Το στήθος κοτόπουλου διατηρείται στην κατάψυξη για εννέα μήνες, ενώ το τυρί για τρεις, σύμφωνα με τις σχετικές συστάσεις.

Το στήθος κοτόπουλου διατηρείται στην κατάψυξη για εννέα μήνες, ενώ το τυρί για τρεις, σύμφωνα με τις σχετικές συστάσεις. Μετά την πάροδό τους, δεν είναι ασφαλές να καταναλωθούν, σωστά;

Λάθος: Το παραπάνω χρονικό όριο αναφέρεται στο χρονικό διάστημα για το οποίο μπορούμε να διατηρήσουμε ένα τρόφιμο στην κατάψυξη χωρίς να υποβαθμιστεί η ποιότητά του και όχι να υπονομευτεί η ασφάλειά του. Για παράδειγμα, το κατεψυγμένο κοτόπουλο μετά τους εννέα μήνες δεν παύει να είναι ασφαλές προς κατανάλωση, απλώς μπορεί να αλλοιωθεί η γεύση του.

Όλα αυτά, βέβαια, με την προϋπόθεση ότι τη στιγμή που καταψύχουμε ένα τρόφιμο, παραμένει σε άριστη κατάσταση.

Γιατί όμως η κατάψυξη ενός προϊόντος μπορεί να παρατείνει τη διάρκεια ζωής του… θεωρητικά επ’ άπειρον; «Η κατάψυξη το διατηρεί ασφαλές προς κατανάλωση καθώς καταστέλλει τη δράση των μικροβίων», σύμφωνα με στοιχεία του αμερικανικού Υπουργείου Γεωργίας. «Η κατάψυξη προλαμβάνει την ανάπτυξη μικροοργανισμών που αφενός το αλλοιώνουν και αφετέρου μπορεί να προκαλέσουν ασθένειες».

Πώς όμως θα καταλάβουμε ότι ένα φαγητό που «ξεχάσαμε» στην κατάψυξη, παραμένει όχι απλώς ασφαλές αλλά και ιδανικό για κατανάλωση; Καταρχήν, αφού ξεπαγώσει το μυρίζουμε: αν η οσμή που αναδίδει είναι δυσάρεστη, το καλύτερο που έχουμε να κάνουμε είναι να το πετάξουμε. Αν, πάλι, η όψη του έχει αλλοιωθεί ελαφρώς αλλά δεν μυρίζει άσχημα, μπορούμε να το χρησιμοποιήσουμε σε μια σούπα ή ένα μαγειρευτό φαγητό.

empty alt

Δεν υπάρχει ευκολότερο γλυκό να φτιάξεις για την Ημέρα του Αγίου Βαλεντίνου

Θέλεις να γιορτάσεις με ξεχωριστό τρόπο στο σπίτι την Ημέρα του Αγίου Βαλεντίνου, αλλά δεν έχεις πολύ χρόνο για ετοιμασίες; Φτιάξε σοκολατάκια σε σχήμα καρδιάς.
empty alt

4 συνταγές για αποτοξίνωση από το κρέας μετά τις γιορτές

Τα τελευταία χρόνια η χορτοφαγία έχει αρχίσει να κερδίζει έδαφος ακόμα και στη χώρα μας, καθώς κάποιοι αποφασίζουν να κόψουν το κρέας για λόγους ηθικής, υγείας και/ή προστασίας του περιβάλλοντος.
empty alt

Γλυκές ή αλμυρές – οι κρέπες ταιριάζουν με όλες τις προτιμήσεις

Οι κρέπες είναι πιθανώς το αγαπημένο σου γρήγορο και εύκολο γλυκό πρωινό. Συνδυάζονται γρηγορότερα από τις τηγανίτες ή τις βάφλες, και έχουν την ίδια γεύση! Το μυστικό: άφησε το μείγμα να ξεκουραστεί.
empty alt

Σπιτικές μπάρες δημητριακών – γεύση κι ενέργεια στο max!

Ποιος δεν λατρεύει τις μπάρες δημητριακών; Οι συγκεκριμένες είναι πολύ εύκολο να τις φτιάξεις στο σπίτι, γεγονός που σημαίνει ότι μπορείς να ελέγξεις τι περιέχουν! Μπορείς σε αυτήν τη συνταγή να χρησιμοποιήσεις ό,τι προτιμάς – τους αγαπημένους σου ξηρούς καρπούς ή αποξηραμένα φρούτα.
empty alt

Μυστικά για να ψήσετε τέλεια τραγανό μπέικον

Υπάρχουν πολλοί τρόποι για να μαγειρέψετε μπέικον, αλλά μετά από πολλές έρευνες αποφασίσαμε ότι το πιο έξυπνο να μαγειρεύουμε τις φέτες είναι στο φούρνο: υπάρχει λιγότερο χάος στην κουζίνα, γίνεται το σερβίρισμα του μπέικον πολύ πιο εύκολο, και τα αποτελέσματα είναι εξίσου τραγανά.
empty alt

Ψήνεσαι να μάθεις να φτιάχνεις την τέλεια barbeque sauce

Το μπάρμεκιου είναι τέχνη. Είτε γίνεται στα κάρβουνα είτε σε ηλεκτρικό barbeque. Ό,τι και να σου αρέσει να απολαμβάνεις ψητό, από κρέας έως λαχανικά, μέχρι φρούτα, η κατάλληλη συνοδευτική σάλτσα είναι αυτό το έξτρα που θα απογειώσει τη γεύση.
empty alt

Δες πώς μπορείς να φτιάξεις τις αφράτες, ιαπωνικές τηγανίτες σαν σουφλέ που πρωταγωνιστούν στα social

Εάν είστε γευσιγνώστης ή απλώς σου αρέσει να απολαμβάνεις το φαγητό και χαίρεσαι  να ανακαλύπτεις νέα food trends ίσως παρακολουθείς στα social σελίδες ειδικές αλλά ακόμα και αν απλώς χαζεύεις αυτό το διάστημα στο Instagram αποκλείεται να μην πρόσεξες τις αφράτες ιαπωνικές τηγανίτες που μοιάζουν...
empty alt

Απογειώνουμε την απόλαυση με ένα Aviation Cocktail

Σχεδιασμένο πριν από περισσότερα από 100 χρόνια από τον Hugo Ensslin, επικεφαλής μπάρμαν στο πλέον ξεπερασμένο Hotel Wallick στη Νέα Υόρκη, το Aviation είχε ξεπέσει μέσα και έξω από το στυλ με τα χρόνια.
Back To Top