Αυτά τα απολαυστικά brownies ενισχύουν τη γεύση της μαύρης σοκολάτας με την προσθήκη μελάσας και σκόνης κακάου.

Αυτά τα απολαυστικά brownies ενισχύουν τη γεύση της μαύρης σοκολάτας με την προσθήκη μελάσας και σκόνης κακάου. Αν και η μέθοδος δεν είναι συμβατική, βρήκαμε ότι είναι ο καλύτερος τρόπος για να χαρίσετε τα brownies σας ένα ευχάριστο μάσημα. Για να το ολοκληρώσουμε, ανακατεύουμε με μια  μαρμελάδα βατόμουρου – είναι προαιρετικό, αν και το συνιστούμε ανεπιφύλακτα.

 

Γιατί βούτυρο ΚΑΙ φυτικό λάδι;

Βούτυρο για γεύση, φυτικό λάδι για μάσημα! Αν και ένα brownie φτιαγμένο καθαρά με φυτικό λάδι θα είναι πιο μαλακό, θα χάσεις την πλούσια γεύση από το βούτυρο. Έτσι, και τα δύο είναι must!

 

Γιατί μελάσα;

Όχι μόνο η μελάσα φέρνει λίγο επιπλέον μάσημα στα brownies, αλλά ενισχύει επίσης τη φυσική γεύση του κακάου. (Εάν δεν έχεις μελάσα, θα είναι εντάξει χωρίς αυτό.)

 

Γιατί να χωρίσεις τα αυγά;

Για να αναπτυχθεί γλουτένη (γνωστό και για τσίμπημα), το αλεύρι πρέπει να αναμιχθεί με ένα μη λιπαρό υγρό. Εκεί μπαίνουν τα ασπράδια! Μαζί με αλάτι (που βοηθά στην ανάπτυξη γλουτένης) το αλεύρι χτυπιέται στο ασπράδι των αυγών μέχρι να μαλακώσει, προσθέτοντας αποτελεσματικά λίγο γλουτένη στη συνταγή μας.

 

ΥΛΙΚΑ

9 ΤΜΧ.

ΧΡΟΝΟΣ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑΣ:

10 ΛΕΠΤΑ

ΣΥΝΟΛΙΚΟΣ ΧΡΟΝΟΣ:

55 ΛΕΠΤΑ

brownies

ΣΥΣΤΑΤΙΚΑ

1 φλ. ανοιχτή καστανή ζάχαρη

1/2 φλ. Ολλανδική επεξεργασμένη σκόνη κακάου (ή 100% σκόνη κακάου)

1 κουταλιά της σούπας μέλασσα (μπορείς εναλλακτικά μέλι)

1/2 κουτ. σκόνη εσπρέσο (όχι αν το κάνεις για παιδιά)

5 κουταλιές της σούπας βούτυρο

1 κουταλιά της σούπας φυτικό λάδι

2 αυγά, χωρισμένα

1/3 φλ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις

1/2 κουτ. αλάτι

2 κουταλιές της σούπας μαρμελάδα βατόμουρο

1/4 κουτ. νερό

 

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Προθερμαίνεις τον φούρνο στους 325 και ευθυγραμμίστε ένα ταψί 8 «-x-8» με αντικολλητικό χαρτί περγαμηνής. Σε ένα μεγάλο μπολ, συνδυάζεις ζάχαρη, σκόνη κακάου, μελάσα και σκόνη εσπρέσο.

Σε μια μικρή κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά, ανακατεύεις το βούτυρο και το λάδι. Ζεσταίνεις μέχρι να λιώσει πλήρως και να βράσει. Ρίχνεις ζεστό μείγμα βουτύρου πάνω από το μείγμα ζάχαρης και ανακατεύεις για να τα συνδυάσεις. Ανακατεύεις τους κρόκους ένα κάθε φορά μέχρι να ενσωματωθούν πλήρως.

Σε ένα μεσαίο μπολ, συνδυάζεις τα ασπράδια με αλεύρι και αλάτι. Χτυπάς ελαφρά μέχρι να γίνει τελείως λεία. Ανακατεύεις το μείγμα λευκού αυγού στο μείγμα σοκολάτας μέχρι να γίνει λείο, και στη συνέχεια μεταφέρεις στο έτοιμο ταψί στην πάνω σχάρα.

Συνδυάζεις τη μαρμελάδα και το νερό σε ένα μικρό μπολ με φούρνο μικροκυμάτων. Φούρνος μικροκυμάτων σε υψηλή θερμοκρασία για 15 δευτερόλεπτα και ανακατεύουμε για να συνδυαστούν. Ψιλοκόβεις πάνω από τα μπράουνις και χρησιμοποιείς ένα μαχαίρι βουτύρου για στροβιλισμό. Ψήνεις μέχρι να εμφανιστεί μια οδοντογλυφίδα που εισάγεις στο κέντρο των brownies σχεδόν εντελώς καθαρή, 28 λεπτά. Αφήνεις να κρυώσει εντελώς πριν κόψεις σε τετράγωνα κομμάτια και τα σερβίρεις.

Tip: Για έξτρα σοκολατένια απόλαυση λιώνεις καυτή μαύρη σοκολάτα και τα περιχύνεις λίγο πριν το σερβίρισμα!

 

 

empty alt

5 trends στη διατροφή που θα μας απασχολήσουν στο μέλλον

Πράγματα που μπορεί να μοιάζουν να βγήκαν από κάποια ταινία επιστημονικής φαντασίας, μπορεί να αποτελούν την επόμενη μέρα στην διατροφή, σε μία εποχή που διαρκώς αλλάζει και αναζητά το νέο και το διαφορετικό.
empty alt

Τα είδη των κρεμμυδιών και πού θα χρησιμοποιήσεις το καθένα

Μήπως κάθε φορά που ψωνίζεις κρεμμύδια, τα αγοράζεις σε όποιο χρώμα βρεις διαθέσιμο στον πάγκο; Κι όμως, τα λευκά, τα κίτρινα και τα κόκκινα κρεμμύδια δεν διαφέρουν μεταξύ τους μόνο στην εμφάνιση, αλλά και στη γεύση.
empty alt

Η νέα τρέλα μετά τα αβοκάντο είναι τα ψητά αβοκάντο

Αν πιστεύεις ότι το αβοκάντο είναι από τα νοστιμότερα πράγματα που έχεις δοκιμάσει, ίσως δεν έχεις δοκιμάσει ακόμα το ψητό αβοκάντο.
empty alt

7 λόγοι να έχεις πάντα ένα πακέτο αρακά στην κατάψυξή σου

Ο κατεψυγμένος αρακάς είναι εξίσου θρεπτικός με το φρέσκο και, επιπλέον, μπορεί να διατηρηθεί για πολλούς μήνες.
empty alt

Μπορείς να ρίξεις στα κάρβουνα μια κατεψυγμένη μπριζόλα;

Και εκεί που δεν είχες κανονίσει τίποτα για Σάββατο βράδυ, βρίσκεσαι να περιμένεις επισκέψεις, αλλά το ψυγείο είναι σχεδόν άδειο.
empty alt

Comfort food time με κρεμώδη πατατόσουπα

Ζεστή κι απολαυστική σαν αγκαλιά και με υπέροχη γεύση. Η γεύση της πατάτας φέρνει αυτομάτως στο μυαλό σου ευτυχισμένες αναμνήσεις και σου δημιουργεί εσωτερικά ένα έντονο αίσθημα θαλπωρής.
empty alt

Ρεβεγιόν στη Νέα Υόρκη μέσω Γαλλίας και το French 75

Έχεις κουραστεί από συνταγές κοκτέιλ που απαιτούν ακριβές κάβες, σκοτεινά κελάρια και τεχνικές ειδικού; Σε νιώθουμε. Μην ανησυχείς αυτό που σου προτείνουμε είναι ό,τι πρέπει για σένα.
empty alt

Ελαφριές γαρίδες με ντομάτες και κόκκινο κρεμμύδι

Έχετε διάθεση για θαλασσινά; Θα ικανοποιήσετε πλήρως την όρεξή σας με αυτό το πιάτο με οστρακοειδή! Με φρέσκες γαρίδες αρωματισμένες με μεσογειακά καρυκεύματα, σκόνη σκόρδου και μαύρο πιπέρι, σερβιρισμένες με μαγειρεμένο κόκκινο κρεμμύδι και ντοματίνια, σίγουρα θα σας χορτάσει με νόστιμο και...
Back To Top