Αυτά τα απολαυστικά brownies ενισχύουν τη γεύση της μαύρης σοκολάτας με την προσθήκη μελάσας και σκόνης κακάου.

Αυτά τα απολαυστικά brownies ενισχύουν τη γεύση της μαύρης σοκολάτας με την προσθήκη μελάσας και σκόνης κακάου. Αν και η μέθοδος δεν είναι συμβατική, βρήκαμε ότι είναι ο καλύτερος τρόπος για να χαρίσετε τα brownies σας ένα ευχάριστο μάσημα. Για να το ολοκληρώσουμε, ανακατεύουμε με μια  μαρμελάδα βατόμουρου – είναι προαιρετικό, αν και το συνιστούμε ανεπιφύλακτα.

 

Γιατί βούτυρο ΚΑΙ φυτικό λάδι;

Βούτυρο για γεύση, φυτικό λάδι για μάσημα! Αν και ένα brownie φτιαγμένο καθαρά με φυτικό λάδι θα είναι πιο μαλακό, θα χάσεις την πλούσια γεύση από το βούτυρο. Έτσι, και τα δύο είναι must!

 

Γιατί μελάσα;

Όχι μόνο η μελάσα φέρνει λίγο επιπλέον μάσημα στα brownies, αλλά ενισχύει επίσης τη φυσική γεύση του κακάου. (Εάν δεν έχεις μελάσα, θα είναι εντάξει χωρίς αυτό.)

 

Γιατί να χωρίσεις τα αυγά;

Για να αναπτυχθεί γλουτένη (γνωστό και για τσίμπημα), το αλεύρι πρέπει να αναμιχθεί με ένα μη λιπαρό υγρό. Εκεί μπαίνουν τα ασπράδια! Μαζί με αλάτι (που βοηθά στην ανάπτυξη γλουτένης) το αλεύρι χτυπιέται στο ασπράδι των αυγών μέχρι να μαλακώσει, προσθέτοντας αποτελεσματικά λίγο γλουτένη στη συνταγή μας.

 

ΥΛΙΚΑ

9 ΤΜΧ.

ΧΡΟΝΟΣ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑΣ:

10 ΛΕΠΤΑ

ΣΥΝΟΛΙΚΟΣ ΧΡΟΝΟΣ:

55 ΛΕΠΤΑ

brownies

ΣΥΣΤΑΤΙΚΑ

1 φλ. ανοιχτή καστανή ζάχαρη

1/2 φλ. Ολλανδική επεξεργασμένη σκόνη κακάου (ή 100% σκόνη κακάου)

1 κουταλιά της σούπας μέλασσα (μπορείς εναλλακτικά μέλι)

1/2 κουτ. σκόνη εσπρέσο (όχι αν το κάνεις για παιδιά)

5 κουταλιές της σούπας βούτυρο

1 κουταλιά της σούπας φυτικό λάδι

2 αυγά, χωρισμένα

1/3 φλ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις

1/2 κουτ. αλάτι

2 κουταλιές της σούπας μαρμελάδα βατόμουρο

1/4 κουτ. νερό

 

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Προθερμαίνεις τον φούρνο στους 325 και ευθυγραμμίστε ένα ταψί 8 «-x-8» με αντικολλητικό χαρτί περγαμηνής. Σε ένα μεγάλο μπολ, συνδυάζεις ζάχαρη, σκόνη κακάου, μελάσα και σκόνη εσπρέσο.

Σε μια μικρή κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά, ανακατεύεις το βούτυρο και το λάδι. Ζεσταίνεις μέχρι να λιώσει πλήρως και να βράσει. Ρίχνεις ζεστό μείγμα βουτύρου πάνω από το μείγμα ζάχαρης και ανακατεύεις για να τα συνδυάσεις. Ανακατεύεις τους κρόκους ένα κάθε φορά μέχρι να ενσωματωθούν πλήρως.

Σε ένα μεσαίο μπολ, συνδυάζεις τα ασπράδια με αλεύρι και αλάτι. Χτυπάς ελαφρά μέχρι να γίνει τελείως λεία. Ανακατεύεις το μείγμα λευκού αυγού στο μείγμα σοκολάτας μέχρι να γίνει λείο, και στη συνέχεια μεταφέρεις στο έτοιμο ταψί στην πάνω σχάρα.

Συνδυάζεις τη μαρμελάδα και το νερό σε ένα μικρό μπολ με φούρνο μικροκυμάτων. Φούρνος μικροκυμάτων σε υψηλή θερμοκρασία για 15 δευτερόλεπτα και ανακατεύουμε για να συνδυαστούν. Ψιλοκόβεις πάνω από τα μπράουνις και χρησιμοποιείς ένα μαχαίρι βουτύρου για στροβιλισμό. Ψήνεις μέχρι να εμφανιστεί μια οδοντογλυφίδα που εισάγεις στο κέντρο των brownies σχεδόν εντελώς καθαρή, 28 λεπτά. Αφήνεις να κρυώσει εντελώς πριν κόψεις σε τετράγωνα κομμάτια και τα σερβίρεις.

Tip: Για έξτρα σοκολατένια απόλαυση λιώνεις καυτή μαύρη σοκολάτα και τα περιχύνεις λίγο πριν το σερβίρισμα!

 

 

empty alt

Τα δώρα του ροδιού

Το ρόδι είναι πλούσιο σε μικροθρεπτικά συστατικά με αντιοξειδωτικές και αντιφλεγμονώδεις ιδιότητες και συχνά χαρακτηρίζεται εφάμιλλο με το κόκκινο κρασί και το πράσινο τσάι ως προς τα οφέλη που παρέχει στην υγεία.
empty alt

Μιλάμε εκ… μπύρας!

Ο καιρός ζέστανε και πλέον οι διαφημίσεις μπύρας στην τηλεόραση φαίνονται τόσο, μα τόσο δελεαστικές! Από την άλλη, σκέφτεσαι τις θερμίδες, φοβάσαι την φουσκωμένη κοιλιά, λες «άστο, άλλη φορά»… Διάβασε τα οφέλη της μπύρας και θα αλλάξεις γνώμη μέχρι να πεις «αφρός».
empty alt

Τα καλά τα τρώνε οι γνωστοί.

Μερικές φορές ντρέπομαι για τα καμώματα κάποιων «συναδέλφων» μου. Δεν είναι δυνατόν να λειτουργείς το εστιατόριο ή την ταβέρνα σου υιοθετώντας διαφορετική συμπεριφορά για τον κάθε πελάτη σου, ανάλογα πως τον «κόβεις», πόσο σπουδαίο τον θεωρείς ή ανάλογα με το «κουστουμάκι» που θέλεις να του...
empty alt

Welcome to the dark side of brownies

Αυτά τα απολαυστικά brownies ενισχύουν τη γεύση της μαύρης σοκολάτας με την προσθήκη μελάσας και σκόνης κακάου.
empty alt

Μανιτάρια Portobello γεμισμένα… αλλιώς

Ένα μείγμα από ντομάτες, σπανάκι, φέτα, ελιές και φρέσκια ρίγανη δίνει σε αυτά τα  portobellos μια μεσογειακή ατμόσφαιρα με αυτήν την υγιεινή συνταγή γεμιστών μανιταριών.
empty alt

Το «πράσινο» τσίλι… πικάντικο και χορτοφαγικό

Ο καιρός αρχίζει να ψυχραίνει σιγά σιγά – αν και κάποιοι δεν χρειάζονται κρύο για να ανεβάσουν τη θερμοκρασία στην κουζίνα και το πιάτο τους.
empty alt

Χωριάτικη σαλάτα ντιπ – δύο σε ένα

Ανάλαφρο, δροσερό και πάντα εορταστικό και επίκαιρο, αυτό το ντιπ θα φέρει το καλοκαίρι στο χειμερινό σου τραπέζι.
empty alt

Cupcake με «κρυμμένο» παγωτό

Έχουμε μάθει να συνοδεύουμε διάφορες γλυκές απολαύσεις με μπάλες παγωτού, όμως αυτή η συνταγή πάει την απόλαυση ένα βήμα παραπέρα «κρύβοντας» το παγωτό μέσα σε έναν αγαπημένο γλυκό πειρασμό – το cupcake.

Back To Top