Όπως είπαμε και εδώ, ο Ιούνιος, και όλο το καλοκαίρι είναι η καλύτερη εποχή για να φας ντομάτα.

Όπως είπαμε και εδώ, ο Ιούνιος, και όλο το καλοκαίρι είναι η καλύτερη εποχή για να φας ντομάτα. Είναι φρέσκια, ζουμερή, και μυρίζει πιο ντομάτα βρε παιδί μου από αυτές τις άοσμες που τρώμε συνήθως τις άλλες εποχές!

Πώς όμως θα την διατηρήσεις στην ακμή της περισσότερο όταν την αγοράζεις για το σπίτι σου;

Πρώτα πρώτα, αντίθετα με ό,τι θα νόμιζες σωστό, δεν τη βάζεις στο ψυγείο. Ναι κι όμως!

Αν τη βάλεις στο ψυγείο, χάνει το άρωμα και τη γεύση της σιγά σιγά. Το καλύτερο είναι να τις αποθηκεύεις σε θερμοκρασία δωματίου και μάλιστα με το κοτσάνι προς τα κάτω, ώστε από τη μία να σταματήσεις την είσοδο του αέρα και από την άλλη να μην χάνει την υγρασία από το εσωτερικό της.

Δες άλλα 7 hacks που θα κάνουν τα φρούτα και τα λαχανικά σου να κρατήσουν λίγο περισσότερο:

– βάλε το μαρούλι σε ένα γυάλινο βάζο και μπορεί να σου κρατήσει σχεδόν ένα μήνα.

– τύλιξε τα πράσινα φυλλώδη λαχανικά σου σε μία χαρτοπετσέτα, χωρίς να τα πλύνεις. Με τον τρόπο αυτό, η υγρασία θα απορροφηθεί  από τη χαρτοπετσέτα και τα λαχανικά δεν θα μαραθούν γρήγορα.

– κόψε σε κομμάτια τα φρούτα και τα λαχανικά που δεν μπορείς να καταναλώσεις άμεσα και ζεμάτισέ τα για ελάχιστο χρόνο σε καυτό νερό. Βάλε τα σε σακούλες και τοποθέτησέ τα στην κατάψυξη. Τα περισσότερα φρούτα και λαχανικά αντέχουν σε πολύ χαμηλές θερμοκρασίες και εσύ το μόνο που θα πρέπει να κάνεις για να έχεις έτοιμη μία σαλάτα (πράσινη ή φρούτων) είναι να τα αφήσεις για λίγη ώρα να ξεπαγώσουν!

veggies freezer

– τύλιξε το μπρόκολο και το μαρούλι με αλουμινόχαρτο για να μείνουν φρέσκα για περισσότερες μέρες.

– τύλιξε με πλαστική μεμβράνη τα κοτσάνια από τις μπανάνες σου για να καθυστερήσεις σημαντικά το «μαύρισμα» (δες και εδώ)

banana wrap

– βάλε τα φρέσκα κρεμμύδια σε ένα βάζο με νερό και κόβε κάθε φορά την ποσότητα που θες

– κόψε το πάνω μέρος του ανανά και αποθήκευσέ τον ανάποδα για να μείνει φρέσκος.

empty alt

Ο φούρνος της κυρά-Μηλιάς

Στην ιστορική πλατεία 17ης Μαρτίου στην Αρεόπολη – απ’ όπου ξεκίνησε το 1821 η επανάσταση στη Μάνη – βρίσκεται ο μητροπολιτικός ναός των Ταξιαρχών, έξω από τον οποίο κρέμεται η σημαία της Μάνης (σ’ άσπρο φόντο ένας τετραγωνικός μπλε σταυρός με το σύνθημα «Νίκη ή Θάνατος, ταν […]
empty alt

Το πλατό με πίκλες λαχανικών που θα κλέψει την παράσταση στο εορταστικό τραπέζι!

Είτε πρόκειται να έχεις κάποιο χορτοφάγο στο ρεβεγιόν των Χριστουγέννων είτε θεωρείς απαραίτητο να υπάρχουν και πιάτα λαχανικών στο τραπέζι ως μια πιο υγιεινή και ελαφριά πινελιά, είτε αναρωτιέσαι ποια ορεκτικά θα συνοδεύσουν το κρασί σου, η παρακάτω συνταγή της blogger Alexandra Stafford είναι...
empty alt

Γευσιγνώστες, μια μικρογραφία της κοινωνίας μας.

Χθες το βράδυ ήρθε στο εστιατόριο κάποιος να φάει. Και με έκανε να σκεφτώ πως κι οι γευσιγνώστες ως ομάδα είναι μια μικρογραφία της κοινωνίας μας.
empty alt

7 πράγματα που μπορείς να κάνεις για να διευκολύνεις τη ζωή σου, όταν τακτοποιείς τα ψώνια στο ψυγείο

Το μόνο που θέλεις την ώρα που τοποθετείς τα ψώνια στο ψυγείο και τα ντουλάπια της κουζίνας είναι, πιθανότατα, να τελειώνεις όσο γίνεται πιο γρήγορα, για να έχεις περισσότερο χρόνο, για παράδειγμα, να ετοιμάσεις το δείπνο σου.
empty alt

Ο τέλειος τρόπος να αξιοποιήσεις τη σάλτσα που περίσσεψε από το μαγειρευτό κρέας

Όπως θα κρατήσεις στο ψυγείο σου ένα ζωμό λαχανικών ή κρέατος, για να νοστιμίσεις τις σούπες σου αλλά και οποιοδήποτε πιάτο χρειάζεται ένα boost γεύσης, τον ίδιο ρόλο με το ζωμό μπορεί να παίξει και η σάλτσα που σου έχει περισσέψει από ένα μαγειρευτό κρέας.
empty alt

Έτσι θα μετατρέψεις τα ρεβίθια σε πικάντικα, πεντανόστιμα στραγάλια στο σπίτι

Τα ρεβύθια είναι στην ουσία ψημένα στραγάλια, όμως ακολουθώντας την παρακάτω συνταγή από το Popsugar.com θα τα κάνεις πιο νόστιμα από ποτέ, ώστε να μπορείς να τα απολαύσεις ως σνακ ενώ παρακολουθείς μια ταινία στο σπίτι ή ακόμα και σε ένα πάρτι, ως συνοδευτικό στο ποτό.
empty alt

Πώς να φτιάξεις το καλύτερο και πιο νόστιμο μπανανόψωμο

Παρά το όνομά του – το banana bread-μπανανόψωμο δεν είναι είδος ψωμιού αλλά κέικ. Και μπορεί στην ελληνική κουζίνα να μην ήταν κάποτε τόσο δημοφιλές, τα τελευταία χρόνια ωστόσο είναι άπειρες οι συνταγές που έχεις στη διάθεσή σου στο διαδίκτυο.
empty alt

Πίτσα-σπαγγέτι σημειώσατε Χ

  Μια πρωτότυπη συνταγή έρχεται να βάλει τέλος στο αιώνιο δίλημμα «πίτσα ή σπαγγέτι;».   ΣΥΣΤΑΤΙΚΑ αλάτι 1 κιλό μακαρόνια 2 φλ.
Back To Top