Στη φωτογράφιση ενός πιάτου, πέντε είναι οι παράγοντες που παίζουν σημαντικότερο ρόλο. Ο φωτογράφος Αντώνης Δρακάκης (adphotography.gr), που στον ελεύθερο χρόνο του λατρεύει να μαγειρεύει, σού αποκαλύπτει τους τρόπους με τους οποίους θα ελέγξεις αυτούς τους πέντε παράγοντες ώστε να τραβήξεις φωτογραφίες επαγγελματικού επίπεδου, οι οποίες θα […]

Στη φωτογράφιση ενός πιάτου, πέντε είναι οι παράγοντες που παίζουν σημαντικότερο ρόλο. Ο φωτογράφος Αντώνης Δρακάκης (adphotography.gr), που στον ελεύθερο χρόνο του λατρεύει να μαγειρεύει, σού αποκαλύπτει τους τρόπους με τους οποίους θα ελέγξεις αυτούς τους πέντε παράγοντες ώστε να τραβήξεις φωτογραφίες επαγγελματικού επίπεδου, οι οποίες θα συγκεντρώσουν πολλά like στα social media.

1. Φωτισμός
«Εκμεταλλευόμαστε το φυσικό φωτισμό, π.χ. δίπλα σε ένα παράθυρο, αποφεύγοντας όμως το άμεσο ηλιακό φως γιατί δημιουργεί έντονες σκιές. Το φλας δεν ενδείκνυται για φωτογράφιση φαγητού».

2. Γωνία λήψης
«Φωτογραφίζουμε το θέμα μας από γωνία 45 μοιρών ή και από πάνω για τους πιο τολμηρούς».

keftedakia

Κεφτεδάκια ©Αντώνης Δρακάκης/AD Photography

3. Αντίθεση
«Επιλέγουμε ένα πιάτο που κάνει αντίθεση σε σχέση με το φαγητό. Αποφεύγουμε τα πολύ έντονα χρώματα και σχέδια, που αποσπούν την προσοχή από το θέμα μας».

4. Φόντο
«Τοποθετούμε στο φόντο διακοσμητικά στοιχεία σχετικά με το φαγητό, όπως ένα σκεύος, κάποιο από τα υλικά της συνταγής ή μια διπλωμένη πετσέτα. Χρησιμοποιούμε τη φαντασία μας αλλά αποφεύγουμε τις υπερβολές. Στη σύνθεσή μας δεν πρέπει να επικρατεί ο συνωστισμός αλλά η απλότητα».

ladenia

Λαδένια ©Αντώνης Δρακάκης/AD Photography

5. Κάδρο
«Επιλέγουμε “σφιχτό” κάδρο, για να δώσουμε όσο γίνεται έμφαση στο θέμα μας. Τα διακοσμητικά στοιχεία δεν είναι απαραίτητο να φαίνονται ολόκληρα στη φωτογραφία».

Κεντρική φωτό: Χταπόδι ξιδάτο ©Αντώνης Δρακάκης/AD Photography

empty alt

Πώς θα κάνεις το βούτυρο να μαλακώσει γρήγορα

Ίσως θέλεις να φτιάξεις ένα κέικ, αλλά ξέχασες να το βγάλεις εγκαίρως εκτός ψυγείου για να πάρει θερμοκρασία δωματίου.
empty alt

Τι είναι το μαύρο σκόρδο;

Στην εμφάνιση μοιάζει με σκόρδο που έχει χαλάσει, στην πραγματικότητα όμως το μαύρο σκόρδο έχει περάσει από μια ειδική διαδικασία παλαίωσης, η οποία του έχει δώσει εντελώς διαφορετική γεύση με ουμάμι νότες.
empty alt

Στη Βρετανία οργανώνονται εργαστήρια μαγειρικής για ανθρώπους που κάνουν χημειοθεραπεία

Η μητέρα του Ryan Riley, ενός 24χρονου στυλίστα και δημοσιογράφου γεύσης, η οποία πέθανε πριν από τέσσερα χρόνια από καρκίνο του πνεύμονα, απολάμβανε να μαγειρεύει και να παρακολουθεί εκπομπές μαγειρικής.
empty alt

4 συνταγές για αποτοξίνωση από το κρέας μετά τις γιορτές

Τα τελευταία χρόνια η χορτοφαγία έχει αρχίσει να κερδίζει έδαφος ακόμα και στη χώρα μας, καθώς κάποιοι αποφασίζουν να κόψουν το κρέας για λόγους ηθικής, υγείας και/ή προστασίας του περιβάλλοντος.
empty alt

5 καλοκαιρινά comfort foods που μας φτιάχνουν τη διάθεση

Η όσφρηση είναι η πιο αρχέγονη αίσθηση, αυτή που οδηγεί κατευθείαν σε βαθιά ριζωμένες αναμνήσεις. Έτσι εξηγείται γιατί όταν ευωδιάζουν στο σπίτι φρεσκοκομμένες πατάτες στο τηγάνι ανασύρονται αυτόματα από τη μνήμη μακρινές εικόνες από τη γιαγιά μας στο χωριό, να στρώνει το βράδυ το τραπέζι για να […]
empty alt

Εστιατόρια, υψηλή γαστρονομία και FNL Best Restaurant Awards 2020

Γεύσεις πολλών αστέρων με διακρίσεις και βραβεία
empty alt

Strawberry fields forever

Ένα είναι το φρούτο σήμα-κατατεθέν αυτής της εποχής και μικροί και μεγάλοι τής έχουν αδυναμία! Η φράουλα (Fragaria ananassa) προέρχεται από την Ευρώπη τον 18ο αιώνα.
empty alt

Βαρκάδα στην απόλαυση με αβοκάντο+αβγό

Τα γεμισμένα αβοκάντο είναι ο αγαπημένος μας τρόπος να τρώμε τα φρούτα. Είναι κρεμώδης υφή ζευγάρι τέλειο με ένα απλό αυγό και τραγανό μπέικον.
Back To Top