Το στήθος κοτόπουλου διατηρείται στην κατάψυξη για εννέα μήνες, ενώ το τυρί για τρεις, σύμφωνα με τις σχετικές συστάσεις.

Το στήθος κοτόπουλου διατηρείται στην κατάψυξη για εννέα μήνες, ενώ το τυρί για τρεις, σύμφωνα με τις σχετικές συστάσεις. Μετά την πάροδό τους, δεν είναι ασφαλές να καταναλωθούν, σωστά;

Λάθος: Το παραπάνω χρονικό όριο αναφέρεται στο χρονικό διάστημα για το οποίο μπορούμε να διατηρήσουμε ένα τρόφιμο στην κατάψυξη χωρίς να υποβαθμιστεί η ποιότητά του και όχι να υπονομευτεί η ασφάλειά του. Για παράδειγμα, το κατεψυγμένο κοτόπουλο μετά τους εννέα μήνες δεν παύει να είναι ασφαλές προς κατανάλωση, απλώς μπορεί να αλλοιωθεί η γεύση του.

Όλα αυτά, βέβαια, με την προϋπόθεση ότι τη στιγμή που καταψύχουμε ένα τρόφιμο, παραμένει σε άριστη κατάσταση.

Γιατί όμως η κατάψυξη ενός προϊόντος μπορεί να παρατείνει τη διάρκεια ζωής του… θεωρητικά επ’ άπειρον; «Η κατάψυξη το διατηρεί ασφαλές προς κατανάλωση καθώς καταστέλλει τη δράση των μικροβίων», σύμφωνα με στοιχεία του αμερικανικού Υπουργείου Γεωργίας. «Η κατάψυξη προλαμβάνει την ανάπτυξη μικροοργανισμών που αφενός το αλλοιώνουν και αφετέρου μπορεί να προκαλέσουν ασθένειες».

Πώς όμως θα καταλάβουμε ότι ένα φαγητό που «ξεχάσαμε» στην κατάψυξη, παραμένει όχι απλώς ασφαλές αλλά και ιδανικό για κατανάλωση; Καταρχήν, αφού ξεπαγώσει το μυρίζουμε: αν η οσμή που αναδίδει είναι δυσάρεστη, το καλύτερο που έχουμε να κάνουμε είναι να το πετάξουμε. Αν, πάλι, η όψη του έχει αλλοιωθεί ελαφρώς αλλά δεν μυρίζει άσχημα, μπορούμε να το χρησιμοποιήσουμε σε μια σούπα ή ένα μαγειρευτό φαγητό.

empty alt

4 χρήσιμα tips για τη δυσπεψία

Είχες πει ότι δεν θα φας πολύ, κι όμως παρασύρθηκες για άλλη μια χρονιά. Το εορταστικό τραπέζι του Πάσχα ήταν γευστικότατο αλλά μάλλον κάπως βαρύ για το στομάχι σου.
empty alt

Πώς θα φτιάξεις ένα μελάτο αυγό

To timing είναι η λέξη-κλειδί για να φτιάξεις ένα αυγό μελάτο, με ρευστό ακόμα κρόκο, το οποίο θα συνοδεύσεις ιδανικά με μια φέτα ψωμί με βούτυρο, αναβιώνοντας μια από τις πιο νόστιμες αναμνήσεις των παιδικών σου χρόνων.
empty alt

7 tips για τα πιο λαχταριστά σπιτικά μάφιν

Τα πετυχημένα μάφιν είναι αφράτα, έχουν ένα όμορφο χρυσαφένιο χρώμα και είναι ομοιόμορφα ψημένα μέσα-έξω. Είναι ένα όνειρο για το κυριακάτικο πρωινό αλλά και για εκείνα τα «δύσκολα» πρωινά των καθημερινών που ενώ ετοιμάζεσαι για τη δουλειά χρειάζεσαι κάτι γλυκό να συνοδεύσει τον καφέ σου και να […]
empty alt

8 tips για να μαγειρέψεις τις αγκινάρες με τον καλύτερο τρόπο

Ποιος μπαίνει στην κουραστική διαδικασία να καθαρίσει μια φρέσκια αγκινάρα; Ωστόσο αξίζει να αφιερώσουμε κόπο και χρόνο σε αυτά τα βρώσιμα άνθη (γιατί για λουλούδια μιλάμε) με τη μοναδική νοστιμιά.
empty alt

Πώς να φτιάξεις εύκολα κι απλά το πιο τέλειο Milkshake

Eίτε έχεις παιδιά στο σπίτι είτε περιμένεις παιδιά φίλων είτε θες να νιώσεις κι εσύ ξανά ανέμελο παιδί ή να προσφέρεις στον εαυτό σου ή στους φίλους σου μια απόλαυση παιδικής καλοκαιρινής ξεγνοιασιάς δεν υπάρχει τίποτα πιο τέλειο από ένα milkshake.
empty alt

Η διατροφή που διατηρεί τον Κριστιάνο Ρονάλντο σε άριστη φυσική κατάσταση

Κι ενώ σε ηλικία 35 ετών ο Κριστιάνο Ρονάλντο θα έμπαινε λογικά στα λυκόφως της καριέρας του, η άριστη φυσική του κατάσταση μέσα και έξω από το γήπεδο τον βοηθά να συνεχίζει τις μεγάλες επιτυχίες με τη Γιουβέντους, με την οποία ήδη διανύει την τρίτη σεζόν.
empty alt

Το Mostaccioli θα γίνει το νέο αγαπημένο σας πιάτο ζυμαρικών

Το Mostaccioli είναι ένα χορταστικό πιάτο ψημένων ζυμαρικών που είναι τέλειο για δείπνο το βράδυ της εβδομάδας.
empty alt

Κάντε την έκπληξη με μελιτζάνα και ζυμαρικά αλά Norma

Μια συνταγή ζυμαρικών με ένα λαχανικό που δίνει πολλή νοστιμιά
Back To Top