Έκτορας Μποτρίνι: μοναδικές συνταγές και θέματα από τον βραβευμένο σεφ.

Πώς να φτιάξετε τις καλύτερες βραστές πατάτες…

0     

Πώς να φτιάξετε τις καλύτερες βραστές πατάτες…

Greek-Lemon-Potato-Salad-8507938-June-18-2019-1

Κανένα συνοδευτικό φαγητών που λειτουργεί ως άριστη γαρνιτούρα αλλά που μπορεί και να σταθεί και μόνο του ως εξαιρετικό πιάτο δεν μπορεί να συγκριθεί με τις πατάτες. Πουρές, τηγανητές, ψητές, γκρατινέ, δεν υπάρχει γεύμα που να μην απογειώνεται με την παρουσία του γεώμηλου. Από το πρωινό, μέχρι σε τσιπς δίπλα σε ένα σάντουιτς, ή γεμιστή ψημένη στα κάρβουνα δίπλα στην μπριζόλα σου ή ως πουρές μαζί με το κοτόπουλο σου, οι πατάτες κάνουν τα πάντα καλύτερα.

Μία από τις πιο γκουρμέ κι εκλεπτυσμένες μορφές της είναι οι μικρές στρογγυλές πατάτες που τρώγονται ολόκληρες. Ξεφλουδισμένες ή με τη φλούδα, μπορούν να αποτελέσουν από κανονικό φαγητό, να γίνουν σαλάτα μέχρι και να συνοδεύσουν το πιο ιδιαίτερο πιάτο. Ετοιμάζονται γρήγορα, εύκολα, και διατηρούν το σχήμα, την υφή τους και όλη τη φυσική τους γεύση. Είναι έτσι το τέλειο συστατικό για ένα δείπνο. Μπορείτε να τις απολαύσετε σκέτες, να τις φτιάξετε με βούτυρο και βότανα, ή να τις συνοδέψετε με κρέμα μουστάρδας. Και χωρίς αμφιβολία, ο καλύτερος τρόπος για να τα προετοιμάσετε είναι ο ατμός.

Μάλιστα, το μυστικό στον τρόπο μαγειρέματός τους είναι ο ατμός κι όχι το βράσιμο.

garlic-herb-roasted-potatoes-final-32-750x500

Οι βραστές πατάτες συχνά παραβράζουν και πολλές φορές η γεύση τους αλλοιώνεται με το βραστό νερό. Αλλά οι πατάτες στον ατμό, όπως κάθε λαχανικό στον ατμό, διατηρούν όλη τη γεύση και τα ωφέλιμα συστατικά τους! Η φλούδα τους, αντί να γίνεται γλιστερή και γλοιώδης, παραμένει τραγανή. Και είναι πολύ μικρή διαφορά όσον αφορά το χρόνο προετοιμασίας τους. Ενώ οι μεγάλες πατάτες παίρνουν περισσότερη ώρα στον ατμό, οι μικρές στρογγυλές μπορούν να γίνουν σε μόλις 20 λεπτά.

Πριν βάλετε τις baby πατάτες στον ατμό, καθαρίστε τες καλά κάτω από κρύο τρεχούμενο νερό και στεγνώστε τες. Τοποθετήστε τες σε ένα καλάθι με ατμό ή τοποθετήστε ένα ειδικό δοχείο μέσα σε σκεύος με νερό που βράζει – κι ο ατμομάγειρας, αν διαθέτετε, είναι μια χαρά. Ο χρόνος που χρειάζονται κυμαίνεται ανάλογα με το μέγεθος από είκοσι έως τριάντα λεπτά.

Ανάλογα με το πόσο τραγανές ή μαλακές τις προτιμάτε, βγάλτε τες και απολαύστε τες με όποιον τρόπο επιθυμείτε!