Όπως είπαμε και εδώ, ο Ιούνιος, και όλο το καλοκαίρι είναι η καλύτερη εποχή για να φας ντομάτα.

Όπως είπαμε και εδώ, ο Ιούνιος, και όλο το καλοκαίρι είναι η καλύτερη εποχή για να φας ντομάτα. Είναι φρέσκια, ζουμερή, και μυρίζει πιο ντομάτα βρε παιδί μου από αυτές τις άοσμες που τρώμε συνήθως τις άλλες εποχές!

Πώς όμως θα την διατηρήσεις στην ακμή της περισσότερο όταν την αγοράζεις για το σπίτι σου;

Πρώτα πρώτα, αντίθετα με ό,τι θα νόμιζες σωστό, δεν τη βάζεις στο ψυγείο. Ναι κι όμως!

Αν τη βάλεις στο ψυγείο, χάνει το άρωμα και τη γεύση της σιγά σιγά. Το καλύτερο είναι να τις αποθηκεύεις σε θερμοκρασία δωματίου και μάλιστα με το κοτσάνι προς τα κάτω, ώστε από τη μία να σταματήσεις την είσοδο του αέρα και από την άλλη να μην χάνει την υγρασία από το εσωτερικό της.

Δες άλλα 7 hacks που θα κάνουν τα φρούτα και τα λαχανικά σου να κρατήσουν λίγο περισσότερο:

– βάλε το μαρούλι σε ένα γυάλινο βάζο και μπορεί να σου κρατήσει σχεδόν ένα μήνα.

– τύλιξε τα πράσινα φυλλώδη λαχανικά σου σε μία χαρτοπετσέτα, χωρίς να τα πλύνεις. Με τον τρόπο αυτό, η υγρασία θα απορροφηθεί  από τη χαρτοπετσέτα και τα λαχανικά δεν θα μαραθούν γρήγορα.

– κόψε σε κομμάτια τα φρούτα και τα λαχανικά που δεν μπορείς να καταναλώσεις άμεσα και ζεμάτισέ τα για ελάχιστο χρόνο σε καυτό νερό. Βάλε τα σε σακούλες και τοποθέτησέ τα στην κατάψυξη. Τα περισσότερα φρούτα και λαχανικά αντέχουν σε πολύ χαμηλές θερμοκρασίες και εσύ το μόνο που θα πρέπει να κάνεις για να έχεις έτοιμη μία σαλάτα (πράσινη ή φρούτων) είναι να τα αφήσεις για λίγη ώρα να ξεπαγώσουν!

veggies freezer

– τύλιξε το μπρόκολο και το μαρούλι με αλουμινόχαρτο για να μείνουν φρέσκα για περισσότερες μέρες.

– τύλιξε με πλαστική μεμβράνη τα κοτσάνια από τις μπανάνες σου για να καθυστερήσεις σημαντικά το «μαύρισμα» (δες και εδώ)

banana wrap

– βάλε τα φρέσκα κρεμμύδια σε ένα βάζο με νερό και κόβε κάθε φορά την ποσότητα που θες

– κόψε το πάνω μέρος του ανανά και αποθήκευσέ τον ανάποδα για να μείνει φρέσκος.

empty alt

Σας εκνευρίζει όταν οι άλλοι μασάνε με θόρυβο; Υπάρχει λόγος!

Εκνευρίζεστε στα όρια της οργής ή αηδιάζετε όταν κάποιος που κάθεται δίπλα σας μασάει; Σας ανεβαίνει το αίμα στο κεφάλι όταν παίζει κάποιος το στυλό του; Όχι δεν είστε παράξενος, ούτε ο μόνος που νιώθει έτσι.
empty alt

Πώς θα ψήσεις τα τέλεια λαχανικά σε τέσσερα βήματα

Το δύσκολο δεν είναι να ψήσεις λαχανικά, αλλά να έχεις το τέλειο αποτέλεσμα – να γίνουν μαλακά και τρυφερά, ροδαλά και καραμελωμένα, πλούσια σε γεύση.
empty alt

Με ποια σειρά προσθέτεις στο μπλέντερ τα υλικά για ένα σμούθι;

Για να φτιάξεις ένα σμούθι, αρκεί να ρίξεις τα υλικά στο μπλέντερ. Όμως για να φτιάξεις το καλύτερο σμούθι, πρέπει να τα προσθέσεις με συγκεκριμένη σειρά, ανάλογα με την υφή και την πυκνότητά τους.
empty alt

Φαγκρί «ΑΒ επιλογή» στη σχάρα με ντοματίνια και πιπεριές κέρατο

Τα ψάρια αποτελούν εξαιρετική τροφή για κάθε εποχή, αφού είναι πλούσια σε θρεπτικότητα και γεύση, μαγειρεύονται με πολλούς και διαφορετικούς τρόπους και μπορούν να ταιριάξουν άνετα σε κάθε τραπέζι.
empty alt

Πώς να διατηρήσετε τα μαχαίρια σας κοφτερά

Το ακόνισμα ενός μαχαιριού θεωρείται συχνά ως ένα δύσκολο έργο που πρέπει να κάνετε στο σπίτι, αλλά αν καταφέρετε να μάθετε τις βασικές τεχνικές, γίνεται μια απλή δραστηριότητα που μπορεί να σας προσφέρει αρκετή ικανοποίηση.
empty alt

Εύκολη τάρτα φρούτων

Αναδείξτε τα καλύτερα φρούτα της εποχής φτιάχνοντας αυτή την εύκολη τάρτα φρούτων. Η κρούστα που μοιάζει με κουλουράκι είναι μια εύκολη ζύμη, γεγονός που την καθιστά μια συνταγή χωρίς φασαρία και χωρίς άγχος.
empty alt

Τηγανητό ρύζι με χοιρινό

Το τηγανητό ρύζι προήρθε από την Κίνα και μάλιστα προέκυψε κατά τη διάρκεια της δυναστείας Sui και είναι ένα δημοφιλές πιάτο στο τηγάνι σε πολλούς διαφορετικούς πολιτισμούς.
empty alt

Φράουλες με σοκολάτα, εύκολες κι απολαυστικές

Υπάρχει κάτι καλύτερο από φράουλες καλυμμένες με σοκολάτα; Νομίζουμε πως όχι. Είναι απολαυστικές και αριστοκρατικές, ρομαντικές και λίγο γλυκές – αρκετά γλυκές για να κάνουν εσάς και τους αγαπημένους σας να χαμογελάτε.
Back To Top