Όπως είπαμε και εδώ, ο Ιούνιος, και όλο το καλοκαίρι είναι η καλύτερη εποχή για να φας ντομάτα.

Όπως είπαμε και εδώ, ο Ιούνιος, και όλο το καλοκαίρι είναι η καλύτερη εποχή για να φας ντομάτα. Είναι φρέσκια, ζουμερή, και μυρίζει πιο ντομάτα βρε παιδί μου από αυτές τις άοσμες που τρώμε συνήθως τις άλλες εποχές!

Πώς όμως θα την διατηρήσεις στην ακμή της περισσότερο όταν την αγοράζεις για το σπίτι σου;

Πρώτα πρώτα, αντίθετα με ό,τι θα νόμιζες σωστό, δεν τη βάζεις στο ψυγείο. Ναι κι όμως!

Αν τη βάλεις στο ψυγείο, χάνει το άρωμα και τη γεύση της σιγά σιγά. Το καλύτερο είναι να τις αποθηκεύεις σε θερμοκρασία δωματίου και μάλιστα με το κοτσάνι προς τα κάτω, ώστε από τη μία να σταματήσεις την είσοδο του αέρα και από την άλλη να μην χάνει την υγρασία από το εσωτερικό της.

Δες άλλα 7 hacks που θα κάνουν τα φρούτα και τα λαχανικά σου να κρατήσουν λίγο περισσότερο:

– βάλε το μαρούλι σε ένα γυάλινο βάζο και μπορεί να σου κρατήσει σχεδόν ένα μήνα.

– τύλιξε τα πράσινα φυλλώδη λαχανικά σου σε μία χαρτοπετσέτα, χωρίς να τα πλύνεις. Με τον τρόπο αυτό, η υγρασία θα απορροφηθεί  από τη χαρτοπετσέτα και τα λαχανικά δεν θα μαραθούν γρήγορα.

– κόψε σε κομμάτια τα φρούτα και τα λαχανικά που δεν μπορείς να καταναλώσεις άμεσα και ζεμάτισέ τα για ελάχιστο χρόνο σε καυτό νερό. Βάλε τα σε σακούλες και τοποθέτησέ τα στην κατάψυξη. Τα περισσότερα φρούτα και λαχανικά αντέχουν σε πολύ χαμηλές θερμοκρασίες και εσύ το μόνο που θα πρέπει να κάνεις για να έχεις έτοιμη μία σαλάτα (πράσινη ή φρούτων) είναι να τα αφήσεις για λίγη ώρα να ξεπαγώσουν!

veggies freezer

– τύλιξε το μπρόκολο και το μαρούλι με αλουμινόχαρτο για να μείνουν φρέσκα για περισσότερες μέρες.

– τύλιξε με πλαστική μεμβράνη τα κοτσάνια από τις μπανάνες σου για να καθυστερήσεις σημαντικά το «μαύρισμα» (δες και εδώ)

banana wrap

– βάλε τα φρέσκα κρεμμύδια σε ένα βάζο με νερό και κόβε κάθε φορά την ποσότητα που θες

– κόψε το πάνω μέρος του ανανά και αποθήκευσέ τον ανάποδα για να μείνει φρέσκος.

empty alt

Η κανέλλα υπόσχεται μνήμη ελέφαντα

Στην κανέλα βρίσκεται το μυστικό της γερής μνήμης. Αυτό υποστηρίζει μια νέα μελέτη αμερικανών επιστημόνων και που υπόσχεται να να βοηθήσει τους μαθητές που αντιμετωπίζουν προβλήματα με τα μαθήματά τους να βελτιώσουν τις σχολικές.
empty alt

Ζήστε περισσότερο με καυτερές κόκκινες πιπεριές!

Σας αρέσουν τα καυτερά φαγητά με μπόλικη κόκκινη πιπεριά, τότε μπορεί να ζήσετε περισσότερο! Μια νέα αμερικανική επιστημονική έρευνα συσχετίζει την κατανάλωση καυτερής κόκκινης πιπεριάς με τη μείωση κατά 13% της θνησιμότητας, κυρίως από έμφραγμα ή εγκεφαλικό.
empty alt

Κανόνες για μια καλοφτιαγμένη μακαρονάδα

Στο βιβλίο της «Η μακαρονάδα της Πέμπτης» (εκδ. Ποταμός) η Αναστασία Λαμπρία, επικεφαλής των εκδόσεων Ποταμός, προτείνει 52+2 μακαρονάδες, μία για κάθε περίσταση και «τύπο ανθρώπου», όπως τη «Μακαρονάδα για τους κατάκοπους», «Για τους ξενιτεμένους», τη «Μακαρονάδα των ευτυχισμένων εραστών», «Των...
empty alt

Τι συμβαίνει με το Καμαμπέρ;

Κάτι συμβαίνει τελευταία στη Γαλλία! Μετά τα κρουασάν που ή θα μειωθούν ή θα γίνουν πανάκριβα, λόγω της αύξησης της τιμής του βουτύρου, τώρα και το Καμαμπέρ φαίνεται ότι απειλείται με εξαφάνιση καθώς τα εργοστάσια που το παράγουν όλο και λιγοστεύουν, σύμφωνα με το πρακτορείο Bloomberg.
empty alt

5 εκπληκτικοί τρόποι να αξιοποιήσεις την άλμη

Αν μέχρι τώρα η άλμη από τη φέτα (το αλατόνερο όπου διατηρείται) κατέληγε στο νεροχύτη, ήρθε η στιγμή να αναβαθμίσεις το ρόλο της μετατρέποντάς τη σε υλικό μαγειρικής.
empty alt

Αυτές τις γλυκιές μπάρες λεμονιού θα τις λατρέψεις

Αυτές οι μπάρες λεμονιού είναι το τέλειο επιδόρπιο. Χρειάζονται αρκετό χρόνο ψύξης, οπότε βάλε τες στο ψυγείο και άφησέ τες όλη τη νύχτα.
empty alt

Χωριάτικη σαλάτα ντιπ – δύο σε ένα

Ανάλαφρο, δροσερό και πάντα εορταστικό και επίκαιρο, αυτό το ντιπ θα φέρει το καλοκαίρι στο χειμερινό σου τραπέζι.
empty alt

Συνταγή για παναρισμένο λάχανο σαν σνίτσελ

Μια γευστική εκδοχή που ανατρέπει όσα ήξερες για το λάχανο
Back To Top