Αυτά τα απολαυστικά brownies ενισχύουν τη γεύση της μαύρης σοκολάτας με την προσθήκη μελάσας και σκόνης κακάου.

Αυτά τα απολαυστικά brownies ενισχύουν τη γεύση της μαύρης σοκολάτας με την προσθήκη μελάσας και σκόνης κακάου. Αν και η μέθοδος δεν είναι συμβατική, βρήκαμε ότι είναι ο καλύτερος τρόπος για να χαρίσετε τα brownies σας ένα ευχάριστο μάσημα. Για να το ολοκληρώσουμε, ανακατεύουμε με μια  μαρμελάδα βατόμουρου – είναι προαιρετικό, αν και το συνιστούμε ανεπιφύλακτα.

 

Γιατί βούτυρο ΚΑΙ φυτικό λάδι;

Βούτυρο για γεύση, φυτικό λάδι για μάσημα! Αν και ένα brownie φτιαγμένο καθαρά με φυτικό λάδι θα είναι πιο μαλακό, θα χάσεις την πλούσια γεύση από το βούτυρο. Έτσι, και τα δύο είναι must!

 

Γιατί μελάσα;

Όχι μόνο η μελάσα φέρνει λίγο επιπλέον μάσημα στα brownies, αλλά ενισχύει επίσης τη φυσική γεύση του κακάου. (Εάν δεν έχεις μελάσα, θα είναι εντάξει χωρίς αυτό.)

 

Γιατί να χωρίσεις τα αυγά;

Για να αναπτυχθεί γλουτένη (γνωστό και για τσίμπημα), το αλεύρι πρέπει να αναμιχθεί με ένα μη λιπαρό υγρό. Εκεί μπαίνουν τα ασπράδια! Μαζί με αλάτι (που βοηθά στην ανάπτυξη γλουτένης) το αλεύρι χτυπιέται στο ασπράδι των αυγών μέχρι να μαλακώσει, προσθέτοντας αποτελεσματικά λίγο γλουτένη στη συνταγή μας.

 

ΥΛΙΚΑ

9 ΤΜΧ.

ΧΡΟΝΟΣ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑΣ:

10 ΛΕΠΤΑ

ΣΥΝΟΛΙΚΟΣ ΧΡΟΝΟΣ:

55 ΛΕΠΤΑ

brownies

ΣΥΣΤΑΤΙΚΑ

1 φλ. ανοιχτή καστανή ζάχαρη

1/2 φλ. Ολλανδική επεξεργασμένη σκόνη κακάου (ή 100% σκόνη κακάου)

1 κουταλιά της σούπας μέλασσα (μπορείς εναλλακτικά μέλι)

1/2 κουτ. σκόνη εσπρέσο (όχι αν το κάνεις για παιδιά)

5 κουταλιές της σούπας βούτυρο

1 κουταλιά της σούπας φυτικό λάδι

2 αυγά, χωρισμένα

1/3 φλ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις

1/2 κουτ. αλάτι

2 κουταλιές της σούπας μαρμελάδα βατόμουρο

1/4 κουτ. νερό

 

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Προθερμαίνεις τον φούρνο στους 325 και ευθυγραμμίστε ένα ταψί 8 «-x-8» με αντικολλητικό χαρτί περγαμηνής. Σε ένα μεγάλο μπολ, συνδυάζεις ζάχαρη, σκόνη κακάου, μελάσα και σκόνη εσπρέσο.

Σε μια μικρή κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά, ανακατεύεις το βούτυρο και το λάδι. Ζεσταίνεις μέχρι να λιώσει πλήρως και να βράσει. Ρίχνεις ζεστό μείγμα βουτύρου πάνω από το μείγμα ζάχαρης και ανακατεύεις για να τα συνδυάσεις. Ανακατεύεις τους κρόκους ένα κάθε φορά μέχρι να ενσωματωθούν πλήρως.

Σε ένα μεσαίο μπολ, συνδυάζεις τα ασπράδια με αλεύρι και αλάτι. Χτυπάς ελαφρά μέχρι να γίνει τελείως λεία. Ανακατεύεις το μείγμα λευκού αυγού στο μείγμα σοκολάτας μέχρι να γίνει λείο, και στη συνέχεια μεταφέρεις στο έτοιμο ταψί στην πάνω σχάρα.

Συνδυάζεις τη μαρμελάδα και το νερό σε ένα μικρό μπολ με φούρνο μικροκυμάτων. Φούρνος μικροκυμάτων σε υψηλή θερμοκρασία για 15 δευτερόλεπτα και ανακατεύουμε για να συνδυαστούν. Ψιλοκόβεις πάνω από τα μπράουνις και χρησιμοποιείς ένα μαχαίρι βουτύρου για στροβιλισμό. Ψήνεις μέχρι να εμφανιστεί μια οδοντογλυφίδα που εισάγεις στο κέντρο των brownies σχεδόν εντελώς καθαρή, 28 λεπτά. Αφήνεις να κρυώσει εντελώς πριν κόψεις σε τετράγωνα κομμάτια και τα σερβίρεις.

Tip: Για έξτρα σοκολατένια απόλαυση λιώνεις καυτή μαύρη σοκολάτα και τα περιχύνεις λίγο πριν το σερβίρισμα!

 

 

empty alt

Μύθοι και αλήθειες και τις δίαιτες

Εχετε σκεφτεί ποτέ γιατί δύσκολα πετυχαίνει ένα διατροφικό πρόγραμμα αδυνατίσματος; Ενας λόγος είναι γιατί δεν το τηρούμε ευλαβικά.
empty alt

Γιατί οι ειδικοί του κρασιού ρίχνουν αλάτι στα ποτήρια τους;

Νομίζετε πως ξέρετε πολλά μυστικά για το κρασί και τί το κάνει εύγευστο και ιδιαίτερο; Αν σας λέγαμε πως υπάρχει εκεί έξω ένας εύκολος και φτηνός τρόπος να ενισχύσετε τη γεύση του οίνου, που μάλλον ελάχιστοι γνωρίζουν; Ανοίξτε ένα μπουκάλι με το αγαπημένο σας κρασί, και πριν […]
empty alt

Πράσινα φυλλώδη λαχανικά: το μυστικό να τα διατηρήσεις φρέσκα

Δύο ημέρες αφού τα έχεις φέρει από το μανάβικο, τα μαρούλια σου και τα άλλα πράσινα φυλλώδη λαχανικά μαραίνονται.
empty alt

Πρωινό στο Παρίσι με αυθεντικό Croque Monsieur

Κάποια πρωινά του σαββατοκύριακου ή φορές που δεν χρειάζεται να φύγεις βιαστικά από το σπίτι, φτιάξε κάτι λαχταριστό και χαλάρωσε απολαμβάνοντάς το.
empty alt

Πώς να φτιάξεις σπιτικό χαλβά

Ο χαλβάς είναι μια μεσο-Ανατολική λιχουδιά από ταχίνι που μοιάζει με το φοντάν, αλλά πολύ καλύτερος και πιο υγιεινός! Ο χαλβάς, που έχει την τιμητική του τις μέρες της νηστείας και ειδικά τη Σαρακοστή, μπορεί να έχει ως βάση του το αλεύρι ή το ταχίνι και η […]
empty alt

Κρεμώδης σούπα με σπανάκι

Το σπανάκι είναι ένα αγαπημένο κι εύκολο υλικό που μπορεί να προσφέρει τα πολύτιμα θρεπτικά του συστατικά μέσα από ποικίλους τρόπους μαγειρέματος και άπειρες συνταγές.
empty alt

Φθινοπωρινή σαλάτα με κινόα, μήλο και κράνμπερι

Υγιεινή κι απολαυστική, μια δροσερή σαλάτα για συνοδευτικό αλλά και για κυρίως
empty alt

Γευστικές γαρίδες με πέστο, νιόκι και αρακά

Ένα εύκολο, υγιεινό κι απολαύστικο πιάτο, έτοιμο σε 20 λεπτά
Back To Top