Το στήθος κοτόπουλου διατηρείται στην κατάψυξη για εννέα μήνες, ενώ το τυρί για τρεις, σύμφωνα με τις σχετικές συστάσεις.

Το στήθος κοτόπουλου διατηρείται στην κατάψυξη για εννέα μήνες, ενώ το τυρί για τρεις, σύμφωνα με τις σχετικές συστάσεις. Μετά την πάροδό τους, δεν είναι ασφαλές να καταναλωθούν, σωστά;

Λάθος: Το παραπάνω χρονικό όριο αναφέρεται στο χρονικό διάστημα για το οποίο μπορούμε να διατηρήσουμε ένα τρόφιμο στην κατάψυξη χωρίς να υποβαθμιστεί η ποιότητά του και όχι να υπονομευτεί η ασφάλειά του. Για παράδειγμα, το κατεψυγμένο κοτόπουλο μετά τους εννέα μήνες δεν παύει να είναι ασφαλές προς κατανάλωση, απλώς μπορεί να αλλοιωθεί η γεύση του.

Όλα αυτά, βέβαια, με την προϋπόθεση ότι τη στιγμή που καταψύχουμε ένα τρόφιμο, παραμένει σε άριστη κατάσταση.

Γιατί όμως η κατάψυξη ενός προϊόντος μπορεί να παρατείνει τη διάρκεια ζωής του… θεωρητικά επ’ άπειρον; «Η κατάψυξη το διατηρεί ασφαλές προς κατανάλωση καθώς καταστέλλει τη δράση των μικροβίων», σύμφωνα με στοιχεία του αμερικανικού Υπουργείου Γεωργίας. «Η κατάψυξη προλαμβάνει την ανάπτυξη μικροοργανισμών που αφενός το αλλοιώνουν και αφετέρου μπορεί να προκαλέσουν ασθένειες».

Πώς όμως θα καταλάβουμε ότι ένα φαγητό που «ξεχάσαμε» στην κατάψυξη, παραμένει όχι απλώς ασφαλές αλλά και ιδανικό για κατανάλωση; Καταρχήν, αφού ξεπαγώσει το μυρίζουμε: αν η οσμή που αναδίδει είναι δυσάρεστη, το καλύτερο που έχουμε να κάνουμε είναι να το πετάξουμε. Αν, πάλι, η όψη του έχει αλλοιωθεί ελαφρώς αλλά δεν μυρίζει άσχημα, μπορούμε να το χρησιμοποιήσουμε σε μια σούπα ή ένα μαγειρευτό φαγητό.

empty alt

Σταματήστε το υπερβολικό τηγάνισμα στις πατάτες και το καρβουνιασμένο τοστ!

Σας αρέσουν οι υπερβολικές ψητές πατάτες; Το… καμένο τοστ; Σύμφωνα με έρευνα,  μάλλον πρέπει να αφήσετε πίσω αυτές τις συνήθειες… Κι αυτό γιατί οι φέτες του τοστ ή οι πατάτες αποτελούν δυνητικό κίνδυνο για καρκίνο, αν έχουν ψηθεί ή τηγανιστεί πολύ και έχουν χάσει πια το χρυσοκίτρινό […]
empty alt

9+1 τροφές που έχουν διαφορετική προέλευση από αυτή που νομίζουμε

Εθνικό πένθος κηρύχθηκε στη Σουηδία μετά την ομολογία του επίσημου λογαριασμού της χώρας στο Twitter ότι τα περίφημα σουηδικά κεφτεδάκια στην πραγματικότητα «βασίζονται σε μια συνταγή που έφερε ο βασιλιάς Κάρολος ο 12ος στη χώρα από την Τουρκία στις αρχές του 18ου αιώνα».
empty alt

Το απόλυτο burger του καλοκαιριού είναι με σολομό!

Ένα υπέροχο burger είναι κάτι πολύ περισσότερο από βόειο κρέας και αυτά τα μπιφτέκια σολομού 5 αστέρων είναι εδώ για να το αποδείξουν.
empty alt

Πώς να φτιάξεις εύκολα ιαπωνική κοτόσουπα ράμεν

Το ράμεν (ιαπωνικά: 拉麺, ラーメン) είναι ιαπωνική σούπα με νουντλς. Αποτελείται από νουντλς σιταριού σερβιρισμένα σε ζωμό κρέατος ή λιγότερα συχνά ζωμό ψαριού, συχνά αρωματισμένο με σάλτσα σόγιας ή μίσο, και με διάφορα συνοδευτικά, όπως κομμένο χοιρινό κρέας, νόρι (φύκι), μένμα και πρασαλίδες.
empty alt

Margarita time: Μη μαδάς τις μαργαρίτες, πιες τες!

Margarita: το απόλυτο χιτ του καλοκαιριού σε προκαλεί να αφεθείς, να το απολαύσεις και να ανακαλύψεις όλες τις νέες του εκδοχές που θα απογειώσουν τις στιγμές σου.
empty alt

Ρολά κρέπας με καραμελωμένα μήλα

Ένα μήλο την ημέρα τον γιατρό τον κάνει πέρα… ίσως όχι το καραμελωμένο αλλά αυτό δεν μας αποτρέπει από το να ταξιδέψουμε νοερά στη Γαλλία και σε αυθεντικές κρέπες να βάλουμε μήλα που έχουμε καραμελώσει με αλμυρή καραμέλα! Χρόνος προετοιμασίας: 1 ώρα Χρόνος μαγειρέματος: 15 λεπτά Συνολικός […]
empty alt

Cupcakes-λαγουδάκια για να γιορτάσετε το Πάσχα

Τα cupcakes αυτά είναι νόστιμα. Πολύ υγρά, με γευστικό συνδυασμό βανίλιας και ελαφρού εσπεριδοειδούς. Μια σπιτική βουτυρόκρεμα βανίλιας που αναζωογονεί ελαφριά, αλλά γλυκιά και βγάζει υπέροχα.
empty alt

Cheesecake με μηλόπιτα

Δύο απολαύσεις μαζί, σε έναν συνδυασμό που θα σας ενθουσιάσει
Back To Top