Ένα από τα πιο οικονομικά και επιτυχημένα δώρα που μπορείς να κάνεις στους φίλους σου; Αρωματισμένο αλάτι, κλεισμένο σε γυάλινο βαζάκι.

Ένα από τα πιο οικονομικά και επιτυχημένα δώρα που μπορείς να κάνεις στους φίλους σου; Αρωματισμένο αλάτι, κλεισμένο σε γυάλινο βαζάκι. Αρκεί να αφιερώσεις λίγη ώρα στην κουζίνα για να δημιουργήσεις ένα μείγμα που θα νοστιμίζει γρήγορα και εύκολα κάθε συνταγή. Μια καλή ιδέα, για παράδειγμα, είναι το αλάτι με σκόρδο, που θα απογειώσει τις τηγανιτές πατάτες σου.

Αλάτι αρωματισμένο με σκόρδο

Υλικά που θα χρειαστείς:

1 κεφάλι σκόρδο
1 κ.γ. ελαιόλαδο
1 φλιτζ. αλάτι

Πώς θα το φτιάξεις:

1. Προθερμαίνεις το φούρνο στους 200 βαθμούς Κελσίου.

2. Τοποθετείς το σκόρδο ολόκληρο σε αλουμινόχαρτο, περιχύνεις με το ελαιόλαδο, το τυλίγεις και το ψήνεις στο φούρνο για 30-40 λεπτά ή μέχρι να μαλακώσει.

3. Αφήνεις το σκόρδο να κρυώσει εντελώς, το πολτοποιείς και το ρίχνεις στο αλάτι. Το ανακατεύεις με το αλάτι μέσα σε ένα ρηχό πυρίμαχο σκεύος χρησιμοποιώντας ένα πιρούνι ή τα χέρια σου, ώστε το σκόρδο να κατανεμηθεί όσο το δυνατόν πιο ομοιόμορφα.

4. Προθερμαίνεις το φούρνο στους 200 βαθμούς Κελσίου. Βάζεις το μείγμα στο φούρνο να στεγνώσει για περίπου 20-30 λεπτά.

5. Μόλις αφαιρεθεί η υγρασία και το μείγμα κρυώσει, χρησιμοποιείς ένα πιρούνι για να σπάσεις το αλάτι σε μικρότερα κομμάτια.

6. Αποθηκεύεις το αρωματισμένο αλάτι σε γυάλινα βαζάκια.

empty alt

Πώς θα απολαμβάνεις το τσάι σου σαν Βρετανός γαλαζοαίματος

Αν κατά βάθος νιώθεις λίγο Βρετανός και μάλιστα γαλαζοαίματος, οι συμβουλές του σομελιέ και ειδικού στο τσάι (ναι, υπάρχουν και τέτοιοι) Neil Phillips θα σε βοηθήσουν να γίνεις εξπέρ στην προετοιμασία αλλά και την κατανάλωσή του.
empty alt

Το μυστικό για ζουμερό ρολό κιμά κρύβεται στο πρωινό σου!

Είναι εύκολο, διατηρείται για καιρό στο ψυγείο, ταιριάζει τόσο με τον πουρέ πατάτας όσο και με απλούστερα συνοδευτικά όπως μια φέτα ψωμί και μπορεί να ταΐσει οικονομικά ένα πλήθος.
empty alt

10 μυστικά της ιταλικής κουζίνας για να πάρεις Master στη μακαρονάδα

Τι κοινό έχουν ο πρωταθλητής τένις Roger Federer και ο chef Davide Oldani; Είναι και οι δύο δεξιοτέχνες σε ό,τι κάνουν, δηλαδή στον αθλητισμό και στη μαγειρική αντίστοιχα.
empty alt

Τρεις μαρινάδες για να κάνεις την πιο νόστιμη Τσικνοπέμπτη στο σπίτι

Οι μαρινάδες πρωταγωνιστούν στο μπάρμπεκιου: Διατηρούν το κρέας ζουμερό και γεμάτο γεύση, ενώ ταυτόχρονα συμβάλλουν στο καλύτερο ψήσιμό του.
empty alt

7 λόγοι να έχεις πάντα ένα πακέτο αρακά στην κατάψυξή σου

Ο κατεψυγμένος αρακάς είναι εξίσου θρεπτικός με το φρέσκο και, επιπλέον, μπορεί να διατηρηθεί για πολλούς μήνες.
empty alt

Ζεστή σούπα με ντομάτα και βασιλικό για κρύες μέρες και καυτές νύχτες

Ένα απλό μπολ με ζεστή σούπα είναι ακριβώς αυτό που λαχταράς για τα κρύα βράδια. Αυτή η σούπα βασιλικού ντομάτας είναι εύκολο να φτιαχτεί και αν την προτιμάς εντελώς vegan, βγάζεις έξω από τα υλικά της συνταγής την παρμεζάνα.
empty alt

Τραγανά μάφιν βρόμης με μήλο

Το πιο απολαυστικό καλωσόρισμα του φθινοπώρου με γεύση μήλου
empty alt

Κρεμώδη κοκκινιστά ζυμαρικά με Burrata

Για όσους λατρεύουν τα ζυμαρικά, μια εύκολη και γευστική συνταγή
Back To Top