Αυτό το δημοφιλές λαχανικό που μπορείς να το βρεις σε διάφορα χρώματα, όπως πράσινο, λευκό και μοβ.

Αυτό το δημοφιλές λαχανικό που μπορείς να το βρεις σε διάφορα χρώματα, όπως πράσινο, λευκό και μοβ. Χρησιμοποιείται σε πιάτα σε όλο τον κόσμο, όπως φριτάτες, ζυμαρικά και πατάτες.

Το σπαράγγι είναι επίσης χαμηλό σε θερμίδες και είναι γεμάτο με βασικές βιταμίνες, μέταλλα και αντιοξειδωτικά.

Έχει πολλά θρεπτικά συστατικά αλλά λίγες θερμίδες

Το σπαράγγι έχει χαμηλές θερμίδες αλλά διαθέτει εντυπωσιακό θρεπτικό προφίλ.

Μόλις μισό φλιτζάνι (90 γραμμάρια) μαγειρεμένου σπαραγγιού περιέχει:

Θερμίδες: 20

Πρωτεΐνη: 2,2 γραμμάρια

Λίπος: 0,2 γραμμάρια

Ίνες: 1,8 γραμμάρια

Βιταμίνη C: 12% της ΣΗΠ

Βιταμίνη Α: 18% της ΣΗΠ

Βιταμίνη Κ: 57% της ΣΗΠ

Φολικό: 34% της ΣΗΠ

Κάλιο: 6% της ΣΗΠ

Φωσφόρος: 5% της ΣΗΠ

Βιταμίνη Ε: 7% της ΣΗΠ

Το σπαράγγι διαθέτει επίσης μικρές ποσότητες άλλων μικροθρεπτικών συστατικών, όπως σίδηρο, ψευδάργυρο και ριβοφλαβίνη.

Είναι μια εξαιρετική πηγή βιταμίνης Κ, ένα βασικό θρεπτικό συστατικό που εμπλέκεται στην πήξη του αίματος και την υγεία των οστών.

Επιπλέον, το σπαράγγι έχει υψηλή περιεκτικότητα σε φυλλικό οξύ, ένα θρεπτικό συστατικό που είναι ζωτικής σημασίας για μια υγιή εγκυμοσύνη και πολλές σημαντικές διαδικασίες στο σώμα, συμπεριλαμβανομένης της ανάπτυξης των κυττάρων και του σχηματισμού DNA.

Σήμερα το βάζουμε σε μια ιταλική συνταγή που συνδυάζει τα ευεργετικά του οφέλη με την κρεμώδη υφή της μοτσαρέλας και τη νοστιμιά της ντομάτας.

caprsal

Caprese με σπαράγγια

ΥΛΙΚΑ:

6 ΜΕΡΙΔΕΣ

ΧΡΟΝΟΣ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑΣ:

10 ΛΕΠΤΑ

ΣΥΝΟΛΙΚΟΣ ΧΡΟΝΟΣ:

30 ΛΕΠΤΑ

ΣΥΣΤΑΤΙΚΑ

1 κιλό σπαράγγια, κομμένα στελέχη

Εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο, για ψιλόβροχο

αλάτι

Φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι

2 φλ. τεμαχισμένη μοτσαρέλα

2 φλ. ντοματίνια, κομμένα στο μισό

1/2 φλ. βαλσάμικο ξύδι

1/4 φλ. μέλι

Λεπτά φύλλα φρέσκου βασιλικού, για γαρνιτούρα

caprspa

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Προθερμαίνεις τον φούρνο στους 210°. Σε ένα μεγάλο ταψί, ρίξε τα σπαράγγια με ελαιόλαδο και αλατοπίπερο. Σπρώξε τα προς τη μία πλευρά του ταψιού και πασπάλισέ τα με τη μοτσαρέλα από πάνω.

Στην άλλη πλευρά του ταψιού, ρίξε ντοματίνια με ελαιόλαδο και αλατοπίπερο. Ψήσε μέχρι να μαλακώσουν τα σπαράγγια και το τυρί να λιώσει, περίπου 20 λεπτά.

Εν τω μεταξύ, ετοιμάζεις το βαλσάμικο dressing: Σε μια μικρή κατσαρόλα, συνδύασε βαλσάμικο ξύδι και μέλι. Σιγόβρασε μέχρι να μειωθεί κατά το ήμισυ, ανακατεύοντας περιστασιακά, 15 λεπτά (το μείγμα πρέπει να επικαλύπτει το πίσω μέρος ενός κουταλιού). Άφησε να κρυώσει ελαφρώς.

Μεταφέρεις τα «τυρένια» σπαράγγια σε μια πιατέλα. Συμπληρώνεις με ψητές ντομάτες και περιχύνεις με βαλσάμικο γλάσο και γαρνίρεις στο τέλος με βασιλικό.

empty alt

Μενού για τυφλούς

      Λένε ότι όταν σου λείπει μία αίσθηση έχεις ιδιαίτερα αναπτυγμένες τις υπόλοιπες. Έχεις αναρωτηθεί πώς απολαμβάνει το φαγητό του ένας άνθρωπος που δεν βλέπει; Πώς είναι να τρως δίχως να έχει δει το φαγητό που βρίσκεται στο πιάτο σου; Κυρίως, πώς είναι να πηγαίνεις […]
empty alt

Ο άνθρωπος που έβαλε τον ανανά στην πίτσα ήταν Έλληνας

Ο Σαμ Πανόπουλος μετανάστευσε στον Καναδά το 1954 σε ηλικία μόλις 20 ετών και μαζί με τα δύο αδέλφια του απέκτησε πολλά εστιατόρια που έγιναν επιτυχημένα.
empty alt

Τα πιο παράξενα εδέσματα του κόσμου. Τολμάτε;

Πέρα από τα ασφαλή και γευστικότατα φαγητά της μαμάς, υπάρχουν και εκείνα που θέλουν ιδιαίτερη τόλμη… Όπως το ψάρι fogu που είναι εξαιρετικά θανατηφόρο αν δε μαγειρευτεί σωστά ή οι ακρίδες και οι αράχνες που αποτελούν ένα (νοστιμότατο) σνακ! Το ερώτημα είναι, τολμάτε; Δείτε παρακάτω μερικά από […]
empty alt

Τρεις τύποι πάπρικας και πού θα τους χρησιμοποιήσεις

Ίσως έχεις παρατηρήσει ότι στα υλικά των συνταγών που περιέχουν πάπρικα, αυτή άλλοτε αναγράφεται ως πικάντικη, άλλοτε ως καπνιστή και άλλοτε ως γλυκιά.
empty alt

Freeze! Αποστολή: Μπανάνες στην κατάψυξη

  Καλοκαίρι κι είναι η καλύτερη εποχή για να βάλεις τις μπανάνες στον… πάγο! Οι μπανάνες είναι φθηνές, διαθέσιμες καθ’ όλη τη διάρκεια του έτους και είναι πάντα ευχάριστες.
empty alt

Oh la la σπιτικά κρουασάν

Για να είμαστε δίκαιοι, δεν υπάρχει πραγματικά ένα «γρήγορο» κρουασάν. Η διαδικασία απαιτεί πολύ χρόνο και ακόμη περισσότερο βούτυρο (επίσης αρκετό χώρο), αλλά αυτή η συνταγή είναι τόσο γρήγορη όσο υπόσχεται.
empty alt

Ρύζι με κάρυ – πικάντικο και γευστικό

Αυτή η εκδοχή του ρυζιού κάρυ είναι ένα είδος πιλάφι: το ρύζι βράζει σε αρωματικό βούτυρο πριν γίνει εντελώς.
empty alt

Σούπα βελουτέ με καρότο και τζίντζερ

Αν λατρεύεις τις σούπες πουρέ βελουτέ αυτή η συνταγή με καρότο και τζίντζερ δεν θα αποτελεί εξαίρεση.
Back To Top