Αυτά τα manicotti είναι η επιτομή του comfort food. Όταν λαχταράτε τυρί και υδατάνθρακες, δεν υπάρχει τίποτα καλύτερο.

Αυτά τα manicotti είναι η επιτομή του comfort food. Όταν λαχταράτε τυρί και υδατάνθρακες, δεν υπάρχει τίποτα καλύτερο. Δοκιμάστε τα και θα μας θυμηθείτε. Ιδανικά για ένα κρύο βράδυ ή όταν θέλετε να χαρίσετε στον εαυτό σας ένα έξτρα συναίσθημα θαλπωρής και απόλαυσης. Αν η αγκαλιά ήταν πιάτο, θα ήταν αυτό!

ΥΛΙΚΑ:

6 ΜΕΡΙΔΕΣ

ΧΡΟΝΟΣ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑΣ:

20 ΛΕΠΤΑ

ΣΥΝΟΛΙΚΟΣ ΧΡΟΝΟΣ:

55 ΛΕΠΤΑ

ΣΥΣΤΑΤΙΚΑ

1 συσκευασία manicotti (225 γρ.)

1 κ.γ. έξτρα παρθένο ελαιόλαδο

1/2 ξερό κρεμμύδι, ψιλοκομμένο

2 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένες

2 κ.σ. τοματοπολτός

800 γρ. θρυμματισμένη ντομάτα

2 1/2 φλ. τυρί ρικότα

1 φλ. τριμμένη μοτσαρέλα

1/2 φλ. φρεσκοτριμμένη παρμεζάνα

1/4 φλ. φρεσκοκομμένο βασιλικό, και περισσότερο για γαρνίρισμα

Ξύσμα από 1/2 λεμόνι

Αλάτι

Φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι

manic

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 200°. Σε μια μεγάλη κατσαρόλα με αλατισμένο νερό που βράζει, βράζουμε τα manicotti μέχρι al dente, 5 λεπτά. Στραγγίζουμε.

Σε ένα μεγάλο τηγάνι σε μέτρια φωτιά, ζεσταίνουμε το λάδι. Προσθέτουμε το κρεμμύδι και μαγειρεύουμε μέχρι να μαλακώσει, 6 λεπτά. Προσθέτουμε το σκόρδο και τον πελτέ ντομάτας και μαγειρεύουμε 2 λεπτά ακόμη, μέχρι το σκόρδο να μυρίσει και ο ντοματοπελτέ να σκουρύνει.

Προσθέτουμε θρυμματισμένες ντομάτες (με χυμούς) και χαμηλώνουμε τη φωτιά σε μέτρια χαμηλή. Σιγοβράζουμε 10 λεπτά.

Εν τω μεταξύ, φτιάχνουμε τη γέμιση τυριών: σε ένα μεγάλο μπολ, ανακατεύουμε μαζί τη ρικότα, 1/2 φλιτζάνι μοτσαρέλα, 1/4 φλιτζάνι παρμεζάνα, βασιλικό και ξύσμα λεμονιού. Αλατοπιπερώνουμε.

Στον πάτο ενός μεγάλου ταψιού, βάζουμε μερικές κουταλιές σάλτσας. Απλώνουμε σε ομοιόμορφη στρώση. Γεμίζουμε με κουτάλι τα έτοιμα manicotti με το μείγμα τυριών και τα βάζουμε δίπλα δίπλα στο ταψί, επαναλαμβάνοντας μέχρι να χρησιμοποιηθεί όλο το μείγμα τυριών. Συμπληρώνουμε με την υπόλοιπη σάλτσα ντομάτας, πασπαλίζουμε από πάνω με έξτρα μοτσαρέλα και παρμεζάνα. Ψήνουμε μέχρι να λιώσει το τυρί και να αφρατέψει, 15 με 20 λεπτά. Γαρνίρουμε με βασιλικό και σερβίρουμε αμέσως.

empty alt

Μπύρα όπως…πίτσα

Ενα μπουκάλι μπύρα ισοδυναμεί σε θερμίδες όσο με ένα κομμάτι πίτσα. Για το λόγω αυτό Ένωση Δήμων & Κοινοτήτων (LGA) της Αγγλίας επισημαίνει ότι οι ετικέτες στα αλκοολούχα ποτά πρέπει να αλλάξουν για να αναφέρουν τις θερμίδες.
empty alt

Μπορείς να χρησιμοποιήσεις στη μαγειρική σου τα φύλλα του καρότου;

Αν βρεις στο μανάβικο ή στη λαϊκή αγορά ρίζες καρότου που διατηρούν ακόμα τα πράσινα φύλλα τους, προτίμησέ τις.
empty alt

Ροδόνερο: ποιες είναι οι χρήσεις του στη ζαχαροπλαστική;

Το ροδόνερο, το απόσταγμα του άνθους του τριανταφύλλου, χρησιμοποιείται κυρίως σε γλυκές συνταγές εξ Ανατολής, όπως στο λουκούμι και στον μπακλαβά, αλλά μπορεί άνετα να προστεθεί και σε κέικ, κουλουράκια, πουτίγκες ρυζιού και στο παγωτό.
empty alt

Πώς θα ξανακάνεις φρέσκο το ψωμί της μίας ημέρας

Το ψωμί της μίας ημέρας βρίσκεται στο μεταίχμιο: δεν είναι ακόμα αρκετά μπαγιάτικο για να το πετάξεις (ή έστω να φτιάξεις μπιφτέκια) αλλά ούτε και αρκετά φρέσκο για να το απολαύσεις στο έπακρο ή, ακόμα περισσότερο, να τους σερβίρεις στους επισκέπτες σου.
empty alt

Πώς θα μαλακώσει το χταπόδι στο μαγείρεμα;

Ένα από τα μεγαλύτερα στοιχήματα στο σαρακοστιανό τραπέζι είναι να καταφέρεις να μαγειρέψεις το χταπόδι έτσι ώστε να είναι ζουμερό, μαλακό και ταυτόχρονα πλούσιο σε γεύση.
empty alt

Τηγανίτες αβοκάντο!

Αν σου αρέσει το αβοκάντο ή ακόμα και αν αγαπάς το όμορφο πράσινο χρώμα τους, αυτές οι μαλακές, αφράτες τηγανίτες θα γίνουν η νέα σου αδυναμία στο τραπέζι πρωινού.
empty alt

Nέες ημερομηνίες για τη FOOD EXPO 2020

H διεξαγωγή της Διεθνούς Έκθεσης Τροφίμων & Ποτών FOOD EXPO 2020 μετατίθεται για 16-18 Μαΐου λόγω των πρόσφατων εξελίξεων της εξάπλωσης του κορωνοϊού.
empty alt

Yummy! Τραγανές cheesy πατάτες με παρμεζάνα

Όταν θες ένα τραγανό comfort food, ο συνδυασμός πατάτες+παρμεζάνα είναι ο ιδανικός  
Back To Top