Μια από τις πιο δυνατές αλλά και αμφιλεγόμενες τάσεις του 2018; Το βρώσιμο γκλίτερ, που διακοσμεί τα πάντα, από μπισκότα μέχρι πίτσες! Μπορούμε όμως να την υιοθετήσουμε άφοβα; Ας πάρουμε τα πράγματα από την αρχή.

Μια από τις πιο δυνατές αλλά και αμφιλεγόμενες τάσεις του 2018; Το βρώσιμο γκλίτερ, που διακοσμεί τα πάντα, από μπισκότα μέχρι πίτσες! Μπορούμε όμως να την υιοθετήσουμε άφοβα;

Ας πάρουμε τα πράγματα από την αρχή. Στο παρελθόν το γκλίτερ χρησιμοποιείτο μόνο σε πολύ ειδικές περιπτώσεις, όπως σε γαμήλιες τούρτες και μπισκότα με γλάσο. Αλλά πρόσφατα άρχισε να επεκτείνεται η χρήση του, αρχικά στον καφέ μετά στον αφρώδη οίνο και στην μπίρα.

«Καθώς το γκλίτερ στροβιλίζεται στο ποτήρι, δημιουργεί ένα σχεδόν μαγικό εφέ», υποστηρίζει η Madeleine McCarthy, δημιουργός μιας μπίρας ονόματι Gold Dust Woman, που ξεπούλησε σε λιγότερο από μία εβδομάδα μετά την κυκλοφορία της.

Τον τελευταίο καιρό όμως βλέπουμε γκλίτερ σχεδόν στα πάντα, όπως σε πίτσες, μπαγκέτες και σάλτσες. Ωστόσο οι τροφές με γκλίτερ, αν και σαρώνουν στο Instagram, καλό είναι να αντιμετωπίζονται με επιφύλαξη.

Όπως ανακοίνωσε στις αρχές του χρόνου ο αμερικανικός Οργανισμός Ελέγχου Φαρμάκων και Τροφίμων FDA, δεν πρέπει να χρησιμοποιούμε στη μαγειρική μας χρυσόσκονες που φέρουν την ένδειξη «μη τοξική», παρά μόνο εκείνες που χαρακτηρίζονται σαφώς «βρώσιμες».

Ο λόγος; Η μη τοξική χρυσόσκονη, την οποία χρησιμοποιούμε στη χειροτεχνία μας, είναι φτιαγμένη από πλαστικό. Δεν είναι απαραίτητο ότι θα κάνει κακό στην υγεία μας αν την καταναλώσουμε σε πολύ μικρές ποσότητες, αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι είναι και για… χόρταση. Η κόλλα Elmer, για παράδειγμα, μπορεί να θεωρείται μη τοξική (γι’ αυτό συστήνεται για παιδικές χειροτεχνίες), αλλά υπάρχει λόγος που δεν χρησιμοποιείται στη ζαχαροπλαστική.

Υιοθέτησε λοιπόν τη νέα τάση, αν σου αρέσει, αλλά με μέτρο. Και όταν επιλέγεις χρυσόσκονη για τη μαγειρική σου, μην επαναπαύεσαι στο χαρακτηρισμό «μη τοξική», αλλά διάλεξε μόνο τις «βρώσιμες».

empty alt

Σταματήστε το υπερβολικό τηγάνισμα στις πατάτες και το καρβουνιασμένο τοστ!

Σας αρέσουν οι υπερβολικές ψητές πατάτες; Το… καμένο τοστ; Σύμφωνα με έρευνα,  μάλλον πρέπει να αφήσετε πίσω αυτές τις συνήθειες… Κι αυτό γιατί οι φέτες του τοστ ή οι πατάτες αποτελούν δυνητικό κίνδυνο για καρκίνο, αν έχουν ψηθεί ή τηγανιστεί πολύ και έχουν χάσει πια το χρυσοκίτρινό […]
empty alt

Η πιο καυτερή πιπεριά του κόσμου μπορεί να σε σκοτώσει

Αν πιστεύεις ότι κανένα πικάντικο φαγητό δεν είναι πλέον αρκετά πικάντικο για να σε συγκινήσει και ότι έχεις εκτοξεύσει την αντοχή του στομαχιού σου σε υπεράνθρωπα επίπεδα, μάλλον δεν έχεις δοκιμάσει ακόμα την Pepper X.
empty alt

Δύο διαφορετικοί τρόποι να φτιάξεις ένα μελάτο αυγό

Προτιμάς το αυγό μελάτο; Τότε πρέπει να προσέξεις ιδιαίτερα το χρόνο βρασμού. Πώς θα τον υπολογίσεις λοιπόν με ακρίβεια και ποια άλλα βήματα πρέπει να ακολουθήσεις για να παραμείνει ρευστός ο κρόκος και να πήξει το ασπράδι; 1η τεχνική 1.
empty alt

To hot κοκτέιλ των φετινών Χριστουγέννων!

Στις γιορτές δεν πίνουμε μόνο ζεστό κρασί, σαμπάνια και λικέρ. Μπορούμε να απολαύσουμε άνετα και τη Μαργαρίτα, παραλλαγμένη και σερβιρισμένη έτσι ώστε να παραπέμπει σε χιονισμένο χριστουγεννιάτικο τοπίο.
empty alt

Πες μου πού θα πας διακοπές, να σου πω τι θα φας

Αν σε κάθε ταξίδι σου επιδιώκεις να γνωρίζεις την τοπική κουζίνα, αυτές είναι οι σπεσιαλιτέ που αξίζει να ανακαλύψεις σε δέκα ελληνικούς προορισμούς.
empty alt

Μεξικάνικη ζεστή σοκολάτα

Όταν είναι έξω κάνει κρύο, τίποτα δεν σε ζεσταίνει γρηγορότερα από μια κούπα ζεστής σοκολάτας. Εδώ θα λατρέψεις την προσθήκη κανέλας και καγιέν σε αυτή τη μεξικάνικη έκδοση, που προορίζεται για τους λάτρεις των αρωματικών μπαχαρικών – και σε όσους τολμούν να ζουν την πικάντικη πλευρά της […]
empty alt

Marry Me Pasta – μια συνταγή όλο αγάπη για ζυμαρικά!

Δεν λέμε ποτέ όχι σε μια νόστιμη εκδοχή ζυμαρικών
empty alt

Λαχταριστά λευκά λαζάνια με κοτόπουλο και μανιτάρια

Μια υπέροχη συνταγή που θα σας χορτάσει απολαυστικά
Back To Top