Κάποια πρωινά του σαββατοκύριακου ή φορές που δεν χρειάζεται να φύγεις βιαστικά από το σπίτι, φτιάξε κάτι λαχταριστό και χαλάρωσε απολαμβάνοντάς το.

Κάποια πρωινά του σαββατοκύριακου ή φορές που δεν χρειάζεται να φύγεις βιαστικά από το σπίτι, φτιάξε κάτι λαχταριστό και χαλάρωσε απολαμβάνοντάς το. Αυτή η συνταγή σε απογειώνει γευστικά και σε ταξιδεύει σε ένα γαλλικό κλασικό μπιστρό με έναν Croque Monsieur να σε περιμένει…

Εννοείται ότι η πρόταση αυτή κάνει και για brunch αλλά και εναλλακτικά για οποιοδήποτε γεύμα της μέρας σου!

 

ΚΛΑΣΙΚΟ ΓΑΛΛΙΚΟ ΜΠΙΣΤΡΟ SANDWICH – CROQUE MONSIEUR

 

ΧΡΟΝΟΣ ΕΤΟΙΜΑΣΙΑΣ: 20 λεπτά

ΜΕΡΙΔΕΣ: 4

monc

ΣΥΣΤΑΤΙΚΑ

8 φέτες άσπρο ψωμί

4 κουτ. γλ. βούτυρο, μαλακό

4 φέτες ζαμπόν

4 φέτες γραβιέρα

2 αυγά, ελαφρώς χτυπημένο

1 κουταλιά της σούπας νερό

Αλάτι

Φρέσκο αλεσμένο μαύρο πιπέρι

moncro

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Άπλωσε το ψωμί με λίγο μαλακό βούτυρο, φτιάξε 4 σάντουιτς, το καθένα με μία φέτα ζαμπόν και μία φέτα τυρί. Πίεσέ τα σταθερά μαζί.

Χτυπάς τα αυγά με το νερό, προσθέτεις το αλάτι και το πιπέρι, και βυθίζεις τα σάντουιτς στο μείγμα των αυγών, βεβαιώνεσαι ότι έχεις καλύψει καλά όλες τις πλευρές.

Ζεσταίνεις το υπόλοιπο βούτυρο σε τηγάνι / τηγάνι με βαρύ πυθμένα, όταν έχει λιώσει και είναι πολύ ζεστό – αλλά δεν έχει γίνει καφέ, τηγανίζεις τα σάντουιτς για περίπου 5 – 8 λεπτά, γυρίζοντας μία φορά.

Σερβίρεις αμέσως.

Tip: Αν το προτιμάς, αν και δεν είναι παραδοσιακό, μπορείτε να τοποθετήσεις τα croque-monsieur σε ένα πολύ καλά βουτυρωμένο ταψί και να τα ψήσεις σε έναν μέτριο ζεστό φούρνο – 175 ° C / 350 ° F – γυρίζεις μία φορά, για περίπου 10 έως 15 λεπτά. Είναι πιο εύκολο να προετοιμάσεις έναν μεγαλύτερο αριθμό με αυτόν τον τρόπο και να τα κρατήσεις ζεστά μέχρι να είσαι έτοιμη να τα σερβίρεις.

Tip no 2: Αν θες να κακομάθεις τον εαυτό σου λίγο παραπάνω, τηγάνισε αβγό μάτι και βάλε το πάνω στο σάντουιτς… Προϋπόθεση βασική ωστόσο να λατρεύεις τα αβγά!

 

 

empty alt

ΔΡΑΜΟΙΝΟΓΝΩΣΙΑ

Όλα ξεκίνησαν όταν μια ιδέα της Εύης Τζήμου, ενός ανθρώπου που υπηρετεί την Περιφέρεια της Δράμας με μεράκι και επαγγελματισμό, πήρε “σάρκα και οστά” το 2014 οπότε και πραγματοποιήθηκε η πρώτη Δραμοινογνωσία.
empty alt

Έτσι δεν θα σου λείψει ποτέ το φρέσκο ψωμί

Δεν χρειάζεται να φτιάχνεις μπιφτέκια κάθε φορά που θέλεις να αξιοποιήσεις το ψωμί της ημέρας που περίσσεψε.
empty alt

Πες μου τι ζώδιο είσαι, να σου πω ποιο είναι το αγαπημένο σου φαγητό

Κι αν τα γούστα μας στο φαγητό καθορίζονται εν μέρει από το ζώδιό μας; Πάνω σε αυτή τη διασκεδαστική υπόθεση αναπτύσσεται το πρωτότυπο βιβλίο «Η γεύση των ζωδίων» (εκδ.
empty alt

4 βασικοί κανόνες για να ετοιμάσεις ένα πλατό τυριών

Ας πούμε ότι ένα βράδυ μέσα στην εβδομάδα σε επισκέπτονται φίλοι αλλά δεν έχεις ούτε το χρόνο ούτε την ενέργεια να μαγειρέψεις.
empty alt

Ψήνεσαι να δεις το grill αλλιώς!

  Πώς να κάνεις πιο ενδιαφέρον το παιχνίδι ψησίματος με αυτά τα υπέροχα φαγητά. Στη σχάρα σου, είτε μιλάμε για ηλεκτρικό γκριλ, είτε για το γκριλ του φούρνου της ηλεκτρικής σου κουζίνας, μπορείς να βάλεις μια τεράστια γκάμα βρώσιμων υλικών.
empty alt

Τηγανίτες αβοκάντο!

Αν σου αρέσει το αβοκάντο ή ακόμα και αν αγαπάς το όμορφο πράσινο χρώμα τους, αυτές οι μαλακές, αφράτες τηγανίτες θα γίνουν η νέα σου αδυναμία στο τραπέζι πρωινού.
empty alt

Λεμόνι, βότκα, βασιλικός – ο απόλυτος συνδυασμός του καλοκαιριού

Επειδή ο δυόσμος έχει φορεθεί πολύ με τις διάφορες εκδοχές του μοχίτο, η νέα τάση στα κοκτέιλ είναι ακόμα πιο μεσογειακή και ακόμα πιο δροσερή, με τη συνδρομή του υπέροχου βασιλικού.
empty alt

Ανάλαφρη μους μόκα σοκολάτα

Μια δροσερή και γλυκιά συνταγή που δεν θα σας φορτώσει ενοχές ή πολλές θερμίδες. Χρόνος προετοιμασίας: 20 λεπτά Συνολικός χρόνος: 1 ώρα Συστατικά 50 gr σοκολάτα χωρίς ζάχαρη 2 1/2 φλιτζάνια άπαχο γάλα 1/2 φλιτζάνι καφέ διπλής περιεκτικότητας (καφές με διπλάσια ποσότητα στιγμιαίων κόκκων ή...
Back To Top