Στη φωτογράφιση ενός πιάτου, πέντε είναι οι παράγοντες που παίζουν σημαντικότερο ρόλο. Ο φωτογράφος Αντώνης Δρακάκης (adphotography.gr), που στον ελεύθερο χρόνο του λατρεύει να μαγειρεύει, σού αποκαλύπτει τους τρόπους με τους οποίους θα ελέγξεις αυτούς τους πέντε παράγοντες ώστε να τραβήξεις φωτογραφίες επαγγελματικού επίπεδου, οι οποίες θα […]

Στη φωτογράφιση ενός πιάτου, πέντε είναι οι παράγοντες που παίζουν σημαντικότερο ρόλο. Ο φωτογράφος Αντώνης Δρακάκης (adphotography.gr), που στον ελεύθερο χρόνο του λατρεύει να μαγειρεύει, σού αποκαλύπτει τους τρόπους με τους οποίους θα ελέγξεις αυτούς τους πέντε παράγοντες ώστε να τραβήξεις φωτογραφίες επαγγελματικού επίπεδου, οι οποίες θα συγκεντρώσουν πολλά like στα social media.

1. Φωτισμός
«Εκμεταλλευόμαστε το φυσικό φωτισμό, π.χ. δίπλα σε ένα παράθυρο, αποφεύγοντας όμως το άμεσο ηλιακό φως γιατί δημιουργεί έντονες σκιές. Το φλας δεν ενδείκνυται για φωτογράφιση φαγητού».

2. Γωνία λήψης
«Φωτογραφίζουμε το θέμα μας από γωνία 45 μοιρών ή και από πάνω για τους πιο τολμηρούς».

keftedakia

Κεφτεδάκια ©Αντώνης Δρακάκης/AD Photography

3. Αντίθεση
«Επιλέγουμε ένα πιάτο που κάνει αντίθεση σε σχέση με το φαγητό. Αποφεύγουμε τα πολύ έντονα χρώματα και σχέδια, που αποσπούν την προσοχή από το θέμα μας».

4. Φόντο
«Τοποθετούμε στο φόντο διακοσμητικά στοιχεία σχετικά με το φαγητό, όπως ένα σκεύος, κάποιο από τα υλικά της συνταγής ή μια διπλωμένη πετσέτα. Χρησιμοποιούμε τη φαντασία μας αλλά αποφεύγουμε τις υπερβολές. Στη σύνθεσή μας δεν πρέπει να επικρατεί ο συνωστισμός αλλά η απλότητα».

ladenia

Λαδένια ©Αντώνης Δρακάκης/AD Photography

5. Κάδρο
«Επιλέγουμε “σφιχτό” κάδρο, για να δώσουμε όσο γίνεται έμφαση στο θέμα μας. Τα διακοσμητικά στοιχεία δεν είναι απαραίτητο να φαίνονται ολόκληρα στη φωτογραφία».

Κεντρική φωτό: Χταπόδι ξιδάτο ©Αντώνης Δρακάκης/AD Photography

empty alt

Επιδόρπια ανά τον κόσμο: Πώς τα απολαμβάνουν οι 10 πιο υγιείς λαοί;

Θα περίμενες ότι μιλώντας για τους πιο υγιείς λαούς του πλανήτη, θα απορρίπταμε από τη διατροφή τους τα γλυκά; Ότι η λέξη «επιδόρπιο» τους είναι παντελώς άγνωστη; Κι όμως, ένα υγιεινό πλαίσιο διατροφής μπορεί να περιλαμβάνει ΚΑΙ επιδόρπιο, αρκεί η κατανάλωσή του να γίνεται με μέτρο.
empty alt

Το καθημερινό υλικό που θα αλλάξει για πάντα τη ζαχαροπλαστική σου

Ένα απλό tip θα σε βοηθήσει να αλλάξεις επίπεδο στη ζαχαροπλαστική. Ποιο είναι αυτό; Να προσθέτεις αλάτι όχι μόνο στις αλμυρές αλλά και στις γλυκές συνταγές σου.
empty alt

Αυγά Benedict στον φούρνο

Η καλή μέρα από το πρωινό φαίνεται ή από το brunch! Όταν έχεις χρόνο ή θέλεις να περιποιηθείς τον εαυτό σου ή να κακομάθεις όποιον έτυχε να ξυπνήσει μαζί σου ή όταν απλώς θέλεις να φτιάξεις μια σούπερ γευστική έκπληξη για την οικογένειά σου, αυτή η συνταγή […]
empty alt

Milkshake: Παγωμένη απόλαυση σε ό,τι γεύση θες

Τώρα που ζεσταίνει ο καιρός ψάχνεις όλο και πιο πολύ παγωμένες λαχταριστές απολαύσεις. Εκτός από παγωτό υπάρχουν κι άλλες ιδέες που μπορούν να ικανοποιήσουν αυτή την επιθυμία για κάτι cool.
empty alt

Όλα όσα θες να ξέρεις για το μπορς και πώς να το φτιάξεις

Το Μπορς (Borscht, borsch ή borshch) όπως διαβάζουμε στη Wikipedia.org είναι σούπα λαχανικών, στην οποία περιλαμβάνονται συνήθως παντζάρια, τα οποία και της προσδίδουν έντονα κόκκινο χρώμα. Σε άλλες ποικιλίες της συνταγής, τα παντζάρια αντικαθίστανται από τοματοπολτό που της προσδίδουν...
empty alt

Caprese με σπαράγγια

Αυτό το δημοφιλές λαχανικό που μπορείς να το βρεις σε διάφορα χρώματα, όπως πράσινο, λευκό και μοβ.
empty alt

Λεμονάτη μακαρονάδα με κοτόπουλο και σπανάκι

Γνωρίστε τον νέο σας αγαπημένο συνδυασμό ζυμαρικών. Με πικάντικα εσπεριδοειδή και άφθονο βούτυρο, αυτό το πιάτο θα γίνει γρήγορα ένα από τα πιάτα της εβδομάδας.
empty alt

Λιμοντσέλο: Καλωσορίστε το καλοκαίρι με το πιο δροσερό ποτό

Πώς να φτιάξετε το δικό σας limoncello και να μεταφερθείτε νοερά στην Αμάλφι
Back To Top