζεστάνεις άνετα ένα γεύμα με ρύζι που έχει περισσέψει; Εξαρτάται από το πόσος χρόνος έχει μεσολαβήσει από τότε που μαγειρεύτηκε.
empty alt

Τι διαφορά έχει το παγωτό sorbet από το sherbet;

Παρόλο που το sorbet ακούγεται σχεδόν σαν το sherbet ή sherbert, στην πραγματικότητα πρόκειται για δύο διαφορετικά παγωμένα γλυκίσματα.
empty alt

Μένουμε σπίτι και κάνουμε μαθήματα μαγειρικής από το youtube

Εξοικειωθείτε με τα μαγειρικά σας σκεύη αλλά και όρους της μαγειρικής παρακολουθώντας μαθήματα στο youtube – ακόμα κι αν αυτή τη στιγμή έχετε έλλειψη από συγκεκριμένα υλικά, η ενασχόληση με τα μαθήματα μαγειρικής θα γεμίσει ευχάριστα και δημιουργικά τον ελεύθερο χρόνο σας και θα κάνει καλό και […]
empty alt

Το γεμιστό κοτόπουλο… αλλιώς!

Το κοτόπουλο είναι ένα υλικό πλούσιο σε θρεπτικά συστατικά που μπορεί να μαγειρευτεί με άπειρους τρόπους και όλες οι διεθνείς κουζίνες διαθέτουν εξαιρετικές συνταγές για αμέτρητες εκδοχές του.
empty alt

Στήθος γαλοπούλας με δεντρολίβανο

Καρυκεύστε τη γαλοπούλα με ένα μείγμα από δεντρολίβανο, σκόρδο και πάπρικα. Αν τρίψετε το μισό μείγμα απευθείας στο κρέας κάτω από το δέρμα, μπορείτε να αφαιρέσετε την πέτσα πριν το σερβίρετε και να μη χάσετε καθόλου τη γεύση.
Back To Top