Το μυστικό μιας Σουηδής σεφ θα σου λύσει τα χέρια και θα σε βοηθήσει να μειώσεις δραστικά τα αποφάγια που καταλήγουν στον κάδο των απορριμμάτων σου.

Το μυστικό μιας Σουηδής σεφ θα σου λύσει τα χέρια και θα σε βοηθήσει να μειώσεις δραστικά τα αποφάγια που καταλήγουν στον κάδο των απορριμμάτων σου.

Όπως έχει πει, συγκεκριμένα, η Linda Granebring, η οποία κατάγεται από τη Σουηδία αλλά εργάζεται στο Παρίσι, φροντίζει πάντα να έχει στο ψυγείο της ένα μείγμα που της επιτρέπει να φτιάχνει τουρσί στο άψε σβήσε:

«Έχω ένα εύκολο μείγμα για τουρσί (ένα μέρος ξίδι, δύο μέρη ζάχαρη, τρία μέρη νερό, τα οποία έχω βράσει και αφήσει να κρυώσουν) στο ψυγείο μου. Διατηρείται για πάντα σε ένα βαζάκι και όποτε μου περισσέψουν λαχανικά, τα βάζω σε αυτό το μείγμα και τα αφήνω για λίγες μέρες. Έτσι μπορείς να κάνεις τουρσί σχεδόν τα πάντα, ακόμα και μαγειρεμένες πατάτες!».

Αν λοιπόν σου περισσέψουν λαχανικά από μια συνταγή, τα οποία δεν προβλέπεται να χρησιμοποιήσεις σύντομα στο φαγητό σου, αντί να τα αφήσεις να μαραθούν στο ψυγείο και τελικά να τα πετάξεις, ακολούθησε αυτή τη συμβουλή και κάνε τα τουρσί: ένα έδεσμα χαρακτηριστικό της σαρακοστιανής νηστείας, το οποίο ωστόσο αξίζει να απολαμβάνεις όλο το χρόνο, και για τη γεύση και για την ευκολία αλλά και για τα υγιεινά οφέλη του!

empty alt

Ας ξαναδούμε τα φυτικά λιπαρά

Πόσο αθώα είναι τελικά τα φυτικά λιπαρά; Οι μέχρι τώρα έρευνες έχουν δείξει ότι η αυξημένη κατανάλωση τους μπορεί να μειώνει τα επίπεδα χοληστερόλης στο αίμα.
empty alt

Τι είναι η απομίμηση καβουριού;

Ίσως σού έχει τύχει να διαβάσεις στο μενού ενός εστιατορίου ότι το τάδε πιάτο περιέχει «απομίμηση καβουριού».
empty alt

Η μία και μοναδική οδηγία που πρέπει να ακολουθείς σε όλες τις συνταγές

Κάθε συνταγή είναι μοναδική, για όλες όμως, ή τουλάχιστον για όσες περιλαμβάνουν μαγείρεμα, πρέπει να έχεις υπόψη σου τον εξής κανόνα: Δεν χρειάζεται να ακολουθήσεις πιστά τον συνιστώμενο χρόνο μαγειρέματος, αρκεί να καταλάβεις ότι το φαγητό είναι έτοιμο σύμφωνα με την περιγραφή της συνταγής.
empty alt

Τα καλά τα τρώνε οι γνωστοί.

Μερικές φορές ντρέπομαι για τα καμώματα κάποιων «συναδέλφων» μου. Δεν είναι δυνατόν να λειτουργείς το εστιατόριο ή την ταβέρνα σου υιοθετώντας διαφορετική συμπεριφορά για τον κάθε πελάτη σου, ανάλογα πως τον «κόβεις», πόσο σπουδαίο τον θεωρείς ή ανάλογα με το «κουστουμάκι» που θέλεις να του...
empty alt

Τα μήλα βοηθούν τα άλλα φρούτα να ωριμάσουν

Σύμβολο της ομορφιάς αλλά και της αμαρτίας ανά τους αιώνες, το μήλο είναι ένα από τα φρούτα που απολαμβάνουμε από αρχαιοτάτων χρόνων.
empty alt

5 tips για πεντανόστιμα ψητά λαχανικά

Συνήθως τα ψητά λαχανικά αναλαμβάνουν ρόλο συνοδευτικών σε ένα μπάρμπεκιου, όμως εφαρμόζοντας κάποια απλά tips μπορείς να τα χρίσεις πρωταγωνιστές.
empty alt

Αυγολέμονο: τα μυστικά

Αυγολέμονο: Μην το «φοβάσαι», ακόμα και αν είσαι αρχάριος στην κουζίνα.
empty alt

Απολαυστικό κοτόπουλο με κρέμα, τυρί και σπαράγγια

Ένα εύκολο, υγιεινό και γευστικό πιάτο που θα σε χορτάσει υπέροχα

Back To Top