Τα ψυγεία διατηρούν τα τρόφιμα δροσερά στα σπίτια μας από το 1913, αλλά δεν είναι πάντα πιο φρέσκα στο ψυγείο.

 

Τα ψυγεία διατηρούν τα τρόφιμα δροσερά στα σπίτια μας από το 1913, αλλά δεν είναι πάντα πιο φρέσκα στο ψυγείο. Υπάρχουν μερικά τρόφιμα που πραγματικά δεν πρέπει να διατηρείτε στο ψυγείο. Μάθετε ποια είναι και δεν θα σπαταλήσετε περιττό χώρο στο ψυγείο σας!

Αβοκάντο

Τα αβοκάντο επιτυγχάνουν ταχύτερη ωρίμανση όταν αποθηκεύονται σε θερμοκρασία δωματίου.

Βασιλικός

Ο βασιλικός διατηρείται καλύτερα σε θερμοκρασία δωματίου με τους μίσχους βυθισμένους στο νερό. Αυτό ισχύει και για άλλα βότανα.

Πιπεριές

Η φλούδα των πιπεριών κρατάει καλύτερα του όταν φυλάσσεται σε χαμηλές θερμοκρασίες.

Αγγούρια

Είναι ένα συνηθισμένο λάθος, αλλά η αποθήκευση αγγουριών στο ψυγείο θα τα κάνει υδαρή και μαλακά. Εάν επιλέξετε να τα ψύξετε, είναι καλύτερο να τα τυλίξετε σε πλαστικό για να ελαχιστοποιήσετε την υγρασία.

Τουρσιά

Έχουν ήδη υποστεί διαδικασία συντήρησης. Δεν χρειάζονται ψυγείο.

Κρεμμύδια

Έχετε παρατηρήσει ποτέ τα κρεμμύδια σας να μαλακώνουν και να σχηματίζουν μούχλα στο ψυγείο; Προκαλείται από την υγρασία. Αποθηκεύστε τα κάπου δροσερά και στεγνά, αλλά όχι σε πλαστική σακούλα ή κοντά σε πατάτες.

Σκόρδο

Όπως τα κρεμμύδια, το σκόρδο διατηρείται καλύτερα σε δροσερό, ξηρό μέρος. Η ψύξη προκαλεί φθορά.

Πατάτες

Είναι καλύτερο να αποθηκεύετε πατάτες σε χάρτινη σακούλα. Η προστιθέμενη υγρασία από το ψυγείο αλλοιώνει τη γεύση τους.

Ντομάτες

Η διατήρηση των ντοματών σας σε θερμοκρασία δωματίου θα διασφαλίσει ότι θα έχουν τη βέλτιστη γεύση και ζουμερότητα.

Μπανάνες

Οι μπανάνες χρειάζονται θερμότερες θερμοκρασίες για να ωριμάσουν, πράγμα που σημαίνει ότι το ψυγείο σίγουρα δεν είναι το σωστό μέρος για αυτές.

 

freezes

 

Μούρα

Τα μούρα σας έχουν περισσότερες πιθανότητες να μείνουν φρέσκα σε θερμοκρασία δωματίου. Η υγρασία του ψυγείου θα τα καταστρέψει. Συνιστάται επίσης να τα πλένετε μόνο όταν πρόκειται να τα φάτε.

Εσπεριδοειδή

Συνεχίστε τη φύλαξή τους στον πάγκο και βεβαιωθείτε ότι έχετε απαλλαγεί από αυτά που χαλάνε. Η μούχλα μπορεί γρήγορα να εξαπλωθεί στα υπόλοιπα.

Πεπόνια-καρπούζια

Εάν είναι ακόμα ολόκληρα, τα πεπόνια θα πρέπει να αφεθούν σε θερμοκρασία δωματίου, ώστε να ωριμάσουν. Πρέπει να ψύχονται μόνο όταν τεμαχιστούν.

Κέτσαπ

Αυτό είναι συζητήσιμο, αλλά η οξύτητα στο κέτσαπ σημαίνει ότι μπορείτε να το κρατήσετε έξω από το ψυγείο και θα παραμείνει φρέσκο για περίπου ένα μήνα. Εάν χρειάζεστε περισσότερο από ένα μήνα για να χρησιμοποιήσετε το μπουκάλι, κρατήστε χώρο στο ψυγείο σας.

Σάλτσα σόγιας

Χάρη στη ζύμωση, διατηρείτε η σάλτσα σόγιας σε ένα ντουλάπι για έως και ένα χρόνο αντί για το ψυγείο.

Βούτυρο

Ναι, τα γαλακτοκομικά προϊόντα πρέπει να φυλάσσονται στο ψυγείο … αλλά η αποθήκευση βουτύρου το καθιστά σκληρό και δύσκολο να απλωθεί. Μπορείτε πραγματικά να διατηρήσετε ράβδους βουτύρου εκτός ψυγείου για περίπου μια εβδομάδα (σε λογικές θερμοκρασίες), ώστε να διατηρεί μια ευχάριστη συνοχή.

Φυστικοβούτυρο

Έχετε τρεις μήνες για να τελειώσετε αυτό το βάζο (… σαν να είναι μια πρόκληση) προτού να το αποθηκεύσετε στο ψυγείο.

Ξηροί καρποί

Μην χάσετε τη γεύση των ξηρών καρπών σας διατηρώντας τα στο ψυγείο. Πρέπει να φυλάσσονται σε αεροστεγές δοχείο σε μέρος που δεν είναι πολύ ζεστό ή κρύο.

Αρτοσκευάσματα

Εάν τα αποθηκεύετε για αργότερα, το καλύτερο στοίχημά σας είναι να τα διατηρείτε σε μια χάρτινη σακούλα σε θερμοκρασία δωματίου.

Μήλα

Αυτά θα πάνε καλά στον πάγκο για τουλάχιστον μία εβδομάδα – αν όχι δύο.

 

 

empty alt

Τι συμβαίνει με το Καμαμπέρ;

Κάτι συμβαίνει τελευταία στη Γαλλία! Μετά τα κρουασάν που ή θα μειωθούν ή θα γίνουν πανάκριβα, λόγω της αύξησης της τιμής του βουτύρου, τώρα και το Καμαμπέρ φαίνεται ότι απειλείται με εξαφάνιση καθώς τα εργοστάσια που το παράγουν όλο και λιγοστεύουν, σύμφωνα με το πρακτορείο Bloomberg.
empty alt

ΓΡΑΒΙΕΡΑ ΝΑΞΟΥ

Η γραβιέρα Νάξου, με τη γλυκιά βουτυράτη γεύση, είναι από τις καλύτερες της Ελλάδας και γι’ αυτό θεωρείται από τα πιo αγαπημένα επιτραπέζια τυριά της Ελλάδας.
empty alt

Ψήνεσαι να μάθεις να φτιάχνεις την τέλεια barbeque sauce

Το μπάρμεκιου είναι τέχνη. Είτε γίνεται στα κάρβουνα είτε σε ηλεκτρικό barbeque. Ό,τι και να σου αρέσει να απολαμβάνεις ψητό, από κρέας έως λαχανικά, μέχρι φρούτα, η κατάλληλη συνοδευτική σάλτσα είναι αυτό το έξτρα που θα απογειώσει τη γεύση.
empty alt

Κολοκυθοανθοί με μπέικον, ρικότα και μανιτάρια

Όταν ακούς για γεμιστούς κολοκυθοανθούς το μυαλό σου πάει συνήθως στην κλασική τους εκδοχή, με γέμιση μυρωδικών και ρυζιού.
empty alt

Κηπουρική στην…κουζίνα!

  Για πολλούς ταλαντούχους μάγειρες, η χρήση βοτάνων αποτελεί ουσιαστικό μέρος της παρασκευής ενός γεύματος. Αλλά η καλλιέργεια των δικών σας βοτάνων, είτε σε εσωτερικούς χώρους είτε έξω, είναι ευκολότερη από ό,τι νομίζετε.
empty alt

Καλαμπόκι: πολλά περισσότερο από ποπ κορν!

Συνώνυμο με το καλοκαίρι και τις βόλτες με τη μυρωδιά του να σε βρίσκει εκεί που περπατάς από τους πλανόδιους πωλητές.
empty alt

4 σάλτσες που μπορείς να αποθηκεύσεις σε παγοθήκες για γεύματα-εξπρές

Το είχες φανταστεί ότι μπορείς να αξιοποιήσεις τις παγοθήκες σου για να διατηρήσεις σε μονές δόσεις διάφορες σπιτικές σάλτσες με λαχανικά και μυρωδικά; Έτσι, θα έχεις ανά πάσα στιγμή ένα έτοιμο υλικό για να φτιάξεις μια εύκολη και γρήγορη μακαρονάδα, μια σούπα ή ένα κοκκινιστό.
empty alt

Άσπρη… μαγεία με απίθανη συνταγή για λευκή ζεστή σοκολάτα

Γνωρίζουμε ότι μπορεί να έχεις αμφιθυμία για τη λευκή σοκολάτα – είτε την αγαπάς είτε δεν την αντέχεις.
Back To Top