Στη φωτογράφιση ενός πιάτου, πέντε είναι οι παράγοντες που παίζουν σημαντικότερο ρόλο. Ο φωτογράφος Αντώνης Δρακάκης (adphotography.gr), που στον ελεύθερο χρόνο του λατρεύει να μαγειρεύει, σού αποκαλύπτει τους τρόπους με τους οποίους θα ελέγξεις αυτούς τους πέντε παράγοντες ώστε να τραβήξεις φωτογραφίες επαγγελματικού επίπεδου, οι οποίες θα […]

Στη φωτογράφιση ενός πιάτου, πέντε είναι οι παράγοντες που παίζουν σημαντικότερο ρόλο. Ο φωτογράφος Αντώνης Δρακάκης (adphotography.gr), που στον ελεύθερο χρόνο του λατρεύει να μαγειρεύει, σού αποκαλύπτει τους τρόπους με τους οποίους θα ελέγξεις αυτούς τους πέντε παράγοντες ώστε να τραβήξεις φωτογραφίες επαγγελματικού επίπεδου, οι οποίες θα συγκεντρώσουν πολλά like στα social media.

1. Φωτισμός
«Εκμεταλλευόμαστε το φυσικό φωτισμό, π.χ. δίπλα σε ένα παράθυρο, αποφεύγοντας όμως το άμεσο ηλιακό φως γιατί δημιουργεί έντονες σκιές. Το φλας δεν ενδείκνυται για φωτογράφιση φαγητού».

2. Γωνία λήψης
«Φωτογραφίζουμε το θέμα μας από γωνία 45 μοιρών ή και από πάνω για τους πιο τολμηρούς».

keftedakia

Κεφτεδάκια ©Αντώνης Δρακάκης/AD Photography

3. Αντίθεση
«Επιλέγουμε ένα πιάτο που κάνει αντίθεση σε σχέση με το φαγητό. Αποφεύγουμε τα πολύ έντονα χρώματα και σχέδια, που αποσπούν την προσοχή από το θέμα μας».

4. Φόντο
«Τοποθετούμε στο φόντο διακοσμητικά στοιχεία σχετικά με το φαγητό, όπως ένα σκεύος, κάποιο από τα υλικά της συνταγής ή μια διπλωμένη πετσέτα. Χρησιμοποιούμε τη φαντασία μας αλλά αποφεύγουμε τις υπερβολές. Στη σύνθεσή μας δεν πρέπει να επικρατεί ο συνωστισμός αλλά η απλότητα».

ladenia

Λαδένια ©Αντώνης Δρακάκης/AD Photography

5. Κάδρο
«Επιλέγουμε “σφιχτό” κάδρο, για να δώσουμε όσο γίνεται έμφαση στο θέμα μας. Τα διακοσμητικά στοιχεία δεν είναι απαραίτητο να φαίνονται ολόκληρα στη φωτογραφία».

Κεντρική φωτό: Χταπόδι ξιδάτο ©Αντώνης Δρακάκης/AD Photography

empty alt

Βάλτε το κριθάρι στη διατροφή σας

Το κριθάρι και τα προϊόντα που περιέχουν το πολύτιμο δημητριακό  είναι εκείνα που πρέπει να εντάξουμε στο καθημερινό μας διαιτολόγιο.
empty alt

Ποπκόρν με σοκολάτα: πώς θα το φτιάξεις

Έχεις καλέσει απόψε το βράδυ τους φίλους σου για να δείτε ταινία στο σπίτι, αλλά δεν ξέρεις τι να ετοιμάσεις, καθώς οι μισοί προτιμούν τα γλυκά και οι άλλοι μισοί τα αλμυρά; Τα ποπκόρν με σοκολάτα θα τους ικανοποιήσουν όλους! Τα περισσότερα υλικά που θα χρειαστείς τα έχεις ήδη […]
empty alt

Η φόρμουλα της τέλειας μαρινάδας για μια ζουμερή μπριζόλα

Υπάρχουν άπειρες συνταγές μαρινάδας, αλλά ένας συγκεκριμένος συνδυασμός υλικών που εξασφαλίζει το καλύτερο αποτέλεσμα στο ψητό κρέας.
empty alt

Ο γύρος της Ιταλίας σε 5 μακαρονάδες

Από τα αλπικά τοπία του Βορρά μέχρι τους τιρκουάζ κόλπους του Νότου οι οποίοι ευωδιάζουν αρωματικά φυτά και μεσογειακή αλμύρα, και από το υπερμοντέρνο Μιλάνο που ακολουθεί -και συχνά ορίζει- τις τελευταίες τάσεις της μόδας και του design μέχρι την απαράλλακτη μέσα στους αιώνες Ρώμη, η Ιταλία […]
empty alt

Πώς θα αποστειρώσεις ένα γυάλινο βάζο

Η αποστείρωση των βάζων όπου σκοπεύεις να φυλάξεις π.χ. μια μαρμελάδα απομακρύνει όλους τους παθογόνους μικροοργανισμούς. Αν παραλείψεις αυτό το στάδιο προετοιμασίας, το περιεχόμενό τους μπορεί να αλλοιωθεί γρήγορα.
empty alt

Το κόλπο για να μην πετάξεις το κρασί που περίσσεψε

Σου περίσσεψε κρασί στην ανοιγμένη φιάλη, αλλά δεν σκοπεύεις να το καταναλώσεις άμεσα; Αντί να το αφήσεις στο ψυγείο (οπού πιθανότατα θα χαλάσει προτού προλάβεις να το χρησιμοποιήσεις), μοίρασε σε παγοκύστες το κρασί που περίσσεψε και τοποθέτησέ τις στην κατάψυξη.
empty alt

Ρολά λαζάνια – λαχταριστές μπουκιές που κυλάνε απολαυστικά στο στόμα!

Pasta lovers for ever! Σκέφτεσαι τίποτα καλύτερο από μια βραδιά ζυμαρικών! Στο τέλος της εβδομάδας, οι κανόνες – όπως και τα γεύματα μόνο για τους άλλους – καταργούνται.
empty alt

Λαχταριστά λευκά λαζάνια με κοτόπουλο και μανιτάρια

Μια υπέροχη συνταγή που θα σας χορτάσει απολαυστικά
Back To Top