Αν πάρεις τη μεγάλη απόφαση να καθαρίσεις τις αγκινάρες (εκτός αν έχεις την τύχη να βρεις άγριες, που είναι πιο τρυφερές και δεν χρειάζονται ιδιαίτερο καθάρισμα), όλα τα άλλα είναι εύκολα.

Αν πάρεις τη μεγάλη απόφαση να καθαρίσεις τις αγκινάρες (εκτός αν έχεις την τύχη να βρεις άγριες, που είναι πιο τρυφερές και δεν χρειάζονται ιδιαίτερο καθάρισμα), όλα τα άλλα είναι εύκολα. Η Αμερικανίδα σεφ Ashley Christensen αποκαλύπτει τους δικούς της αγαπημένους τρόπους μαγειρέματος της αγκινάρας.

Στην αλυσίδα των εστιατορίων που διατηρεί στις ΗΠΑ, η Christensen βάζει στο ψυγείο καρδιές αγκινάρας για λίγη ώρα ώστε να είναι ευκολότερο το κόψιμό τους. Στη συνέχεια τις κόβει σε πολύ λεπτές φετούλες, σαν τσιπς, τις τηγανίζει σαν τις τηγανιτές πατάτες και τις σερβίρει ως συνοδευτικό σε πιάτα όπως το καρπάτσιο με αρνάκι, μαζί με ελιές, κόκκινες ψητές πιπεριές και γιαούρτι.

Μια άλλη πρόταση της Christensen με αγκινάρες; Να τις απολαμβάνει ψητές, στη γαλλική εκδοχή ενός πιάτου barigoule, γαρνιρισμένες με φρέσκα βότανα και, κάποιες φορές, συνοδευόμενες από ψάρι.

Το tip της Christensen για να διευκολύνουμε την προετοιμασία τους; Να τις ζεματίσουμε προτού τις καθαρίσουμε, ώστε να μαλακώσουν λίγο για να αφαιρέσουμε εύκολα τα πέταλα και το εξωτερικό μέρος του στελέχους τους με ένα μαχαιράκι. Στη συνέχεια, η πιο εύκολη λύση είναι να τις κόψουμε στη μέση (ή στα τέσσερα, ανάλογα με το μέγεθός τους) και να τις ψήσουμε.

Περισσότερες ιδέες και συμβουλές για το μαγείρεμα της αγκινάρας θα βρεις εδώ.

empty alt

Μύθοι και αλήθειες και τις δίαιτες

Εχετε σκεφτεί ποτέ γιατί δύσκολα πετυχαίνει ένα διατροφικό πρόγραμμα αδυνατίσματος; Ενας λόγος είναι γιατί δεν το τηρούμε ευλαβικά.
empty alt

Είναι η μαγειρική τρόπος ψυχοθεραπείας;

Η προφανής απάντηση για όλους όσοι λατρεύουν τη μαγειρική είναι «Ναι, φυσικά!». Για όσες γυναίκες το μαγείρεμα είναι απλά μια υποχρέωση που πρέπει να διεκπεραιώνουν σε καθημερινή βάση, βαρυγκομώντας και με αμφίβολες αντιδράσεις από τα υπόλοιπα μέλη της οικογένειας, μάλλον δεν αποτελεί μέσο...
empty alt

Πώς θα φτιάξεις νόστιμο ρύζι από κουνουπίδι

Το ρύζι από κουνουπίδι, μια από τις νέες τάσεις στη διατροφή τα τελευταία χρόνια, συγκεντρώνει όλα τα οφέλη από το συγκεκριμένο χειμωνιάτικο σταυρανθές λαχανικό (τώρα αρχίζει η εποχή του!) ενώ, επιπλέον, σε συνδυασμό με τα κατάλληλα υλικά μπορεί να είναι εκπληκτικά πλούσιο σε γεύση! Η μεγαλύτερη...
empty alt

Μιλάμε εκ… μπύρας!

Ο καιρός ζέστανε και πλέον οι διαφημίσεις μπύρας στην τηλεόραση φαίνονται τόσο, μα τόσο δελεαστικές! Από την άλλη, σκέφτεσαι τις θερμίδες, φοβάσαι την φουσκωμένη κοιλιά, λες «άστο, άλλη φορά»… Διάβασε τα οφέλη της μπύρας και θα αλλάξεις γνώμη μέχρι να πεις «αφρός».
empty alt

Αυτός είναι ο λόγος που η γαμήλια τούρτα είναι… τριώροφη!

Γάμος χωρίς τούρτα, δε νοείται. Το νεόνυμφο ζευγάρι, μπροστά σε φίλους και συγγενείς, κόβει από κοινού το θεσπέσιο δημιούργημα από ζάχαρη και αλεύρι και ξεκινάει την νέα του κοινή ζωή, με ένα γλυκό τρόπο.
empty alt

Οίνος ευφραίνει καρδίαν… ζεστός ακόμα περισσότερο!

  Ο χειμώνας πλησιάζει. Οι θερμοκρασίες πέφτουν, οι συνθήκες άγχους και πίεσης λόγω του κορωνοϊού και της καραντίνας σε φέρνουν στα όριά σου και το μόνο που θες είναι μια στιγμή ανάπαυλας και ηρεμίας.
empty alt

Δροσερή κι ελαφριά σαλάτα Caprese

Το Caprese είναι μια απλή σαλάτα από την ιταλική περιοχή της Καμπανίας, που παραδοσιακά περιλαμβάνει φρέσκο τυρί μοτσαρέλα σε φέτες, ντομάτες και βασιλικό.
empty alt

Ζυμαρικά Alfredo με γαρίδες και μπέικον

 Μια συνταγή που θα ενθουσιάσει τους pasta lovers
Back To Top