Στο κινηματογραφικό έργο Once Upon a Time in Hollywood, ο χαρακτήρας του Brad Pitt, Cliff Booth – ένας ξεπερασμένος stuntman του Χόλιγουντ – ετοιμάζει την πιο απλή εκδοχή του κλασικού αμερικάνικου πιάτου mac and cheese με εντελώς πρωτότυπο τρόπο… Βλέπουμε τον ήρωα Booth να μαγειρεύει τα μακαρόνια […]

Στο κινηματογραφικό έργο Once Upon a Time in Hollywood, ο χαρακτήρας του Brad Pitt, Cliff Booth – ένας ξεπερασμένος stuntman του Χόλιγουντ – ετοιμάζει την πιο απλή εκδοχή του κλασικού αμερικάνικου πιάτου mac and cheese με εντελώς πρωτότυπο τρόπο…

Βλέπουμε τον ήρωα Booth να μαγειρεύει τα μακαρόνια σε λίγο βραστό νερό πριν ρίξει ένα πακέτο τριμμένο τυρί ακριβώς πάνω. Στη συνέχεια το παίρνει στον καναπέ και αρχίζει να τρώει δείπνο κατευθείαν από το σκεύος.

Αναμειγνύει απλώς το τυρί στα ζυμαρικά. Χωρίς νερό, γάλα, βούτυρο, κανένα από αυτά τα συνηθισμένα συστατικά της συνταγής. Κι αυτό η ιδιαίτερη εκτέλεση δημιουργεί μια υπέροχη γαστρονομική στιγμή στην ταινία.

Υπό άλλες συνθήκες, αυτή η μαγειρική διαστρέβλωση μπορεί να σου δημιουργούσε αρνητικά συναισθήματα και να σου άφηνε μια δυσάρεστη «γεύση», αλλά εφόσον ήταν μια έμπνευση εκτελεσμένη από τα χεράκια του Brad Pitt

Οι κριτικοί μαγειρικής διέκριναν «κάτι εγγενώς νοσταλγικό» σε αυτή τη σκηνή λόγω της σύνδεσής της με τα μακαρόνια με τυρί.

braddddd

Το Mac and cheese εφευρέθηκε κατά τη διάρκεια της Μεγάλης Ύφεσης επειδή είναι ένα φθηνό, σχετικά υγιεινό γεύμα που μπορεί να φτιαχτεί γρήγορα και με ελάχιστα συστατικά», είπε. Και πολλές γενιές Αμερικανών το θεωρούν το κατεξοχήν εθνικό γεύμα της παιδικής τους ηλικίας.

Η ηθοποιία του Pitt, μαζί με τη σκηνοθεσία του Quentin Tarantino, έδεσε τα πάντα με μαεστρία κάνοντάς το «ξεχωριστό κινηματογραφικό φαγητό της χρονιάς».

Αξιοποιώντας τον παράγοντα της νοσταλγίας, ο Brad Pitt απέδωσε τη σκηνή με τον δικό του σέξι και σαγηνευτικό τρόπο – απογειώνοντας τη σκηνή. Σε αυτό έπαιξε βέβαια ρόλο και η ικανότητα του Tarantino να γυρίζει το διακόπτη της νοσταλγίας και να ενθουσιάζει το κοινό των ταινιών του για διαφορετικές χρονικές περιόδους. Έχει επίσης έναν τρόπο να κάνει το φαγητό να φαίνεται καλό. Αυτή ήταν μια τέλεια προσθήκη στο ρεπερτόριό του στη μεγάλη οθόνη.

bradneww

Αν σου ανοίξαμε την όρεξη για mac ‘n cheese εδώ μια κλασική συνταγή για να δοκιμάσεις τις δεξιότητές σου:

Υλικά

1 πακέτο μακαρόνια

1/4 φλιτζάνι βούτυρο

1/4φλιτζάνι αλεύρι για όλες τις χρήσεις

1/4 κουταλάκι του γλυκού αλάτι

αλεσμένο μαύρο πιπέρι για έξτρα γεύση

2 φλιτζάνια γάλα

2 φλιτζάνια τριμμένο  τυρί Cheddar

mac

Εκτέλεση

Βράζει σε μια μεγάλη κατσαρόλα ελαφρά αλατισμένο νερό. Μαγειρεύεις τα μακαρόνια στο βραστό νερό, ανακατεύοντας περιστασιακά μέχρι να μαγειρευτούν al dente, 8 λεπτά.. Kαι στραγγίζεις.

Λιώνεις το βούτυρο σε μια κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά. Ανακατεύεις με το αλεύρι, αλάτι και πιπέρι μέχρι να μαλακώσουν, περίπου 5 λεπτά. Αδειάζεις αργά το γάλα στο μείγμα βουτύρου-αλευριού ενώ συνεχώς ανακατεύεις έως ότου το μείγμα γίνει λείο ενώ βράζει, περίπου 5 λεπτά. Προσθέτεις το τυρί Cheddar στο μείγμα γάλακτος και ανακατεύεις μέχρι να λιώσει το τυρί, 2 έως 4 λεπτά.

Απλώνεις τη σάλτσα στα μακαρόνια μέχρι να επικαλυφθούν.

 

 

empty alt

Ποια είναι η διαφορά ανάμεσα στο σκληρό και το μαλακό αλεύρι;

Το σκληρό αλεύρι έχει υψηλή περιεκτικότητα σε πρωτεΐνες και ιδιαίτερα σε γλουτένη, η οποία είναι απαραίτητη για να φουσκώσει το ψωμί (διαφορετικά, το αποτέλεσμα θα είναι επίπεδα και σκληρά πιτάκια).
empty alt

To dress code στα εστιατόρια αλλάζει;

Όταν είσαι καλεσμένος το βράδυ για φαγητό, φοράς αυτό που συνηθίζουμε να λέμε «τα καλά σου». Ένα όμορφο φόρεμα και τακούνια οι γυναίκες, το κοστούμι τους οι άντρες.
empty alt

Το μυστικό για ζουμερό ρολό κιμά κρύβεται στο πρωινό σου!

Είναι εύκολο, διατηρείται για καιρό στο ψυγείο, ταιριάζει τόσο με τον πουρέ πατάτας όσο και με απλούστερα συνοδευτικά όπως μια φέτα ψωμί και μπορεί να ταΐσει οικονομικά ένα πλήθος.
empty alt

Γιατί τελευταία τα βλέπουμε όλα μαύρα στο φαγητό μας;

Συνήθως οι διατροφολόγοι μας συμβουλεύουν να καταναλώνουμε τροφές σε όλα τα χρώματα του ουράνιου τόξου, αν θέλουμε να παίρνουμε όλα τα απαραίτητα θρεπτικά στοιχεία αλλά και να εμπλουτίζουμε την γκάμα των γεύσεών μας.
empty alt

Το ιδανικό μπολ για να φτιάξεις μια σαλάτα

Με την άνοδο της θερμοκρασίας επιστρέψαμε, επίσημα, στην εποχή που οι σαλάτες κυριαρχούν στο μενού μας. Ιδιαίτερα αν προσπαθούμε να φτιάξουμε σώμα για παραλία.
empty alt

Ουράνιο τόξο να το πιείς στο ποτήρι σου

  Μπορεί το κόκκινο χρώμα της κλασικής σανγκρίας να είναι συνδεδεμένο με το πάθος, αλλά η λευκή εκδοχή της ταιριάζει απόλυτα στο καλοκαίρι! Αν μάλιστα τολμήσεις να προσθέσεις τα φρούτα που προτείνουμε, ο συνδυασμός τους θα σου προσφέρει ένα απολαυστικό ουράνιο τόξο που θα ικανοποιήσει (και...
empty alt

Να γιατί να βάλετε το λεμόνι στα… μικροκύματα!

Το λεμόνι δεν λείπει από κανένα ψυγείο, καμία κουζίνα και είναι ένα σημαντικό συστατικό τόσο της μαγειρικής όσο και της ζαχαροπλαστικής.
empty alt

Μανιτάρια Portobello γεμισμένα… αλλιώς

Ένα μείγμα από ντομάτες, σπανάκι, φέτα, ελιές και φρέσκια ρίγανη δίνει σε αυτά τα  portobellos μια μεσογειακή ατμόσφαιρα με αυτήν την υγιεινή συνταγή γεμιστών μανιταριών.
Back To Top