Κανένα συνοδευτικό φαγητών που λειτουργεί ως άριστη γαρνιτούρα αλλά που μπορεί και να σταθεί και μόνο του ως εξαιρετικό πιάτο δεν μπορεί να συγκριθεί με τις πατάτες.

Κανένα συνοδευτικό φαγητών που λειτουργεί ως άριστη γαρνιτούρα αλλά που μπορεί και να σταθεί και μόνο του ως εξαιρετικό πιάτο δεν μπορεί να συγκριθεί με τις πατάτες. Πουρές, τηγανητές, ψητές, γκρατινέ, δεν υπάρχει γεύμα που να μην απογειώνεται με την παρουσία του γεώμηλου. Από το πρωινό, μέχρι σε τσιπς δίπλα σε ένα σάντουιτς, ή γεμιστή ψημένη στα κάρβουνα δίπλα στην μπριζόλα σου ή ως πουρές μαζί με το κοτόπουλο σου, οι πατάτες κάνουν τα πάντα καλύτερα.

Μία από τις πιο γκουρμέ κι εκλεπτυσμένες μορφές της είναι οι μικρές στρογγυλές πατάτες που τρώγονται ολόκληρες. Ξεφλουδισμένες ή με τη φλούδα, μπορούν να αποτελέσουν από κανονικό φαγητό, να γίνουν σαλάτα μέχρι και να συνοδεύσουν το πιο ιδιαίτερο πιάτο. Ετοιμάζονται γρήγορα, εύκολα, και διατηρούν το σχήμα, την υφή τους και όλη τη φυσική τους γεύση. Είναι έτσι το τέλειο συστατικό για ένα δείπνο. Μπορείτε να τις απολαύσετε σκέτες, να τις φτιάξετε με βούτυρο και βότανα, ή να τις συνοδέψετε με κρέμα μουστάρδας. Και χωρίς αμφιβολία, ο καλύτερος τρόπος για να τα προετοιμάσετε είναι ο ατμός.

Μάλιστα, το μυστικό στον τρόπο μαγειρέματός τους είναι ο ατμός κι όχι το βράσιμο.

garlic-herb-roasted-potatoes-final-32-750x500

Οι βραστές πατάτες συχνά παραβράζουν και πολλές φορές η γεύση τους αλλοιώνεται με το βραστό νερό. Αλλά οι πατάτες στον ατμό, όπως κάθε λαχανικό στον ατμό, διατηρούν όλη τη γεύση και τα ωφέλιμα συστατικά τους! Η φλούδα τους, αντί να γίνεται γλιστερή και γλοιώδης, παραμένει τραγανή. Και είναι πολύ μικρή διαφορά όσον αφορά το χρόνο προετοιμασίας τους. Ενώ οι μεγάλες πατάτες παίρνουν περισσότερη ώρα στον ατμό, οι μικρές στρογγυλές μπορούν να γίνουν σε μόλις 20 λεπτά.

Πριν βάλετε τις baby πατάτες στον ατμό, καθαρίστε τες καλά κάτω από κρύο τρεχούμενο νερό και στεγνώστε τες. Τοποθετήστε τες σε ένα καλάθι με ατμό ή τοποθετήστε ένα ειδικό δοχείο μέσα σε σκεύος με νερό που βράζει – κι ο ατμομάγειρας, αν διαθέτετε, είναι μια χαρά. Ο χρόνος που χρειάζονται κυμαίνεται ανάλογα με το μέγεθος από είκοσι έως τριάντα λεπτά.

Ανάλογα με το πόσο τραγανές ή μαλακές τις προτιμάτε, βγάλτε τες και απολαύστε τες με όποιον τρόπο επιθυμείτε!

empty alt

Αυτά είναι τα υγιεινά διατροφικά μυστικά των σταρ

Το φαγητό πολλοί αγάπησαν, το υγιεινό διαιτολόγιο ελάχιστοι! Σε αυτή τη κατηγορία, ανήκουν και αρκετοί σελέμπριτι – οι θυσίες στο χώρο τους είναι μνημειώδεις-, οι οποίοι με τη βοήθεια ειδικών διατροφολόγων ή personal trainers και μαγείρων, ακολουθούν μια ισορροπημένη διατροφή.
empty alt

3 τρόποι να χρησιμοποιήσεις στη μαγειρική σου τα κοτσάνια των μυρωδικών

Σχεδόν κάθε συνταγή σου λέει να χρησιμοποιήσεις μόνο τα φύλλα του βασιλικού, του μαϊντανού, του άνηθου ή άλλων φρέσκων μυρωδικών.
empty alt

Πώς θα μας βοηθήσει το πιστολάκι μαλλιών να πετύχουμε τραγανή πέτσα κοτόπουλου;

Λίγα πράγματα είναι πιο απολαυστικά από την τραγανή πέτσα του κοτόπουλου που έχει ψηθεί στο φούρνο και μια δημοσιογράφος γεύσης, η Helen Rosner, υποστηρίζει στο New Yorker ότι γνωρίζει το μυστικό για να την πετύχουμε.
empty alt

Όταν το φαγητό γίνεται παιχνίδι!

Δεν πρέπει να παίζετε με το φαγητό σας, αλλά όλα τα στοιχήματα κι οι κανόνες ανατρέπονται όταν το πρωινό σας είναι σε σχήμα Lego.
empty alt

Εύκολα ρολά λαζάνια με σπανάκι

Μας αρέσει να φτιάχνουμε τη δική μας μαρινάρα (ή πραγματικά οποιαδήποτε σάλτσα ζυμαρικών) όποτε είναι δυνατόν. Αλλά δεν είναι απολύτως απαραίτητο για αυτή τη συνταγή.
empty alt

Χωριάτικη σαλάτα ντιπ – δύο σε ένα

Ανάλαφρο, δροσερό και πάντα εορταστικό και επίκαιρο, αυτό το ντιπ θα φέρει το καλοκαίρι στο χειμερινό σου τραπέζι.
empty alt

Pasta bolognese στον φούρνο

Κιμάς συν ζυμαρικά ίσον παντοτινή ευτυχία! Μια από τις απολαύσεις που μπορείς να χαίρεσαι στο σπίτι, με παρέα ή χωρίς, είναι σίγουρα το φαγητό.
empty alt

Κλασικά ρολά κανέλας

Αυτή η συνταγή είναι ένα εξαιρετικό σημείο εκκίνησης αν προσπαθείτε να φτιάξετε πρωινά ψωμάκια οποιουδήποτε τύπου. Δεν λέω ότι πρέπει να ασχοληθείτε πολύ με τη ζύμη—είναι τέλεια βουτυράτη και αφράτη! Εκεί που έχετε πολλές επιλογές είναι το γέμισμα.
Back To Top