Τέλεια ιδέα για δώρο (αλλά και για το σπίτι): αρωματισμένο αλάτι
Πληροφορίες
Ένα από τα πιο οικονομικά και επιτυχημένα δώρα που μπορείς να κάνεις στους φίλους σου; Αρωματισμένο αλάτι, κλεισμένο σε γυάλινο βαζάκι.
Ένα από τα πιο οικονομικά και επιτυχημένα δώρα που μπορείς να κάνεις στους φίλους σου; Αρωματισμένο αλάτι, κλεισμένο σε γυάλινο βαζάκι. Αρκεί να αφιερώσεις λίγη ώρα στην κουζίνα για να δημιουργήσεις ένα μείγμα που θα νοστιμίζει γρήγορα και εύκολα κάθε συνταγή. Μια καλή ιδέα, για παράδειγμα, είναι το αλάτι με σκόρδο, που θα απογειώσει τις τηγανιτές πατάτες σου.
Αλάτι αρωματισμένο με σκόρδο
Υλικά που θα χρειαστείς:
1 κεφάλι σκόρδο
1 κ.γ. ελαιόλαδο
1 φλιτζ. αλάτι
Πώς θα το φτιάξεις:
1. Προθερμαίνεις το φούρνο στους 200 βαθμούς Κελσίου.
2. Τοποθετείς το σκόρδο ολόκληρο σε αλουμινόχαρτο, περιχύνεις με το ελαιόλαδο, το τυλίγεις και το ψήνεις στο φούρνο για 30-40 λεπτά ή μέχρι να μαλακώσει.
3. Αφήνεις το σκόρδο να κρυώσει εντελώς, το πολτοποιείς και το ρίχνεις στο αλάτι. Το ανακατεύεις με το αλάτι μέσα σε ένα ρηχό πυρίμαχο σκεύος χρησιμοποιώντας ένα πιρούνι ή τα χέρια σου, ώστε το σκόρδο να κατανεμηθεί όσο το δυνατόν πιο ομοιόμορφα.
4. Προθερμαίνεις το φούρνο στους 200 βαθμούς Κελσίου. Βάζεις το μείγμα στο φούρνο να στεγνώσει για περίπου 20-30 λεπτά.
5. Μόλις αφαιρεθεί η υγρασία και το μείγμα κρυώσει, χρησιμοποιείς ένα πιρούνι για να σπάσεις το αλάτι σε μικρότερα κομμάτια.
6. Αποθηκεύεις το αρωματισμένο αλάτι σε γυάλινα βαζάκια.
Οι δημοσιογράφοι της Telegraph ταξιδεύουν, δοκιμάζουν, γεύονται και αποφασίζουν ποια είναι τα πιάτα που δεν πρέπει να χάσει ένα ταξιδιώτης όταν έρθει στη χώρα μας.
Αν δεν ζεσταίνεις ποτέ τις κατσαρόλες σου στο μάτι της κουζίνας προτού τις γεμίσεις με τα υλικά, η χαμηλή θερμοκρασία τους κατά το μαγείρεμα μπορεί να έχει ως συνέπεια: -Να μην τσιγαρίζεται αρκετά το κρέας, με αποτέλεσμα να χάνονται οι σύνθετες γεύσεις και τα αρώματα που αναπτύσσονται κατά […]
Αυτά τα εύκολα μάφιν-κεκάκια είναι ένας πολύ καλός τρόπος για να ξεκινήσετε τη μέρα σας. Εάν βιάζεστε, βάλτε ένα σε ένα δοχείο αποθήκευσης τροφίμων για να το απολαύσετε μόλις φτάσετε στη δουλειά ή το σχολείο.
Mετά τον καφέ στο αβοκάντο, ξέρεις, το avolatte, που δημιούργησε ένα καφέ στη Μελβούρνη, η Αυστραλία πρωτοτυπεί και πάλι και συστήνει στον κόσμο το glownut, το ντόνατ που φωσφορίζει! Είναι το φαγητό που υπόσχεται ότι μπορείς να το φας άφοβα σε συνθήκες...