Όπως είπαμε και εδώ, ο Ιούνιος, και όλο το καλοκαίρι είναι η καλύτερη εποχή για να φας ντομάτα.

Όπως είπαμε και εδώ, ο Ιούνιος, και όλο το καλοκαίρι είναι η καλύτερη εποχή για να φας ντομάτα. Είναι φρέσκια, ζουμερή, και μυρίζει πιο ντομάτα βρε παιδί μου από αυτές τις άοσμες που τρώμε συνήθως τις άλλες εποχές!

Πώς όμως θα την διατηρήσεις στην ακμή της περισσότερο όταν την αγοράζεις για το σπίτι σου;

Πρώτα πρώτα, αντίθετα με ό,τι θα νόμιζες σωστό, δεν τη βάζεις στο ψυγείο. Ναι κι όμως!

Αν τη βάλεις στο ψυγείο, χάνει το άρωμα και τη γεύση της σιγά σιγά. Το καλύτερο είναι να τις αποθηκεύεις σε θερμοκρασία δωματίου και μάλιστα με το κοτσάνι προς τα κάτω, ώστε από τη μία να σταματήσεις την είσοδο του αέρα και από την άλλη να μην χάνει την υγρασία από το εσωτερικό της.

Δες άλλα 7 hacks που θα κάνουν τα φρούτα και τα λαχανικά σου να κρατήσουν λίγο περισσότερο:

– βάλε το μαρούλι σε ένα γυάλινο βάζο και μπορεί να σου κρατήσει σχεδόν ένα μήνα.

– τύλιξε τα πράσινα φυλλώδη λαχανικά σου σε μία χαρτοπετσέτα, χωρίς να τα πλύνεις. Με τον τρόπο αυτό, η υγρασία θα απορροφηθεί  από τη χαρτοπετσέτα και τα λαχανικά δεν θα μαραθούν γρήγορα.

– κόψε σε κομμάτια τα φρούτα και τα λαχανικά που δεν μπορείς να καταναλώσεις άμεσα και ζεμάτισέ τα για ελάχιστο χρόνο σε καυτό νερό. Βάλε τα σε σακούλες και τοποθέτησέ τα στην κατάψυξη. Τα περισσότερα φρούτα και λαχανικά αντέχουν σε πολύ χαμηλές θερμοκρασίες και εσύ το μόνο που θα πρέπει να κάνεις για να έχεις έτοιμη μία σαλάτα (πράσινη ή φρούτων) είναι να τα αφήσεις για λίγη ώρα να ξεπαγώσουν!

veggies freezer

– τύλιξε το μπρόκολο και το μαρούλι με αλουμινόχαρτο για να μείνουν φρέσκα για περισσότερες μέρες.

– τύλιξε με πλαστική μεμβράνη τα κοτσάνια από τις μπανάνες σου για να καθυστερήσεις σημαντικά το «μαύρισμα» (δες και εδώ)

banana wrap

– βάλε τα φρέσκα κρεμμύδια σε ένα βάζο με νερό και κόβε κάθε φορά την ποσότητα που θες

– κόψε το πάνω μέρος του ανανά και αποθήκευσέ τον ανάποδα για να μείνει φρέσκος.

empty alt

Τα επικίνδυνα βαρέα μέταλλα: τι είναι και πως βλάπτουν

Στην κατανάλωση ωμών ψαρικών, όπως το σούσι, ο σολομός, η ρέγγα κ.ά. οφείλονται τα περισσότερα περιστατικά τροφογενών λοιμώξεων.
empty alt

Μπορείς να βάλεις στην κατάψυξη μαγειρεμένο σολομό;

Η αλήθεια είναι ότι σπάνια περισσεύει μαγειρεμένος σολομός αλλά αν, ας πούμε αν, θέλεις να μαγειρέψεις μια μεγαλύτερη ποσότητα και να κρατήσεις και για επόμενα γεύματα, τι κάνεις; Μπορείς να τον διατηρήσεις στην κατάψυξη; Προσπαθώντας να απαντήσει σε αυτό το ερώτημα, μια food editor, η Kat...
empty alt

Ένα εύκολο tip για να έχεις διαρκώς φρεσκοψημένα μπισκότα στο σπίτι!

Πώς σού φαίνεται η ιδέα να έχεις, οποιαδήποτε στιγμή θελήσεις, ζεστά, φρέσκα, σπιτικά μπισκότα, κατευθείαν από το φούρνο σου; Μπορείς να την κάνεις πραγματικότητα με έναν πολύ απλό τρόπο.
empty alt

Ψήνεσαι να μάθεις να φτιάχνεις την τέλεια barbeque sauce

Το μπάρμεκιου είναι τέχνη. Είτε γίνεται στα κάρβουνα είτε σε ηλεκτρικό barbeque. Ό,τι και να σου αρέσει να απολαμβάνεις ψητό, από κρέας έως λαχανικά, μέχρι φρούτα, η κατάλληλη συνοδευτική σάλτσα είναι αυτό το έξτρα που θα απογειώσει τη γεύση.
empty alt

Τι τρόφιμα χρειάζεται να έχετε σε απόθεμα για ώρα ανάγκης

Με τα μέτρα για την αναχαίτιση του κορονοϊού να γίνονται σε όλη την Ευρώπη όλο και πιο αυστηρά καλού κακού να έχετε μερικά τρόφιμα που να μπορούν να διατηρηθούν για ένα διάστημα όσο θα χρειαστεί να μείνετε σπίτι με ασφάλεια.
empty alt

4 σάλτσες που μπορείς να αποθηκεύσεις σε παγοθήκες για γεύματα-εξπρές

Το είχες φανταστεί ότι μπορείς να αξιοποιήσεις τις παγοθήκες σου για να διατηρήσεις σε μονές δόσεις διάφορες σπιτικές σάλτσες με λαχανικά και μυρωδικά; Έτσι, θα έχεις ανά πάσα στιγμή ένα έτοιμο υλικό για να φτιάξεις μια εύκολη και γρήγορη μακαρονάδα, μια σούπα ή ένα κοκκινιστό.
empty alt

Βαρκάδα στην απόλαυση με αβοκάντο+αβγό

Τα γεμισμένα αβοκάντο είναι ο αγαπημένος μας τρόπος να τρώμε τα φρούτα. Είναι κρεμώδης υφή ζευγάρι τέλειο με ένα απλό αυγό και τραγανό μπέικον.
empty alt

Δες πώς μπορείς να φτιάξεις τις αφράτες, ιαπωνικές τηγανίτες σαν σουφλέ που πρωταγωνιστούν στα social

Εάν είστε γευσιγνώστης ή απλώς σου αρέσει να απολαμβάνεις το φαγητό και χαίρεσαι  να ανακαλύπτεις νέα food trends ίσως παρακολουθείς στα social σελίδες ειδικές αλλά ακόμα και αν απλώς χαζεύεις αυτό το διάστημα στο Instagram αποκλείεται να μην πρόσεξες τις αφράτες ιαπωνικές τηγανίτες που μοιάζουν...
Back To Top