Στο κινηματογραφικό έργο Once Upon a Time in Hollywood, ο χαρακτήρας του Brad Pitt, Cliff Booth – ένας ξεπερασμένος stuntman του Χόλιγουντ – ετοιμάζει την πιο απλή εκδοχή του κλασικού αμερικάνικου πιάτου mac and cheese με εντελώς πρωτότυπο τρόπο… Βλέπουμε τον ήρωα Booth να μαγειρεύει τα μακαρόνια […]

Στο κινηματογραφικό έργο Once Upon a Time in Hollywood, ο χαρακτήρας του Brad Pitt, Cliff Booth – ένας ξεπερασμένος stuntman του Χόλιγουντ – ετοιμάζει την πιο απλή εκδοχή του κλασικού αμερικάνικου πιάτου mac and cheese με εντελώς πρωτότυπο τρόπο…

Βλέπουμε τον ήρωα Booth να μαγειρεύει τα μακαρόνια σε λίγο βραστό νερό πριν ρίξει ένα πακέτο τριμμένο τυρί ακριβώς πάνω. Στη συνέχεια το παίρνει στον καναπέ και αρχίζει να τρώει δείπνο κατευθείαν από το σκεύος.

Αναμειγνύει απλώς το τυρί στα ζυμαρικά. Χωρίς νερό, γάλα, βούτυρο, κανένα από αυτά τα συνηθισμένα συστατικά της συνταγής. Κι αυτό η ιδιαίτερη εκτέλεση δημιουργεί μια υπέροχη γαστρονομική στιγμή στην ταινία.

Υπό άλλες συνθήκες, αυτή η μαγειρική διαστρέβλωση μπορεί να σου δημιουργούσε αρνητικά συναισθήματα και να σου άφηνε μια δυσάρεστη «γεύση», αλλά εφόσον ήταν μια έμπνευση εκτελεσμένη από τα χεράκια του Brad Pitt

Οι κριτικοί μαγειρικής διέκριναν «κάτι εγγενώς νοσταλγικό» σε αυτή τη σκηνή λόγω της σύνδεσής της με τα μακαρόνια με τυρί.

braddddd

Το Mac and cheese εφευρέθηκε κατά τη διάρκεια της Μεγάλης Ύφεσης επειδή είναι ένα φθηνό, σχετικά υγιεινό γεύμα που μπορεί να φτιαχτεί γρήγορα και με ελάχιστα συστατικά», είπε. Και πολλές γενιές Αμερικανών το θεωρούν το κατεξοχήν εθνικό γεύμα της παιδικής τους ηλικίας.

Η ηθοποιία του Pitt, μαζί με τη σκηνοθεσία του Quentin Tarantino, έδεσε τα πάντα με μαεστρία κάνοντάς το «ξεχωριστό κινηματογραφικό φαγητό της χρονιάς».

Αξιοποιώντας τον παράγοντα της νοσταλγίας, ο Brad Pitt απέδωσε τη σκηνή με τον δικό του σέξι και σαγηνευτικό τρόπο – απογειώνοντας τη σκηνή. Σε αυτό έπαιξε βέβαια ρόλο και η ικανότητα του Tarantino να γυρίζει το διακόπτη της νοσταλγίας και να ενθουσιάζει το κοινό των ταινιών του για διαφορετικές χρονικές περιόδους. Έχει επίσης έναν τρόπο να κάνει το φαγητό να φαίνεται καλό. Αυτή ήταν μια τέλεια προσθήκη στο ρεπερτόριό του στη μεγάλη οθόνη.

bradneww

Αν σου ανοίξαμε την όρεξη για mac ‘n cheese εδώ μια κλασική συνταγή για να δοκιμάσεις τις δεξιότητές σου:

Υλικά

1 πακέτο μακαρόνια

1/4 φλιτζάνι βούτυρο

1/4φλιτζάνι αλεύρι για όλες τις χρήσεις

1/4 κουταλάκι του γλυκού αλάτι

αλεσμένο μαύρο πιπέρι για έξτρα γεύση

2 φλιτζάνια γάλα

2 φλιτζάνια τριμμένο  τυρί Cheddar

mac

Εκτέλεση

Βράζει σε μια μεγάλη κατσαρόλα ελαφρά αλατισμένο νερό. Μαγειρεύεις τα μακαρόνια στο βραστό νερό, ανακατεύοντας περιστασιακά μέχρι να μαγειρευτούν al dente, 8 λεπτά.. Kαι στραγγίζεις.

Λιώνεις το βούτυρο σε μια κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά. Ανακατεύεις με το αλεύρι, αλάτι και πιπέρι μέχρι να μαλακώσουν, περίπου 5 λεπτά. Αδειάζεις αργά το γάλα στο μείγμα βουτύρου-αλευριού ενώ συνεχώς ανακατεύεις έως ότου το μείγμα γίνει λείο ενώ βράζει, περίπου 5 λεπτά. Προσθέτεις το τυρί Cheddar στο μείγμα γάλακτος και ανακατεύεις μέχρι να λιώσει το τυρί, 2 έως 4 λεπτά.

Απλώνεις τη σάλτσα στα μακαρόνια μέχρι να επικαλυφθούν.

 

 

empty alt

Οδηγός: Πώς θα επιλέξεις το ιδανικό κρασί για να συνοδεύσεις ένα πιάτο

Ας είμαστε ειλικρινείς: Οι περισσότεροι από εμάς τα χάνουμε όταν μπαίνουμε στην κάβα με σκοπό να διαλέξουμε ένα κρασί που θα ταιριάζει π.
empty alt

Ο σεφ της Ριάνα αποκαλύπτει τι τρώει μια ντίβα!

Ανάμεσα σε βραβεία Grammy, συναυλίες, ηχογραφήσεις, ταξίδια, η Ριάνα συνεχώς εκπλήσσει τους πάντες με την όρεξη που δείχνει για νέες προκλήσεις.
empty alt

Αντίο ροζέ (κρασί), καλώς ήρθες gose (μπίρα)

Αν δεν τρελαίνεσαι για μπίρα, ίσως δεν έχεις δοκιμάσει ακόμα τις gose: έναν τύπο μπίρας που έχει αρχίσει να κατακτάει τη γενιά των Millennials, σύμφωνα με ένα νέο αφιέρωμα του Refinery29.com.
empty alt

Τι είναι η ζελατίνη (και πώς θα τη χρησιμοποιήσεις);

Αν έχεις κάποιον φίλο που ακολουθεί vegan διατροφή, ίσως σού έχει πει σε κάποια φάση ότι δεν μπορεί να καταναλώσει την τάδε ή τη δείνα τροφή γιατί περιέχει ζελατίνη, ένα ζωικό υποπροϊόν.
empty alt

7 tips για τα πιο λαχταριστά σπιτικά μάφιν

Τα πετυχημένα μάφιν είναι αφράτα, έχουν ένα όμορφο χρυσαφένιο χρώμα και είναι ομοιόμορφα ψημένα μέσα-έξω. Είναι ένα όνειρο για το κυριακάτικο πρωινό αλλά και για εκείνα τα «δύσκολα» πρωινά των καθημερινών που ενώ ετοιμάζεσαι για τη δουλειά χρειάζεσαι κάτι γλυκό να συνοδεύσει τον καφέ σου και να […]
empty alt

Γιατί το φαγητό που τηγάνισες δεν βγήκε τραγανό;

Το τηγάνισμα μπορεί να είναι ένας από τους πιο γρήγορους τρόπους μαγειρέματος, αλλά σίγουρα δεν είναι τόσο εύκολο όσο ίσως νομίζουμε.
empty alt

Lemon Cupcake Day – φτιάξε μου τη μέρα!

Στις 15 Δεκεμβρίου, είναι η ώρα να δώσεις ιδιαίτερη προσοχή στα cupcakes – ή σε έναν συγκεκριμένο τύπο, για την ακρίβεια.
empty alt

Ταϊλανδέζικη σούπα με κοτόπουλο και καρύδα

Γνωστή ως Tom Kha Ghai, αυτή η σούπα καρύδας είναι από αυτές που πάντα μας ανοίγει την όρεξη και μας ζεσταίνει με ένα αρωματικό γευστικό ταξίδι.

Back To Top