Αυτά τα manicotti είναι η επιτομή του comfort food. Όταν λαχταράτε τυρί και υδατάνθρακες, δεν υπάρχει τίποτα καλύτερο.

Αυτά τα manicotti είναι η επιτομή του comfort food. Όταν λαχταράτε τυρί και υδατάνθρακες, δεν υπάρχει τίποτα καλύτερο. Δοκιμάστε τα και θα μας θυμηθείτε. Ιδανικά για ένα κρύο βράδυ ή όταν θέλετε να χαρίσετε στον εαυτό σας ένα έξτρα συναίσθημα θαλπωρής και απόλαυσης. Αν η αγκαλιά ήταν πιάτο, θα ήταν αυτό!

ΥΛΙΚΑ:

6 ΜΕΡΙΔΕΣ

ΧΡΟΝΟΣ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑΣ:

20 ΛΕΠΤΑ

ΣΥΝΟΛΙΚΟΣ ΧΡΟΝΟΣ:

55 ΛΕΠΤΑ

ΣΥΣΤΑΤΙΚΑ

1 συσκευασία manicotti (225 γρ.)

1 κ.γ. έξτρα παρθένο ελαιόλαδο

1/2 ξερό κρεμμύδι, ψιλοκομμένο

2 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένες

2 κ.σ. τοματοπολτός

800 γρ. θρυμματισμένη ντομάτα

2 1/2 φλ. τυρί ρικότα

1 φλ. τριμμένη μοτσαρέλα

1/2 φλ. φρεσκοτριμμένη παρμεζάνα

1/4 φλ. φρεσκοκομμένο βασιλικό, και περισσότερο για γαρνίρισμα

Ξύσμα από 1/2 λεμόνι

Αλάτι

Φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι

manic

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 200°. Σε μια μεγάλη κατσαρόλα με αλατισμένο νερό που βράζει, βράζουμε τα manicotti μέχρι al dente, 5 λεπτά. Στραγγίζουμε.

Σε ένα μεγάλο τηγάνι σε μέτρια φωτιά, ζεσταίνουμε το λάδι. Προσθέτουμε το κρεμμύδι και μαγειρεύουμε μέχρι να μαλακώσει, 6 λεπτά. Προσθέτουμε το σκόρδο και τον πελτέ ντομάτας και μαγειρεύουμε 2 λεπτά ακόμη, μέχρι το σκόρδο να μυρίσει και ο ντοματοπελτέ να σκουρύνει.

Προσθέτουμε θρυμματισμένες ντομάτες (με χυμούς) και χαμηλώνουμε τη φωτιά σε μέτρια χαμηλή. Σιγοβράζουμε 10 λεπτά.

Εν τω μεταξύ, φτιάχνουμε τη γέμιση τυριών: σε ένα μεγάλο μπολ, ανακατεύουμε μαζί τη ρικότα, 1/2 φλιτζάνι μοτσαρέλα, 1/4 φλιτζάνι παρμεζάνα, βασιλικό και ξύσμα λεμονιού. Αλατοπιπερώνουμε.

Στον πάτο ενός μεγάλου ταψιού, βάζουμε μερικές κουταλιές σάλτσας. Απλώνουμε σε ομοιόμορφη στρώση. Γεμίζουμε με κουτάλι τα έτοιμα manicotti με το μείγμα τυριών και τα βάζουμε δίπλα δίπλα στο ταψί, επαναλαμβάνοντας μέχρι να χρησιμοποιηθεί όλο το μείγμα τυριών. Συμπληρώνουμε με την υπόλοιπη σάλτσα ντομάτας, πασπαλίζουμε από πάνω με έξτρα μοτσαρέλα και παρμεζάνα. Ψήνουμε μέχρι να λιώσει το τυρί και να αφρατέψει, 15 με 20 λεπτά. Γαρνίρουμε με βασιλικό και σερβίρουμε αμέσως.

empty alt

3 tips για τέλεια σάλτσα ντομάτας για ζυμαρικά

Είναι εύκολο να φτιάξεις σάλτσα ντομάτας για μακαρόνια και δύσκολο το αποτέλεσμα να πλησιάζει την τελειότητα στην υφή και τη γεύση.
empty alt

«Γιατί απολαμβάνω να τρώω με τα χέρια»

Κάποιοι μπορεί να με πουν κακομαθημένη, αλλά εγώ απαντάω ότι μέσα από το φαγητό ζω μια εμπειρία που απευθύνεται σε όλες τις αισθήσεις.
empty alt

Strawberry fields forever

Ένα είναι το φρούτο σήμα-κατατεθέν αυτής της εποχής και μικροί και μεγάλοι τής έχουν αδυναμία! Η φράουλα (Fragaria ananassa) προέρχεται από την Ευρώπη τον 18ο αιώνα.
empty alt

Βάλσαμο ψυχής σε μορφή πατατόσουπας

Το να πολτοποιήσετε τις μισές πατάτες σας όταν η σούπα είναι σχεδόν έτοιμη, σας δίνει μια πιο παχιά, πιο κρεμώδη υφή.
empty alt

Χωριάτικη σαλάτα με ρεβίθια

Τις μέρες της Μεγάλης Εβδομάδας ψάχνεις εύκολες συνταγές χωρίς κρέας που όμως να δώσουν διάρκεια στο αίσθημα κορεσμού ώστε να μείνεις μακριά από γευστικούς πειρασμούς.
empty alt

Το πιο καλοκαιρινό punch φτιάχνεται εύκολα κι είναι για όλες τις ώρες

Ανάλαφρο, φρουτώδες, εξωτικό με τις απαραίτητες φυσαλίδες, μια εκδοχή punch που θα δώσει έναν αέρα δροσιάς στις καυτές καλοκαιρινές νύχτες και μέρες σου.
empty alt

Πένες Αλφρέντο στον φούρνο με κοτόπουλο

Πένες με κρεμώδη σάλτσα αλφρέντο, κοτόπουλο και (πολύ) μοτσαρέλα — χρειάζεται να πούμε περισσότερα; ΥΛΙΚΑ: 6 ΜΕΡΙΔΕΣ ΧΡΟΝΟΣ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑΣ: 15 ΛΕΠΤΑ ΣΥΝΟΛΙΚΟΣ ΧΡΟΝΟΣ: 1 ΩΡΑ 10 ΛΕΠΤΑ ΣΥΣΤΑΤΙΚΑ 1 κιλό πένες 4 κ.
empty alt

Το Mostaccioli θα γίνει το νέο αγαπημένο σας πιάτο ζυμαρικών

Το Mostaccioli είναι ένα χορταστικό πιάτο ψημένων ζυμαρικών που είναι τέλειο για δείπνο το βράδυ της εβδομάδας.
Back To Top