Ο σολομός είναι ένα ψάρι που μαγειρεύεται εύκολα και η γεύση του συνδυάζεται με μεγάλη ποικιλία υλικών.

Ο σολομός είναι ένα ψάρι που μαγειρεύεται εύκολα και η γεύση του συνδυάζεται με μεγάλη ποικιλία υλικών. Η συγκεκριμένη εκδοχή παντρεύεται την ελληνική χωριάτικη σαλάτα… αλλά αν το επιθυμείς μπορείς ελεύθερα να προσθέσεις όποιο άλλο λαχανικό επιθυμείς, ανάλογα με την εποχή που θα το φτιάξεις. Αν το φτιάξεις πάντως μες στο καταχείμωνο, θα έχεις καταφέρει να βάλεις λίγο καλοκαίρι στο πιάτο σου και να θυμηθείς τη γεύση ανεμελιάς των διακοπών σε νησί του Αιγαίου πελάγους!

ΥΛΙΚΑ:

4 ΜΕΡΙΔΕΣ

ΧΡΟΝΟΣ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑΣ:

20 ΛΕΠΤΑ

ΣΥΝΟΛΙΚΟΣ ΧΡΟΝΟΣ:

50 ΛΕΠΤΑ

ΣΥΣΤΑΤΙΚΑ

ΓΙΑ ΤΗ ΜΑΡΙΝΑΡΑ

1/4 φλ. έξτρα παρθένο ελαιόλαδο

Χυμός από 2 λεμόνια

1 γαρίφαλο σκόνη

1 κουτ. αποξηραμένη ρίγανη

1/2 κουτ. κόκκινες νιφάδες πιπεριού

Φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι

1 φλ. φέτα

1 φλ. κομμένες ντομάτες ή ντοματίνια κομμένα στη μέση

1/4 φλ. ελιές Καλαμάτας κομμένες σε φέτες ή ροδέλες

1/4 φλ. ψιλοκομμένα περσικά αγγούρια

1/4 ψιλοκομμένο κόκκινο κρεμμύδι

2 κουταλιές της σούπας φρεσκοκομμένο άνηθο

ΓΙΑ ΤΟΝ ΣΟΛΟΜΟ

1 λεμόνι, σε λεπτές φέτες

1 μικρό κόκκινο κρεμμύδι, κομμένο σε φέτες

4 φιλέτα σολομού, που έχεις στεγνώσει με απορροφητικό χαρτί

Αλάτι

Φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι

salmon

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Προθερμαίνεις τον φούρνο στους 200°. Μαρινάρεις τη φέτα: Σε ένα μεγάλο μπολ, χτυπάς ελαφρά το ελαιόλαδο, τον χυμό λεμονιού, το σκόρδο, τη ρίγανη και νιφάδες κόκκινου πιπεριού. Καρυκεύεις με πιπέρι και προσθέτεις τη φέτα. Σκεπάζεις το μπολ και το αφήνεις στο ψυγείο για περίπου 10 λεπτά ενώ προετοιμάζεις τα υπόλοιπα υλικά.

Ψήνεις το ψάρι: Απλώνεις τις κομμένες φέτες λεμόνι και τις ροδέλες κόκκινου κρεμμυδιού στο κάτω μέρος ενός μεγάλου ταψιού. Προσθέτεις τα φιλέτα σολομού, με την πέτσα προς τα κάτω, στο ταψί. Καρυκεύεις με αλάτι και πιπέρι και ψήνεις μέχρι να ροδίσει καλά, 18 έως 20 λεπτά.

Εν τω μεταξύ, συμπληρώνεις τη μαρινάρα: Στο μπολ με τη φέτα, προσθέτεις ντομάτες, ελιές, αγγούρια, ψιλοκομμένο κόκκινο κρεμμύδι και άνηθο. Αναμειγνύεις απαλά για να συνδυαστούν όλα τα υλικά.

Για το σερβίρισμα: Πιάτο Βάζεις σε μια πιατέλα το φιλέτο σολομού με φέτες λεμονιού και κόκκινου κρεμμυδιού και καλύπτεις από πάνω με τη μαριναρισμένη χωριάτικη σαλάτα – μπορείς να συνοδεύσεις με επιπλέον λαχανικά, ψητές πατάτες ή ρύζι.

empty alt

Τι σχέση έχει το πιάτο ενός Γερμανού, ενός Έλληνα κι ενός Ιταλού με το εισόδημα ενός Φιλιππινέζου;

Το ψάρι που έχω στο πιάτο μου μπορεί να καθορίσει το μέλλον ενός ανθρώπου στις Φιλιππίνες; Μπορούμε μέσα από την καταναλωτική μας συμπεριφορά να φέρουμε την αλλαγή στην κοινωνία και τη φύση; Σύμφωνα με τη νέα μελέτη του WWF με τίτλο: «Βιώσιμος τόνος από τις Φιλιππίνες για την Ευρώπη», που […]
empty alt

Γιατί παραψήθηκε το φαγητό στο φούρνο;

Αν σου συμβαίνει συχνά να παραψήνεται το φαγητό στο φούρνο, ίσως φταίει το ταψί σου. Κι αυτό γιατί τα σκουρόχρωμα ταψιά απορροφούν περισσότερη θερμότητα από τα ανοιχτόχρωμα, με αποτέλεσμα π.
empty alt

Ψητές γλυκοπατάτες με βότανα και σκόρδο

Δίνοντας μια αλμυρή επίγευση στις γλυκοπατάτες χρησιμοποιώντας γήινα βότανα και αρωματικά και μειώνοντας την ένταση της γλυκύτητας των μπαχαρικών, θα δημιουργήσεις ένα όμορφα ισορροπημένο πιάτο.
empty alt

Πώς να ψήσετε φιλέτο σολομού στη σχάρα

Από όλα τα ψάρια στη σχάρα, ο σολομός είναι από τους πιο εύκολους και έχει τη δυνατότητα να δώσει μερικά από τα καλύτερα αποτελέσματα – αν ψωνίσεις έξυπνα και προετοιμάσεις σωστά τόσο το ψάρι όσο και τη σχάρα.
empty alt

Σοκο_λαχταριστές τηγανίτες στον φούρνο!

Ετοιμάσου να μπεις και να ενδώσεις σε απολαυστικό πειρασμό: Στρώματα αφράτων τηγανιτών, πασπαλισμένες με τσιπ σοκολάτας και πλημμυρισμένες με ζάχαρη άχνη και το αγαπημένο σου σιρόπι.
empty alt

4 σάλτσες που μπορείς να αποθηκεύσεις σε παγοθήκες για γεύματα-εξπρές

Το είχες φανταστεί ότι μπορείς να αξιοποιήσεις τις παγοθήκες σου για να διατηρήσεις σε μονές δόσεις διάφορες σπιτικές σάλτσες με λαχανικά και μυρωδικά; Έτσι, θα έχεις ανά πάσα στιγμή ένα έτοιμο υλικό για να φτιάξεις μια εύκολη και γρήγορη μακαρονάδα, μια σούπα ή ένα κοκκινιστό.
empty alt

Χριστουγεννιάτικα Δέντρα Brownies

Όσον αφορά τα γιορτινά επιδόρπια, συνήθως είναι υπερβολικά και απαιτούν πολλή προετοιμασία. Αυτά τα αξιολάτρευτα Brownies Χριστουγεννιάτικα Δέντρα είναι για όταν δεν έχετε πολύ χρόνο, αλλά θέλετε να φτιάξετε κάτι χαριτωμένο και εορταστικό.
empty alt

Η καλύτερη και πιο καλοκαιρινή σαλάτα κοτόπουλου

Μια σαλάτα που χωράει τα πάντα και σε χορταίνει απολαυστικά!
Back To Top