Όταν βαρεθείτε τη συνηθισμένη σαλάτα τόνου, δοκιμάστε αυτά τα μπιφτέκια εμπνευσμένα από σαμόσα. Για μια πιο χορταστική εκδοχή, σερβίρετε τα μαζί με αγγλικά αλμυρά μάφιν.

Όταν βαρεθείτε τη συνηθισμένη σαλάτα τόνου, δοκιμάστε αυτά τα μπιφτέκια εμπνευσμένα από σαμόσα. Για μια πιο χορταστική εκδοχή, σερβίρετε τα μαζί με αγγλικά αλμυρά μάφιν.

ΥΛΙΚΑ:

2 ΜΕΡΙΔΕΣ

ΩΡΑ ΜΑΓΕΙΡΕΜΑΤΟΣ:

15 ΛΕΠΤΑ

ΣΥΝΟΛΙΚΟΣ ΧΡΟΝΟΣ:

40 ΛΕΠΤΑ

ΣΥΣΤΑΤΙΚΑ

2 κονσέρβες τόνου, στραγγισμένου

3 κουταλιές της σούπας συν 1 κουτ. έξτρα παρθένο ελαιόλαδο, διαιρεμένο

2 κ.σ. τριμμένη φρυγανιά

1/2 φλ. συν 2 κ.σ. (κατά προτίμηση πλήρες) στραγγιστό γιαούρτι

2 κουτ. chaat masala (μπαχαρικό – αλλιώς χρησιμοποιήστε πάπρικα)

1 κουτ. αλεσμένο κόλιανδρο

1 κουτ. κύμινο αλεσμένο

1/2 κουτ. κουρκουμά σκόνη

3/4 κουτ. αλάτι

Φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι

1/2 φλ. κατεψυγμένα μπιζέλια, ξεπλένονται σε ζεστό νερό και στραγγίζονται (ή κονσέρβα)

1/4 φλ. συν 2 κ.σ. ψιλοκομμένο κόλιανδρο, συν περισσότερο για γαρνίρισμα (ή μαϊντανό)

1 μεγάλο αυγό, χτυπημένο

1 1/2 κουτ. ξύσμα λεμονιού

1 κουταλιά της σούπας χυμό λεμονιού

Φέτες λεμονιού, για σερβίρισμα

tunaa

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 200 ° και αλείφουμε ένα ταψί με 2 κουταλιές ελαιόλαδο. Σε ένα μεγάλο μπολ, συνδυάζουμε τον τόνο, 1 κουταλιά της σούπας ελαιόλαδο, τη φρυγανιά, 2 κουταλιές γιαούρτι, μπαχαρικά, αλάτι και πιπέρι, μπιζέλια και 2 κουταλιές κόλιανδρο. Δοκιμάζουμε, αλατοπιπερώνουμε περισσότερο αν θέλουμε, στη συνέχεια προσθέτουμε το αυγό και ανακατεύουμε μέχρι να γίνει λείο.

Χρησιμοποιούμε ένα ¼ φλιτζάνι για να μετρήσετε το μείγμα, να σχηματιστούν μπιφτέκια και να τα τοποθετήσετε στο ταψί. Ψήνουμε για 10 έως 12 λεπτά, μέχρι να ροδίσουν τα κάτω μέρη, στη συνέχεια αναποδογυρίζουμε και ψήνουμε για 10 έως 12 λεπτά ακόμη. Εν τω μεταξύ, φτιάχνουμε τη σάλτσα: σε ένα μεσαίο μπολ, συνδυάζουμε το υπόλοιπο ½ φλιτζάνι γιαούρτι με ξύσμα λεμονιού, χυμό λεμονιού και το υπόλοιπο ¼ φλιτζάνι κόλιανδρο. Αλατοπιπερώνουμε.

Σερβίρουμε τα μπιφτέκια τόνου και τη σάλτσα γιαουρτιού γαρνιρισμένα με κόλιανδρο και φέτες λεμονιού.

empty alt

Θες να χάσεις βάρος; Πάρε μικρότερο πιάτο

Μία νέα βρετανική έρευνα ήρθε να αποδείξει ότι το μέγεθος του πιάτου σου και άρα η μερίδα που βάζεις μπροστά σου όταν κάτσεις να φας, επηρεάζουν την ποσότητα που καταναλώνεις.
empty alt

Ο άνθρωπος που έβαλε τον ανανά στην πίτσα ήταν Έλληνας

Ο Σαμ Πανόπουλος μετανάστευσε στον Καναδά το 1954 σε ηλικία μόλις 20 ετών και μαζί με τα δύο αδέλφια του απέκτησε πολλά εστιατόρια που έγιναν επιτυχημένα.
empty alt

Το μυστικό για να βράσουν πιο γρήγορα οι πατάτες

Οι πατάτες είναι εύκολες στην προετοιμασία αλλά αργές στο βράσιμο. Υπάρχουν ωστόσο δύο απλά κόλπα για να επιταχύνεις εντυπωσιακά το μαγείρεμά τους.
empty alt

Γράφουμε τον μεθυστικό επίλογο του καλοκαιριού

Το καλοκαίρι είναι ακόμα εδώ κι εσύ μπορείς να συνεχίζεις να το απολαμβάνεις πίνοντας φανταχτερά κοκτέιλ μαρτίνι, ειδικά για όσο υπάρχει φρέσκο καρπούζι.
empty alt

Πώς να καθαρίσετε και να φιλετάρετε ένα ψάρι

Όταν παρακολουθούμε εκπομπές ή ριάλιτι μαγειρικής ακόμα και οι πιο δύσκολες ή πολύπλοκες εργασίες μοιάζουν να γίνονται εύκολα και με φυσικό τρόπο.
empty alt

Το πικνίκ πάει παραλία και καλά κάνει

Από παιδί έχεις καταλάβει ότι η θάλασσα ανοίγει την όρεξη. Από την άλλη, με την πανδημία να μη μας έχει αφήσει ακόμα ήσυχους, συνεχίζεις να αναζητάς την απομόνωση και την ασφάλεια αλλά ταυτόχρονα με τη χαλάρωση και τη διασκέδαση.
empty alt

Ρολά κανέλας με δημητριακά ρυζιού

Αν αγαπάς τα ρολά κανέλας και αν λατρεύεις τις λιχουδιές με δημητριακά ρυζιού, τότε θα βρεις ότι ο συνδυασμός των δύο είναι κάτι παραπάνω από συναρπαστικός.
empty alt

Τραγανά ψητά σπαράγγια με παρμεζάνα

Τόσο νόστιμα που μπορούν να ανταγωνιστούν τις τηγανητές πατάτες
Back To Top