Στη φωτογράφιση ενός πιάτου, πέντε είναι οι παράγοντες που παίζουν σημαντικότερο ρόλο. Ο φωτογράφος Αντώνης Δρακάκης (adphotography.gr), που στον ελεύθερο χρόνο του λατρεύει να μαγειρεύει, σού αποκαλύπτει τους τρόπους με τους οποίους θα ελέγξεις αυτούς τους πέντε παράγοντες ώστε να τραβήξεις φωτογραφίες επαγγελματικού επίπεδου, οι οποίες θα […]

Στη φωτογράφιση ενός πιάτου, πέντε είναι οι παράγοντες που παίζουν σημαντικότερο ρόλο. Ο φωτογράφος Αντώνης Δρακάκης (adphotography.gr), που στον ελεύθερο χρόνο του λατρεύει να μαγειρεύει, σού αποκαλύπτει τους τρόπους με τους οποίους θα ελέγξεις αυτούς τους πέντε παράγοντες ώστε να τραβήξεις φωτογραφίες επαγγελματικού επίπεδου, οι οποίες θα συγκεντρώσουν πολλά like στα social media.

1. Φωτισμός
«Εκμεταλλευόμαστε το φυσικό φωτισμό, π.χ. δίπλα σε ένα παράθυρο, αποφεύγοντας όμως το άμεσο ηλιακό φως γιατί δημιουργεί έντονες σκιές. Το φλας δεν ενδείκνυται για φωτογράφιση φαγητού».

2. Γωνία λήψης
«Φωτογραφίζουμε το θέμα μας από γωνία 45 μοιρών ή και από πάνω για τους πιο τολμηρούς».

keftedakia

Κεφτεδάκια ©Αντώνης Δρακάκης/AD Photography

3. Αντίθεση
«Επιλέγουμε ένα πιάτο που κάνει αντίθεση σε σχέση με το φαγητό. Αποφεύγουμε τα πολύ έντονα χρώματα και σχέδια, που αποσπούν την προσοχή από το θέμα μας».

4. Φόντο
«Τοποθετούμε στο φόντο διακοσμητικά στοιχεία σχετικά με το φαγητό, όπως ένα σκεύος, κάποιο από τα υλικά της συνταγής ή μια διπλωμένη πετσέτα. Χρησιμοποιούμε τη φαντασία μας αλλά αποφεύγουμε τις υπερβολές. Στη σύνθεσή μας δεν πρέπει να επικρατεί ο συνωστισμός αλλά η απλότητα».

ladenia

Λαδένια ©Αντώνης Δρακάκης/AD Photography

5. Κάδρο
«Επιλέγουμε “σφιχτό” κάδρο, για να δώσουμε όσο γίνεται έμφαση στο θέμα μας. Τα διακοσμητικά στοιχεία δεν είναι απαραίτητο να φαίνονται ολόκληρα στη φωτογραφία».

Κεντρική φωτό: Χταπόδι ξιδάτο ©Αντώνης Δρακάκης/AD Photography

empty alt

To dress code στα εστιατόρια αλλάζει;

Όταν είσαι καλεσμένος το βράδυ για φαγητό, φοράς αυτό που συνηθίζουμε να λέμε «τα καλά σου». Ένα όμορφο φόρεμα και τακούνια οι γυναίκες, το κοστούμι τους οι άντρες.
empty alt

Χαλούν τα μπαχαρικά;

Πόσο καιρό κρατάς εκείνο το σακουλάκι με το τριμμένο τζίντζερ στο ντουλάπι της κουζίνας σου; Ή το τριμμένο μοσχοκάρυδο, που μοιάζει να έχει ξεχαστεί από αιώνες; Μάλλον ήρθε ο καιρός να τα αποχαιρετήσεις, στέλνοντάς τα στον κάδο απορριμμάτων.
empty alt

Στην κουζίνα… με την Eva Longoria

Ώρα να δοκιμάσεις τη συνταγή της για τη «Σούπα Tortilla»
empty alt

Όταν το φαγητό γίνεται παιχνίδι!

Δεν πρέπει να παίζετε με το φαγητό σας, αλλά όλα τα στοιχήματα κι οι κανόνες ανατρέπονται όταν το πρωινό σας είναι σε σχήμα Lego.
empty alt

Σαλάτα-ντιπ γουακαμόλε με μπέικον

Αυτό που μας αρέσει ιδιαίτερα στο γουακαμόλε είναι το πόσο ευέλικτο είναι και το πόσο μπορεί να προσαρμοστεί στις ορέξεις μας αλλά και στην πείνα μας.
empty alt

Κολοκύθι: το απόλυτο superfood του καλοκαιριού

Τρώγονται βραστά ή στον ατμό ως σαλάτα ή ως συνοδευτικό με άλλα χορταρικά – όπως ιδιαίτερα με βλίτα το καλοκαίρι.
empty alt

Δροσερή κι ελαφριά σαλάτα Caprese

Το Caprese είναι μια απλή σαλάτα από την ιταλική περιοχή της Καμπανίας, που παραδοσιακά περιλαμβάνει φρέσκο τυρί μοτσαρέλα σε φέτες, ντομάτες και βασιλικό.
empty alt

Μελιτζάνες στο φούρνο με παρμεζάνα

Ένα γευστικό όνειρο καλοκαιρινής απόλαυσης
Back To Top