Να το ξεκαθαρίσουμε από την αρχή: το παγωτό μπανάνα που περιέχει μόνο μπανάνα δεν είναι, ουσιαστικά, παγωτό, είναι όμως ένα νόστιμο παγωμένο γλύκισμα.

Να το ξεκαθαρίσουμε από την αρχή: το παγωτό μπανάνα που περιέχει μόνο μπανάνα δεν είναι, ουσιαστικά, παγωτό, είναι όμως ένα νόστιμο παγωμένο γλύκισμα. Είναι επίσης εύκολο στην προετοιμασία, οικονομικό, υγιεινό και σου δίνει την ευελιξία να του προσθέσεις ό,τι σου αρέσει, για παράδειγμα σιρόπι καραμέλας, ξηρούς καρπούς ή κομματάκια σοκολάτας. Πώς θα το φτιάξεις;

1. Κόψε τέσσερις μπανάνες σε φέτες. Φρόντισε να είναι αρκετά ώριμες για να είναι γλυκές και αρκετά μαλακές.

2. Βάλε τις φέτες στην κατάψυξη. Ιδανικά τοποθέτησε ανάμεσά τους αντικολλητικό χαρτί για να μην κολλήσουν μεταξύ τους, αποθήκευσέ τις σε ένα σακουλάκι και άφησέ τις στην κατάψυξη μέχρι να στερεοποιηθούν– τουλάχιστον για ένα βράδυ.

3. Χτύπησέ τις στο μπλέντερ. Ρίξε τις παγωμένες φέτες μπανάνας σε ένα μπλέντερ ή μούλτι και χτύπησέ τις. Ξεκόλλησε τα κομματάκια που έχουν κολλήσει στα τοιχώματα και συνέχισε να τις χτυπάς μέχρι να γίνουν ένα ομοιόμορφο αλλά αφράτο μείγμα, που θα θυμίζει frozen yogurt.

4. Πρόσθεσε όσα ακόμη υλικά θέλεις – όπως σιρόπι σοκολάτας, ψιλοκομμένους ξηρούς καρπούς ή κακάο σε σκόνη.

5. Βάλε το μείγμα ξανά στην κατάψυξη. Το τελευταίο βήμα δεν είναι απαραίτητο, αλλά με αυτό τον τρόπο το γλύκισμά σου θα αποκτήσει μια αρκετά στέρεα υφή ώστε να το σερβίρεις σε τέλεια σχηματισμένες μπάλες.

empty alt

Οδηγός σούπα: Το απόλυτο comfort food!

Τι γεύση έχει το…. κρυολόγημα; «Γεύση»; Ναι, γεύση. Αν είστε μαμά, πείτε γρήγορα το πρώτο φαγητό που θα φτιάχνατε για τον κρυολογημένο της οικογένειας.
empty alt

Πώς δεν θα κολλήσει το γάλα που ζεσταίνεις σε κατσαρολάκι

Σίγουρα θα σου έχει συμβεί όταν ζεσταίνεις γάλα για να φτιάξεις π.χ. μια σάλτσα για ζυμαρικά ή ένα σοκολατένιο ρόφημα, να σου κολλάει μια λεπτή στρώση στον πάτο της κατσαρόλας, που αν δεν καθαριστεί αμέσως χρειάζεται τρίψιμο.
empty alt

5 πρωτότυπα καρυκεύματα για το ψητό καλαμπόκι

Το ξέρεις ότι πέρα από χοντρό αλάτι, υπάρχουν πολλά ακόμα υλικά που μπορείς να προσθέσεις στο ψητό καλαμπόκι για να το κάνεις πιο νόστιμο; Ακολουθούν μερικές μόνο ιδέες: -Πέστο βασιλικού και φρεσκοτριμμένη παρμεζάνα -Γιαούρτι και φρέσκα βότανα όπως βασιλικό και ρίγανη -Λιωμένο βούτυρο και...
empty alt

Τι ακριβώς σημαίνει «καραμελώνω»

Όταν ακούς «καραμελωμένο», στο μυαλό σου έρχεται αυτομάτως η λέξη «κρεμμύδια». Όμως δεν είναι το μοναδικό υλικό που μπορεί να καραμελωθεί.
empty alt

Ένα μενού για απολαυστικά ανοιξιάτικα πικνίκ

Η Πρωτομαγιά είναι μια ιδανική ευκαιρία να οργανώσεις ένα πικνίκ με το έτερον ήμισυ, την οικογένεια ή καλούς φίλους.
empty alt

Βουτιά απόλαυσης στον υπέροχο κόσμο του ανανά!

Το κίτρινο φωτεινό χρώμα του σου φτιάχνει αμέσως τη διάθεση. Η γεύση του σε ταξιδεύει αμέσως σε ξωτικά μέρη και το άρωμά του σου θυμίζει διακοπές.
empty alt

Pasta Primavera – τα ζυμαρικά της άνοιξης

Αυτά τα τρυφερά, νόστιμα ζυμαρικά είναι η επιτομή της άνοιξης, συνδυάζοντας μερικά από τα υπέροχα γλυκά και λαχταριστά τρόφιμα που διατίθενται από τον Μάρτιο έως τον Ιούνιο.
empty alt

Φράουλες με σοκολάτα, εύκολες κι απολαυστικές

Υπάρχει κάτι καλύτερο από φράουλες καλυμμένες με σοκολάτα; Νομίζουμε πως όχι. Είναι απολαυστικές και αριστοκρατικές, ρομαντικές και λίγο γλυκές – αρκετά γλυκές για να κάνουν εσάς και τους αγαπημένους σας να χαμογελάτε.
Back To Top