Μόλις ο καιρός ζεσταίνει, η κίνηση γίνεται σχεδόν αυτόματα: Σκύβεις πάνω από το ψυγείο με τα παγωτά και χαζεύεις μέχρι να εντοπίσεις αυτό που θα σου κάνει εντύπωση.

Μόλις ο καιρός ζεσταίνει, η κίνηση γίνεται σχεδόν αυτόματα: Σκύβεις πάνω από το ψυγείο με τα παγωτά και χαζεύεις μέχρι να εντοπίσεις αυτό που θα σου κάνει εντύπωση. Τι γίνεται όμως με τα ξαναπαγωμένα παγωτά των ψυγείων, που συναντάς σε κάποια περίπτερα;

Η εκ νέου κατάψυξη σε ένα αποψυγμένο παγωτό αλλάζει την υφή του, και την μετατρέπει σε κοκκώδη και κρυσταλλωμένη υφή.

Δεν είναι όμως μονάχα αυτό. Μπορεί επίσης να προκληθεί βακτηριακή μόλυνση.

Όταν το παγωτό μένει εκτός κατάψυξης και αρχίζει να λιώνει, αρχίζει μια χημική διαδικασία που παράγει βακτήρια. Όταν ξαναπαγώσει, θα επιβραδυνθεί αυτή η ανάπτυξη βακτηρίων, αλλά τα βακτήρια δεν πρόκειται να σκοτωθούν.

Η εκ νέου κατάψυξη στα παγωτά είναι ασφαλής μόνο αν είναι ελαφρά λιωμένα, και έχουν προηγουμένως διατηρηθεί κάτω από κατάλληλη ψύξη.

Αν όμως είχαν σχεδόν λιώσει εκτός κατάψυξης, τότε υπάρχει κίνδυνος για την υγεία όσων τα καταναλώσουν.

Συγκεκριμένα, το παγωτό λιώνει σε περίπου στους -0,5 °C και, όταν το κάνει, επιβλαβή βακτήρια (όπως το Listeria monocytogenes) αναπτύσσονται ραγδαία στο ζαχαρούχο περιβάλλον του.

Πώς να προστατευθείς;
Αν δεις ότι το παγωτό είναι κρυσταλλωμένο, πιο σκληρό από το κανονικό, και πιο αδιάφορο/ουδέτερο στη γεύση, τότε σίγουρα πρέπει να το αφήσεις και να επιλέξεις ένα άλλο.

Μόλις όμως έχεις χάσει την εμπιστοσύνη σου στην εν λόγω επιχείρηση, σωστά;

 

 

empty alt

Βάλτε το κριθάρι στη διατροφή σας

Το κριθάρι και τα προϊόντα που περιέχουν το πολύτιμο δημητριακό  είναι εκείνα που πρέπει να εντάξουμε στο καθημερινό μας διαιτολόγιο.
empty alt

Έτσι θα κάνεις το χούμους να δείχνει ακαταμάχητο

Μπορεί το χούμους να είναι ένα νόστιμο συνοδευτικό στο τραπέζι και ιδανικό ντιπ για τα λαχανικά σου, όμως ας το παραδεχτούμε, η εμφάνισή του δεν σε δελεάζει να βουτήξεις το κουτάλι σου.
empty alt

Φτιάξε σπιτικό συμπυκνωμένο ζαχαρούχο γάλα

Το σπιτικό συμπυκνωμένο ζαχαρούχο γάλα είναι πιο υγιεινό από το αντίστοιχο τυποποιημένο και σου δίνει την ευελιξία να πειραματιστείς προσθέτοντας επιπλέον συστατικά, όπως κόκκους βανίλιας, ξυλάκια κανέλας ή ολόκληρους σπόρους μπαχαρικών.
empty alt

Φτιάξε τέλεια ποσέ αυγά βήμα βήμα

Αν σου αρέσει το αυγό, θα λατρέψεις τα ποσέ. Αρκεί να σου πετύχουν: να καταφέρεις να συνδυάσεις το λευκό ασπράδι με ένα ρευστό, κρεμώδη κρόκο.
empty alt

Κηπουρική στην κουζίνα – για δυνατό άρωμα και έξτρα γεύση!

Μια χούφτα φρέσκα ψιλοκομμένα ή θρυμματισμένα βότανα μπορεί να αναδείξει κάθε σπιτικό γεύμα από καλό σε τέλειο.
empty alt

Μακαρόνια με κιμά… στον φούρνο

Μια από τις απολαύσεις που μπορείς να χαίρεσαι στο σπίτι, με παρέα ή χωρίς, είναι σίγουρα το φαγητό.
empty alt

Cup-τσιζ-κέικ φράουλας – μίνι μέγεθος, μάξιμουμ απόλαυση

Τίποτα δεν καλωσορίζει την άνοιξη καλύτερα από την υπέροχη γεύση και το άρωμα της εποχικής φρέσκιας φράουλας.
empty alt

Marzipan – ένα γλυκό θαύμα φτιαγμένο από αμύγδαλα

Το Marzipan, μια νόστιμη και ελαφριά λιχουδιά από έναν αρκετά ασυνήθιστο συνδυασμό ζάχαρης και ψίχας αμυγδάλου, συχνά τονισμένο με εκχύλισμα αμυγδάλου.
Back To Top