Σίγουρα είναι βολικό να έχεις πάντα τριμμένο τυρί στο ψυγείο, για γαρνιτούρα σε ζυμαρικά και άλλες συνταγές, μήπως όμως έτσι επηρεάζεται αρνητικά η γεύση του; Το περιοδικό Cook’s Illustrated, για να απαντήσει σε αυτό το ερώτημα, έκανε ένα πείραμα.

Σίγουρα είναι βολικό να έχεις πάντα τριμμένο τυρί στο ψυγείο, για γαρνιτούρα σε ζυμαρικά και άλλες συνταγές, μήπως όμως έτσι επηρεάζεται αρνητικά η γεύση του;

Το περιοδικό Cook’s Illustrated, για να απαντήσει σε αυτό το ερώτημα, έκανε ένα πείραμα. Πήρε μια βραβευμένη Παρμεζάνα και ένα Πεκορίνο (τυριά που συχνά χρησιμοποιούμε τριμμένα στη μαγειρική μας) και χώρισε κάθε ένα σε τρία κομμάτια. Την πρώτη εβδομάδα, έτριψε το ένα κομμάτι από κάθε είδος και το αποθήκευσε τριμμένο στο ψυγείο, σε αεροστεγές σακουλάκι. Την επόμενη εβδομάδα, επανέλαβε την ίδια διαδικασία με το δεύτερο κομμάτι από κάθε είδος τυριού.

Μετά από δύο εβδομάδες, έτριψε και το τρίτο κομμάτι της Παρμεζάνας και του Πεκορίνο και στη συνέχεια σύγκρινε το πιο πρόσφατο δείγμα με εκείνα των τριμμένων τυριών της μίας και των δύο εβδομάδων. Τα συμπεράσματά του;

Το τριμμένο τυρί της μίας εβδομάδας είχε ελαφρώς αλλοιωμένη γεύση, αλλά μπορούσε να καταναλωθεί άνετα. Όμως εκείνο των δύο εβδομάδων είχε χάσει σε τέτοιο βαθμό το γευστικό πλούτο του, που κρίθηκε ακατάλληλο προς χρήση.

Υπάρχει και εξήγηση: ένα μεγάλο μέρος της γεύσης των παλαιωμένων τυριών κρύβεται σε χημικές ενώσεις όπως οι αλδεΰδες, οι οποίες αρχίζουν να αλλοιώνονται όταν εκτίθενται στον αέρα μετά το τρίψιμό τους.

Επομένως, για να απολαύσεις στο μέγιστο τη γεύση της Παρμεζάνας και του Πεκορίνο καλό είναι να τα έχεις τρίψει το πολύ μία εβδομάδα νωρίτερα.

empty alt

Μεσογειακή διατροφή για πάντα

Τα άφθονα, υγιεινά λιπαρά της μεσογειακής διατροφής είναι ασπίδα εναντίον του καρκίνου, του διαβήτη και της καρδιοπάθειας.
empty alt

Αυτή η αλλαγή θα σε βοηθήσει να χάσεις βάρος

Είναι ένας σχεδόν παγκόσμιος κανόνας ότι λίγο πριν το καλοκαίρι ή, όπως η εποχή που διανύουμε, ο πρώτος μήνας του καλοκαιριού, είναι η εποχή κατά την οποία οι περισσότεροι θυμούνται ότι πρέπει να κάνουν λίγο δίαιτα και λίγο γυμναστική για να ετοιμαστούν να ξεχυθούν στις παραλίες για […]
empty alt

3 tips για τέλεια σάλτσα ντομάτας για ζυμαρικά

Είναι εύκολο να φτιάξεις σάλτσα ντομάτας για μακαρόνια και δύσκολο το αποτέλεσμα να πλησιάζει την τελειότητα στην υφή και τη γεύση.
empty alt

7 διαφορετικοί τρόποι να μαγειρέψεις με αυγό

Πώς θα αξιοποιήσεις τα πασχαλινά αυγά που θα σου περισσέψουν; Ή εκείνα που τελικά δεν θα βάψεις; Υπάρχουν δεκάδες διαφορετικοί τρόποι στη μαγειρική αλλά και τη ζαχαροπλαστική.
empty alt

Ψητά καρότα: ένα νόστιμο συνοδευτικό για μια έξτρα δόση Β-καροτίνης!

Τα καρότα έχουν πολλά οφέλη στον οργανισμό σου, όταν τα προσθέτεις στη διατροφή σου. Τρώγονται ωμά, βραστά, στον ατμό κι εδώ σου παρουσιάζουμε μια εύκολη και διαφορετική εκδοχή τους.
empty alt

Happy Beaujolais Nouveau Day

Το κρασί που αυτή την εποχή έχει την τιμητική του έχει και τη δική του ξεχωριστή μέρα είναι το Beaujolais Nouveau! Αυτός ο τρύγος με το κόκκινο σταφύλι και το κόκκινο χρώμα που σερβίρεται καλύτερα σε θερμοκρασία δωματίου – δεν είναι σαφώς για τους λάτρεις του κρασιού.
empty alt

Οδηγός: Σε ποια φαγητά ταιριάζει κάθε αρωματικό βότανο;

Όσο ωραία και αν μυρίζει ένα γλαστράκι με φασκόμηλο στη βεράντα σου, σίγουρα θα έχεις αναρωτηθεί πώς μπορείς να αξιοποιήσεις αυτό, όπως και άλλα αρωματικά βότανα, και στην κουζίνα σου.
empty alt

Χειμερινή σαλάτα με λαχανάκια Βρυξελών, ρόδι, αμύγδαλα και παρμεζάνα

Πριν από μια δεκαετία περίπου, τα λαχανάκια Βρυξελλών έκαναν μια τεράστια εμφάνιση και έγιναν δημοφιλή όχι μόνο στον οικιακό πάγκο της κουζίνας σου στο σπίτι, αλλά και στις κουζίνες εστιατορίων.
Back To Top