Αν πάρεις τη μεγάλη απόφαση να καθαρίσεις τις αγκινάρες (εκτός αν έχεις την τύχη να βρεις άγριες, που είναι πιο τρυφερές και δεν χρειάζονται ιδιαίτερο καθάρισμα), όλα τα άλλα είναι εύκολα.

Αν πάρεις τη μεγάλη απόφαση να καθαρίσεις τις αγκινάρες (εκτός αν έχεις την τύχη να βρεις άγριες, που είναι πιο τρυφερές και δεν χρειάζονται ιδιαίτερο καθάρισμα), όλα τα άλλα είναι εύκολα. Η Αμερικανίδα σεφ Ashley Christensen αποκαλύπτει τους δικούς της αγαπημένους τρόπους μαγειρέματος της αγκινάρας.

Στην αλυσίδα των εστιατορίων που διατηρεί στις ΗΠΑ, η Christensen βάζει στο ψυγείο καρδιές αγκινάρας για λίγη ώρα ώστε να είναι ευκολότερο το κόψιμό τους. Στη συνέχεια τις κόβει σε πολύ λεπτές φετούλες, σαν τσιπς, τις τηγανίζει σαν τις τηγανιτές πατάτες και τις σερβίρει ως συνοδευτικό σε πιάτα όπως το καρπάτσιο με αρνάκι, μαζί με ελιές, κόκκινες ψητές πιπεριές και γιαούρτι.

Μια άλλη πρόταση της Christensen με αγκινάρες; Να τις απολαμβάνει ψητές, στη γαλλική εκδοχή ενός πιάτου barigoule, γαρνιρισμένες με φρέσκα βότανα και, κάποιες φορές, συνοδευόμενες από ψάρι.

Το tip της Christensen για να διευκολύνουμε την προετοιμασία τους; Να τις ζεματίσουμε προτού τις καθαρίσουμε, ώστε να μαλακώσουν λίγο για να αφαιρέσουμε εύκολα τα πέταλα και το εξωτερικό μέρος του στελέχους τους με ένα μαχαιράκι. Στη συνέχεια, η πιο εύκολη λύση είναι να τις κόψουμε στη μέση (ή στα τέσσερα, ανάλογα με το μέγεθός τους) και να τις ψήσουμε.

Περισσότερες ιδέες και συμβουλές για το μαγείρεμα της αγκινάρας θα βρεις εδώ.

empty alt

Η επιστήμη αποφάσισε: Έτσι πρέπει να τρως τα μανιτάρια σου!

Ήξερες ότι υπάρχει ένα κέντρο ερευνών αφιερωμένο αποκλειστικά στα μανιτάρια; Κι όμως, είναι αλήθεια! Στην Ισπανία υπάρχει το Τεχνολογικό Κέντρο Ερευνών για τα Μανιτάρια, το οποίο ερευνά ό,τι έχει να κάνει με τον πολύτιμο, και πεντανόστιμο, μύκητα.
empty alt

Πόσες μέρες νωρίτερα μπορούμε να τρίψουμε το τυρί χωρίς να αλλοιωθεί η γεύση του;

Σίγουρα είναι βολικό να έχεις πάντα τριμμένο τυρί στο ψυγείο, για γαρνιτούρα σε ζυμαρικά και άλλες συνταγές, μήπως όμως έτσι επηρεάζεται αρνητικά η γεύση του; Το περιοδικό Cook’s Illustrated, για να απαντήσει σε αυτό το ερώτημα, έκανε ένα πείραμα.
empty alt

Ποια μέρη του κόλιανδρου τρώγονται;

Ίσως μέχρι σήμερα χρησιμοποιείς τον κόλιανδρο κυρίως αποξηραμένο, το ήξερες όμως ότι είναι ολόκληρος βρώσιμος, από τη ρίζα μέχρι τα φύλλα; Μάλιστα τα φύλλα και τα στελέχη του χρησιμοποιούνται ευρέως σε κουζίνες της Ασίας και της Λατινικής Αμερικής.
empty alt

Σούπα κοτόπουλου με σπανάκι και φρέσκο πέστο

Εύκολη, απλή και γρήγορη μια απολαυστική φθινοπωρινή σούπα που ξέρει να σε τονώνει. Αυτή η αρωματική, με ιταλική γεύση συνταγή εκμεταλλεύεται τα συστατικά του γρήγορου μαγειρέματος.
empty alt

Να γιατί να βάλετε το λεμόνι στα… μικροκύματα!

Το λεμόνι δεν λείπει από κανένα ψυγείο, καμία κουζίνα και είναι ένα σημαντικό συστατικό τόσο της μαγειρικής όσο και της ζαχαροπλαστικής.
empty alt

Το νέο gourmet hot spot της Αθήνας είναι το ολοκαίνουργιο Mayan

Αν σου αρέσουν οι λατινοαμερικάνικες γεύσεις τότε θα ενθουσιαστείς με τη νέα άφιξη στον γαστρονομικό χάρτη της Αθήνας.
empty alt

Λευκό Χριστουγεννιάτικο Μοχίτο

Tis the season to be jolly με ένα εορταστικό κοκτέιλ
empty alt

Γεμιστό κοτόπουλο με καρύκευμα Cajun

Αναβαθμίστε το κοτόπουλο με μια ιδιαίτερα γευστική εκδοχή του

Back To Top