Κάποια πρωινά του σαββατοκύριακου ή φορές που δεν χρειάζεται να φύγεις βιαστικά από το σπίτι, φτιάξε κάτι λαχταριστό και χαλάρωσε απολαμβάνοντάς το.
Κάποια πρωινά του σαββατοκύριακου ή φορές που δεν χρειάζεται να φύγεις βιαστικά από το σπίτι, φτιάξε κάτι λαχταριστό και χαλάρωσε απολαμβάνοντάς το. Αυτή η συνταγή σε απογειώνει γευστικά και σε ταξιδεύει σε ένα γαλλικό κλασικό μπιστρό με έναν Croque Monsieur να σε περιμένει…
Εννοείται ότι η πρόταση αυτή κάνει και για brunch αλλά και εναλλακτικά για οποιοδήποτε γεύμα της μέρας σου!
Άπλωσε το ψωμί με λίγο μαλακό βούτυρο, φτιάξε 4 σάντουιτς, το καθένα με μία φέτα ζαμπόν και μία φέτα τυρί. Πίεσέ τα σταθερά μαζί.
Χτυπάς τα αυγά με το νερό, προσθέτεις το αλάτι και το πιπέρι, και βυθίζεις τα σάντουιτς στο μείγμα των αυγών, βεβαιώνεσαι ότι έχεις καλύψει καλά όλες τις πλευρές.
Ζεσταίνεις το υπόλοιπο βούτυρο σε τηγάνι / τηγάνι με βαρύ πυθμένα, όταν έχει λιώσει και είναι πολύ ζεστό – αλλά δεν έχει γίνει καφέ, τηγανίζεις τα σάντουιτς για περίπου 5 – 8 λεπτά, γυρίζοντας μία φορά.
Σερβίρεις αμέσως.
Tip: Αν το προτιμάς, αν και δεν είναι παραδοσιακό, μπορείτε να τοποθετήσεις τα croque-monsieur σε ένα πολύ καλά βουτυρωμένο ταψί και να τα ψήσεις σε έναν μέτριο ζεστό φούρνο – 175 ° C / 350 ° F – γυρίζεις μία φορά, για περίπου 10 έως 15 λεπτά. Είναι πιο εύκολο να προετοιμάσεις έναν μεγαλύτερο αριθμό με αυτόν τον τρόπο και να τα κρατήσεις ζεστά μέχρι να είσαι έτοιμη να τα σερβίρεις.
Tip no 2: Αν θες να κακομάθεις τον εαυτό σου λίγο παραπάνω, τηγάνισε αβγό μάτι και βάλε το πάνω στο σάντουιτς… Προϋπόθεση βασική ωστόσο να λατρεύεις τα αβγά!
Συνήθως αντιμετωπίζουμε τις φακές σαν ένα αναγκαίο κακό: τα όσπρια που δεν μπορούν να λείπουν από το εβδομαδιαίο μενού, καθώς είναι πλούσια σε θρεπτικά στοιχεία και αρκετά οικονομικά, αλλά δεν είναι και σε θέση να προσφέρουν έντονες γευστικές συγκινήσεις.
Το πιλάφι όταν δεν είναι επιτυχημένο μπορεί να βγει άνοστο, μονότονο, νοσοκομειακό. Αν όμως ξέρεις πώς φτιάχνεται, μπορεί να αναδειχθεί ακόμα και στον πρωταγωνιστή ενός τραπεζιού.
Έχει νόημα να τρυπάς μια πατάτα πριν τη βάλεις στο φούρνο; Ισχύει ότι θα εκραγεί αν δεν το κάνεις; Στην προσπάθεια να απαντήσουν στα παραπάνω ερωτήματα, οι food editors του Food52.com έκαναν ένα «σπιτικό» πείραμα, τρυπώντας μία πατάτα, αφήνοντας μια άλλη ακεραία, κάνοντας ακριβώς το ίδιο και […]
Αν έχεις ταξιδέψει στην Ιταλία, θα έχεις παρατηρήσει ότι ακόμη και μια απλή μπρουσκέτα με λάδι, ντομάτα και σκόρδο μπορεί να αναδειχθεί σε γαστρονομικό αριστούργημα.
Αυτά τα εύκολα χριστουγεννιάτικα μπισκότα μπορούν να διακοσμηθούν ψεκάζοντάς τα με χρωματιστή κρυσταλλική ζάχαρη ή με φυτικά μαγειρικά ή χρώματα ζαχαροπλαστικής ή να μπορούν να αρωματιστούν με εσπεριδοειδή, μπαχαρικά ή γλυκιά ζαχαρόπαστα.
Τα μανιτάρια μπορούν να γίνουν μια εξαιρετική πρώτη ύλη στο μπάρμπεκιου ως το τέλειο πιάτο για χορτοφάγους, αλλά θα γίνουν υπέροχη απολαυστική gourmet λιχουδιά όταν μαριναριστούν σε βινεγκρέτ σόγιας, και θα τραβήξουν την προσοχή και των κρεατοφάγων.
Έχετε διάθεση για θαλασσινά; Θα ικανοποιήσετε πλήρως την όρεξή σας με αυτό το πιάτο με οστρακοειδή! Με φρέσκες γαρίδες αρωματισμένες με μεσογειακά καρυκεύματα, σκόνη σκόρδου και μαύρο πιπέρι, σερβιρισμένες με μαγειρεμένο κόκκινο κρεμμύδι και ντοματίνια, σίγουρα θα σας χορτάσει με νόστιμο και...