Κάποια πρωινά του σαββατοκύριακου ή φορές που δεν χρειάζεται να φύγεις βιαστικά από το σπίτι, φτιάξε κάτι λαχταριστό και χαλάρωσε απολαμβάνοντάς το.

Κάποια πρωινά του σαββατοκύριακου ή φορές που δεν χρειάζεται να φύγεις βιαστικά από το σπίτι, φτιάξε κάτι λαχταριστό και χαλάρωσε απολαμβάνοντάς το. Αυτή η συνταγή σε απογειώνει γευστικά και σε ταξιδεύει σε ένα γαλλικό κλασικό μπιστρό με έναν Croque Monsieur να σε περιμένει…

Εννοείται ότι η πρόταση αυτή κάνει και για brunch αλλά και εναλλακτικά για οποιοδήποτε γεύμα της μέρας σου!

 

ΚΛΑΣΙΚΟ ΓΑΛΛΙΚΟ ΜΠΙΣΤΡΟ SANDWICH – CROQUE MONSIEUR

 

ΧΡΟΝΟΣ ΕΤΟΙΜΑΣΙΑΣ: 20 λεπτά

ΜΕΡΙΔΕΣ: 4

monc

ΣΥΣΤΑΤΙΚΑ

8 φέτες άσπρο ψωμί

4 κουτ. γλ. βούτυρο, μαλακό

4 φέτες ζαμπόν

4 φέτες γραβιέρα

2 αυγά, ελαφρώς χτυπημένο

1 κουταλιά της σούπας νερό

Αλάτι

Φρέσκο αλεσμένο μαύρο πιπέρι

moncro

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Άπλωσε το ψωμί με λίγο μαλακό βούτυρο, φτιάξε 4 σάντουιτς, το καθένα με μία φέτα ζαμπόν και μία φέτα τυρί. Πίεσέ τα σταθερά μαζί.

Χτυπάς τα αυγά με το νερό, προσθέτεις το αλάτι και το πιπέρι, και βυθίζεις τα σάντουιτς στο μείγμα των αυγών, βεβαιώνεσαι ότι έχεις καλύψει καλά όλες τις πλευρές.

Ζεσταίνεις το υπόλοιπο βούτυρο σε τηγάνι / τηγάνι με βαρύ πυθμένα, όταν έχει λιώσει και είναι πολύ ζεστό – αλλά δεν έχει γίνει καφέ, τηγανίζεις τα σάντουιτς για περίπου 5 – 8 λεπτά, γυρίζοντας μία φορά.

Σερβίρεις αμέσως.

Tip: Αν το προτιμάς, αν και δεν είναι παραδοσιακό, μπορείτε να τοποθετήσεις τα croque-monsieur σε ένα πολύ καλά βουτυρωμένο ταψί και να τα ψήσεις σε έναν μέτριο ζεστό φούρνο – 175 ° C / 350 ° F – γυρίζεις μία φορά, για περίπου 10 έως 15 λεπτά. Είναι πιο εύκολο να προετοιμάσεις έναν μεγαλύτερο αριθμό με αυτόν τον τρόπο και να τα κρατήσεις ζεστά μέχρι να είσαι έτοιμη να τα σερβίρεις.

Tip no 2: Αν θες να κακομάθεις τον εαυτό σου λίγο παραπάνω, τηγάνισε αβγό μάτι και βάλε το πάνω στο σάντουιτς… Προϋπόθεση βασική ωστόσο να λατρεύεις τα αβγά!

 

 

empty alt

Πολύτιμα δημητριακά

Οι άνθρωποι που τρώνε άφθονες φυτικές ίνες από δημητριακά ολικής άλεσης διατρέχουν μειωμένο κίνδυνο θανάτου από καρδιαγγειακά αίτια ή καρκίνο, σύμφωνα με μία νέα, μεγάλη ανάλυση.
empty alt

Μπορεί ένα ποτήρι κρασί κάθε βράδυ να σε κάνει να αδυνατίσεις;

Κατά τη διάρκεια του μεσημεριανού γεύματος το αποφεύγεις. Έχεις συνέχεια στη δουλειά για αρκετές ώρες και δεν θέλεις να πιεις.
empty alt

O σοβαρός λόγος που δεν πρέπει να ξαναζεσταίνεις το ρύζι

Μπορείς να ξαναζεστάνεις άνετα ένα γεύμα με ρύζι που έχει περισσέψει; Εξαρτάται από το πόσος χρόνος έχει μεσολαβήσει από τότε που μαγειρεύτηκε.
empty alt

Ψητές μπουκιές αβοκάντο τυλιγμένες σε φέτες μπέικον

Ναι είναι αλήθεια! Δεν μπορείς να αντισταθείς σε τίποτα που είναι τυλιγμένο σε μπέικον. Κι ακόμα περισσότερο δεν μπορείς να πεις όχι στην πράσινη απόλαυση που ακούει στο όνομα «αβοκάντο».
empty alt

Vamos! Η μεξικάνικη κουζίνα είναι ο πιο hot καλοκαιρινός γευστικός προορισμός

Ήδη από την εποχή των Μάγια, με κάποια ισχυρή επιρροή από τους Ισπανούς κατακτητές, η κουλτούρα της μεξικανικής κουζίνας έχει εξελιχθεί σε ένα μοναδικό μείγμα σύγχρονης και διαχρονικής γαστρονομίας.
empty alt

Κοκκινιστοί ψητοί λαχανοντολμάδες… πειραγμένοι

Αν και οι παραδοσιακές συνταγές με γεμιστό λάχανο γίνονται με κρέας, εδώ τα λαχανόφυλλα γεμίζονται με συνδυασμό ρυζιού, μανιταριών, κρεμμυδιών, σκόρδου και βοτάνων για μια υγιεινή χορτοφαγική συνταγή λαχανοντολμάδων, που ψήνονται απαλά σε μια απλή σάλτσα ντομάτας.
empty alt

Εύκολη συνταγή για απολαυστικές και υγιεινές βάφλες

Ξεκινήστε το πρωί σας με τον σωστό τρόπο με νόστιμες, φιλικές προς την υγεία σας βάφλες με χαμηλή περιεκτικότητα σε νάτριο! Είναι παιχνιδάκι και έτοιμες σε περίπου μισή ώρα.
empty alt

Στήθος γαλοπούλας με δεντρολίβανο

Καρυκεύστε τη γαλοπούλα με ένα μείγμα από δεντρολίβανο, σκόρδο και πάπρικα. Αν τρίψετε το μισό μείγμα απευθείας στο κρέας κάτω από το δέρμα, μπορείτε να αφαιρέσετε την πέτσα πριν το σερβίρετε και να μη χάσετε καθόλου τη γεύση.
Back To Top