Όταν βαρεθείτε τη συνηθισμένη σαλάτα τόνου, δοκιμάστε αυτά τα μπιφτέκια εμπνευσμένα από σαμόσα. Για μια πιο χορταστική εκδοχή, σερβίρετε τα μαζί με αγγλικά αλμυρά μάφιν.

Όταν βαρεθείτε τη συνηθισμένη σαλάτα τόνου, δοκιμάστε αυτά τα μπιφτέκια εμπνευσμένα από σαμόσα. Για μια πιο χορταστική εκδοχή, σερβίρετε τα μαζί με αγγλικά αλμυρά μάφιν.

ΥΛΙΚΑ:

2 ΜΕΡΙΔΕΣ

ΩΡΑ ΜΑΓΕΙΡΕΜΑΤΟΣ:

15 ΛΕΠΤΑ

ΣΥΝΟΛΙΚΟΣ ΧΡΟΝΟΣ:

40 ΛΕΠΤΑ

ΣΥΣΤΑΤΙΚΑ

2 κονσέρβες τόνου, στραγγισμένου

3 κουταλιές της σούπας συν 1 κουτ. έξτρα παρθένο ελαιόλαδο, διαιρεμένο

2 κ.σ. τριμμένη φρυγανιά

1/2 φλ. συν 2 κ.σ. (κατά προτίμηση πλήρες) στραγγιστό γιαούρτι

2 κουτ. chaat masala (μπαχαρικό – αλλιώς χρησιμοποιήστε πάπρικα)

1 κουτ. αλεσμένο κόλιανδρο

1 κουτ. κύμινο αλεσμένο

1/2 κουτ. κουρκουμά σκόνη

3/4 κουτ. αλάτι

Φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι

1/2 φλ. κατεψυγμένα μπιζέλια, ξεπλένονται σε ζεστό νερό και στραγγίζονται (ή κονσέρβα)

1/4 φλ. συν 2 κ.σ. ψιλοκομμένο κόλιανδρο, συν περισσότερο για γαρνίρισμα (ή μαϊντανό)

1 μεγάλο αυγό, χτυπημένο

1 1/2 κουτ. ξύσμα λεμονιού

1 κουταλιά της σούπας χυμό λεμονιού

Φέτες λεμονιού, για σερβίρισμα

tunaa

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 200 ° και αλείφουμε ένα ταψί με 2 κουταλιές ελαιόλαδο. Σε ένα μεγάλο μπολ, συνδυάζουμε τον τόνο, 1 κουταλιά της σούπας ελαιόλαδο, τη φρυγανιά, 2 κουταλιές γιαούρτι, μπαχαρικά, αλάτι και πιπέρι, μπιζέλια και 2 κουταλιές κόλιανδρο. Δοκιμάζουμε, αλατοπιπερώνουμε περισσότερο αν θέλουμε, στη συνέχεια προσθέτουμε το αυγό και ανακατεύουμε μέχρι να γίνει λείο.

Χρησιμοποιούμε ένα ¼ φλιτζάνι για να μετρήσετε το μείγμα, να σχηματιστούν μπιφτέκια και να τα τοποθετήσετε στο ταψί. Ψήνουμε για 10 έως 12 λεπτά, μέχρι να ροδίσουν τα κάτω μέρη, στη συνέχεια αναποδογυρίζουμε και ψήνουμε για 10 έως 12 λεπτά ακόμη. Εν τω μεταξύ, φτιάχνουμε τη σάλτσα: σε ένα μεσαίο μπολ, συνδυάζουμε το υπόλοιπο ½ φλιτζάνι γιαούρτι με ξύσμα λεμονιού, χυμό λεμονιού και το υπόλοιπο ¼ φλιτζάνι κόλιανδρο. Αλατοπιπερώνουμε.

Σερβίρουμε τα μπιφτέκια τόνου και τη σάλτσα γιαουρτιού γαρνιρισμένα με κόλιανδρο και φέτες λεμονιού.

empty alt

Στην Κροατία θα ζήσεις την εμπειρία της επίσκεψης σε ένα υποβρύχιο οινοποιείο

Η Κροατία έχει ούτως ή άλλως πολλά να προσφέρει στους επισκέπτες της – όχι τυχαία, άλλωστε, το επιβλητικό κάστρο του Dubrovnik χρησιμοποιείται ως σκηνικό για το King’s Landing του Game of Thrones.
empty alt

Πώς θα αφαιρέσεις το κουκούτσι από τα κεράσια

Ακόμα και αν δεν έχεις το ειδικό εργαλείο, μπορείς να αφαιρέσεις τα κουκούτσια από τα κεράσια, για να χρησιμοποιήσεις το αγαπημένο φρούτο π.
empty alt

Έτσι θα μπορείς να παίρνεις πάντα σπιτικό φαγητό στη δουλειά

Αν αποφασίσεις να παίρνεις μαζί σου καθημερινά φαγητό στο γραφείο, το μαγείρεμα είναι προαιρετικό. Το μόνο που θα χρειαστείς είναι συστηματική οργάνωση, για να εφοδιαστείς με την ενέργεια και τα θρεπτικά συστατικά που έχεις ανάγκη ώστε να «βγάλεις» την ημέρα σου.
empty alt

Ο λόγος που πρέπει να λαχταράς μια μπριζόλα κόκκινη στο εσωτερικό της

Ίσως να αηδιάζεις στην ιδέα μιας μπριζόλας που μόλις κοπεί απελευθερώνει από το εσωτερικό της ένα κόκκινο υγρό.
empty alt

Πόσο καιρό μπορείς να διατηρήσεις φαγητό με ασφάλεια στην κατάψυξη;

Το στήθος κοτόπουλου διατηρείται στην κατάψυξη για εννέα μήνες, ενώ το τυρί για τρεις, σύμφωνα με τις σχετικές συστάσεις.
empty alt

Μυστικά κατανάλωσης των φρούτων

* Αν θέλετε να αδυνατίσετε, να προτιμάτε τα άγουρα φρούτα. Όσο πιο άγουρα, τόσο περισσότερο κόβουν την όρεξη και τόσο πιο χαμηλά διατηρούν τα επίπεδα γλυκόζης (σακχάρου) στο αίμα.
empty alt

Υπέροχη χειμωνιάτικη λαχανόσουπα

Αυτή είναι η πιο προσαρμόσιμη σούπα. Είναι γευστική, απίστευτα υγιεινή και ετοιμάζεται σε χρόνο μηδέν. Μπορείς να αξιοποιήσεις μέσα της το υπόλοιπο χοιρινό κρέας, ψιλοκομμένο κοτόπουλο ή κοκκινιστό μοσχαρίσιο κρέας που έχει περισσέψει και που θα της δώσει μια έξτρα νοστιμιά.
empty alt

Ομελέτα με σπαράγγια και κρεμμύδι με κομμάτια πίτας τορτίγια

Ποιος είπε ότι οι ομελέτες είναι μόνο για πρωινό; Αυτό το χορτοφαγικό γεύμα είναι αρκετά πλούσιο για πρωινό, μεσημεριανό ή βραδινό! Συστατικά 225 γρ.
Back To Top