Στο κινηματογραφικό έργο Once Upon a Time in Hollywood, ο χαρακτήρας του Brad Pitt, Cliff Booth – ένας ξεπερασμένος stuntman του Χόλιγουντ – ετοιμάζει την πιο απλή εκδοχή του κλασικού αμερικάνικου πιάτου mac and cheese με εντελώς πρωτότυπο τρόπο… Βλέπουμε τον ήρωα Booth να μαγειρεύει τα μακαρόνια […]

Στο κινηματογραφικό έργο Once Upon a Time in Hollywood, ο χαρακτήρας του Brad Pitt, Cliff Booth – ένας ξεπερασμένος stuntman του Χόλιγουντ – ετοιμάζει την πιο απλή εκδοχή του κλασικού αμερικάνικου πιάτου mac and cheese με εντελώς πρωτότυπο τρόπο…

Βλέπουμε τον ήρωα Booth να μαγειρεύει τα μακαρόνια σε λίγο βραστό νερό πριν ρίξει ένα πακέτο τριμμένο τυρί ακριβώς πάνω. Στη συνέχεια το παίρνει στον καναπέ και αρχίζει να τρώει δείπνο κατευθείαν από το σκεύος.

Αναμειγνύει απλώς το τυρί στα ζυμαρικά. Χωρίς νερό, γάλα, βούτυρο, κανένα από αυτά τα συνηθισμένα συστατικά της συνταγής. Κι αυτό η ιδιαίτερη εκτέλεση δημιουργεί μια υπέροχη γαστρονομική στιγμή στην ταινία.

Υπό άλλες συνθήκες, αυτή η μαγειρική διαστρέβλωση μπορεί να σου δημιουργούσε αρνητικά συναισθήματα και να σου άφηνε μια δυσάρεστη «γεύση», αλλά εφόσον ήταν μια έμπνευση εκτελεσμένη από τα χεράκια του Brad Pitt

Οι κριτικοί μαγειρικής διέκριναν «κάτι εγγενώς νοσταλγικό» σε αυτή τη σκηνή λόγω της σύνδεσής της με τα μακαρόνια με τυρί.

braddddd

Το Mac and cheese εφευρέθηκε κατά τη διάρκεια της Μεγάλης Ύφεσης επειδή είναι ένα φθηνό, σχετικά υγιεινό γεύμα που μπορεί να φτιαχτεί γρήγορα και με ελάχιστα συστατικά», είπε. Και πολλές γενιές Αμερικανών το θεωρούν το κατεξοχήν εθνικό γεύμα της παιδικής τους ηλικίας.

Η ηθοποιία του Pitt, μαζί με τη σκηνοθεσία του Quentin Tarantino, έδεσε τα πάντα με μαεστρία κάνοντάς το «ξεχωριστό κινηματογραφικό φαγητό της χρονιάς».

Αξιοποιώντας τον παράγοντα της νοσταλγίας, ο Brad Pitt απέδωσε τη σκηνή με τον δικό του σέξι και σαγηνευτικό τρόπο – απογειώνοντας τη σκηνή. Σε αυτό έπαιξε βέβαια ρόλο και η ικανότητα του Tarantino να γυρίζει το διακόπτη της νοσταλγίας και να ενθουσιάζει το κοινό των ταινιών του για διαφορετικές χρονικές περιόδους. Έχει επίσης έναν τρόπο να κάνει το φαγητό να φαίνεται καλό. Αυτή ήταν μια τέλεια προσθήκη στο ρεπερτόριό του στη μεγάλη οθόνη.

bradneww

Αν σου ανοίξαμε την όρεξη για mac ‘n cheese εδώ μια κλασική συνταγή για να δοκιμάσεις τις δεξιότητές σου:

Υλικά

1 πακέτο μακαρόνια

1/4 φλιτζάνι βούτυρο

1/4φλιτζάνι αλεύρι για όλες τις χρήσεις

1/4 κουταλάκι του γλυκού αλάτι

αλεσμένο μαύρο πιπέρι για έξτρα γεύση

2 φλιτζάνια γάλα

2 φλιτζάνια τριμμένο  τυρί Cheddar

mac

Εκτέλεση

Βράζει σε μια μεγάλη κατσαρόλα ελαφρά αλατισμένο νερό. Μαγειρεύεις τα μακαρόνια στο βραστό νερό, ανακατεύοντας περιστασιακά μέχρι να μαγειρευτούν al dente, 8 λεπτά.. Kαι στραγγίζεις.

Λιώνεις το βούτυρο σε μια κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά. Ανακατεύεις με το αλεύρι, αλάτι και πιπέρι μέχρι να μαλακώσουν, περίπου 5 λεπτά. Αδειάζεις αργά το γάλα στο μείγμα βουτύρου-αλευριού ενώ συνεχώς ανακατεύεις έως ότου το μείγμα γίνει λείο ενώ βράζει, περίπου 5 λεπτά. Προσθέτεις το τυρί Cheddar στο μείγμα γάλακτος και ανακατεύεις μέχρι να λιώσει το τυρί, 2 έως 4 λεπτά.

Απλώνεις τη σάλτσα στα μακαρόνια μέχρι να επικαλυφθούν.

 

 

empty alt

ΓΡΑΒΙΕΡΑ ΝΑΞΟΥ

Η γραβιέρα Νάξου, με τη γλυκιά βουτυράτη γεύση, είναι από τις καλύτερες της Ελλάδας και γι’ αυτό θεωρείται από τα πιo αγαπημένα επιτραπέζια τυριά της Ελλάδας.
empty alt

5 επαγγελματικά tips για να βγάλεις τις καλύτερες φωτογραφίες φαγητού

Στη φωτογράφιση ενός πιάτου, πέντε είναι οι παράγοντες που παίζουν σημαντικότερο ρόλο. Ο φωτογράφος Αντώνης Δρακάκης (adphotography.gr), που στον ελεύθερο χρόνο του λατρεύει να μαγειρεύει, σού αποκαλύπτει τους τρόπους με τους οποίους θα ελέγξεις αυτούς τους πέντε παράγοντες ώστε να τραβήξεις...
empty alt

Γευσιγνώστες, μια μικρογραφία της κοινωνίας μας.

Χθες το βράδυ ήρθε στο εστιατόριο κάποιος να φάει. Και με έκανε να σκεφτώ πως κι οι γευσιγνώστες ως ομάδα είναι μια μικρογραφία της κοινωνίας μας.
empty alt

Το ντρέσινγκ που υπόσχεται να κάνει θεϊκή και την πιο βαρετή πράσινη σαλάτα

Συνήθως χρησιμοποιούμε γιαούρτι, μουστάρδα ή μαγιονέζα για να δώσουμε κρεμώδη υφή στο ντρέσινγκ της σαλάτας μας. Μια εναλλακτική όμως, με σχετικά ουδέτερη γεύση, είναι το ώριμο, λιωμένο αβοκάντο, βασικό συστατικό της παρακάτω γλυκόξινης σος από το Popsugar.com, που υπόσχεται να απογειώσει τη γεύση ακόμα και...
empty alt

Πώς δεν θα παραβράσεις τις γαρίδες σου (ούτε θα τις αφήσεις ωμές)

Ίσως θεωρείς ότι δεν υπάρχει τίποτα ευκολότερο από το μαγείρεμα της γαρίδας (ιδιαίτερα αν είναι ήδη καθαρισμένη). Μέχρι που θα δοκιμάσεις να τη βράσεις για πρώτη φορά και θα το παρακάνεις με το χρόνο μαγειρέματος, με αποτέλεσμα να σου βγει σκληρή σαν λάστιχο.
empty alt

Η φόρμουλα της τέλειας μαρινάδας για μια ζουμερή μπριζόλα

Υπάρχουν άπειρες συνταγές μαρινάδας, αλλά ένας συγκεκριμένος συνδυασμός υλικών που εξασφαλίζει το καλύτερο αποτέλεσμα στο ψητό κρέας.
empty alt

Το πιο καλοκαιρινό μπέργκερ αντί για ψωμάκι έχει ντομάτα!

Στη συνταγή που ακολουθεί το θέμα δεν είναι η γέμιση… Αλλά το απέξω ή το γύρω γύρω.
empty alt

Ube(r) alles: Μοβ γλυκιά απόλαυση με υγιεινά οφέλη

Αυτά τα εύκολα μπράουνι έχουν ένα από τα πιο αντιφλεγμονώδη λαχανικά και συνδυάζουν γεύση, χρώμα και υγεία
Back To Top