Κανένα συνοδευτικό φαγητών που λειτουργεί ως άριστη γαρνιτούρα αλλά που μπορεί και να σταθεί και μόνο του ως εξαιρετικό πιάτο δεν μπορεί να συγκριθεί με τις πατάτες.

Κανένα συνοδευτικό φαγητών που λειτουργεί ως άριστη γαρνιτούρα αλλά που μπορεί και να σταθεί και μόνο του ως εξαιρετικό πιάτο δεν μπορεί να συγκριθεί με τις πατάτες. Πουρές, τηγανητές, ψητές, γκρατινέ, δεν υπάρχει γεύμα που να μην απογειώνεται με την παρουσία του γεώμηλου. Από το πρωινό, μέχρι σε τσιπς δίπλα σε ένα σάντουιτς, ή γεμιστή ψημένη στα κάρβουνα δίπλα στην μπριζόλα σου ή ως πουρές μαζί με το κοτόπουλο σου, οι πατάτες κάνουν τα πάντα καλύτερα.

Μία από τις πιο γκουρμέ κι εκλεπτυσμένες μορφές της είναι οι μικρές στρογγυλές πατάτες που τρώγονται ολόκληρες. Ξεφλουδισμένες ή με τη φλούδα, μπορούν να αποτελέσουν από κανονικό φαγητό, να γίνουν σαλάτα μέχρι και να συνοδεύσουν το πιο ιδιαίτερο πιάτο. Ετοιμάζονται γρήγορα, εύκολα, και διατηρούν το σχήμα, την υφή τους και όλη τη φυσική τους γεύση. Είναι έτσι το τέλειο συστατικό για ένα δείπνο. Μπορείτε να τις απολαύσετε σκέτες, να τις φτιάξετε με βούτυρο και βότανα, ή να τις συνοδέψετε με κρέμα μουστάρδας. Και χωρίς αμφιβολία, ο καλύτερος τρόπος για να τα προετοιμάσετε είναι ο ατμός.

Μάλιστα, το μυστικό στον τρόπο μαγειρέματός τους είναι ο ατμός κι όχι το βράσιμο.

garlic-herb-roasted-potatoes-final-32-750x500

Οι βραστές πατάτες συχνά παραβράζουν και πολλές φορές η γεύση τους αλλοιώνεται με το βραστό νερό. Αλλά οι πατάτες στον ατμό, όπως κάθε λαχανικό στον ατμό, διατηρούν όλη τη γεύση και τα ωφέλιμα συστατικά τους! Η φλούδα τους, αντί να γίνεται γλιστερή και γλοιώδης, παραμένει τραγανή. Και είναι πολύ μικρή διαφορά όσον αφορά το χρόνο προετοιμασίας τους. Ενώ οι μεγάλες πατάτες παίρνουν περισσότερη ώρα στον ατμό, οι μικρές στρογγυλές μπορούν να γίνουν σε μόλις 20 λεπτά.

Πριν βάλετε τις baby πατάτες στον ατμό, καθαρίστε τες καλά κάτω από κρύο τρεχούμενο νερό και στεγνώστε τες. Τοποθετήστε τες σε ένα καλάθι με ατμό ή τοποθετήστε ένα ειδικό δοχείο μέσα σε σκεύος με νερό που βράζει – κι ο ατμομάγειρας, αν διαθέτετε, είναι μια χαρά. Ο χρόνος που χρειάζονται κυμαίνεται ανάλογα με το μέγεθος από είκοσι έως τριάντα λεπτά.

Ανάλογα με το πόσο τραγανές ή μαλακές τις προτιμάτε, βγάλτε τες και απολαύστε τες με όποιον τρόπο επιθυμείτε!

empty alt

Δύο διαφορετικοί τρόποι να φτιάξεις ένα μελάτο αυγό

Προτιμάς το αυγό μελάτο; Τότε πρέπει να προσέξεις ιδιαίτερα το χρόνο βρασμού. Πώς θα τον υπολογίσεις λοιπόν με ακρίβεια και ποια άλλα βήματα πρέπει να ακολουθήσεις για να παραμείνει ρευστός ο κρόκος και να πήξει το ασπράδι; 1η τεχνική 1.
empty alt

Τι είναι αυτό το λευκό υγρό που βγάζει το φιλέτο του σολομού;

Ίσως έχεις παρατηρήσει, την ώρα που ετοιμάζεσαι να ψήσεις ένα φιλέτο σολομού, ένα λευκό υγρό που βγάζει το ψάρι.
empty alt

Οδηγός: Οι τροφές που εκτοξεύουν τη λίμπιντο

Το γεύμα είναι και στην εποχή μας ένα συνηθισμένο, αν και όχι πάντα πετυχημένο, πρελούδιο του έρωτα.
empty alt

Υγιεινή ιδέα: σάντουιτς με αγγουράκι αντί για ψωμί!

Θέλεις να συνεχίσεις να απολαμβάνεις τη γέμιση ενός σάντουιτς, αλλά προσπαθείς να κόψεις θερμίδες, ιδιαίτερα από υδατάνθρακες, ενόψει του καλοκαιριού; Αντικατέστησε το ψωμί με αγγουράκι! Αυτή την έξυπνη και δροσιστική ιδέα δίνει το Delish.com Συνταγή για σάντουιτς με αγγουράκι Τι θα χρειαστείς...
empty alt

8 tips για να μειώσεις στο ελάχιστο τη σπατάλη φαγητού

Το σενάριο είναι γνωστό: ανοίγεις το ψυγείο να πάρεις εκείνα τα λαχανικά που είχες αγοράσει πριν από λίγες (;) μέρες, για να διαπιστώσεις ότι έχουν γίνει ήδη αποικία για κάθε είδους μικροοργανισμούς.
empty alt

Πώς θα φτιάξεις παγωτό μπανάνα με ένα υλικό

Να το ξεκαθαρίσουμε από την αρχή: το παγωτό μπανάνα που περιέχει μόνο μπανάνα δεν είναι, ουσιαστικά, παγωτό, είναι όμως ένα νόστιμο παγωμένο γλύκισμα.
empty alt

Ένα μενού για απολαυστικά ανοιξιάτικα πικνίκ

Η Πρωτομαγιά είναι μια ιδανική ευκαιρία να οργανώσεις ένα πικνίκ με το έτερον ήμισυ, την οικογένεια ή καλούς φίλους.
empty alt

Μπακαλιάρος με τέλειο κουρκούτι

Δεν υπάρχει τίποτα το εξαιρετικά ασυνήθιστο για αυτήν τη συνταγή, αλλά όταν το κάνεις σωστά, γίνεται απολύτως τέλειο.
Back To Top