Υγιεινή κι απολαυστική, θα σε χορτάσει χωρίς να έχεις τύψεις

Όταν σκέφτεστε την τέλεια δροσερή σαλάτα, τι φαντάζεστε; Πρέπει να είναι γρήγορη στην παρασκευή του, σούπερ φρέσκια και γεμάτη με τραγανά λαχανικά, σωστά; Τι γίνεται με τα χόρτα; Οι σαλάτες με σπανάκι και ρόκα είναι υπέροχες, αλλά είμαστε εδώ για να σας πούμε - η καλύτερη καλοκαιρινή σαλάτα μπορεί να είναι απλά μία χωρίς αυτά.

Αντίθετα, χρησιμοποιούμε το κουσκούς, ένα από τα πιο γρήγορα μαγειρεμένα ζυμαρικά, ως βάση για ένα κομφετί από χρωματιστά λαχανικά (αγγούρια! πιπεριές! κόκκινο κρεμμύδι!), περιχυμένο με κρεμώδες dressing με λεμόνι Dijon. Προσθέσαμε επίσης πικάντικη φέτα και λιαστές ντομάτες, τραγανά καβουρδισμένα αμύγδαλα και καρύδια, γήινα ρεβίθια για να του δώσουμε λίγη πρόσθετη νοστιμιά. Είναι απλή και ελαφριά, αλλά εξακολουθεί να είναι αρκετά ιδιαίτερη για να την φτιάχνετε ξανά και ξανά.

Πιστεύουμε ότι αυτή η σαλάτα είναι υπέροχη όπως είναι, αλλά μη διστάσετε να την αλλάξετε – δοκιμάστε διαφορετικά φασόλια, ξηρούς καρπούς, τυριά θα μπορούσαν όλα να λειτουργήσουν εδώ. Ετοιμάστε την εκ των προτέρων (έως 24 ώρες) και σερβίρετέ την δροσερή σε μπάρμπεκιου ή πικνίκ ή σερβίρετέ την ζεστή ως συνοδευτικό για ένα εύκολο δείπνο. Τα υπολείμματα είναι υπέροχα ξαναζεσταμένα με κοτόπουλο ή σολομό για μεσημεριανό γεύμα (ή τρώγονται απλώς κρύα κατευθείαν από το ψυγείο).

ΑΠΟΔΟΣΕΙΣ:

6 - 8 μερίδες

ΧΡΟΝΟΣ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑΣ:

15 λεπτά

ΣΥΝΟΛΙΚΟΣ ΧΡΟΝΟΣ:

30 λεπτά

ΘΕΡΜΙΔΕΣ/ΜΕΡΙΔΑ:

405

Συστατικά

1 1/2 φλ. ζωμό κοτόπουλου ή λαχανικών με χαμηλή περιεκτικότητα σε νάτριο

1 φλ. κουσκούς

1/4 κουτ. θρυμματισμένες νιφάδες κόκκινης πιπεριάς

Αλάτι

3 κ.σ. έξτρα παρθένο ελαιόλαδο

1 κουτ. ψιλοτριμμένο ξύσμα λεμονιού

2 κ.σ. φρέσκο χυμό λεμονιού

1 κουτ. μουστάρδα Ντιζόν

425 γρ. ρεβίθια, κονσέρβα, ξεπλυμένα, στραγγισμένα

1/2 αγγούρι, κομμένο στα τέσσερα κατά μήκος, ψιλοκομμένο

1/2 μεγάλη κόκκινη πιπεριά, ψιλοκομμένη

1/2 φλ. θρυμματισμένη φέτα, και επιπλέον για το σερβίρισμα

1/2 φλ. αμύγδαλα καβουρδισμένα σε φέτες

1/2 φλ. συσκευασμένα φύλλα φρέσκιας μέντας, χοντροκομμένα (ή βασιλικού αν προτιμάτε)

1/2 φλ. λιαστές ντομάτες σε λάδι, στραγγισμένες, ψιλοκομμένες

1/4 φλ. ψιλοκομμένο κόκκινο κρεμμύδι

Εκτέλεση

Σε μια μέτρια κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά, βάζετε το ζωμό να πάρει βράση. Προσθέστε κουσκούς, κόκκινο πιπέρι και 1/4 κουταλάκι του γλυκού αλάτι, στη συνέχεια σκεπάστε και αφαιρέστε από τη φωτιά. Αφήνετε να καθίσει, σκεπασμένο, για 10 λεπτά, στη συνέχεια αφρατέψτε με ένα πιρούνι και μεταφέρετε σε ένα μεσαίο μπολ.

Εν τω μεταξύ, σε ένα μεγάλο μπολ, χτυπήστε ελαφρά το λάδι, το ξύσμα λεμονιού, το χυμό λεμονιού, τη μουστάρδα και 1/4 κουταλάκι του γλυκού αλάτι μέχρι να ενωθούν. Προσθέστε το κουσκούς, τα ρεβίθια, το αγγούρι, την πιπεριά, τη φέτα, τα αμύγδαλα, τη μέντα ή φύλλα βασιλικού αν προτιμάτε, τις ντομάτες και το κρεμμύδι και ανακατέψτε. Σερβίρετε ζεστή ή παγωμένη.

empty alt

Ημικρανίες τέλος με σωστή διατροφή

Μην κατηγορείτε τις τροφές που καταναλώνετε για τις ημικρανίες σας. Στο στόμα βρίσκεται η ρίζα του «κακού» και συγκεκριμένα στα βακτήριά του που έχουν την ικανότητα να μετατρέπουν σε νιτρικό οξείδιο μία ομάδα χημικών ουσιών που λέγονται νιτρώδη.
empty alt

Πώς να φτιάξεις την τέλεια μαρμελάδα ντομάτας!

Αυτή η μαρμελάδα είναι το τέλειο συνοδευτικό για την απόλυτη ποικιλία τυριών – ή το ονειρικό πρωινό όσων προτιμούν να συνδυάζουν τα αλμυρά με τα γλυκά! Ισορροπεί τη γλυκύτητα που έχουν τα ντοματίνια με τη γήινη γεύση του δεντρολίβανο, αλλά και αναδύει υπέροχα τα αρώματα από θυμάρι […]
empty alt

Πώς να φτιάξεις τη δική σου ζύμη ζυμαρικών

Η βραδιά ζυμαρικών αξίζει μια ιδιαίτερη μακαρονάδα. Το να φτιάξετε τη δική σας ζύμη χρειάζεται λίγο χρόνο, αλλά η ίδια η διαδικασία δεν είναι περίπλοκη.
empty alt

Marzipan – ένα γλυκό θαύμα φτιαγμένο από αμύγδαλα

Το Marzipan, μια νόστιμη και ελαφριά λιχουδιά από έναν αρκετά ασυνήθιστο συνδυασμό ζάχαρης και ψίχας αμυγδάλου, συχνά τονισμένο με εκχύλισμα αμυγδάλου.
empty alt

Margarita time: Μη μαδάς τις μαργαρίτες, πιες τες!

Margarita: το απόλυτο χιτ του καλοκαιριού σε προκαλεί να αφεθείς, να το απολαύσεις και να ανακαλύψεις όλες τις νέες του εκδοχές που θα απογειώσουν τις στιγμές σου.
empty alt

Γεμιστές μελιτζάνες αλλιώς… με κριθαράκι

Ενώ οι μελιτζάνες στην ελληνική κουζίνα γίνονται με πολλούς τρόπους, εδώ θα την κάνουμε γεμιστή, αλλά λίγο πειραγμένη καθώς θα χρησιμοποιήσουμε κριθαράκι! Ώρα προετοιμασίας: 25 λεπτά Χρόνος μαγειρέματος: 50 λεπτά Συστατικά 4 μικρές μελιτζάνες (περίπου 200 gr η καθεμία) Αντικολλητικό μαγειρικό...
empty alt

Τσίλι γλυκοπατάτας στον φούρνο

Αν πιστεύετε ότι κάθε μπολ με τσίλι πρέπει να είναι κρυμμένο κάτω από σωρούς λιωμένου τυριού και μια μεγάλη δόση κρέμα γάλακτος, αυτή είναι η γάστρα για εσάς.
empty alt

Εύκολα και χωρίς ψήσιμο απολαυστικά cheesecakes με salted caramel

Δεν λέμε ποτέ όχι σε μια καραμελένια απόλαυση
Back To Top