Έχεις καλέσει απόψε το βράδυ τους φίλους σου για να δείτε ταινία στο σπίτι, αλλά δεν ξέρεις τι να ετοιμάσεις, καθώς οι μισοί προτιμούν τα γλυκά και οι άλλοι μισοί τα αλμυρά; Τα ποπκόρν με σοκολάτα θα τους ικανοποιήσουν όλους! Τα περισσότερα υλικά που θα χρειαστείς τα έχεις ήδη […]

Έχεις καλέσει απόψε το βράδυ τους φίλους σου για να δείτε ταινία στο σπίτι, αλλά δεν ξέρεις τι να ετοιμάσεις, καθώς οι μισοί προτιμούν τα γλυκά και οι άλλοι μισοί τα αλμυρά; Τα ποπκόρν με σοκολάτα θα τους ικανοποιήσουν όλους!

Τα περισσότερα υλικά που θα χρειαστείς τα έχεις ήδη στην κουζίνα σου.

1. Ανακατεύεις νερό, χρυσό σιρόπι (όπως αυτό), βούτυρο και ζάχαρη και τα αφήνεις να βράσουν στους 160 βαθμούς Κελσίου μέχρι να καραμελώσουν ελαφρώς.

2. Προσθέτεις στο μείγμα μια χούφτα κομματάκια μαύρης σοκολάτας και στη συνέχεια λίγη μαγειρική σόδα και αλάτι. Η σόδα θα κάνει το σιρόπι αρκετά ρευστό ώστε να απλωθεί στο ποπκόρν.

3. Περιχύνεις ένα μπολ ποπκόρν με το μείγμα, μέχρι το τελευταίο να κατανεμηθεί ομοιόμορφα. Στη συνέχεια απλώνεις το ποπκόρν σε ένα λαδόχαρτο, και το ανακατεύεις ελαφρά με ένα πιρούνι. Δώσε προσοχή να μην αγγίξεις το ποπκόρν, που σε αυτή τη φάση είναι καυτό!

4. Καθώς το ποπκόρν κρυώνει και σκληραίνει, ανακάτεψέ το με γρήγορες κινήσεις για να μην κολλήσουν τα καλαμπόκια μεταξύ τους. Μην το δοκιμάσεις ακόμα, γιατί μπορεί να απογοητευτείς: για να γίνει τραγανό πρέπει να κρυώσει εντελώς.

Extra tips:

-Υπολόγισε ότι με 50-60 γραμμάρια σπόρους καλαμποκιού θα σου βγουν περίπου 7 φλιτζάνια ποπκόρν.

-Προτίμησε να χρησιμοποιήσεις μια σοκολάτα με τουλάχιστον 72% περιεκτικότητα σε κακάο.

empty alt

Πώς θα φτιάξεις ένα κοκτέιλ Μαργαρίτα βήμα βήμα

Καθώς ανεβαίνει η θερμοκρασία, τα παγωμένα κοκτέιλ επιστρέφουν, ανάμεσα στα οποία η κλασική Μαργαρίτα αποτελεί μια σταθερή αξία.
empty alt

Τι είναι το μαύρο σκόρδο;

Στην εμφάνιση μοιάζει με σκόρδο που έχει χαλάσει, στην πραγματικότητα όμως το μαύρο σκόρδο έχει περάσει από μια ειδική διαδικασία παλαίωσης, η οποία του έχει δώσει εντελώς διαφορετική γεύση με ουμάμι νότες.
empty alt

Το αναπάντεχο υλικό που θα απογειώσει τα αυγά σκραμπλ

Κάποιοι προσθέτουν γάλα στα αυγά σκραμπλ, άλλοι κρέμα γάλακτος και άλλοι φέτες μπέικον. Και εκεί που νόμιζες ότι τα έχεις δει όλα, σίγουρα δεν θα μπορούσες να φανταστείς να προσθέσεις γούστερ σος (Worcestershire), τη βρετανική σάλτσα που συνδυάζει αντζούγιες, σκόρδο, ξίδι, μελάσα, αλάτι, κρεμμύδι, πιπεριές τσίλι...
empty alt

Τρεις τύποι πάπρικας και πού θα τους χρησιμοποιήσεις

Ίσως έχεις παρατηρήσει ότι στα υλικά των συνταγών που περιέχουν πάπρικα, αυτή άλλοτε αναγράφεται ως πικάντικη, άλλοτε ως καπνιστή και άλλοτε ως γλυκιά.
empty alt

Φτιάξε βήμα βήμα ένα νόστιμο ντρέσινγκ για τη σαλάτα σου

Επιστρέφει πανηγυρικά η εποχή της σαλάτας, βλέπε καλοκαίρι. Και παρόλο που μια σαλάτα καλό είναι να υπάρχει όλο το χρόνο στο μενού σου, καθώς ανεβαίνει η θερμοκρασία κερδίζει όλο και πιο συχνά τον πρωταγωνιστικό ρόλο στο τραπέζι σου.
empty alt

Πώς να φτιάξεις Bûche de Noël

Το κέικ Bûche de Noël είναι μια γαλλική χριστουγεννιάτικη παράδοση που χρονολογείται από τον 19ο αιώνα. Το γλυκό αντιπροσωπεύει το κούτσουρο yule που έκαναν οικογένειες από την παραμονή των Χριστουγέννων.
empty alt

Ένα εξωτικό θαλασσινό πιάτο που θα σας χορτάσει με υγιεινό τρόπο

Μπορεί η ζέστη να μη σας δελεάζει ώστε να ανάψετε κάρβουνα, αλλά θα θελήσετε να ευχαριστήσετε τη σχάρα για αυτό το λαχταριστό πιάτο με θαλασσινή αύρα! Το ψιλοκομμένο φρέσκο μάνγκο συμπληρώνει τέλεια τις γλυκές και πικάντικες γαρίδες μπάρμπεκιου σε αυτό το εξωτικό πιάτο, ενώ οι πιπεριές jalapeño […]
empty alt

Συνταγή για παναρισμένο λάχανο σαν σνίτσελ

Μια γευστική εκδοχή που ανατρέπει όσα ήξερες για το λάχανο
Back To Top