Μόλις ο καιρός ζεσταίνει, η κίνηση γίνεται σχεδόν αυτόματα: Σκύβεις πάνω από το ψυγείο με τα παγωτά και χαζεύεις μέχρι να εντοπίσεις αυτό που θα σου κάνει εντύπωση.

Μόλις ο καιρός ζεσταίνει, η κίνηση γίνεται σχεδόν αυτόματα: Σκύβεις πάνω από το ψυγείο με τα παγωτά και χαζεύεις μέχρι να εντοπίσεις αυτό που θα σου κάνει εντύπωση. Τι γίνεται όμως με τα ξαναπαγωμένα παγωτά των ψυγείων, που συναντάς σε κάποια περίπτερα;

Η εκ νέου κατάψυξη σε ένα αποψυγμένο παγωτό αλλάζει την υφή του, και την μετατρέπει σε κοκκώδη και κρυσταλλωμένη υφή.

Δεν είναι όμως μονάχα αυτό. Μπορεί επίσης να προκληθεί βακτηριακή μόλυνση.

Όταν το παγωτό μένει εκτός κατάψυξης και αρχίζει να λιώνει, αρχίζει μια χημική διαδικασία που παράγει βακτήρια. Όταν ξαναπαγώσει, θα επιβραδυνθεί αυτή η ανάπτυξη βακτηρίων, αλλά τα βακτήρια δεν πρόκειται να σκοτωθούν.

Η εκ νέου κατάψυξη στα παγωτά είναι ασφαλής μόνο αν είναι ελαφρά λιωμένα, και έχουν προηγουμένως διατηρηθεί κάτω από κατάλληλη ψύξη.

Αν όμως είχαν σχεδόν λιώσει εκτός κατάψυξης, τότε υπάρχει κίνδυνος για την υγεία όσων τα καταναλώσουν.

Συγκεκριμένα, το παγωτό λιώνει σε περίπου στους -0,5 °C και, όταν το κάνει, επιβλαβή βακτήρια (όπως το Listeria monocytogenes) αναπτύσσονται ραγδαία στο ζαχαρούχο περιβάλλον του.

Πώς να προστατευθείς;
Αν δεις ότι το παγωτό είναι κρυσταλλωμένο, πιο σκληρό από το κανονικό, και πιο αδιάφορο/ουδέτερο στη γεύση, τότε σίγουρα πρέπει να το αφήσεις και να επιλέξεις ένα άλλο.

Μόλις όμως έχεις χάσει την εμπιστοσύνη σου στην εν λόγω επιχείρηση, σωστά;

 

 

empty alt

Η σόγια προστατεύει από τις πολυκυστικές ωοθήκες

 Μία στις 10 γυναίκες πάσχουν από το σύνδρομο πολυκυστικών ωοθηκών , το οποίο συνδέεται με διαταραχές της εμμήνου ρύσεως και αύξηση των επιπέδων των ανδρογόνων (π.
empty alt

Τέλειες ψητές πατάτες σε 5 βήματα

Πόσες φορές έχεις ξεκινήσει να ψήσεις πατάτες στο φούρνο και σού έχουν βγει μισοκαμένες ή μισοψημένες; Αν η απάντησή σου είναι «πολλές», αλλά ακόμα και αν πιστεύεις ότι έχεις βρει τον τρόπο να τις πετυχαίνεις, ακολούθησε τις παρακάτω συμβουλές βήμα βήμα, από το Popsugar.com, για να γίνουν […]
empty alt

Έχει η Μύκονος παραδοσιακά προϊόντα;

Είναι περισσότερο γνωστή για το nightlife, τα άπειρα bar, club και καταστήματα κορυφαίων στον κόσμο brands που στριμώχνονται στα δρομάκια, για τις πανέμορφες παραλίες της, τους εγχώριους και διεθνείς celebrities που την επιλέγουν για τις διακοπές τους όλο το χρόνο, για τα φοιτητικά πάρτι όπου το...
empty alt

Πώς θα δώσουμε σε όλα τα σπιτικά cupcakes το ίδιο μέγεθος;

Έχεις αναρωτηθεί ποτέ με ποιον τρόπο οι επαγγελματίες καταφέρνουν να παρασκευάσουν μπισκότα, cupcakes και μάφιν στο ίδιο μέγεθος, ξανά και ξανά; Δεν είναι θέμα μαγείας, ούτε καν απαιτεί χρόνια επαγγελματικής εμπειρίας.
empty alt

Ένας ανορθόδοξος τρόπος να κόψεις το ψωμί σε φέτες (έχει αποτέλεσμα!)

Μάλλον θα έχεις συνηθίσει να κόβεις μια φραντζόλα ψωμί σε φέτες ακουμπισμένη οριζόντια στον πάγκο. Ωστόσο, ένας πιο αποτελεσματικός αν και ανορθόδοξος τρόπος είναι να τη γυρίσεις στο πλάι (όπως στη φωτό).
empty alt

Πώς να νικήσετε τις ιώσεις από το… πιάτο σας!

Τώρα που ιώσεις χτυπάνε κόκκινο, εκτός από τα μέτρα προφύλαξης που αφορούν την υγιεινή και σκέφτεστε να πάρετε, φροντίστε να τονώσετε την άμυνα του οργανισμού σας και το ανοσοποιητικό σας… τρώγοντας! Η πλήρης και ισορροπημένη διατροφή είναι ένας ισχυρός σύμμαχος που μπορεί να θωρακίσει την υγεία...
empty alt

Summer pasta lovers!

Οι επιλογές με τα ζυμαρικά δεν τελειώνουν ποτέ. Είτε όσον αφορά τα είδη των ζυμαρικών που η επιλογή είναι τεράστιο, όσο και με τις σάλτσες με τις οποίες μπορείτε να τα συνοδέψετε.
empty alt

Το νέο gourmet hot spot της Αθήνας είναι το ολοκαίνουργιο Mayan

Αν σου αρέσουν οι λατινοαμερικάνικες γεύσεις τότε θα ενθουσιαστείς με τη νέα άφιξη στον γαστρονομικό χάρτη της Αθήνας.
Back To Top