Να το ξεκαθαρίσουμε από την αρχή: το παγωτό μπανάνα που περιέχει μόνο μπανάνα δεν είναι, ουσιαστικά, παγωτό, είναι όμως ένα νόστιμο παγωμένο γλύκισμα.

Να το ξεκαθαρίσουμε από την αρχή: το παγωτό μπανάνα που περιέχει μόνο μπανάνα δεν είναι, ουσιαστικά, παγωτό, είναι όμως ένα νόστιμο παγωμένο γλύκισμα. Είναι επίσης εύκολο στην προετοιμασία, οικονομικό, υγιεινό και σου δίνει την ευελιξία να του προσθέσεις ό,τι σου αρέσει, για παράδειγμα σιρόπι καραμέλας, ξηρούς καρπούς ή κομματάκια σοκολάτας. Πώς θα το φτιάξεις;

1. Κόψε τέσσερις μπανάνες σε φέτες. Φρόντισε να είναι αρκετά ώριμες για να είναι γλυκές και αρκετά μαλακές.

2. Βάλε τις φέτες στην κατάψυξη. Ιδανικά τοποθέτησε ανάμεσά τους αντικολλητικό χαρτί για να μην κολλήσουν μεταξύ τους, αποθήκευσέ τις σε ένα σακουλάκι και άφησέ τις στην κατάψυξη μέχρι να στερεοποιηθούν– τουλάχιστον για ένα βράδυ.

3. Χτύπησέ τις στο μπλέντερ. Ρίξε τις παγωμένες φέτες μπανάνας σε ένα μπλέντερ ή μούλτι και χτύπησέ τις. Ξεκόλλησε τα κομματάκια που έχουν κολλήσει στα τοιχώματα και συνέχισε να τις χτυπάς μέχρι να γίνουν ένα ομοιόμορφο αλλά αφράτο μείγμα, που θα θυμίζει frozen yogurt.

4. Πρόσθεσε όσα ακόμη υλικά θέλεις – όπως σιρόπι σοκολάτας, ψιλοκομμένους ξηρούς καρπούς ή κακάο σε σκόνη.

5. Βάλε το μείγμα ξανά στην κατάψυξη. Το τελευταίο βήμα δεν είναι απαραίτητο, αλλά με αυτό τον τρόπο το γλύκισμά σου θα αποκτήσει μια αρκετά στέρεα υφή ώστε να το σερβίρεις σε τέλεια σχηματισμένες μπάλες.

empty alt

10 μυστικά της ιταλικής κουζίνας για να πάρεις Master στη μακαρονάδα

Τι κοινό έχουν ο πρωταθλητής τένις Roger Federer και ο chef Davide Oldani; Είναι και οι δύο δεξιοτέχνες σε ό,τι κάνουν, δηλαδή στον αθλητισμό και στη μαγειρική αντίστοιχα.
empty alt

6 εναλλακτικοί τρόποι να απολαύσεις τα κεφτεδάκια που περίσσεψαν

Είτε σου περίσσεψαν κεφτεδάκια που τηγάνισες είτε έπλασες περισσότερα από όσα χρειαζόσουν σε ένα γεύμα για να αφήσεις μερικά στην άκρη για μια άλλη μέρα, υπάρχουν πολλοί τρόποι να τα απολαύσεις, πέρα από τα να τα συνοδεύσεις με τηγανιτές πατάτες ή ρύζι και μια πράσινη σαλάτα.
empty alt

Το ιδανικό μπολ για να φτιάξεις μια σαλάτα

Με την άνοδο της θερμοκρασίας επιστρέψαμε, επίσημα, στην εποχή που οι σαλάτες κυριαρχούν στο μενού μας. Ιδιαίτερα αν προσπαθούμε να φτιάξουμε σώμα για παραλία.
empty alt

7 διαφορετικοί τρόποι να μαγειρέψεις με αυγό

Πώς θα αξιοποιήσεις τα πασχαλινά αυγά που θα σου περισσέψουν; Ή εκείνα που τελικά δεν θα βάψεις; Υπάρχουν δεκάδες διαφορετικοί τρόποι στη μαγειρική αλλά και τη ζαχαροπλαστική.
empty alt

Ένας εικονικός περίπατος για τα παιδιά που παλεύουν

  Η 29η Απριλίου είναι η ημερομηνία που έχει σηματοδοτήσει παγκοσμίως την ελπίδα. Την ελπίδα για ζωή και όνειρα, για χιλιάδες παιδιά που αντιμετωπίζουν μια πολύ σοβαρή ασθένεια και παλεύουν να γίνουν καλά.
empty alt

Πώς να καθαρίσετε και να φιλετάρετε ένα ψάρι

Όταν παρακολουθούμε εκπομπές ή ριάλιτι μαγειρικής ακόμα και οι πιο δύσκολες ή πολύπλοκες εργασίες μοιάζουν να γίνονται εύκολα και με φυσικό τρόπο.
empty alt

Υγιεινά κι απολαυστικά μάφιν με κολοκύθα

Η κολοκύθα πέρα από ένα υλικό με πολλά οφέλη για την υγεία του οργανισμού μας, μας δίνει και πολλές επιλογές για να την χρησιμοποιήσουμε με μεγάλη ποικιλία σε συνταγές όλων των ειδών, από βελουτέ σούπες και πίτες μέχρι αυτά τα απολαυστικά και όχι τόσο παχυντικά μάφιν.
empty alt

Βουτιά απόλαυσης στον υπέροχο κόσμο του ανανά!

Το κίτρινο φωτεινό χρώμα του σου φτιάχνει αμέσως τη διάθεση. Η γεύση του σε ταξιδεύει αμέσως σε ξωτικά μέρη και το άρωμά του σου θυμίζει διακοπές.
Back To Top