Έχεις καλέσει απόψε το βράδυ τους φίλους σου για να δείτε ταινία στο σπίτι, αλλά δεν ξέρεις τι να ετοιμάσεις, καθώς οι μισοί προτιμούν τα γλυκά και οι άλλοι μισοί τα αλμυρά; Τα ποπκόρν με σοκολάτα θα τους ικανοποιήσουν όλους! Τα περισσότερα υλικά που θα χρειαστείς τα έχεις ήδη […]

Έχεις καλέσει απόψε το βράδυ τους φίλους σου για να δείτε ταινία στο σπίτι, αλλά δεν ξέρεις τι να ετοιμάσεις, καθώς οι μισοί προτιμούν τα γλυκά και οι άλλοι μισοί τα αλμυρά; Τα ποπκόρν με σοκολάτα θα τους ικανοποιήσουν όλους!

Τα περισσότερα υλικά που θα χρειαστείς τα έχεις ήδη στην κουζίνα σου.

1. Ανακατεύεις νερό, χρυσό σιρόπι (όπως αυτό), βούτυρο και ζάχαρη και τα αφήνεις να βράσουν στους 160 βαθμούς Κελσίου μέχρι να καραμελώσουν ελαφρώς.

2. Προσθέτεις στο μείγμα μια χούφτα κομματάκια μαύρης σοκολάτας και στη συνέχεια λίγη μαγειρική σόδα και αλάτι. Η σόδα θα κάνει το σιρόπι αρκετά ρευστό ώστε να απλωθεί στο ποπκόρν.

3. Περιχύνεις ένα μπολ ποπκόρν με το μείγμα, μέχρι το τελευταίο να κατανεμηθεί ομοιόμορφα. Στη συνέχεια απλώνεις το ποπκόρν σε ένα λαδόχαρτο, και το ανακατεύεις ελαφρά με ένα πιρούνι. Δώσε προσοχή να μην αγγίξεις το ποπκόρν, που σε αυτή τη φάση είναι καυτό!

4. Καθώς το ποπκόρν κρυώνει και σκληραίνει, ανακάτεψέ το με γρήγορες κινήσεις για να μην κολλήσουν τα καλαμπόκια μεταξύ τους. Μην το δοκιμάσεις ακόμα, γιατί μπορεί να απογοητευτείς: για να γίνει τραγανό πρέπει να κρυώσει εντελώς.

Extra tips:

-Υπολόγισε ότι με 50-60 γραμμάρια σπόρους καλαμποκιού θα σου βγουν περίπου 7 φλιτζάνια ποπκόρν.

-Προτίμησε να χρησιμοποιήσεις μια σοκολάτα με τουλάχιστον 72% περιεκτικότητα σε κακάο.

empty alt

Οδηγός: τα είδη της σοκολάτας και σε ποιες περιπτώσεις χρησιμοποιούμε το καθένα

Όσο κι αν αγαπάμε τους κουραμπιέδες και τα μελομακάρονα, γιορτινό τραπέζι δεν νοείται χωρίς τουλάχιστον ένα σοκολατένιο επιδόρπιο.
empty alt

Το κόλπο για να καρυκεύεις πάντα ομοιόμορφα το φαγητό σου

Όσο κι αν προσπαθείς να καρυκεύσεις ομοιόμορφα ένα φαγητό, πάντα καταλήγουν κάποια κομμάτια π.χ. πιο αλατισμένα και άλλα άγευστα; Ακολούθησε το κόλπο που προτείνει η συγγραφέας βιβλίων μαγειρικής Dorie Greenspan, με πιο πρόσφατη έκδοσή της το «Everyday Dorie: The Way I Cook».
empty alt

Τι να κάνεις αν σβολιάσει η σοκολάτα σου ενώ τη λιώνεις

Καθώς λιώνει η σοκολάτα, τα συστατικά της (συνήθως κακάο, ζάχαρη και βούτυρο κακάο) απλώνονται ομοιόμορφα, δημιουργώντας μια ρευστή μάζα.
empty alt

Φτιάξε τέλεια ποσέ αυγά βήμα βήμα

Αν σου αρέσει το αυγό, θα λατρέψεις τα ποσέ. Αρκεί να σου πετύχουν: να καταφέρεις να συνδυάσεις το λευκό ασπράδι με ένα ρευστό, κρεμώδη κρόκο.
empty alt

7 διαφορετικές συνταγές με αρνί

Αν δεν σκοπεύεις φέτος να σουβλίσεις αρνί αλλά θέλεις να το εντάξεις με κάποιον τρόπο στο μενού των ημερών, ακολουθώντας την παράδοση, σου προτείνουμε επτά διαφορετικούς τρόπους να το απολαύσεις στο τραπέζι της Κυριακής του Πάσχα ή να αξιοποιήσεις τα περισσεύματα, την επόμενη μέρα.
empty alt

Αλάτι: ποια τα είδη του και ποιες οι διαφορές του

Το αλάτι είναι ένα από τα πιο βασικά καρυκεύματα που έχει εκτιμηθεί σε όλη τη μαγειρική ιστορία.
empty alt

Μανιτάρια στο γκριλ ή μπάρμπεκιου

Τα μανιτάρια μπορούν να γίνουν μια εξαιρετική πρώτη ύλη στο μπάρμπεκιου ως το τέλειο πιάτο για χορτοφάγους, αλλά θα γίνουν υπέροχη απολαυστική gourmet λιχουδιά όταν μαριναριστούν σε βινεγκρέτ σόγιας, και θα τραβήξουν την προσοχή και των κρεατοφάγων.
empty alt

Μεξικάνικη ζεστή σοκολάτα

Όταν είναι έξω κάνει κρύο, τίποτα δεν σε ζεσταίνει γρηγορότερα από μια κούπα ζεστής σοκολάτας. Εδώ θα λατρέψεις την προσθήκη κανέλας και καγιέν σε αυτή τη μεξικάνικη έκδοση, που προορίζεται για τους λάτρεις των αρωματικών μπαχαρικών – και σε όσους τολμούν να ζουν την πικάντικη πλευρά της […]

Back To Top