Τα οφέλη του αβοκάντο στην υγεία σου ίσως να τα έχεις εμπεδώσει, ήξερες όμως ότι εκτός από το να το φας ωμό ή στη σαλάτα ή στο περίφημο γουακαμόλε μπορεί να αποτελέσει πρώτη ύλη για σούπερ απολαυστικό παγωτό; Θα λατρέψετε αυτό το σπιτικό παγωτό σε σμαραγδένιο χρώμα.

Τα οφέλη του αβοκάντο στην υγεία σου ίσως να τα έχεις εμπεδώσει, ήξερες όμως ότι εκτός από το να το φας ωμό ή στη σαλάτα ή στο περίφημο γουακαμόλε μπορεί να αποτελέσει πρώτη ύλη για σούπερ απολαυστικό παγωτό; Θα λατρέψετε αυτό το σπιτικό παγωτό σε σμαραγδένιο χρώμα. Διαθέτοντας μια κρεμώδη βάση αβοκάντο ζαχαρωμένη με μπανάνες, απαιτεί μόνο μερικά εύκολα βήματα για την προετοιμασία.

Συστατικά

3 ώριμα αβοκάντο

3 μέτριες μπανάνες, καθαρισμένες, ψιλοκομμένες και κατεψυγμένες

1 κουταλάκι του γλυκού εκχύλισμα βανίλιας

1/4 φλιτζάνι όποιο γάλα προτιμάτε χωρίς ζάχαρη (π.χ. αγελαδινό, αμύγδαλο, βρώμης κ.λπ.) μπορείτε να προσθέσετε 1 κουταλιά της σούπας τη φορά επιπλέον όπως χρειάζεται

Προαιρετικά γλυκαντικά και πρόσθετα (δείτε παρακάτω)

Απόδοση παραγωγής

8 μερίδες

Μέγεθος σερβιρίσματος

1/2 φλ

Εκτέλεση

Κόψτε τα αβοκάντο στη μέση, αφαιρέστε τα κουκούτσια και περάστε τη βρώσιμη σάρκα σε έναν επεξεργαστή τροφίμων.

Προσθέστε κατεψυγμένα κομμάτια μπανάνας και εκχύλισμα βανίλιας στον επεξεργαστή τροφίμων. Συμβουλή: Καθαρίζετε και κόβετε σε φέτες τις ώριμες μπανάνες και τις διατηρείτε στην κατάψυξη για να τις έχετε προκαταψύξει και να είναι έτοιμες.

Επεξεργάζεστε τα υλικά μαζί μέχρι το μείγμα να γίνει λείο. Πασπαλίζετε με γάλα όσο χρειάζεται για να μαλακώσει το μείγμα. Ίσως χρειαστεί να σταματήσετε την επεξεργασία και να ξύσετε τις άκρες μια ή δύο φορές.

Μόλις γίνει λείο, ανακατέψτε ελαφρά τα προαιρετικά πρόσθετα. (Διαβάστε παρακάτω για νόστιμους γευστικούς συνδυασμούς!)

Σερβίρετε και απολαμβάνετε ή παγώνετε μέχρι τη χρήση. Μόλις παγώσει, το παγωτό μπορεί να χρειαστεί να αποψυχθεί λίγο πριν το σερβίρισμα.

avocadopagot

Προαιρετικά πρόσθετα γεύσης

Σοκολάτα & μέντα

Χρησιμοποιήστε φρέσκο εκχύλισμα μέντας ή φύλλα μέντας για ένα καταπραϋντικό προϊόν παγωτού. Ανακατέψτε μερικά κομμάτια μαύρης σοκολάτας ή λίγη σκόνη κακάο για το απόλυτο παρασκεύασμα σοκολάτας μέντας!

BerryCool

Ανακατέψτε ή ρίξτε από πάνω το παγωτό αβοκάντο με φρέσκα ή κατεψυγμένα μούρα. Τα βατόμουρα, οι φράουλες και τα βατόμουρα είναι δροσεροί υποψήφιοι για παγωτό!

Εσπεριδοειδή

Στύψτε φρέσκο χυμό λεμονιού ή πορτοκαλιού στο παγωτό για μια αναζωογονητική, γεύση εσπεριδοειδών.

Εξωτικό

Για μια τροπική απόλαυση, ανακατέψτε φρέσκο ή κονσερβοποιημένο ανανά στο παγωτό. Περιχύνετε με τριμμένη καρύδα και μακαντέμια για επιπλέον τραγανή γεύση.

NuttyMonkey

Ανακατέψτε με φυσικό φυστικοβούτυρο, μπανάνες σε φέτες και ψιλοκομμένα φιστίκια για μια απόλαυση που δεν θα λατρέψουν μόνο οι μαϊμούδες!

Κρέμα ροδάκινων

Απολαύστε τη φρεσκάδα των ώριμων ροδάκινων προσθέτοντάς τα σε αυτή την κρεμώδη απόλαυση.

Διατροφικές Πληροφορίες:

Θερμίδες: 140 θερμίδες, Υδατάνθρακες: 10g καθαροί υδατάνθρακες, Πρωτεΐνες: 2g, Λίπος: 9g

*Σημείωση: Διατροφή ανά μερίδα χρησιμοποιώντας μη ζαχαρούχο γάλα αμυγδάλου βανίλιας χωρίς προαιρετικά πρόσθετα γεύσης.

empty alt

Μίνι οδηγός: ποια συνοδευτικά θέλουν ψυγείο και ποια όχι;

Όχι, δεν έχουν θέση όλα τα συνοδευτικά στο ψυγείο. Μάλιστα κάποια μπορεί να αλλοιωθούν από τις πολύ χαμηλές θερμοκρασίες.
empty alt

Πώς θα περάσεις μια ολόκληρη εβδομάδα χωρίς να πετάξεις ούτε ψίχουλο από το φαγητό σου

Ένα από τα νέα κινήματα των Μιλέννιαλς είναι το λεγόμενο “waste-free”, στο πλαίσιο του οποίου όλο και περισσότεροι νέοι άνθρωποι, στην προσπάθειά τους να κάνουν οικονομία και να σεβαστούν το περιβάλλον, ελαττώνουν όσο μπορούν τα ανόργανα και οργανικά απόβλητα που παράγουν.
empty alt

Πώς θα φτιάξεις παγωμένο τσάι στο σπίτι

Αν έχεις προσπαθήσει να παγώσεις ζεστό τσάι, πιθανότατα θα σου έχει βγει ένα νερουλό και άνοστο ρόφημα, που θα χρειάζεται μεγάλες κουταλιές ζάχαρης για να νοστιμίσει.
empty alt

Πώς θα τσεκάρεις αν έχει γίνει ένα κέικ;

Ίσως έχεις διαβάσει ότι για να ελέγξεις αν είναι έτοιμο το κέικ σου μπορείς να βυθίσεις μια οδοντογλυφίδα, όμως η αλήθεια είναι ότι είναι υπερβολικά κοντή για να φτάσει μέχρι τον πάτο του ταψιού ή της φόρμας.
empty alt

Αυτό είναι το πιο ευέλικτο υλικό που μπορείς να έχεις στην κουζίνα σου (μετά το αλάτι)

Ό,τι κι αν μαγειρεύεις, γλυκό ή αλμυρό, σχεδόν πάντα θα χρειαστεί να προσθέσεις κάτι όξινο – είτε ξίδι είτε χυμό λεμονιού.
empty alt

Summer wine… ή πώς να φτιάξεις την πιο απολαυστική παγωμένη σανγκρία

  Η σανγκρία είναι από μόνη της ένα είδος κρασιού με χαρακτηριστική γλυκιά επίγευση. Δεν υπάρχει ωστόσο τίποτα χειρότερο από μια υπερβολικά γλυκιά σανγκρία.
empty alt

Ψητός σολομός με ανανά

Μια ξωτική συνταγή που σε ταξιδεύει γευστικά στην Ανατολή. Αν σου αρέσει ο σολομός και αγαπάς τον ανανά, τότε αυτός ο συνδυασμός θα σε ενθουσιάσει.
empty alt

Ρύζι με κάρυ – πικάντικο και γευστικό

Αυτή η εκδοχή του ρυζιού κάρυ είναι ένα είδος πιλάφι: το ρύζι βράζει σε αρωματικό βούτυρο πριν γίνει εντελώς.
Back To Top