Δύο ημέρες αφού τα έχεις φέρει από το μανάβικο, τα μαρούλια σου και τα άλλα πράσινα φυλλώδη λαχανικά μαραίνονται.

Δύο ημέρες αφού τα έχεις φέρει από το μανάβικο, τα μαρούλια σου και τα άλλα πράσινα φυλλώδη λαχανικά μαραίνονται. Και το πρόβλημα είναι ακόμη πιο έντονο τους καλοκαιρινούς μήνες, καθώς η ζέστη επιταχύνει την αλλοίωσή τους. Πώς λοιπόν θα τα κρατήσεις για μέρες φρέσκα και τραγανά, όπως ήταν τη στιγμή που τα αγόρασες;

-Καταρχάς, τα πλένεις σχολαστικά με κρύο νερό: Τα βυθίζεις σε ένα μπολ γεμάτο με νερό σε χαμηλή θερμοκρασία, το οποίο αλλάζεις τουλάχιστον τρεις φορές.

-Τα αφήνεις να στραγγίσουν καλά, ώστε να απομακρυνθεί η υγρασία.

-Στρώνεις χαρτί κουζίνας στο εσωτερικό μιας σακούλας αποθήκευσης τροφίμων που κλείνει αεροστεγώς ή ενός τάπερ.

-Βάζεις τα λαχανικά στη σακούλα ή το τάπερ και προσθέτεις από πάνω ένα ακόμη κομμάτι χαρτί κουζίνας.

-Κλείνεις αεροστεγώς τη σακούλα (δεν πειράζει αν εγκλωβιστεί αέρας στο εσωτερικό της) ή το καπάκι του τάπερ και το τοποθετείς στο ψυγείο.

-Με αυτό τον τρόπο, τα πράσινα φυλλώδη λαχανικά μπορεί να διατηρηθούν σε καλή κατάσταση για έως και πάνω από μία εβδομάδα!

empty alt

Τα επικίνδυνα βαρέα μέταλλα: τι είναι και πως βλάπτουν

Στην κατανάλωση ωμών ψαρικών, όπως το σούσι, ο σολομός, η ρέγγα κ.ά. οφείλονται τα περισσότερα περιστατικά τροφογενών λοιμώξεων.
empty alt

Κουζίνα σαν καινούρια μέσα σε ένα Σαββατοκύριακο!

Ήρθε το Σαββατοκύριακο: μια μοναδική ευκαιρία να καθαρίσεις διεξοδικά, να οργανώσεις τέλεια και να μεταμορφώσεις εντυπωσιακά την κουζίνα σου! Ίσως όλα αυτά να μη σου ακούγονται ιδιαίτερα διασκεδαστικά, αλλά ακολουθώντας το παρακάτω πρόγραμμα για δύο εικοσιτετράωρα θα ανακαλύψεις ότι η διαδικασία...
empty alt

Το μυστικό για να διατηρήσεις φρέσκα τα πράσινα φυλλώδη λαχανικά

Αν τα πράσινα φυλλώδη λαχανικά σου (όπως το μαρούλι, το σπανάκι, η ρόκα, το κέιλ) μαραίνονται μέσα σε μόλις μία με δύο μέρες, μπορείς να παρατείνεις τη διάρκεια ζωής τους ακολουθώντας τα παρακάτω βήματα: 1.
empty alt

Σοταρισμένα λαχανάκια Βρυξελλών – μια πράσινη λιχουδιά!

Στον ατμό ή ψητά τα λαχανάκια Βρυξελλών, αν και παραμελημένα στην ελληνική κουζίνα, είναι νόστιμα, θρεπτικά και μια γρήγορη και υγιεινή λύση στο πιάτο σου.
empty alt

Χωριάτικη σαλάτα με ρεβίθια

Τις μέρες της Μεγάλης Εβδομάδας ψάχνεις εύκολες συνταγές χωρίς κρέας που όμως να δώσουν διάρκεια στο αίσθημα κορεσμού ώστε να μείνεις μακριά από γευστικούς πειρασμούς.
empty alt

«Οι σεφ δεν μπορούν να κάνουν θαύματα αν δεν έχουν καλή πρώτη ύλη»

Όπως μαθαίνουμε στο περιοδικό Αθηνόραμα με τις λέξεις του Δημήτρη Αντωνόπουλου, σε μια περίοδο αναζητήσεων εθνικής γαστρονομικής αυτογνωσίας, που αποκτούν ιδιαίτερη σημασία στην επέτειο 200 χρόνων από την Επανάσταση του 1821, οι Χρυσοί Σκούφοι προσκάλεσαν τον Έκτορα Μποτρίνι, chef-patron του...
empty alt

Τραγανά ψητά σπαράγγια με παρμεζάνα

Τόσο νόστιμα που μπορούν να ανταγωνιστούν τις τηγανητές πατάτες
empty alt

“Marry Me Chicken”, η ιδανική συνταγή για ερωτευμένους

Το τέλειο πιάτο για τo μενού του Αγίου Βαλεντίνου
Back To Top