Τα ψυγεία διατηρούν τα τρόφιμα δροσερά στα σπίτια μας από το 1913, αλλά δεν είναι πάντα πιο φρέσκα στο ψυγείο.

 

Τα ψυγεία διατηρούν τα τρόφιμα δροσερά στα σπίτια μας από το 1913, αλλά δεν είναι πάντα πιο φρέσκα στο ψυγείο. Υπάρχουν μερικά τρόφιμα που πραγματικά δεν πρέπει να διατηρείτε στο ψυγείο. Μάθετε ποια είναι και δεν θα σπαταλήσετε περιττό χώρο στο ψυγείο σας!

Αβοκάντο

Τα αβοκάντο επιτυγχάνουν ταχύτερη ωρίμανση όταν αποθηκεύονται σε θερμοκρασία δωματίου.

Βασιλικός

Ο βασιλικός διατηρείται καλύτερα σε θερμοκρασία δωματίου με τους μίσχους βυθισμένους στο νερό. Αυτό ισχύει και για άλλα βότανα.

Πιπεριές

Η φλούδα των πιπεριών κρατάει καλύτερα του όταν φυλάσσεται σε χαμηλές θερμοκρασίες.

Αγγούρια

Είναι ένα συνηθισμένο λάθος, αλλά η αποθήκευση αγγουριών στο ψυγείο θα τα κάνει υδαρή και μαλακά. Εάν επιλέξετε να τα ψύξετε, είναι καλύτερο να τα τυλίξετε σε πλαστικό για να ελαχιστοποιήσετε την υγρασία.

Τουρσιά

Έχουν ήδη υποστεί διαδικασία συντήρησης. Δεν χρειάζονται ψυγείο.

Κρεμμύδια

Έχετε παρατηρήσει ποτέ τα κρεμμύδια σας να μαλακώνουν και να σχηματίζουν μούχλα στο ψυγείο; Προκαλείται από την υγρασία. Αποθηκεύστε τα κάπου δροσερά και στεγνά, αλλά όχι σε πλαστική σακούλα ή κοντά σε πατάτες.

Σκόρδο

Όπως τα κρεμμύδια, το σκόρδο διατηρείται καλύτερα σε δροσερό, ξηρό μέρος. Η ψύξη προκαλεί φθορά.

Πατάτες

Είναι καλύτερο να αποθηκεύετε πατάτες σε χάρτινη σακούλα. Η προστιθέμενη υγρασία από το ψυγείο αλλοιώνει τη γεύση τους.

Ντομάτες

Η διατήρηση των ντοματών σας σε θερμοκρασία δωματίου θα διασφαλίσει ότι θα έχουν τη βέλτιστη γεύση και ζουμερότητα.

Μπανάνες

Οι μπανάνες χρειάζονται θερμότερες θερμοκρασίες για να ωριμάσουν, πράγμα που σημαίνει ότι το ψυγείο σίγουρα δεν είναι το σωστό μέρος για αυτές.

 

freezes

 

Μούρα

Τα μούρα σας έχουν περισσότερες πιθανότητες να μείνουν φρέσκα σε θερμοκρασία δωματίου. Η υγρασία του ψυγείου θα τα καταστρέψει. Συνιστάται επίσης να τα πλένετε μόνο όταν πρόκειται να τα φάτε.

Εσπεριδοειδή

Συνεχίστε τη φύλαξή τους στον πάγκο και βεβαιωθείτε ότι έχετε απαλλαγεί από αυτά που χαλάνε. Η μούχλα μπορεί γρήγορα να εξαπλωθεί στα υπόλοιπα.

Πεπόνια-καρπούζια

Εάν είναι ακόμα ολόκληρα, τα πεπόνια θα πρέπει να αφεθούν σε θερμοκρασία δωματίου, ώστε να ωριμάσουν. Πρέπει να ψύχονται μόνο όταν τεμαχιστούν.

Κέτσαπ

Αυτό είναι συζητήσιμο, αλλά η οξύτητα στο κέτσαπ σημαίνει ότι μπορείτε να το κρατήσετε έξω από το ψυγείο και θα παραμείνει φρέσκο για περίπου ένα μήνα. Εάν χρειάζεστε περισσότερο από ένα μήνα για να χρησιμοποιήσετε το μπουκάλι, κρατήστε χώρο στο ψυγείο σας.

Σάλτσα σόγιας

Χάρη στη ζύμωση, διατηρείτε η σάλτσα σόγιας σε ένα ντουλάπι για έως και ένα χρόνο αντί για το ψυγείο.

Βούτυρο

Ναι, τα γαλακτοκομικά προϊόντα πρέπει να φυλάσσονται στο ψυγείο … αλλά η αποθήκευση βουτύρου το καθιστά σκληρό και δύσκολο να απλωθεί. Μπορείτε πραγματικά να διατηρήσετε ράβδους βουτύρου εκτός ψυγείου για περίπου μια εβδομάδα (σε λογικές θερμοκρασίες), ώστε να διατηρεί μια ευχάριστη συνοχή.

Φυστικοβούτυρο

Έχετε τρεις μήνες για να τελειώσετε αυτό το βάζο (… σαν να είναι μια πρόκληση) προτού να το αποθηκεύσετε στο ψυγείο.

Ξηροί καρποί

Μην χάσετε τη γεύση των ξηρών καρπών σας διατηρώντας τα στο ψυγείο. Πρέπει να φυλάσσονται σε αεροστεγές δοχείο σε μέρος που δεν είναι πολύ ζεστό ή κρύο.

Αρτοσκευάσματα

Εάν τα αποθηκεύετε για αργότερα, το καλύτερο στοίχημά σας είναι να τα διατηρείτε σε μια χάρτινη σακούλα σε θερμοκρασία δωματίου.

Μήλα

Αυτά θα πάνε καλά στον πάγκο για τουλάχιστον μία εβδομάδα – αν όχι δύο.

 

 

empty alt

Μίνι οδηγός: ποια συνοδευτικά θέλουν ψυγείο και ποια όχι;

Όχι, δεν έχουν θέση όλα τα συνοδευτικά στο ψυγείο. Μάλιστα κάποια μπορεί να αλλοιωθούν από τις πολύ χαμηλές θερμοκρασίες.
empty alt

Κι όμως, μπορείς να καταναλώσεις και τα φύλλα κουνουπιδιού

Αν μέχρι τώρα πετούσες στα σκουπίδια τα φύλλα του κουνουπιδιού, ήρθε η στιγμή να αναθεωρήσεις. Γιατί όχι μόνο είναι βρώσιμα, αλλά επιπλέον μπορείς να τα απολαύσεις με πολλούς διαφορετικούς τρόπους: να τα προσθέσεις σε έναν πουρέ λαχανικών, σε μια σαλάτα, να τα χρησιμοποιήσεις σε ένα στιρ-φράι με...
empty alt

Πώς θα φτιάξεις ένα κοκτέιλ Μαργαρίτα βήμα βήμα

Καθώς ανεβαίνει η θερμοκρασία, τα παγωμένα κοκτέιλ επιστρέφουν, ανάμεσα στα οποία η κλασική Μαργαρίτα αποτελεί μια σταθερή αξία.
empty alt

Όλα τα μυστικά για νόστιμα μανιτάρια στο φούρνο

Τα μανιτάρια αν ψηθούν καλά μπορούν να γίνουν θεϊκά. Αλλά αν δεν ψηθούν καλά, το αποτέλεσμα, με τη λαστιχένια υφή και την ανύπαρκτη γεύση… θα θυμίζει σόλα παπουτσιού! Πώς θα κάνεις πραγματικότητα το πρώτο σενάριο; Στην αρχή τα πλένω ή όχι; Ιδού το ερώτημα! Ο κανόνας λέει να […]
empty alt

Πώς να διατηρήσετε τα μαχαίρια σας κοφτερά

Το ακόνισμα ενός μαχαιριού θεωρείται συχνά ως ένα δύσκολο έργο που πρέπει να κάνετε στο σπίτι, αλλά αν καταφέρετε να μάθετε τις βασικές τεχνικές, γίνεται μια απλή δραστηριότητα που μπορεί να σας προσφέρει αρκετή ικανοποίηση.
empty alt

Παγωμένες φρουτώδεις απολαύσεις!

  Η ιδέα είναι απλή: χρησιμοποιήστε τα φρούτα σε γλυκούς συνδυασμούς που παγώνουν εύκολα και δημιουργούν απολαύσεις που θα ενθουσιάσουν μικρούς και μεγάλους.
empty alt

Πένες με κοτόπουλο σε ελαφριά κι υγιεινή εκδοχή

Οι comfort food συνταγές μπορεί να μην είναι το πρώτο πράγμα που σκέφτεστε όταν πρoσέχετ, μετράτε θερμίδες ή θέλετε να χάσετε/διατηρήσετε βάρος, αλλά μπορούν 100% να αποτελούν μέρος της υγιεινής διατροφής σας.
empty alt

Cheesecake με μηλόπιτα

Δύο απολαύσεις μαζί, σε έναν συνδυασμό που θα σας ενθουσιάσει
Back To Top