Έκτορας Μποτρίνι: μοναδικές συνταγές και θέματα από τον βραβευμένο σεφ.

Πώς θα ξεφλουδίσεις τα ροδάκινα και θα αφαιρέσεις το κουκούτσι τους

0     

Πώς θα ξεφλουδίσεις τα ροδάκινα και θα αφαιρέσεις το κουκούτσι τους

peaches

Ποιος είναι ο πιο πρακτικός τρόπος να καθαρίζεις τα ροδάκινα, τα μυρωδάτα αυτά και γευστικά φρούτα εποχής; Εξαρτάται από το πόσο ώριμα είναι, σύμφωνα με ένα μίνι οδηγό του περιοδικού Cook’s Illustrated.

Αν είναι σφιχτά: Χρησιμοποίησε έναν αποφλοιωτή λαχανικών (peeler) για να απομακρύνεις τη φλούδα στο πάνω μέρος και στη βάση τους. Στη συνέχεια τράβηξε και αφαίρεσε την υπόλοιπη φλούδα με το χέρι.

Αν είναι μαλακά και πολύ ώριμα: Χάραξε ένα ρηχό σταυρό στο πάνω μέρος κάθε ροδάκινου. Βύθισέ τα, λίγα τη φορά, σε μια μεγάλη κατσαρόλα με νερό που βράζει, περίπου για 30 δευτερόλεπτα. Μετάφερέ τα αμέσως μετά σε μια λεκάνη με παγωμένο νερό, μέχρι να κρυώσουν αρκετά ώστε να μπορείς να τα κρατήσεις με γυμνά χέρια. Στη συνέχεια, ξεφλούδισέ τα με τα χέρια,  χρησιμοποιώντας μαχαίρι μόνο για επίμονα σημεία.

Για να αφαιρέσεις τα κουκούτσια: Κόψε κάθε ροδάκινο στη μέση, φτάνοντας το μαχαίρι μέχρι τον πυρήνα. Πιάσε τα δύο «ημισφαίρια», ένα με κάθε χέρι, και τράβηξέ τα μαλακά, μέχρι το ένα να αποκολληθεί από το κουκούτσι. Χρησιμοποίησε μαχαίρι μόνο για τα επίμονα σημεία, που δεν ξεκολλούν με τίποτα.