Στο κινηματογραφικό έργο Once Upon a Time in Hollywood, ο χαρακτήρας του Brad Pitt, Cliff Booth – ένας ξεπερασμένος stuntman του Χόλιγουντ – ετοιμάζει την πιο απλή εκδοχή του κλασικού αμερικάνικου πιάτου mac and cheese με εντελώς πρωτότυπο τρόπο… Βλέπουμε τον ήρωα Booth να μαγειρεύει τα μακαρόνια […]

Στο κινηματογραφικό έργο Once Upon a Time in Hollywood, ο χαρακτήρας του Brad Pitt, Cliff Booth – ένας ξεπερασμένος stuntman του Χόλιγουντ – ετοιμάζει την πιο απλή εκδοχή του κλασικού αμερικάνικου πιάτου mac and cheese με εντελώς πρωτότυπο τρόπο…

Βλέπουμε τον ήρωα Booth να μαγειρεύει τα μακαρόνια σε λίγο βραστό νερό πριν ρίξει ένα πακέτο τριμμένο τυρί ακριβώς πάνω. Στη συνέχεια το παίρνει στον καναπέ και αρχίζει να τρώει δείπνο κατευθείαν από το σκεύος.

Αναμειγνύει απλώς το τυρί στα ζυμαρικά. Χωρίς νερό, γάλα, βούτυρο, κανένα από αυτά τα συνηθισμένα συστατικά της συνταγής. Κι αυτό η ιδιαίτερη εκτέλεση δημιουργεί μια υπέροχη γαστρονομική στιγμή στην ταινία.

Υπό άλλες συνθήκες, αυτή η μαγειρική διαστρέβλωση μπορεί να σου δημιουργούσε αρνητικά συναισθήματα και να σου άφηνε μια δυσάρεστη «γεύση», αλλά εφόσον ήταν μια έμπνευση εκτελεσμένη από τα χεράκια του Brad Pitt

Οι κριτικοί μαγειρικής διέκριναν «κάτι εγγενώς νοσταλγικό» σε αυτή τη σκηνή λόγω της σύνδεσής της με τα μακαρόνια με τυρί.

braddddd

Το Mac and cheese εφευρέθηκε κατά τη διάρκεια της Μεγάλης Ύφεσης επειδή είναι ένα φθηνό, σχετικά υγιεινό γεύμα που μπορεί να φτιαχτεί γρήγορα και με ελάχιστα συστατικά», είπε. Και πολλές γενιές Αμερικανών το θεωρούν το κατεξοχήν εθνικό γεύμα της παιδικής τους ηλικίας.

Η ηθοποιία του Pitt, μαζί με τη σκηνοθεσία του Quentin Tarantino, έδεσε τα πάντα με μαεστρία κάνοντάς το «ξεχωριστό κινηματογραφικό φαγητό της χρονιάς».

Αξιοποιώντας τον παράγοντα της νοσταλγίας, ο Brad Pitt απέδωσε τη σκηνή με τον δικό του σέξι και σαγηνευτικό τρόπο – απογειώνοντας τη σκηνή. Σε αυτό έπαιξε βέβαια ρόλο και η ικανότητα του Tarantino να γυρίζει το διακόπτη της νοσταλγίας και να ενθουσιάζει το κοινό των ταινιών του για διαφορετικές χρονικές περιόδους. Έχει επίσης έναν τρόπο να κάνει το φαγητό να φαίνεται καλό. Αυτή ήταν μια τέλεια προσθήκη στο ρεπερτόριό του στη μεγάλη οθόνη.

bradneww

Αν σου ανοίξαμε την όρεξη για mac ‘n cheese εδώ μια κλασική συνταγή για να δοκιμάσεις τις δεξιότητές σου:

Υλικά

1 πακέτο μακαρόνια

1/4 φλιτζάνι βούτυρο

1/4φλιτζάνι αλεύρι για όλες τις χρήσεις

1/4 κουταλάκι του γλυκού αλάτι

αλεσμένο μαύρο πιπέρι για έξτρα γεύση

2 φλιτζάνια γάλα

2 φλιτζάνια τριμμένο  τυρί Cheddar

mac

Εκτέλεση

Βράζει σε μια μεγάλη κατσαρόλα ελαφρά αλατισμένο νερό. Μαγειρεύεις τα μακαρόνια στο βραστό νερό, ανακατεύοντας περιστασιακά μέχρι να μαγειρευτούν al dente, 8 λεπτά.. Kαι στραγγίζεις.

Λιώνεις το βούτυρο σε μια κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά. Ανακατεύεις με το αλεύρι, αλάτι και πιπέρι μέχρι να μαλακώσουν, περίπου 5 λεπτά. Αδειάζεις αργά το γάλα στο μείγμα βουτύρου-αλευριού ενώ συνεχώς ανακατεύεις έως ότου το μείγμα γίνει λείο ενώ βράζει, περίπου 5 λεπτά. Προσθέτεις το τυρί Cheddar στο μείγμα γάλακτος και ανακατεύεις μέχρι να λιώσει το τυρί, 2 έως 4 λεπτά.

Απλώνεις τη σάλτσα στα μακαρόνια μέχρι να επικαλυφθούν.

 

 

empty alt

Δεν είχες φανταστεί ότι θα μπορούσες να ξεφλουδίσεις έτσι ένα βραστό αυγό

Το τσόφλι ενός αυγού που έχει βράσει μέχρι να γίνει σφιχτό αρνείται πεισματικά να αφαιρεθεί και τα πράγματα γίνονται πιο δύσκολα από το γεγονός ότι στην προσπάθειά σου να το πιάσεις, ζεστό ακόμα από την κατσαρόλα ή το μπρίκι, καις τα δάχτυλά σου.
empty alt

5 πράγματα που μπορείς να κάνεις με τα υπολείμματα του καφέ

Δεν ξέρω για σένα, αλλά πιστεύω ότι είναι κάτι σαν παγκόσμια σταθερά να μένει πάντα τουλάχιστον ένα φλυτζάνι καφέ στην κανάτα της καφετιέρας, κάθε φορά που φτιάχνω καφέ φίλτρου.
empty alt

ΓΡΑΒΙΕΡΑ ΝΑΞΟΥ

Η γραβιέρα Νάξου, με τη γλυκιά βουτυράτη γεύση, είναι από τις καλύτερες της Ελλάδας και γι’ αυτό θεωρείται από τα πιo αγαπημένα επιτραπέζια τυριά της Ελλάδας.
empty alt

Πώς θα φτιάξεις το πιο αφράτο χούμους

Πώς θα πετύχεις το αφράτο, βελούδινο, χούμους που απολαμβάνεις σε καλά εστιατόρια; Σύμφωνα με τον σεφ Michael Solmonov, μουλιάζεις τα ρεβίθια σου για μία νύχτα, την επόμενη μέρα τα βράζεις και μετά τα σιγοβράζεις με μαγειρική σόδα για περίπου μία ώρα.
empty alt

7 φαγητά που μυρίζουν ελληνικό καλοκαίρι

Η όσφρηση είναι η πιο αρχέγονη αίσθηση, αυτή που οδηγεί κατευθείαν σε βαθιά ριζωμένες αναμνήσεις. Έτσι εξηγείται γιατί όταν ευωδιάζουν στο σπίτι φρεσκοκομμένες πατάτες στο τηγάνι ανασύρονται αυτόματα από τη μνήμη μακρινές εικόνες από τη γιαγιά μας στο χωριό, να στρώνει το βράδυ το τραπέζι για να […]
empty alt

Γόνδολες κολοκυθιού με γαρίδες

Όταν έχεις λαχτάρα για ζυμαρικά, αλλά θες να γλιτώσεις μερικές θερμίδες, να αποφύγεις μερικούς υδατάνθρακες και να έχεις μια πιο υγιεινή απόλαυση αυτές οι γόνδολες κολοκυθιών είναι μια εξαιρετική επιλογή.
empty alt

Πράσινο και λαχταριστό: Ένα υπέροχο παγωτό που κάνει καλό και στην υγεία σου

Τα οφέλη του αβοκάντο στην υγεία σου ίσως να τα έχεις εμπεδώσει, ήξερες όμως ότι εκτός από το να το φας ωμό ή στη σαλάτα ή στο περίφημο γουακαμόλε μπορεί να αποτελέσει πρώτη ύλη για σούπερ απολαυστικό παγωτό; Θα λατρέψετε αυτό το σπιτικό παγωτό σε σμαραγδένιο χρώμα.
empty alt

Στήθος γαλοπούλας με δεντρολίβανο

Καρυκεύστε τη γαλοπούλα με ένα μείγμα από δεντρολίβανο, σκόρδο και πάπρικα. Αν τρίψετε το μισό μείγμα απευθείας στο κρέας κάτω από το δέρμα, μπορείτε να αφαιρέσετε την πέτσα πριν το σερβίρετε και να μη χάσετε καθόλου τη γεύση.
Back To Top