Μια από τις πιο δυνατές αλλά και αμφιλεγόμενες τάσεις του 2018; Το βρώσιμο γκλίτερ, που διακοσμεί τα πάντα, από μπισκότα μέχρι πίτσες! Μπορούμε όμως να την υιοθετήσουμε άφοβα; Ας πάρουμε τα πράγματα από την αρχή.

Μια από τις πιο δυνατές αλλά και αμφιλεγόμενες τάσεις του 2018; Το βρώσιμο γκλίτερ, που διακοσμεί τα πάντα, από μπισκότα μέχρι πίτσες! Μπορούμε όμως να την υιοθετήσουμε άφοβα;

Ας πάρουμε τα πράγματα από την αρχή. Στο παρελθόν το γκλίτερ χρησιμοποιείτο μόνο σε πολύ ειδικές περιπτώσεις, όπως σε γαμήλιες τούρτες και μπισκότα με γλάσο. Αλλά πρόσφατα άρχισε να επεκτείνεται η χρήση του, αρχικά στον καφέ μετά στον αφρώδη οίνο και στην μπίρα.

«Καθώς το γκλίτερ στροβιλίζεται στο ποτήρι, δημιουργεί ένα σχεδόν μαγικό εφέ», υποστηρίζει η Madeleine McCarthy, δημιουργός μιας μπίρας ονόματι Gold Dust Woman, που ξεπούλησε σε λιγότερο από μία εβδομάδα μετά την κυκλοφορία της.

Τον τελευταίο καιρό όμως βλέπουμε γκλίτερ σχεδόν στα πάντα, όπως σε πίτσες, μπαγκέτες και σάλτσες. Ωστόσο οι τροφές με γκλίτερ, αν και σαρώνουν στο Instagram, καλό είναι να αντιμετωπίζονται με επιφύλαξη.

Όπως ανακοίνωσε στις αρχές του χρόνου ο αμερικανικός Οργανισμός Ελέγχου Φαρμάκων και Τροφίμων FDA, δεν πρέπει να χρησιμοποιούμε στη μαγειρική μας χρυσόσκονες που φέρουν την ένδειξη «μη τοξική», παρά μόνο εκείνες που χαρακτηρίζονται σαφώς «βρώσιμες».

Ο λόγος; Η μη τοξική χρυσόσκονη, την οποία χρησιμοποιούμε στη χειροτεχνία μας, είναι φτιαγμένη από πλαστικό. Δεν είναι απαραίτητο ότι θα κάνει κακό στην υγεία μας αν την καταναλώσουμε σε πολύ μικρές ποσότητες, αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι είναι και για… χόρταση. Η κόλλα Elmer, για παράδειγμα, μπορεί να θεωρείται μη τοξική (γι’ αυτό συστήνεται για παιδικές χειροτεχνίες), αλλά υπάρχει λόγος που δεν χρησιμοποιείται στη ζαχαροπλαστική.

Υιοθέτησε λοιπόν τη νέα τάση, αν σου αρέσει, αλλά με μέτρο. Και όταν επιλέγεις χρυσόσκονη για τη μαγειρική σου, μην επαναπαύεσαι στο χαρακτηρισμό «μη τοξική», αλλά διάλεξε μόνο τις «βρώσιμες».

empty alt

Ένας Αμερικανός σεφ υποστηρίζει ότι πρέπει να τρώμε ακόμα και τους σπόρους του μήλου

Μπορεί η παροιμία «ένα μήλο την ημέρα τον γιατρό τον κάνει πέρα» να μην αναφέρεται, απαραίτητα, σε όλα τα μέρη του φρούτου, ωστόσο ο Αμερικανός σεφ Marco Canora, ιδιοκτήτης ενός εστιατορίου στη Νέα Υόρκη και βραβευμένος ως ο καλύτερος σεφ της Νέας Υόρκης (2017 James Beard Award) […]
empty alt

Τα 10 καλύτερα ελληνικά πιάτα και πού θα τα φας

Οι δημοσιογράφοι της Telegraph ταξιδεύουν, δοκιμάζουν, γεύονται και αποφασίζουν ποια είναι τα πιάτα που δεν πρέπει να χάσει ένα ταξιδιώτης όταν έρθει στη χώρα μας.
empty alt

Ετοιμάζεις ταξίδι; Πάρε μαζί σου αυτό το σπιτικό σνακ!

Τα μεγάλα ταξίδια μας δίνουν το ιδανικό άλλοθι να ενδώσουμε σε σνακ που είναι πλούσια σε θερμίδες, τα οποία διαφορετικά μπορεί και να αποφεύγαμε.
empty alt

Πώς θα φτιάξεις μπεσαμέλ βήμα βήμα

Είναι αρκετά λιπαρή αλλά και ασύγκριτα πλούσια σε γεύση. Όχι τυχαία, η μπεσαμέλ διατηρεί εδώ και δεκαετίες κεντρικό ρόλο στην κουζίνα μας.
empty alt

Πώς θα βάψεις αυγά χρησιμοποιώντας λαχανικά από την κουζίνα σου

Πώς σου φαίνεται η ιδέα να βάψεις τα αυγά με φυσικά υλικά, όπως λάχανο και παντζάρι, οικονομικά και χωρίς να χρησιμοποιήσεις ίχνος χημικής ουσίας; Στο παραδοσιακό κόκκινο χρώμα, αλλά και σε ασυνήθιστες μπλε και πορτοκαλί αποχρώσεις; Και μετά να τα διακοσμήσεις με αυτοσχέδια στένσιλ από κολλητική...
empty alt

Μίλα μου για μήλα… τσιπς

Αν το φθινόπωρο ήταν φρούτο θα ήταν το μήλο – κι εδώ θα βρεις μια συνταγή για ένα σνακ που θα σε ενθουσιάσει: τσιπς μήλου! Το να φτιάξεις τα δικά σου τσιπς είναι εξαιρετικά εύκολο – ακόμα και χωρίς να διαθέτεις επαγγελματικό εξοπλισμό.
empty alt

Πώς να φτιάξεις τα Dalgona;

Όσοι είναι γνώστες της κορεάτικης κουζίνας και κουλτούρας μπορεί να τα ήξεραν ήδη, πριν εισβάλει στην οθόνη τους η νέα και με απίστευτη απήχηση κι επιτυχία σειρά του Netflix.
empty alt

Λιμοντσέλο: Καλωσορίστε το καλοκαίρι με το πιο δροσερό ποτό

Πώς να φτιάξετε το δικό σας limoncello και να μεταφερθείτε νοερά στην Αμάλφι
Back To Top