Να το ξεκαθαρίσουμε από την αρχή: το παγωτό μπανάνα που περιέχει μόνο μπανάνα δεν είναι, ουσιαστικά, παγωτό, είναι όμως ένα νόστιμο παγωμένο γλύκισμα.

Να το ξεκαθαρίσουμε από την αρχή: το παγωτό μπανάνα που περιέχει μόνο μπανάνα δεν είναι, ουσιαστικά, παγωτό, είναι όμως ένα νόστιμο παγωμένο γλύκισμα. Είναι επίσης εύκολο στην προετοιμασία, οικονομικό, υγιεινό και σου δίνει την ευελιξία να του προσθέσεις ό,τι σου αρέσει, για παράδειγμα σιρόπι καραμέλας, ξηρούς καρπούς ή κομματάκια σοκολάτας. Πώς θα το φτιάξεις;

1. Κόψε τέσσερις μπανάνες σε φέτες. Φρόντισε να είναι αρκετά ώριμες για να είναι γλυκές και αρκετά μαλακές.

2. Βάλε τις φέτες στην κατάψυξη. Ιδανικά τοποθέτησε ανάμεσά τους αντικολλητικό χαρτί για να μην κολλήσουν μεταξύ τους, αποθήκευσέ τις σε ένα σακουλάκι και άφησέ τις στην κατάψυξη μέχρι να στερεοποιηθούν– τουλάχιστον για ένα βράδυ.

3. Χτύπησέ τις στο μπλέντερ. Ρίξε τις παγωμένες φέτες μπανάνας σε ένα μπλέντερ ή μούλτι και χτύπησέ τις. Ξεκόλλησε τα κομματάκια που έχουν κολλήσει στα τοιχώματα και συνέχισε να τις χτυπάς μέχρι να γίνουν ένα ομοιόμορφο αλλά αφράτο μείγμα, που θα θυμίζει frozen yogurt.

4. Πρόσθεσε όσα ακόμη υλικά θέλεις – όπως σιρόπι σοκολάτας, ψιλοκομμένους ξηρούς καρπούς ή κακάο σε σκόνη.

5. Βάλε το μείγμα ξανά στην κατάψυξη. Το τελευταίο βήμα δεν είναι απαραίτητο, αλλά με αυτό τον τρόπο το γλύκισμά σου θα αποκτήσει μια αρκετά στέρεα υφή ώστε να το σερβίρεις σε τέλεια σχηματισμένες μπάλες.

empty alt

Το μυστικό για ζουμερό ρολό κιμά κρύβεται στο πρωινό σου!

Είναι εύκολο, διατηρείται για καιρό στο ψυγείο, ταιριάζει τόσο με τον πουρέ πατάτας όσο και με απλούστερα συνοδευτικά όπως μια φέτα ψωμί και μπορεί να ταΐσει οικονομικά ένα πλήθος.
empty alt

Κι όμως, μπορείς να καταναλώσεις και τα φύλλα κουνουπιδιού

Αν μέχρι τώρα πετούσες στα σκουπίδια τα φύλλα του κουνουπιδιού, ήρθε η στιγμή να αναθεωρήσεις. Γιατί όχι μόνο είναι βρώσιμα, αλλά επιπλέον μπορείς να τα απολαύσεις με πολλούς διαφορετικούς τρόπους: να τα προσθέσεις σε έναν πουρέ λαχανικών, σε μια σαλάτα, να τα χρησιμοποιήσεις σε ένα στιρ-φράι με...
empty alt

5 εκπληκτικοί τρόποι να αξιοποιήσεις την άλμη

Αν μέχρι τώρα η άλμη από τη φέτα (το αλατόνερο όπου διατηρείται) κατέληγε στο νεροχύτη, ήρθε η στιγμή να αναβαθμίσεις το ρόλο της μετατρέποντάς τη σε υλικό μαγειρικής.
empty alt

Βάλ’ το στη… συντήρηση!

  Εδώ θα βρεις μερικά χρήσιμα «μυστικά» που θα σε βοηθήσουν να συντηρείς σωστά και στο μάξιμουμ τα τρόφιμά σου.
empty alt

Όλα όσα θες να ξέρεις για το γουακαμόλε

Εκτός από το ότι είναι η πιο απολαυστική μεξικάνικη σάλτσα με βάση το αβοκάντο. Έχει τις ρίζες τις στους αζτέκους αλλά χρησιμοποιείται ευρέως στην σύγχρονη μεξικάνικη και αμερικάνικη κουζίνα ως συνοδευτικό, καρύκευμα ή σε συστατικό σε σαλάτες.
empty alt

Happy Beaujolais Nouveau Day

Το κρασί που αυτή την εποχή έχει την τιμητική του έχει και τη δική του ξεχωριστή μέρα είναι το Beaujolais Nouveau! Αυτός ο τρύγος με το κόκκινο σταφύλι και το κόκκινο χρώμα που σερβίρεται καλύτερα σε θερμοκρασία δωματίου – δεν είναι σαφώς για τους λάτρεις του κρασιού.
empty alt

Margarita time: Μη μαδάς τις μαργαρίτες, πιες τες!

Margarita: το απόλυτο χιτ του καλοκαιριού σε προκαλεί να αφεθείς, να το απολαύσεις και να ανακαλύψεις όλες τις νέες του εκδοχές που θα απογειώσουν τις στιγμές σου.
empty alt

French Bread Pizza – μια εύκολη συνταγή που θα σας ταξιδέψει σε γαλλικό μπιστρό

Ξέρουμε όλοι αυτό το συναίσθημα: Λαχταράτε τη σπιτική πίτσα, αλλά τη θέλετε γρήγορα—δεν έχετε χρόνο να ασχοληθείτε με την λεπτή ζύμη πίτσας. Η λύση; Πάρτε ένα καρβέλι γαλλικό ψωμί και ετοιμαστείτε για την απολαυστικότερη εμπειρία πίτσας. Αντί να ασχολείστε με τη ζύμη, χρησιμοποιήστε μια μπαγκέτα...
Back To Top