Τα ψυγεία διατηρούν τα τρόφιμα δροσερά στα σπίτια μας από το 1913, αλλά δεν είναι πάντα πιο φρέσκα στο ψυγείο.

 

Τα ψυγεία διατηρούν τα τρόφιμα δροσερά στα σπίτια μας από το 1913, αλλά δεν είναι πάντα πιο φρέσκα στο ψυγείο. Υπάρχουν μερικά τρόφιμα που πραγματικά δεν πρέπει να διατηρείτε στο ψυγείο. Μάθετε ποια είναι και δεν θα σπαταλήσετε περιττό χώρο στο ψυγείο σας!

Αβοκάντο

Τα αβοκάντο επιτυγχάνουν ταχύτερη ωρίμανση όταν αποθηκεύονται σε θερμοκρασία δωματίου.

Βασιλικός

Ο βασιλικός διατηρείται καλύτερα σε θερμοκρασία δωματίου με τους μίσχους βυθισμένους στο νερό. Αυτό ισχύει και για άλλα βότανα.

Πιπεριές

Η φλούδα των πιπεριών κρατάει καλύτερα του όταν φυλάσσεται σε χαμηλές θερμοκρασίες.

Αγγούρια

Είναι ένα συνηθισμένο λάθος, αλλά η αποθήκευση αγγουριών στο ψυγείο θα τα κάνει υδαρή και μαλακά. Εάν επιλέξετε να τα ψύξετε, είναι καλύτερο να τα τυλίξετε σε πλαστικό για να ελαχιστοποιήσετε την υγρασία.

Τουρσιά

Έχουν ήδη υποστεί διαδικασία συντήρησης. Δεν χρειάζονται ψυγείο.

Κρεμμύδια

Έχετε παρατηρήσει ποτέ τα κρεμμύδια σας να μαλακώνουν και να σχηματίζουν μούχλα στο ψυγείο; Προκαλείται από την υγρασία. Αποθηκεύστε τα κάπου δροσερά και στεγνά, αλλά όχι σε πλαστική σακούλα ή κοντά σε πατάτες.

Σκόρδο

Όπως τα κρεμμύδια, το σκόρδο διατηρείται καλύτερα σε δροσερό, ξηρό μέρος. Η ψύξη προκαλεί φθορά.

Πατάτες

Είναι καλύτερο να αποθηκεύετε πατάτες σε χάρτινη σακούλα. Η προστιθέμενη υγρασία από το ψυγείο αλλοιώνει τη γεύση τους.

Ντομάτες

Η διατήρηση των ντοματών σας σε θερμοκρασία δωματίου θα διασφαλίσει ότι θα έχουν τη βέλτιστη γεύση και ζουμερότητα.

Μπανάνες

Οι μπανάνες χρειάζονται θερμότερες θερμοκρασίες για να ωριμάσουν, πράγμα που σημαίνει ότι το ψυγείο σίγουρα δεν είναι το σωστό μέρος για αυτές.

 

freezes

 

Μούρα

Τα μούρα σας έχουν περισσότερες πιθανότητες να μείνουν φρέσκα σε θερμοκρασία δωματίου. Η υγρασία του ψυγείου θα τα καταστρέψει. Συνιστάται επίσης να τα πλένετε μόνο όταν πρόκειται να τα φάτε.

Εσπεριδοειδή

Συνεχίστε τη φύλαξή τους στον πάγκο και βεβαιωθείτε ότι έχετε απαλλαγεί από αυτά που χαλάνε. Η μούχλα μπορεί γρήγορα να εξαπλωθεί στα υπόλοιπα.

Πεπόνια-καρπούζια

Εάν είναι ακόμα ολόκληρα, τα πεπόνια θα πρέπει να αφεθούν σε θερμοκρασία δωματίου, ώστε να ωριμάσουν. Πρέπει να ψύχονται μόνο όταν τεμαχιστούν.

Κέτσαπ

Αυτό είναι συζητήσιμο, αλλά η οξύτητα στο κέτσαπ σημαίνει ότι μπορείτε να το κρατήσετε έξω από το ψυγείο και θα παραμείνει φρέσκο για περίπου ένα μήνα. Εάν χρειάζεστε περισσότερο από ένα μήνα για να χρησιμοποιήσετε το μπουκάλι, κρατήστε χώρο στο ψυγείο σας.

Σάλτσα σόγιας

Χάρη στη ζύμωση, διατηρείτε η σάλτσα σόγιας σε ένα ντουλάπι για έως και ένα χρόνο αντί για το ψυγείο.

Βούτυρο

Ναι, τα γαλακτοκομικά προϊόντα πρέπει να φυλάσσονται στο ψυγείο … αλλά η αποθήκευση βουτύρου το καθιστά σκληρό και δύσκολο να απλωθεί. Μπορείτε πραγματικά να διατηρήσετε ράβδους βουτύρου εκτός ψυγείου για περίπου μια εβδομάδα (σε λογικές θερμοκρασίες), ώστε να διατηρεί μια ευχάριστη συνοχή.

Φυστικοβούτυρο

Έχετε τρεις μήνες για να τελειώσετε αυτό το βάζο (… σαν να είναι μια πρόκληση) προτού να το αποθηκεύσετε στο ψυγείο.

Ξηροί καρποί

Μην χάσετε τη γεύση των ξηρών καρπών σας διατηρώντας τα στο ψυγείο. Πρέπει να φυλάσσονται σε αεροστεγές δοχείο σε μέρος που δεν είναι πολύ ζεστό ή κρύο.

Αρτοσκευάσματα

Εάν τα αποθηκεύετε για αργότερα, το καλύτερο στοίχημά σας είναι να τα διατηρείτε σε μια χάρτινη σακούλα σε θερμοκρασία δωματίου.

Μήλα

Αυτά θα πάνε καλά στον πάγκο για τουλάχιστον μία εβδομάδα – αν όχι δύο.

 

 

empty alt

Τρώτε ψάρια βλέπετε καλύτερα

Καταναλώστε ψάρια για να προστατεύσετε την όρασή σας, λένε οι επιστήμονες. Δύο μερίδες λιπαρά ψάρια την εβδομάδα μπορεί να είναι αρκετές για να προστατευθούν οι ασθενείς με διαβήτη από τις βλάβες που προκαλεί η νόσος στα μάτια τους, σύμφωνα με μία νέα μελέτη.
empty alt

Γιατί ΔΕΝ πρέπει να ξεφλουδίζεις τα φρούτα και τα λαχανικά

Πόσες φορές σκέφτηκες να φας ένα μήλο (γιατί ένα την ημέρα το γιατρό τον κάνει πέρα) αλλά άλλαξες γνώμη γιατί βαρέθηκες να το καθαρίσεις; Στη θέση του μήλου βάλε όποιο φρούτο ή λαχανικό προτιμάς και το αποτέλεσμα είναι το ίδιο.
empty alt

Αυτή η επιστημονική ανακάλυψη θα σε κάνει να αναθεωρήσεις τον τρόπο που φτιάχνεις καφέ

Μήπως ακολουθείς όλη την ιεροτελεστία παρασκευής καφέ, παίρνοντας ολόκληρους κόκκους και αλέθοντάς τους στο σπίτι; Τώρα υπάρχει ένας τρόπος να ανεβείς –ένα ακόμη- επίπεδο.
empty alt

Βάλ’ το στη… συντήρηση!

  Εδώ θα βρεις μερικά χρήσιμα «μυστικά» που θα σε βοηθήσουν να συντηρείς σωστά και στο μάξιμουμ τα τρόφιμά σου.
empty alt

Marzipan – ένα γλυκό θαύμα φτιαγμένο από αμύγδαλα

Το Marzipan, μια νόστιμη και ελαφριά λιχουδιά από έναν αρκετά ασυνήθιστο συνδυασμό ζάχαρης και ψίχας αμυγδάλου, συχνά τονισμένο με εκχύλισμα αμυγδάλου.
empty alt

Τεμπέλικοι λαχανοντολμάδες στον φούρνο

Αυτή η συνταγή έχει όλα τα στοιχεία από τους αγαπημένους λαχανοντολμάδες – μοσχαρίσιο κρέας, κρεμμύδι και ρύζι μαγειρεμένα σε σάλτσα ντομάτας – και παραλείπει τη φασαρία του τυλίγματος (ιδανικό επίσης για όσους δεν αγαπούν το αυγολέμονο).
empty alt

Μύδια με ντομάτες και σκόρδο

Τώρα που μπαίνουμε σε ρυθμούς ρομαντικούς και ετοιμαζόμαστε για τη γιορτή του Αγίου Βαλεντίνου, τα θαλασσινά έχουν την τιμητική τους.
empty alt

Μαρτίνι σοκολάτας – ένας συνδυασμός ονειρικός

Εάν ο συνδυασμός των ονείρων σας μετά το δείπνο είναι επιδόρπιο + ένα γλυκό κοκτέιλ, τότε αυτό το μαρτίνι σοκολάτας θα κάνει το όνειρό σας πραγματικότητα.

Back To Top