Υγιεινή κι απολαυστική, θα σε χορτάσει χωρίς να έχεις τύψεις

Όταν σκέφτεστε την τέλεια δροσερή σαλάτα, τι φαντάζεστε; Πρέπει να είναι γρήγορη στην παρασκευή του, σούπερ φρέσκια και γεμάτη με τραγανά λαχανικά, σωστά; Τι γίνεται με τα χόρτα; Οι σαλάτες με σπανάκι και ρόκα είναι υπέροχες, αλλά είμαστε εδώ για να σας πούμε - η καλύτερη καλοκαιρινή σαλάτα μπορεί να είναι απλά μία χωρίς αυτά.

Αντίθετα, χρησιμοποιούμε το κουσκούς, ένα από τα πιο γρήγορα μαγειρεμένα ζυμαρικά, ως βάση για ένα κομφετί από χρωματιστά λαχανικά (αγγούρια! πιπεριές! κόκκινο κρεμμύδι!), περιχυμένο με κρεμώδες dressing με λεμόνι Dijon. Προσθέσαμε επίσης πικάντικη φέτα και λιαστές ντομάτες, τραγανά καβουρδισμένα αμύγδαλα και καρύδια, γήινα ρεβίθια για να του δώσουμε λίγη πρόσθετη νοστιμιά. Είναι απλή και ελαφριά, αλλά εξακολουθεί να είναι αρκετά ιδιαίτερη για να την φτιάχνετε ξανά και ξανά.

Πιστεύουμε ότι αυτή η σαλάτα είναι υπέροχη όπως είναι, αλλά μη διστάσετε να την αλλάξετε – δοκιμάστε διαφορετικά φασόλια, ξηρούς καρπούς, τυριά θα μπορούσαν όλα να λειτουργήσουν εδώ. Ετοιμάστε την εκ των προτέρων (έως 24 ώρες) και σερβίρετέ την δροσερή σε μπάρμπεκιου ή πικνίκ ή σερβίρετέ την ζεστή ως συνοδευτικό για ένα εύκολο δείπνο. Τα υπολείμματα είναι υπέροχα ξαναζεσταμένα με κοτόπουλο ή σολομό για μεσημεριανό γεύμα (ή τρώγονται απλώς κρύα κατευθείαν από το ψυγείο).

ΑΠΟΔΟΣΕΙΣ:

6 - 8 μερίδες

ΧΡΟΝΟΣ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑΣ:

15 λεπτά

ΣΥΝΟΛΙΚΟΣ ΧΡΟΝΟΣ:

30 λεπτά

ΘΕΡΜΙΔΕΣ/ΜΕΡΙΔΑ:

405

Συστατικά

1 1/2 φλ. ζωμό κοτόπουλου ή λαχανικών με χαμηλή περιεκτικότητα σε νάτριο

1 φλ. κουσκούς

1/4 κουτ. θρυμματισμένες νιφάδες κόκκινης πιπεριάς

Αλάτι

3 κ.σ. έξτρα παρθένο ελαιόλαδο

1 κουτ. ψιλοτριμμένο ξύσμα λεμονιού

2 κ.σ. φρέσκο χυμό λεμονιού

1 κουτ. μουστάρδα Ντιζόν

425 γρ. ρεβίθια, κονσέρβα, ξεπλυμένα, στραγγισμένα

1/2 αγγούρι, κομμένο στα τέσσερα κατά μήκος, ψιλοκομμένο

1/2 μεγάλη κόκκινη πιπεριά, ψιλοκομμένη

1/2 φλ. θρυμματισμένη φέτα, και επιπλέον για το σερβίρισμα

1/2 φλ. αμύγδαλα καβουρδισμένα σε φέτες

1/2 φλ. συσκευασμένα φύλλα φρέσκιας μέντας, χοντροκομμένα (ή βασιλικού αν προτιμάτε)

1/2 φλ. λιαστές ντομάτες σε λάδι, στραγγισμένες, ψιλοκομμένες

1/4 φλ. ψιλοκομμένο κόκκινο κρεμμύδι

Εκτέλεση

Σε μια μέτρια κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά, βάζετε το ζωμό να πάρει βράση. Προσθέστε κουσκούς, κόκκινο πιπέρι και 1/4 κουταλάκι του γλυκού αλάτι, στη συνέχεια σκεπάστε και αφαιρέστε από τη φωτιά. Αφήνετε να καθίσει, σκεπασμένο, για 10 λεπτά, στη συνέχεια αφρατέψτε με ένα πιρούνι και μεταφέρετε σε ένα μεσαίο μπολ.

Εν τω μεταξύ, σε ένα μεγάλο μπολ, χτυπήστε ελαφρά το λάδι, το ξύσμα λεμονιού, το χυμό λεμονιού, τη μουστάρδα και 1/4 κουταλάκι του γλυκού αλάτι μέχρι να ενωθούν. Προσθέστε το κουσκούς, τα ρεβίθια, το αγγούρι, την πιπεριά, τη φέτα, τα αμύγδαλα, τη μέντα ή φύλλα βασιλικού αν προτιμάτε, τις ντομάτες και το κρεμμύδι και ανακατέψτε. Σερβίρετε ζεστή ή παγωμένη.

empty alt

Η λιχουδιά που δεν είχες φανταστεί: αγγουράκι στο γουόκ!

Όταν δεν έχεις πολλά πράγματα να προσθέσεις στο γουόκ για ένα γρήγορο στιρ-φράι, χρησιμοποίησε… αγγουράκι. Κι όμως, σύμφωνα με ένα θέμα του Serious Eats, είναι ένα πρώτης τάξης υλικό, καθώς μετά από λίγη ώρα μαγειρέματος στο γουόκ γίνεται τρυφερό και νόστιμο ενώ ταυτόχρονα παραμένει ζουμερό.
empty alt

Πώς θα φτιάξεις σπιτικό λιμοντσέλο βήμα βήμα

Μπορείς να το απολαύσεις σαν χωνευτικό λικέρ μετά το γεύμα, ή ως κοκτέιλ αναμειγμένο με σαμπάνια ή άλλο αφρώδες κρασί.
empty alt

Το φαγητό σου βγήκε πολύ γλυκό; Να πώς θα σώσεις την κατάσταση

Πώς μπορεί ένα φαγητό να σου βγει υπερβολικά γλυκό; Όταν η συνταγή ζητάει μέλι ή ζάχαρη (π.
empty alt

10 υλικά που έχει πάντα στην κουζίνα του ο λάτρης της ιταλικής κουζίνας

Ένας βασικός κανόνας της ιταλικής κουζίνας είναι η επένδυση σε εξαιρετικά υλικά. Ευτυχώς, οι περισσότερες από τις πλέον εμβληματικές της πρώτες ύλες κυκλοφορούν σε αφθονία και σε προσιτές τιμές και στην ελληνική αγορά, αφού αποτελούν βασικό κομμάτι της μεσογειακής διατροφής.
empty alt

Pumpkin Spice Latte – το απόλυτο ρόφημα του φθινοπώρου

Δεν χρειάζεται να τρελαίνεσαι για Halloween για να σου αρέσει η κολοκύθα. Τα αρώματα και η γεύση της είναι συνώνυμο του φθινοπώρου και αν έχεις δοκιμάσει μια φορά τον Pumpkin Spice Latte στα Starbucks τότε ξέρεις τι εννοούμε – είναι εθισμός.
empty alt

Ψωμί… στη σακούλα

Το να φτιάξετε το δικό σας ψωμί ποτέ δεν ήταν τόσο εύκολο όσο η παρακάτω εκδοχή. Χρησιμοποιώντας μια σακούλα τροφίμων με ζιπ κλείσιμο (τύπου φερμουάρ) δεν λερώνεστε ούτε εσείς ούτε ο χώρος σας.
empty alt

Ψημένα, τραγανά και λαχταριστά ρεβίθια

Τα ρεβίθια γίνονται εξαιρετικά τραγανά στον φούρνο και φτιάχνουν το τέλειο, εθιστικό σνακ. Πολύ πολύ καλύτερο μάλιστα από το να ενδώσετε σε πατατάκια! Βεβαιωθείτε ότι τα ρεβίθια σας είναι στεγνά πριν τα βάλετε στο φούρνο και θα παραμείνουν επίσης τραγανά καθώς κρυώνουν! ΑΠΟΔΟΣΕΙΣ ΥΛΙΚΩΝ: 6 ΜΕΡΙΔΕΣ ΧΡΟΝΟΣ […]
empty alt

Κρεμώδες κοτόπουλο με Bourbon και μήλα

Μια συνταγή φιλέτο κοτόπουλο με μήλα που θα σας ενθουσιάσει
Back To Top