Υπάρχουν δύο σωστοί τρόποι να χρησιμοποιήσουμε το σκόρδο στην κουζίνα μας: κοπανημένο στο γουδοχέρι και/ή τσιγαρισμένο. Αυτό τονίζει η Samin Nosrat, συντάκτρια των New York Times με σπουδές μαγειρικής.


Υπάρχουν δύο σωστοί τρόποι να χρησιμοποιήσουμε το σκόρδο στην κουζίνα μας: κοπανημένο στο γουδοχέρι και/ή τσιγαρισμένο. Αυτό τονίζει η Samin Nosrat, συντάκτρια των New York Times με σπουδές μαγειρικής. Η ίδια αποφεύγει να το λιώνει με πολτοποιητή σκόρδου, γιατί, όπως πιστεύει, αυτή η διαδικασία μας αφήνει νερουλά κομμάτια σκόρδου που ποτέ δεν απλώνονται ομοιόμορφα στη σάλτσα ενός μαγειρευτού φαγητού ή στο ντρέσινγκ μιας σαλάτας.

Κοπανώντας το σκόρδο σε γουδί, από την άλλη, το μετατρέπουμε σε μια πάστα που διαλύεται ομοιόμορφα στο φαγητό, αφήνοντας πίσω της μόλις ένα ίχνος της παρουσίας του σκόρδου, περίπου όπως «μια αρωματισμένη γυναίκα που έφυγε από ένα πάρτι λίγο πριν φτάσουμε εμείς», όπως σχολιάζει χαρακτηριστικά η συντάκτρια. Όταν θέλουμε να χρησιμοποιήσουμε μία ή το πολύ δύο σκελίδες, αντί να χρησιμοποιήσουμε γουδοχέρι μπορούμε απλά να τις πιέσουμε με τη λεπίδα ενός μαχαιριού. Για να διευκολύνουμε τη διαδικασία, καλό είναι αρχικά να χοντροκόψουμε το σκόρδο και να το πασπαλίσουμε γενναιόδωρα με αλάτι.

Στη συνέχεια καλύπτουμε την πάστα σκόρδου με ελαιόλαδο, για να μην αλλάξει χρώμα, και την προσθέτουμε χωρίς μεγάλη καθυστέρηση σε μια σάλτσα ή ένα πιάτο. Αρκεί να θυμόμαστε δύο βασικά πράγματα: Πρώτον, μαζί με το σκόρδο προσθέτουμε και το αλάτι που του ρίξαμε, γι’ αυτό περιορίζουμε την έξτρα ποσότητα αλατιού με την οποία θα πασπαλίσουμε στο φαγητό. Δεύτερον, καθώς το άρωμα του ωμού σκόρδου δυναμώνει με το πέρασμα του χρόνου, καταναλώνουμε σύντομα το φαγητό, αν δεν θέλουμε να μυρίζουμε έντονα.

Όταν χρησιμοποιούμε το σκόρδο στη μαγειρική, μπορούμε να το σοτάρουμε σε μία με δύο κουταλιές βούτυρο, σε χαμηλή φωτιά, αποσύροντάς το μόλις ακριβώς αρχίσει να παίρνει χρώμα και να απελευθερώνει το άρωμά του. Δεν πρέπει να το αφήσουμε ούτε λεπτό παραπάνω στο τηγάνι. «Το σκόρδο που έχει ροδίσει είναι καμένο και η πικρή γεύση του θα χαλάσει ένα κατά τα άλλα τέλειο πιάτο», καταλήγει η συντάκτρια.

empty alt

Η σόγια προστατεύει από τις πολυκυστικές ωοθήκες

 Μία στις 10 γυναίκες πάσχουν από το σύνδρομο πολυκυστικών ωοθηκών , το οποίο συνδέεται με διαταραχές της εμμήνου ρύσεως και αύξηση των επιπέδων των ανδρογόνων (π.
empty alt

7 tips για να φτιάξεις μια σαλάτα στο… κόψε-σβήσε

Όταν η θερμοκρασία ανεβαίνει, και ιδιαίτερα καθώς πλησιάζουν οι μέρες για τα πρώτα καλοκαιρινά μπάνια, η σαλάτα μετατρέπεται σε πρωταγωνιστή των μενού μας.
empty alt

Ποια διαφορά έχει η σαμπάνια από τον αφρώδη οίνο;

Δεν είναι τυχαίο το γεγονός ότι κάποια κρασιά αποκαλούνται αφρώδεις οίνοι και άλλα σαμπάνιες. Στην πραγματικότητα και τα δύο είναι ανθρακούχο κρασί, που περιέχει φυσαλίδες από διοξείδιο του άνθρακα.
empty alt

Αυγά στρουθοκάμηλου – και άλλες ιδέες για ένα βασιλικό brunch

Αν σου αρέσουν ιδιαίτερα τα αυγά ή θέλεις να ετοιμάσεις ένα ξεχωριστό γεύμα με βάση το αυγό, δεν υπάρχουν μόνο τα δίκροκα της κότας αλλά και εκείνα πολλών άλλων πτηνών που ναι, είναι επίσης βρώσιμα, συχνά είναι μεγαλύτερα σε μέγεθος και μαγειρεύονται με πολλούς, διαφορετικούς τρόπους.
empty alt

Το πασατέμπο σου για να περνάει η ώρα… αλλιώς και μυρωδάτο!

Έχουμε ήδη μιλήσει για τα σημαντικά οφέλη που προσφέρει η κολοκύθα στη διατροφή σου. Είναι πλούσια σε βιταμίνες και πολλά θρεπτικά συστατικά.
empty alt

Πίτσα-σπαγγέτι σημειώσατε Χ

  Μια πρωτότυπη συνταγή έρχεται να βάλει τέλος στο αιώνιο δίλημμα «πίτσα ή σπαγγέτι;».   ΣΥΣΤΑΤΙΚΑ αλάτι 1 κιλό μακαρόνια 2 φλ.
empty alt

Άλλος ένας Χρυσός Σκούφος για τον Έκτορα Μποτρίνι και το «Etrusco»

Οι Χρυσοί Σκούφοι στα καλύτερα εστιατόρια της χώρας απονεμήθηκαν τη Δευτέρα 17 Φεβρουαρίου στο Grand Ballroom του ξενοδοχείου «Μεγάλη Βρεταννία», σε μια λαμπερή τελετή με 70 βραβεύσεις, την έναρξη μιας σημαντικής καινοτομίας για το θεσμό αλλά και ένα αξέχαστο dîner de gala διά χειρός του καλύτερου σεφ […]
empty alt

Λαχταριστή σούπα μπρόκολου με λιωμένο τυρί

Νομίζουμε ότι η σούπα τσένταρ μπρόκολου εφευρέθηκε αποκλειστικά για άτομα που μισούν τα λαχανικά. Είναι πολύ πιο εύκολο να πάρετε την καθημερινή σας μερίδα λαχανικών όταν συνδυάζονται με ένα λαχταριστό, τυρολαχταριστό ζωμό.
Back To Top