Όσον αφορά τις ζεστές, τις comfort food επιλογές, οι σούπες παίρνουν το προβάδισμα. Αυτό είναι γεμάτο καλούδια όπως μπέικον, γαρίδες, πατάτες και καλαμπόκι.

Όσον αφορά τις ζεστές, τις comfort food επιλογές, οι σούπες παίρνουν το προβάδισμα. Αυτό είναι γεμάτο καλούδια όπως μπέικον, γαρίδες, πατάτες και καλαμπόκι. Είναι μια φυσική ομορφιά που κάνει ένα τέλειο γεύμα.

ΑΠΟΔΟΣΕΙΣ ΥΛΙΚΩΝ:

6 ΜΕΡΙΔΕΣ

ΧΡΟΝΟΣ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑΣ:

0 ΩΡΕΣ 25 ΛΕΠΤΑ

ΣΥΝΟΛΙΚΟΣ ΧΡΟΝΟΣ:

1 ΩΡΑ 10 ΛΕΠΤΑ

ΣΥΣΤΑΤΙΚΑ

6 φέτες μπέικον, κομμένες σε κομμάτια 1″

1 κιλό γαρίδες, ξεφλουδισμένες, καθαρισμένες και με κομμένη ουρά

1 κουτ. πάπρικα

1/4 κουτ. κόκκινο πιπέρι

Αλάτι

Φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι

3 κ.σ. βούτυρο

1 μέτριο κίτρινο κρεμμύδι, ψιλοκομμένο

2 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένες

3 κ.σ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις

4 κ.σ. ζωμό κοτόπουλου με χαμηλή περιεκτικότητα σε νάτριο

2 κ.σ. νερό

1 κιλό baby πατάτες, κομμένες στα τέσσερα

1 κουτ. φρέσκα φύλλα θυμαριού

3 κ.σ. κατεψυγμένο καλαμπόκι (ή κονσέρβα)

1 φλ. κρέμα γάλακτος

2 φρέσκα κρεμμυδάκια, κομμένα σε λεπτές φέτες

baconshr

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Σε μια μεγάλη κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά, βράζετε τα κομμάτια του μπέικον μέχρι να γίνουν τραγανά. Με τρυπητή κουτάλα βγάζετε από την κατσαρόλα και το βάζετε σε πιατέλα στρωμένη με χαρτί κουζίνας.

Στην ίδια κατσαρόλα προσθέτετε τις γαρίδες. Καρυκεύετε με πάπρικα, καγιέν, αλάτι και πιπέρι. Μαγειρέψτε μέχρι να γίνει αδιαφανές, 2 λεπτά. Βγάζετε από την κατσαρόλα και τις διατηρείτε ζεστές.

Στην ίδια κατσαρόλα λιώνετε το βούτυρο. Προσθέστε το κρεμμύδι και μαγειρέψτε μέχρι να μαλακώσει, 5 λεπτά. Προσθέστε το σκόρδο και μαγειρέψτε μέχρι να μυρίσει, 1 λεπτό ακόμα.

Προσθέστε το αλεύρι και ανακατεύετε μέχρι να καλυφθεί καλά το κρεμμύδι. Ρίχνετε σιγά σιγά το ζωμό. Προσθέστε νερό, τις πατάτες και το θυμάρι και αφήστε να πάρει μια βράση. Αλατοπιπερώνετε.

Χαμηλώνετε τη φωτιά και αφήνετε να σιγοβράσουν μέχρι να μαλακώσουν οι πατάτες, για 15 λεπτά.

Προσθέστε το καλαμπόκι, την κρέμα γάλακτος και τα φρέσκα κρεμμυδάκια στην κατσαρόλα και αφήστε τα να σιγοβράσουν. Προσθέστε το μπέικον και τις γαρίδες και μαγειρέψτε μέχρι να ζεσταθούν, για 5 λεπτά.

empty alt

6 τρόποι να μαγειρέψεις τα κατεψυγμένα λαχανικά

Το χειμώνα οι επιλογές μας σε λαχανικά μειώνονται – αν εξαιρέσουμε σταυρανθή όπως το κουνουπίδι και το μπρόκολο.
empty alt

Ποτέ δεν είναι υπερβολικά νωρίς για να φτιάξεις ζεστό αρωματικό κρασί

Ίσως το ζεστό αρωματικό κρασί, το γερμανικό Glühwein, να σου θυμίζει χριστουγεννιάτικα παζάρια και ρεβεγιόν, ωστόσο αυτό δεν πρέπει να σε αποθαρρύνει από το να το απολαμβάνεις όλο το χρόνο, ή τουλάχιστον να αρχίζεις να το απολαμβάνεις μόλις η θερμοκρασία πέφτει σε επίπεδα ικανοποιητικά για ένα...
empty alt

Ένα ντοκιμαντέρ για τη γαστρονομική κουλτούρα του Λος Άντζελες

Ο βραβευμένος με Πούλιτζερ ρεστοκριτικός Jonathan Gold μας προσκαλεί σε μια ξενάγηση στη γαστρονομική κουλτούρα του Λος Άντζελες, μέσα από το ντοκιμαντέρ «City of Gold» (2015) σε σκηνοθεσία της Laura Gabbert.
empty alt

Τα αγγουράκια δεν είναι μόνο γεμάτα νερό, αλλά και νοστιμιά!

Κάθε άνοιξη, κάνουν την εμφάνισή τους τα πρώτα αγγουράκια εποχής. Αυτοί είναι οι βασικοί κανόνες για να απολαύσεις τη γεύση, τη δροσιά και την τραγανή υφή τους.
empty alt

Ροδόνερο: ποιες είναι οι χρήσεις του στη ζαχαροπλαστική;

Το ροδόνερο, το απόσταγμα του άνθους του τριανταφύλλου, χρησιμοποιείται κυρίως σε γλυκές συνταγές εξ Ανατολής, όπως στο λουκούμι και στον μπακλαβά, αλλά μπορεί άνετα να προστεθεί και σε κέικ, κουλουράκια, πουτίγκες ρυζιού και στο παγωτό.
empty alt

Βάλ’ το στη… συντήρηση!

  Εδώ θα βρεις μερικά χρήσιμα «μυστικά» που θα σε βοηθήσουν να συντηρείς σωστά και στο μάξιμουμ τα τρόφιμά σου.
empty alt

Μεξικάνικη ζεστή σοκολάτα

Όταν είναι έξω κάνει κρύο, τίποτα δεν σε ζεσταίνει γρηγορότερα από μια κούπα ζεστής σοκολάτας. Εδώ θα λατρέψεις την προσθήκη κανέλας και καγιέν σε αυτή τη μεξικάνικη έκδοση, που προορίζεται για τους λάτρεις των αρωματικών μπαχαρικών – και σε όσους τολμούν να ζουν την πικάντικη πλευρά της […]
empty alt

Oh la la σπιτικά κρουασάν

Για να είμαστε δίκαιοι, δεν υπάρχει πραγματικά ένα «γρήγορο» κρουασάν. Η διαδικασία απαιτεί πολύ χρόνο και ακόμη περισσότερο βούτυρο (επίσης αρκετό χώρο), αλλά αυτή η συνταγή είναι τόσο γρήγορη όσο υπόσχεται.
Back To Top