Υγιεινή κι απολαυστική, θα σε χορτάσει χωρίς να έχεις τύψεις

Όταν σκέφτεστε την τέλεια δροσερή σαλάτα, τι φαντάζεστε; Πρέπει να είναι γρήγορη στην παρασκευή του, σούπερ φρέσκια και γεμάτη με τραγανά λαχανικά, σωστά; Τι γίνεται με τα χόρτα; Οι σαλάτες με σπανάκι και ρόκα είναι υπέροχες, αλλά είμαστε εδώ για να σας πούμε - η καλύτερη καλοκαιρινή σαλάτα μπορεί να είναι απλά μία χωρίς αυτά.

Αντίθετα, χρησιμοποιούμε το κουσκούς, ένα από τα πιο γρήγορα μαγειρεμένα ζυμαρικά, ως βάση για ένα κομφετί από χρωματιστά λαχανικά (αγγούρια! πιπεριές! κόκκινο κρεμμύδι!), περιχυμένο με κρεμώδες dressing με λεμόνι Dijon. Προσθέσαμε επίσης πικάντικη φέτα και λιαστές ντομάτες, τραγανά καβουρδισμένα αμύγδαλα και καρύδια, γήινα ρεβίθια για να του δώσουμε λίγη πρόσθετη νοστιμιά. Είναι απλή και ελαφριά, αλλά εξακολουθεί να είναι αρκετά ιδιαίτερη για να την φτιάχνετε ξανά και ξανά.

Πιστεύουμε ότι αυτή η σαλάτα είναι υπέροχη όπως είναι, αλλά μη διστάσετε να την αλλάξετε – δοκιμάστε διαφορετικά φασόλια, ξηρούς καρπούς, τυριά θα μπορούσαν όλα να λειτουργήσουν εδώ. Ετοιμάστε την εκ των προτέρων (έως 24 ώρες) και σερβίρετέ την δροσερή σε μπάρμπεκιου ή πικνίκ ή σερβίρετέ την ζεστή ως συνοδευτικό για ένα εύκολο δείπνο. Τα υπολείμματα είναι υπέροχα ξαναζεσταμένα με κοτόπουλο ή σολομό για μεσημεριανό γεύμα (ή τρώγονται απλώς κρύα κατευθείαν από το ψυγείο).

ΑΠΟΔΟΣΕΙΣ:

6 - 8 μερίδες

ΧΡΟΝΟΣ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑΣ:

15 λεπτά

ΣΥΝΟΛΙΚΟΣ ΧΡΟΝΟΣ:

30 λεπτά

ΘΕΡΜΙΔΕΣ/ΜΕΡΙΔΑ:

405

Συστατικά

1 1/2 φλ. ζωμό κοτόπουλου ή λαχανικών με χαμηλή περιεκτικότητα σε νάτριο

1 φλ. κουσκούς

1/4 κουτ. θρυμματισμένες νιφάδες κόκκινης πιπεριάς

Αλάτι

3 κ.σ. έξτρα παρθένο ελαιόλαδο

1 κουτ. ψιλοτριμμένο ξύσμα λεμονιού

2 κ.σ. φρέσκο χυμό λεμονιού

1 κουτ. μουστάρδα Ντιζόν

425 γρ. ρεβίθια, κονσέρβα, ξεπλυμένα, στραγγισμένα

1/2 αγγούρι, κομμένο στα τέσσερα κατά μήκος, ψιλοκομμένο

1/2 μεγάλη κόκκινη πιπεριά, ψιλοκομμένη

1/2 φλ. θρυμματισμένη φέτα, και επιπλέον για το σερβίρισμα

1/2 φλ. αμύγδαλα καβουρδισμένα σε φέτες

1/2 φλ. συσκευασμένα φύλλα φρέσκιας μέντας, χοντροκομμένα (ή βασιλικού αν προτιμάτε)

1/2 φλ. λιαστές ντομάτες σε λάδι, στραγγισμένες, ψιλοκομμένες

1/4 φλ. ψιλοκομμένο κόκκινο κρεμμύδι

Εκτέλεση

Σε μια μέτρια κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά, βάζετε το ζωμό να πάρει βράση. Προσθέστε κουσκούς, κόκκινο πιπέρι και 1/4 κουταλάκι του γλυκού αλάτι, στη συνέχεια σκεπάστε και αφαιρέστε από τη φωτιά. Αφήνετε να καθίσει, σκεπασμένο, για 10 λεπτά, στη συνέχεια αφρατέψτε με ένα πιρούνι και μεταφέρετε σε ένα μεσαίο μπολ.

Εν τω μεταξύ, σε ένα μεγάλο μπολ, χτυπήστε ελαφρά το λάδι, το ξύσμα λεμονιού, το χυμό λεμονιού, τη μουστάρδα και 1/4 κουταλάκι του γλυκού αλάτι μέχρι να ενωθούν. Προσθέστε το κουσκούς, τα ρεβίθια, το αγγούρι, την πιπεριά, τη φέτα, τα αμύγδαλα, τη μέντα ή φύλλα βασιλικού αν προτιμάτε, τις ντομάτες και το κρεμμύδι και ανακατέψτε. Σερβίρετε ζεστή ή παγωμένη.

empty alt

Άσε τα ηρεμιστικά και πιάσε τα λεμόνια

  Ξέραμε ότι υπάρχει μια επιστημονική εξήγηση γιατί θέλουμε να ζούμε σε ένα σπίτι, περιτριγυρισμένο από λεμονιές! Και σήμερα σου επιβεβαιώνω τον… εθισμό που έχεις στον μυρωδάτο αυτό φυτό! Απ’ ότι φαίνεται λοιπόν, το να… σνιφάρεις λεμόνια, μόνο σε καλό θα σου βγει! Είτε πρόκειται να μυρίσεις […]
empty alt

Τι άλλο θα δουν τα μάτια μας; Έφτιαξαν ντόνατ που φωσφορίζει!

Mετά τον καφέ στο αβοκάντο, ξέρεις, το avolatte, που δημιούργησε ένα καφέ στη Μελβούρνη, η Αυστραλία πρωτοτυπεί και πάλι και συστήνει στον κόσμο το glownut, το ντόνατ που φωσφορίζει! Είναι το φαγητό που υπόσχεται ότι μπορείς να το φας άφοβα σε συνθήκες απόλυτου σκότους, π.
empty alt

Τα πέντε μυστικά που θα διευκολύνουν και θα απογειώσουν τη μαγειρική σου

1. Άνοιξε την αγκαλιά σου στις εναλλακτικές. Το γεγονός ότι ένας σεφ βραβευμένος με Michelin προτείνει μια συγκεκριμένη συνταγή με ζυμαρικά δεν σημαίνει ότι δεν μπορείς να τα μαγειρέψεις λίγο διαφορετικά.
empty alt

Κολοκυθοανθοί με μπέικον, ρικότα και μανιτάρια

Όταν ακούς για γεμιστούς κολοκυθοανθούς το μυαλό σου πάει συνήθως στην κλασική τους εκδοχή, με γέμιση μυρωδικών και ρυζιού.
empty alt

Summer wine… ή πώς να φτιάξεις την πιο απολαυστική παγωμένη σανγκρία

  Η σανγκρία είναι από μόνη της ένα είδος κρασιού με χαρακτηριστική γλυκιά επίγευση. Δεν υπάρχει ωστόσο τίποτα χειρότερο από μια υπερβολικά γλυκιά σανγκρία.
empty alt

Oh la la σπιτικά κρουασάν

Για να είμαστε δίκαιοι, δεν υπάρχει πραγματικά ένα «γρήγορο» κρουασάν. Η διαδικασία απαιτεί πολύ χρόνο και ακόμη περισσότερο βούτυρο (επίσης αρκετό χώρο), αλλά αυτή η συνταγή είναι τόσο γρήγορη όσο υπόσχεται.
empty alt

Καλαμπόκι: πολλά περισσότερο από ποπ κορν!

Συνώνυμο με το καλοκαίρι και τις βόλτες με τη μυρωδιά του να σε βρίσκει εκεί που περπατάς από τους πλανόδιους πωλητές.
empty alt

Πικάντικη σούπα με γαρίδες, μπέικον και λαχανικά

Όσον αφορά τις ζεστές, τις comfort food επιλογές, οι σούπες παίρνουν το προβάδισμα. Αυτό είναι γεμάτο καλούδια όπως μπέικον, γαρίδες, πατάτες και καλαμπόκι.

Back To Top