Η 29η Απριλίου είναι η ημερομηνία που έχει σηματοδοτήσει παγκοσμίως την ελπίδα. Την ελπίδα για ζωή και όνειρα, για χιλιάδες παιδιά που αντιμετωπίζουν μια πολύ σοβαρή ασθένεια και παλεύουν να γίνουν καλά.

 

Η 29η Απριλίου είναι η ημερομηνία που έχει σηματοδοτήσει παγκοσμίως την ελπίδα. Την ελπίδα για ζωή και όνειρα, για χιλιάδες παιδιά που αντιμετωπίζουν μια πολύ σοβαρή ασθένεια και παλεύουν να γίνουν καλά. Είναι η ημέρα «γέννησης» του Make-A-Wish, που φέτος συμπληρώνει 40 χρόνια προσφοράς.

Τα τελευταία 5 έτη κάθε Απρίλη, το Κάνε-Μια-Ευχή Ελλάδος διεξήγαγε έναν περίπατο για να γιορτάσει την Παγκόσμια Ημέρα Ευχής, στο κέντρο της Αθήνας και της Θεσσαλονίκης. Ο φετινός Απρίλης μας βρίσκει σε μια πρωτόγνωρη – για τα δεδομένα μας – απομόνωση, η οποία δεν μας επιτρέπει να βηματίσουμε ενωμένοι. Μας επιτρέπει όμως να αντλήσουμε ελπίδα και να εμπνευστούμε από τα παιδιά του MakeAWish, μπαίνοντας λίγο στα παπούτσια της δική τους μακροχρόνιας καραντίνας.

Με χαρά σας καλούμε να φορέσετε τα αθλητικά σας και να περπατήσουμε για τις ευχές και το 2020 με το e-Walk for Wishes! Ο ετήσιος περίπατος μας θα λάβει χώρα μέσω ενός online διαδραστικού χάρτη. Οι συμμετέχοντες θα έχουν την ευκαιρία να δωρίσουν ποσά από 5 ευρώ για 14 από τις 210 ευχές παιδιών μας που βρίσκονται σε αναμονή. Μαζί με τον Τζοέλ, τον Κωνσταντίνο, την Παυλίνα και 11 ακόμη παιδιά μας, θα διασχίσουμε όλη την Ελλάδα, ξεκινώντας από την Καβάλα με προορισμό το Ηράκλειο Κρήτης. Ο τελικός σταθμός θα σημάνει και τη συγκέντρωση του ποσού για την εκπλήρωση των 14 αυτών ευχών.

Με την ολοκλήρωση κάθε δωρεάς με χρεωστική ή πιστωτική κάρτα μέσα από το donate.makeawish.gr, ο δωρητής θα ενημερώνεται για την πόλη στην οποία βρίσκεται, την απόσταση που διάνυσε μέσω της δωρεάς του, καθώς και για το ποιο παιδί υποστήριξε τον οργανισμό. Στο επόμενο βήμα, θα μπορεί να γίνει νεράιδα ή ξωτικό και να οργανώσει την ευχή, μέσω ενός κουίζ προσομοίωσης.

Σας περιμένουμε στο  eWalk for Wishes από την Τετάρτη 29 Απριλίου. Σε ένα φιλανθρωπικό περίπατο, με σκοπό όλοι μαζί να χτίσουμε με την «ελπίδα για ζωή ένα σκαλοπάτι για το μέλλον», όπως μας είπε και η μητέρα του Γιάννη μας!

walk_for_wishes_2020_0

29 Απριλίου δίνουμε δύναμη σε 14 ευχές παιδιών με μια δωρεά στο donate.makeawish.gr

 

Μάθετε περισσότερα σχετικά με τον περίπατο:

https://www.facebook.com/MakeAWishGreece // https://www.instagram.com/makeawish.greece/

 

ΛΙΓΑ ΛΟΓΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΗΜΕΡΑ ΕΥΧΗΣΌλα ξεκίνησαν στις 29 Απριλίου του 1980 όταν η μητέρα του μικρού Chris αποφάσισε να πραγματοποιήσει το όνειρο του, ενώ εκείνος βρίσκονταν σε κρίσιμη κατάσταση λόγω της λευχαιμίας. Ο Chris έγινε για μια ημέρα αστυνομικός και η εμπειρία του πραγματικά τον αναγέννησε. Έκτοτε, έχουν εκπληρωθεί περισσότερες από 500.000 ευχές παγκοσμίως και 2.403 ευχές στην Ελλάδα από το 1996  (έτος ίδρυσης). Το 2019, κάθε 30 ώρες εκπληρωνόταν μια ευχή κάπου στη χώρα μας, χαρίζοντας στα παιδιά μας τη δύναμη να συνεχίσουν να παλεύουν για τη ζωή τους. Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με το έργο μας επισκεφθείτε το www.makeawish.gr

 

 

empty alt

Για να φτιάξεις το τέλειο ντρέσινγκ σαλάτας, ακολούθησε την παρακάτω εξίσωση

Δεν υπάρχει πιο απλός τρόπος να νοστιμίσεις μια σαλάτα από ένα μείγμα από ελαιόλαδο και ξίδι. Κάποιες φορές όμως αυτός ο συνδυασμός γίνεται λίγο μονότονος και τότε επιζητάς τη γευστική ανατροπή που θα δώσει ενδιαφέρον ακόμα και στο πιο συνηθισμένο πιάτο.
empty alt

Ένας παράξενος τρόπος να εκμεταλλευτείς τα ποπκόρν που περίσσεψαν

Αν, λέμε αν, περισσέψουν ποτέ ποπκόρν από μια κινηματογραφική βραδιά στο σπίτι, μην τα πετάξεις. Μπορεί μέχρι το επόμενο πρωί να έχουν χάσει σε κάποιο βαθμό την υπέροχα τραγανή υφή τους, αλλά παραμένουν ένας ικανός υποψήφιος για μια νόστιμη ομελέτα.
empty alt

Τι να κάνεις αν μια σάλτσα σού βγει υπερβολικά αλμυρή;

145231 Σε όλους μας έχει συμβεί ενώ ετοιμάζουμε την τέλεια σάλτσα να μας πέσει (λίγο) παραπάνω αλάτι, με αποτέλεσμα να γίνει «λύσσα».
empty alt

Μπορεί να μεταδοθεί ο κορονοϊός μέσω των τροφίμων;

Με την κατάσταση που επικρατεί γύρω από το COVID-19 να αλλάζει γρήγορα κάθε μέρα, οι άνθρωποι έχουν πολλές ερωτήσεις.
empty alt

Γεμιστές πιπεριές αλά σπανακόπιτα

Ένας διαφορετικός συνδυασμός που θα κάνει την έκπληξη στο τραπέζι σου. Αυτές οι γεμιστές πιπεριές έχουν μια γέμιση εμπνευσμένη από την ελληνική σπανακόπιτα, αλλά αφήνοντας έξω τον μπελά του ανοίγματος φύλλου, κι είναι υπέροχο πιάτο για ένα εύκολο δείπνο αλλά και μια εξαιρετική ιδέα για ορεκτικό.
empty alt

Cherry time: όλα όσα θες να ξέρεις για τα κεράσια

Είναι κόκκινα, ζουμερά, λαχταριστά και δεν μπορείς ποτέ να φας μόνο ένα… Δεν είναι μόνο νόστιμα αλλά και εμπεριέχουν βιταμίνες, μέταλλα και φυτικές ενώσεις με ισχυρές θετικές επιπτώσεις στην υγεία.
empty alt

Ξεχάστε τα λαζάνια, τα manicotti είναι η νέα απόλαυση

Αυτά τα manicotti είναι η επιτομή του comfort food. Όταν λαχταράτε τυρί και υδατάνθρακες, δεν υπάρχει τίποτα καλύτερο.
empty alt

Gnocchi από κουνουπίδι

Σίγουρα την πρώτη φορά που ακούσεις για νιόκι από κουνουπίδι πολύ πιθανώς να πάρεις μια περίεργη έκφραση (για να το πω ευγενικά).
Back To Top