Ώρα να δοκιμάσεις τη συνταγή της για τη «Σούπα Tortilla»

Ο πιο εύκολος τρόπος αυτή τη στιγμή για να ταξιδέψεις είναι μέσω της μαγειρικής ή της γευσιγνωσίας: κάνε μια στάση στο Μεξικό με αυτή τη μεξικάνικη σούπα τορτίγια: μια καυτή και απολαυστική συνταγή με κοτόπουλο, σε μια λαχταριστή εκδοχή από την ηθοποιό, μοντέλο και chef Eva Longoria!

 

ΣΥΣΤΑΤΙΚΑ

6 ντομάτες

125 ml ελαιόλαδο, διαιρεμένο

Αλάτι, ανάλογα με το πόσο αλμυρή την θες

1 κρεμμύδι, μεσαίο, κομμένο σε κύβους

1/2 σέλινο, κομμένο σε κύβους

2 καυτερές πιπεριές, κομμένες σε κύβους, ποικιλία Pasilla και Jalapeño ή οτιδήποτε που να καίει (αν δεν σου αρέσουν τα πολύ πικάντικα, μπορείς να βάλεις ήπιες σε γεύση πιπεριές)

50 γρ. σκόρδο, ψιλοκομμένο

1,5 λίτρο ζωμός κοτόπουλου,

125 ml χυμός λάιμ

2,5 γρ. πιπέρι καγιέν

tortil

5 γρ. τσίλι σε σκόνη

5 γρ. σπόρους κύμινου, αλεσμένους

7,5 γρ. πάπρικα

1 φύλλο δάφνη

2 στήθη κοτόπουλο, χωρίς κόκαλα, κομμένα σε λωρίδες

30 ml κολίανδρο, φρέσκα φύλλα

Πιπέρι, ανάλογα με την προτίμησή σου

Τορτίγια τσιπς (για γαρνίρισμα)

Αβοκάντο (κομμένο σε κύβους ή φέτες, για γαρνίρισμα)

Καυτερή πιπεριά, για έξτρα γεύση, ποικιλία Jalapeño (για γαρνίρισμα)

Κρέμα γάλακτος (για γαρνίρισμα)

tort

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Προθερμαίνεις το φούρνο στους 180 °C. Σε ένα μπολ, βάζεις τις ντομάτες με το μισό λάδι, 5 γρ. αλάτι και μια πρέζα μαύρο πιπέρι. Στη συνέχεια, τις απλώνεις σε ένα ταψί και τις ψήνεις μέχρι το χρώμα τους να γίνει ανοιχτό καφέ, 25 έως 30 λεπτά. Ενώ οι ντομάτες ψήνονται, σε ένα δοχείο σε μέτρια φωτιά, σοτάρεις το κρεμμύδι, το σέλινο, τις πιπεριές και το σκόρδο στο υπόλοιπο λάδι. Ανακατεύεις συχνά μέχρι να γίνουν τα υλικά μαλακά και ημιδιαφανή. Προσθέτεις το ζωμό κοτόπουλου, το χυμό λάιμ, το καγιέν, τη σκόνη τσίλι, το κύμινο, την πάπρικα και τη δάφνη. Μόλις αρχίσει να βράζει, χαμηλώνεις τη θερμοκρασία και αφήνεις να σιγοβράσουν. Σιγοβράζεις για 20 λεπτά. Αφαιρείς τις ψητές ντομάτες από το φούρνο (η φλούδα πρέπει να αφαιρεθεί) και τις προσθέτεις στο ζωμό. Προσθέτεις το στήθος κοτόπουλου, κομμένο σε λωρίδες, και σιγοβράζεις για 10 λεπτά. Χρησιμοποιώντας ένα μπλέντερ χειρός, ή σε παρτίδες σε έναν επεξεργαστή τροφίμων ή μπλέντερ, περνάς τη σούπα μέχρι να έχεις ένα βελουτέ αποτέλεσμα. Δοκιμάζεις και συμπληρώνεις με αλάτι και πιπέρι, ανάλογα με τη γεύση σου. Σερβίρεις ζεστή τη σούπα σε μεγάλα μπολ, που γαρνίρεις με ψιλοκομμένο αβοκάντο, τσιπς τορτίγιας, ψιλοκομμένες jalapeños και κρέμα γάλακτος (για το εφέ).

Άλλες προτάσεις για γαρνιτούρα περιλαμβάνουν κόκκινο κρεμμύδι κομμένο σε κύβους, ψιλοκομμένο κόλιανδρο, σάλτσα γουακαμόλε, ραπανάκια κομμένα σε φέτες και μαγειρεμένο κοτόπουλο κομμένο σε κύβους, κόκκινα φασόλια, καλαμπόκι, τριμμένο τσένταρ.

Μη φοβηθείς να χρησιμοποιήσεις τα μπαχαρικά και τα καρυκεύματα ανάλογα με τις προτιμήσεις σου.

Αυτή η συνταγή προέρχεται από το βιβλίο «Eva’s Kitchen: Cooking with Love for Family and Friends», από την Eva Longoria, που εκδόθηκε από τον Clarkson Potter.

 

 

empty alt

Τρεις φέτες μπέικον την ημέρα αυξάνουν τον κίνδυνο για έμφραγμα

Aυξημένο κίνδυνο καρκίνου, καρδιοπάθειας και διαβήτη, διατρέχουν όσοι τρώνε καθημερινά έστω και μικρές ποσότητες κόκκινου κρέατος, τονίζει νέα ανάλυση η οποία δημοσιεύεται στην επιθεώρηση «Journal of Internal Medicine».
empty alt

Ο πιο νοικοκυρεμένος τρόπος να κόψεις τη ζύμη με κουπ πατ

Πλησιάζει η εποχή που θα κόβουμε αστεράκια και αγγελάκια με κουπ πατ. Κάποιες φορές, ωστόσο, τα σχήματα δεν βγαίνουν τόσο τέλεια όσο είναι τα καλούπια μας, προκαλώντας την απογοήτευση σε μικρούς και μεγάλους.
empty alt

Τελικά πώς πρέπει να τρως τα λαχανικά; Ωμά ή μαγειρεμένα;

Θέλεις να ακολουθείς μία σωστή και υγιεινή διατροφή αλλά δεν μπορείς να αποφασίσεις τι είναι καλύτερο: να τρως τα λαχανικά σου ωμά, από την παραγωγή στην κατανάλωση που λέμε; Ή να τα κάνεις ψητά, βραστά, στον ατμό; Η θεωρία πίσω από την άποψη ότι τα λαχανικά πρέπει […]
empty alt

Οδηγός: Πώς θα φτιάξεις το τέλειο σάντουιτς

Είτε σου ανοίγει την όρεξη και μόνο που το σκέφτεσαι, είτε το έχεις καταχωρήσει στο μυαλό σου σαν μια εύκολη λύση για ντελίβερι στο γραφείο, αρκεί να ακολουθήσεις τις παρακάτω συμβουλές για να απογειώσεις ένα σάντουιτς ακόμα και με τα πιο απλά υλικά! Ποιο ψωμί θα χρησιμοποιήσεις; […]
empty alt

Το στοιχείο της διατροφής που προστατεύει από πολλά προβλήματα υγείας

Στην εγκυμοσύνη ο γυναικολόγος μπορεί να συστήσει την πρόσληψη συμπληρωμάτων μαγνησίου, καθώς θεωρείται ότι προλαμβάνει τις συσπάσεις της μήτρας.
empty alt

Γιατί πρέπει να ανακατεύεις τη σαλάτα με τα χέρια

Ένα από τα πολυτιμότερα εργαλεία του μάγειρα είναι τα (πεντακάθαρα) χέρια του. Κανόνας που ισχύει και όταν αυτός καλείται να ανακατέψει τα υλικά μιας σαλάτας.
empty alt

5 tips για πεντανόστιμα ψητά λαχανικά

Συνήθως τα ψητά λαχανικά αναλαμβάνουν ρόλο συνοδευτικών σε ένα μπάρμπεκιου, όμως εφαρμόζοντας κάποια απλά tips μπορείς να τα χρίσεις πρωταγωνιστές.
empty alt

Φιστίκια Αιγίνης, όχι απλώς νόστιμα αλλά και εξαιρετικά ωφέλιμα!

Τα φιστίκια δεν είναι μόνο νόστιμα, αλλά και εξαιρετικά ωφέλιμα για την υγεία σου. Αυτοί οι βρώσιμοι σπόροι του δέντρου Pistacia vera περιέχουν υγιή λίπη και αποτελούν καλή πηγή πρωτεϊνών, φυτικών ινών και αντιοξειδωτικών.
Back To Top