Αυτά τα απολαυστικά brownies ενισχύουν τη γεύση της μαύρης σοκολάτας με την προσθήκη μελάσας και σκόνης κακάου.

Αυτά τα απολαυστικά brownies ενισχύουν τη γεύση της μαύρης σοκολάτας με την προσθήκη μελάσας και σκόνης κακάου. Αν και η μέθοδος δεν είναι συμβατική, βρήκαμε ότι είναι ο καλύτερος τρόπος για να χαρίσετε τα brownies σας ένα ευχάριστο μάσημα. Για να το ολοκληρώσουμε, ανακατεύουμε με μια  μαρμελάδα βατόμουρου – είναι προαιρετικό, αν και το συνιστούμε ανεπιφύλακτα.

 

Γιατί βούτυρο ΚΑΙ φυτικό λάδι;

Βούτυρο για γεύση, φυτικό λάδι για μάσημα! Αν και ένα brownie φτιαγμένο καθαρά με φυτικό λάδι θα είναι πιο μαλακό, θα χάσεις την πλούσια γεύση από το βούτυρο. Έτσι, και τα δύο είναι must!

 

Γιατί μελάσα;

Όχι μόνο η μελάσα φέρνει λίγο επιπλέον μάσημα στα brownies, αλλά ενισχύει επίσης τη φυσική γεύση του κακάου. (Εάν δεν έχεις μελάσα, θα είναι εντάξει χωρίς αυτό.)

 

Γιατί να χωρίσεις τα αυγά;

Για να αναπτυχθεί γλουτένη (γνωστό και για τσίμπημα), το αλεύρι πρέπει να αναμιχθεί με ένα μη λιπαρό υγρό. Εκεί μπαίνουν τα ασπράδια! Μαζί με αλάτι (που βοηθά στην ανάπτυξη γλουτένης) το αλεύρι χτυπιέται στο ασπράδι των αυγών μέχρι να μαλακώσει, προσθέτοντας αποτελεσματικά λίγο γλουτένη στη συνταγή μας.

 

ΥΛΙΚΑ

9 ΤΜΧ.

ΧΡΟΝΟΣ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑΣ:

10 ΛΕΠΤΑ

ΣΥΝΟΛΙΚΟΣ ΧΡΟΝΟΣ:

55 ΛΕΠΤΑ

brownies

ΣΥΣΤΑΤΙΚΑ

1 φλ. ανοιχτή καστανή ζάχαρη

1/2 φλ. Ολλανδική επεξεργασμένη σκόνη κακάου (ή 100% σκόνη κακάου)

1 κουταλιά της σούπας μέλασσα (μπορείς εναλλακτικά μέλι)

1/2 κουτ. σκόνη εσπρέσο (όχι αν το κάνεις για παιδιά)

5 κουταλιές της σούπας βούτυρο

1 κουταλιά της σούπας φυτικό λάδι

2 αυγά, χωρισμένα

1/3 φλ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις

1/2 κουτ. αλάτι

2 κουταλιές της σούπας μαρμελάδα βατόμουρο

1/4 κουτ. νερό

 

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Προθερμαίνεις τον φούρνο στους 325 και ευθυγραμμίστε ένα ταψί 8 «-x-8» με αντικολλητικό χαρτί περγαμηνής. Σε ένα μεγάλο μπολ, συνδυάζεις ζάχαρη, σκόνη κακάου, μελάσα και σκόνη εσπρέσο.

Σε μια μικρή κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά, ανακατεύεις το βούτυρο και το λάδι. Ζεσταίνεις μέχρι να λιώσει πλήρως και να βράσει. Ρίχνεις ζεστό μείγμα βουτύρου πάνω από το μείγμα ζάχαρης και ανακατεύεις για να τα συνδυάσεις. Ανακατεύεις τους κρόκους ένα κάθε φορά μέχρι να ενσωματωθούν πλήρως.

Σε ένα μεσαίο μπολ, συνδυάζεις τα ασπράδια με αλεύρι και αλάτι. Χτυπάς ελαφρά μέχρι να γίνει τελείως λεία. Ανακατεύεις το μείγμα λευκού αυγού στο μείγμα σοκολάτας μέχρι να γίνει λείο, και στη συνέχεια μεταφέρεις στο έτοιμο ταψί στην πάνω σχάρα.

Συνδυάζεις τη μαρμελάδα και το νερό σε ένα μικρό μπολ με φούρνο μικροκυμάτων. Φούρνος μικροκυμάτων σε υψηλή θερμοκρασία για 15 δευτερόλεπτα και ανακατεύουμε για να συνδυαστούν. Ψιλοκόβεις πάνω από τα μπράουνις και χρησιμοποιείς ένα μαχαίρι βουτύρου για στροβιλισμό. Ψήνεις μέχρι να εμφανιστεί μια οδοντογλυφίδα που εισάγεις στο κέντρο των brownies σχεδόν εντελώς καθαρή, 28 λεπτά. Αφήνεις να κρυώσει εντελώς πριν κόψεις σε τετράγωνα κομμάτια και τα σερβίρεις.

Tip: Για έξτρα σοκολατένια απόλαυση λιώνεις καυτή μαύρη σοκολάτα και τα περιχύνεις λίγο πριν το σερβίρισμα!

 

 

empty alt

Τρεις φέτες μπέικον την ημέρα αυξάνουν τον κίνδυνο για έμφραγμα

Aυξημένο κίνδυνο καρκίνου, καρδιοπάθειας και διαβήτη, διατρέχουν όσοι τρώνε καθημερινά έστω και μικρές ποσότητες κόκκινου κρέατος, τονίζει νέα ανάλυση η οποία δημοσιεύεται στην επιθεώρηση «Journal of Internal Medicine».
empty alt

Η συνταγή των μπράουνις που οδήγησε ένα ζευγάρι στο διαζύγιο

Όταν πριν από δύο χρόνια οι New York Times δημοσίευσαν online τη συνταγή των μπράουνις της Katharine Hepburn, μια γυναίκα ονόματι Sydne Newberry άφησε ένα σχόλιο που θα μπορούσε κάλλιστα να είναι το στόρι μιας ταινίας.
empty alt

Γιατί τα κρεμμύδια μάς κάνουν να κλαίμε;

Εσένα, τι σου φέρνει δάκρυα στα μάτια; Είτε η απάντηση είναι «μια ρομαντική ταινία», είτε «η ήττα της αγαπημένης μου ποδοσφαιρικής ομάδας», σίγουρα στη λίστα των πραγμάτων που σε κάνουν ευσυγκίνητο θα περιλαμβάνονται και τα κρεμμύδια.
empty alt

Ψήνεσαι να δεις το grill αλλιώς!

  Πώς να κάνεις πιο ενδιαφέρον το παιχνίδι ψησίματος με αυτά τα υπέροχα φαγητά. Στη σχάρα σου, είτε μιλάμε για ηλεκτρικό γκριλ, είτε για το γκριλ του φούρνου της ηλεκτρικής σου κουζίνας, μπορείς να βάλεις μια τεράστια γκάμα βρώσιμων υλικών.
empty alt

Σοκο_λαχταριστές τηγανίτες στον φούρνο!

Ετοιμάσου να μπεις και να ενδώσεις σε απολαυστικό πειρασμό: Στρώματα αφράτων τηγανιτών, πασπαλισμένες με τσιπ σοκολάτας και πλημμυρισμένες με ζάχαρη άχνη και το αγαπημένο σου σιρόπι.
empty alt

Απογειώνουμε την απόλαυση με ένα Aviation Cocktail

Σχεδιασμένο πριν από περισσότερα από 100 χρόνια από τον Hugo Ensslin, επικεφαλής μπάρμαν στο πλέον ξεπερασμένο Hotel Wallick στη Νέα Υόρκη, το Aviation είχε ξεπέσει μέσα και έξω από το στυλ με τα χρόνια.
empty alt

Χριστουγεννιάτικα Δέντρα Brownies

Όσον αφορά τα γιορτινά επιδόρπια, συνήθως είναι υπερβολικά και απαιτούν πολλή προετοιμασία. Αυτά τα αξιολάτρευτα Brownies Χριστουγεννιάτικα Δέντρα είναι για όταν δεν έχετε πολύ χρόνο, αλλά θέλετε να φτιάξετε κάτι χαριτωμένο και εορταστικό.
empty alt

Βουτυρένιες μπάρες κολοκύθας

Ο καλύτερος τρόπος για να υποδεχθούμε την εποχή της γλυκιάς κολοκύθας
Back To Top