Όταν βαρεθείτε τη συνηθισμένη σαλάτα τόνου, δοκιμάστε αυτά τα μπιφτέκια εμπνευσμένα από σαμόσα. Για μια πιο χορταστική εκδοχή, σερβίρετε τα μαζί με αγγλικά αλμυρά μάφιν.

Όταν βαρεθείτε τη συνηθισμένη σαλάτα τόνου, δοκιμάστε αυτά τα μπιφτέκια εμπνευσμένα από σαμόσα. Για μια πιο χορταστική εκδοχή, σερβίρετε τα μαζί με αγγλικά αλμυρά μάφιν.

ΥΛΙΚΑ:

2 ΜΕΡΙΔΕΣ

ΩΡΑ ΜΑΓΕΙΡΕΜΑΤΟΣ:

15 ΛΕΠΤΑ

ΣΥΝΟΛΙΚΟΣ ΧΡΟΝΟΣ:

40 ΛΕΠΤΑ

ΣΥΣΤΑΤΙΚΑ

2 κονσέρβες τόνου, στραγγισμένου

3 κουταλιές της σούπας συν 1 κουτ. έξτρα παρθένο ελαιόλαδο, διαιρεμένο

2 κ.σ. τριμμένη φρυγανιά

1/2 φλ. συν 2 κ.σ. (κατά προτίμηση πλήρες) στραγγιστό γιαούρτι

2 κουτ. chaat masala (μπαχαρικό – αλλιώς χρησιμοποιήστε πάπρικα)

1 κουτ. αλεσμένο κόλιανδρο

1 κουτ. κύμινο αλεσμένο

1/2 κουτ. κουρκουμά σκόνη

3/4 κουτ. αλάτι

Φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι

1/2 φλ. κατεψυγμένα μπιζέλια, ξεπλένονται σε ζεστό νερό και στραγγίζονται (ή κονσέρβα)

1/4 φλ. συν 2 κ.σ. ψιλοκομμένο κόλιανδρο, συν περισσότερο για γαρνίρισμα (ή μαϊντανό)

1 μεγάλο αυγό, χτυπημένο

1 1/2 κουτ. ξύσμα λεμονιού

1 κουταλιά της σούπας χυμό λεμονιού

Φέτες λεμονιού, για σερβίρισμα

tunaa

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 200 ° και αλείφουμε ένα ταψί με 2 κουταλιές ελαιόλαδο. Σε ένα μεγάλο μπολ, συνδυάζουμε τον τόνο, 1 κουταλιά της σούπας ελαιόλαδο, τη φρυγανιά, 2 κουταλιές γιαούρτι, μπαχαρικά, αλάτι και πιπέρι, μπιζέλια και 2 κουταλιές κόλιανδρο. Δοκιμάζουμε, αλατοπιπερώνουμε περισσότερο αν θέλουμε, στη συνέχεια προσθέτουμε το αυγό και ανακατεύουμε μέχρι να γίνει λείο.

Χρησιμοποιούμε ένα ¼ φλιτζάνι για να μετρήσετε το μείγμα, να σχηματιστούν μπιφτέκια και να τα τοποθετήσετε στο ταψί. Ψήνουμε για 10 έως 12 λεπτά, μέχρι να ροδίσουν τα κάτω μέρη, στη συνέχεια αναποδογυρίζουμε και ψήνουμε για 10 έως 12 λεπτά ακόμη. Εν τω μεταξύ, φτιάχνουμε τη σάλτσα: σε ένα μεσαίο μπολ, συνδυάζουμε το υπόλοιπο ½ φλιτζάνι γιαούρτι με ξύσμα λεμονιού, χυμό λεμονιού και το υπόλοιπο ¼ φλιτζάνι κόλιανδρο. Αλατοπιπερώνουμε.

Σερβίρουμε τα μπιφτέκια τόνου και τη σάλτσα γιαουρτιού γαρνιρισμένα με κόλιανδρο και φέτες λεμονιού.

empty alt

Φτιάξε σπιτικό συμπυκνωμένο ζαχαρούχο γάλα

Το σπιτικό συμπυκνωμένο ζαχαρούχο γάλα είναι πιο υγιεινό από το αντίστοιχο τυποποιημένο και σου δίνει την ευελιξία να πειραματιστείς προσθέτοντας επιπλέον συστατικά, όπως κόκκους βανίλιας, ξυλάκια κανέλας ή ολόκληρους σπόρους μπαχαρικών.
empty alt

Τα 10 καλύτερα ελληνικά πιάτα και πού θα τα φας

Οι δημοσιογράφοι της Telegraph ταξιδεύουν, δοκιμάζουν, γεύονται και αποφασίζουν ποια είναι τα πιάτα που δεν πρέπει να χάσει ένα ταξιδιώτης όταν έρθει στη χώρα μας.
empty alt

Δύο διαφορετικοί τρόποι να φτιάξεις ένα μελάτο αυγό

Προτιμάς το αυγό μελάτο; Τότε πρέπει να προσέξεις ιδιαίτερα το χρόνο βρασμού. Πώς θα τον υπολογίσεις λοιπόν με ακρίβεια και ποια άλλα βήματα πρέπει να ακολουθήσεις για να παραμείνει ρευστός ο κρόκος και να πήξει το ασπράδι; 1η τεχνική 1.
empty alt

Ουράνιο τόξο να το πιείς στο ποτήρι σου

  Μπορεί το κόκκινο χρώμα της κλασικής σανγκρίας να είναι συνδεδεμένο με το πάθος, αλλά η λευκή εκδοχή της ταιριάζει απόλυτα στο καλοκαίρι! Αν μάλιστα τολμήσεις να προσθέσεις τα φρούτα που προτείνουμε, ο συνδυασμός τους θα σου προσφέρει ένα απολαυστικό ουράνιο τόξο που θα ικανοποιήσει (και...
empty alt

Ένας εικονικός περίπατος για τα παιδιά που παλεύουν

  Η 29η Απριλίου είναι η ημερομηνία που έχει σηματοδοτήσει παγκοσμίως την ελπίδα. Την ελπίδα για ζωή και όνειρα, για χιλιάδες παιδιά που αντιμετωπίζουν μια πολύ σοβαρή ασθένεια και παλεύουν να γίνουν καλά.
empty alt

Tis the season to be jolly-cocktail

Μια συνταγή που θα σε βάλει σε εορταστικό spirit
empty alt

To Giggle Juice είναι τόσο διασκεδαστικό όσο ακούγεται

Τι ακριβώς είναι το Giggle Juice, ρωτάτε; Ένας συνδυασμός moscato, λεμονάδας και βότκας που θα σας κάνει να ευθυμήσετε ευχάριστα – ίσως και να βάλετε τα γέλια – όλοι χρειαζόμαστε αυτό το καλοκαίρι μια έξτρα δόση χαράς και παιδικής ανεμελιάς – οπότε δοκιμάστε το.
empty alt

Τσίλι γλυκοπατάτας στον φούρνο

Αν πιστεύετε ότι κάθε μπολ με τσίλι πρέπει να είναι κρυμμένο κάτω από σωρούς λιωμένου τυριού και μια μεγάλη δόση κρέμα γάλακτος, αυτή είναι η γάστρα για εσάς.
Back To Top