Τα οφέλη του αβοκάντο στην υγεία σου ίσως να τα έχεις εμπεδώσει, ήξερες όμως ότι εκτός από το να το φας ωμό ή στη σαλάτα ή στο περίφημο γουακαμόλε μπορεί να αποτελέσει πρώτη ύλη για σούπερ απολαυστικό παγωτό; Θα λατρέψετε αυτό το σπιτικό παγωτό σε σμαραγδένιο χρώμα.

Τα οφέλη του αβοκάντο στην υγεία σου ίσως να τα έχεις εμπεδώσει, ήξερες όμως ότι εκτός από το να το φας ωμό ή στη σαλάτα ή στο περίφημο γουακαμόλε μπορεί να αποτελέσει πρώτη ύλη για σούπερ απολαυστικό παγωτό; Θα λατρέψετε αυτό το σπιτικό παγωτό σε σμαραγδένιο χρώμα. Διαθέτοντας μια κρεμώδη βάση αβοκάντο ζαχαρωμένη με μπανάνες, απαιτεί μόνο μερικά εύκολα βήματα για την προετοιμασία.

Συστατικά

3 ώριμα αβοκάντο

3 μέτριες μπανάνες, καθαρισμένες, ψιλοκομμένες και κατεψυγμένες

1 κουταλάκι του γλυκού εκχύλισμα βανίλιας

1/4 φλιτζάνι όποιο γάλα προτιμάτε χωρίς ζάχαρη (π.χ. αγελαδινό, αμύγδαλο, βρώμης κ.λπ.) μπορείτε να προσθέσετε 1 κουταλιά της σούπας τη φορά επιπλέον όπως χρειάζεται

Προαιρετικά γλυκαντικά και πρόσθετα (δείτε παρακάτω)

Απόδοση παραγωγής

8 μερίδες

Μέγεθος σερβιρίσματος

1/2 φλ

Εκτέλεση

Κόψτε τα αβοκάντο στη μέση, αφαιρέστε τα κουκούτσια και περάστε τη βρώσιμη σάρκα σε έναν επεξεργαστή τροφίμων.

Προσθέστε κατεψυγμένα κομμάτια μπανάνας και εκχύλισμα βανίλιας στον επεξεργαστή τροφίμων. Συμβουλή: Καθαρίζετε και κόβετε σε φέτες τις ώριμες μπανάνες και τις διατηρείτε στην κατάψυξη για να τις έχετε προκαταψύξει και να είναι έτοιμες.

Επεξεργάζεστε τα υλικά μαζί μέχρι το μείγμα να γίνει λείο. Πασπαλίζετε με γάλα όσο χρειάζεται για να μαλακώσει το μείγμα. Ίσως χρειαστεί να σταματήσετε την επεξεργασία και να ξύσετε τις άκρες μια ή δύο φορές.

Μόλις γίνει λείο, ανακατέψτε ελαφρά τα προαιρετικά πρόσθετα. (Διαβάστε παρακάτω για νόστιμους γευστικούς συνδυασμούς!)

Σερβίρετε και απολαμβάνετε ή παγώνετε μέχρι τη χρήση. Μόλις παγώσει, το παγωτό μπορεί να χρειαστεί να αποψυχθεί λίγο πριν το σερβίρισμα.

avocadopagot

Προαιρετικά πρόσθετα γεύσης

Σοκολάτα & μέντα

Χρησιμοποιήστε φρέσκο εκχύλισμα μέντας ή φύλλα μέντας για ένα καταπραϋντικό προϊόν παγωτού. Ανακατέψτε μερικά κομμάτια μαύρης σοκολάτας ή λίγη σκόνη κακάο για το απόλυτο παρασκεύασμα σοκολάτας μέντας!

BerryCool

Ανακατέψτε ή ρίξτε από πάνω το παγωτό αβοκάντο με φρέσκα ή κατεψυγμένα μούρα. Τα βατόμουρα, οι φράουλες και τα βατόμουρα είναι δροσεροί υποψήφιοι για παγωτό!

Εσπεριδοειδή

Στύψτε φρέσκο χυμό λεμονιού ή πορτοκαλιού στο παγωτό για μια αναζωογονητική, γεύση εσπεριδοειδών.

Εξωτικό

Για μια τροπική απόλαυση, ανακατέψτε φρέσκο ή κονσερβοποιημένο ανανά στο παγωτό. Περιχύνετε με τριμμένη καρύδα και μακαντέμια για επιπλέον τραγανή γεύση.

NuttyMonkey

Ανακατέψτε με φυσικό φυστικοβούτυρο, μπανάνες σε φέτες και ψιλοκομμένα φιστίκια για μια απόλαυση που δεν θα λατρέψουν μόνο οι μαϊμούδες!

Κρέμα ροδάκινων

Απολαύστε τη φρεσκάδα των ώριμων ροδάκινων προσθέτοντάς τα σε αυτή την κρεμώδη απόλαυση.

Διατροφικές Πληροφορίες:

Θερμίδες: 140 θερμίδες, Υδατάνθρακες: 10g καθαροί υδατάνθρακες, Πρωτεΐνες: 2g, Λίπος: 9g

*Σημείωση: Διατροφή ανά μερίδα χρησιμοποιώντας μη ζαχαρούχο γάλα αμυγδάλου βανίλιας χωρίς προαιρετικά πρόσθετα γεύσης.

empty alt

Οι ‘ημερομηνίες» που πρέπει να τηρούνται ευλαβικά

Οι αναγραφόμενες ενδείξεις κατανάλωσης στις συσκευασίες των βρώσιμων προϊόντων είναι στο κέντρο των συζητήσεων τον τελευταίο καιρό. Ο βασικός κανόνας που ισχύει επιβάλλει ότι εάν αναγράφεται η ένδειξη «ημερομηνία λήξης» στα συσκευασμένα τρόφιμα θα πρέπει να μην καταναλώνεται μετά την παρέλευσή της.
empty alt

Πώς θα μαγειρέψεις σωστά το σκόρδο

Υπάρχουν δύο σωστοί τρόποι να χρησιμοποιήσουμε το σκόρδο στην κουζίνα μας: κοπανημένο στο γουδοχέρι και/ή τσιγαρισμένο. Αυτό τονίζει η Samin Nosrat, συντάκτρια των New York Times με σπουδές μαγειρικής.
empty alt

Οδηγός: φτιάξε σπιτικό ξινολάχανο, βήμα βήμα

Στην κεντρική Ευρώπη, αλλά και στη βόρεια Ελλάδα, συχνά παίζει ως συνοδευτικό στο κρέας και το κοτόπουλο το λάχανο τουρσί ή ξινολάχανο ή sauerkraut.
empty alt

Happy Beaujolais Nouveau Day

Το κρασί που αυτή την εποχή έχει την τιμητική του έχει και τη δική του ξεχωριστή μέρα είναι το Beaujolais Nouveau! Αυτός ο τρύγος με το κόκκινο σταφύλι και το κόκκινο χρώμα που σερβίρεται καλύτερα σε θερμοκρασία δωματίου – δεν είναι σαφώς για τους λάτρεις του κρασιού.
empty alt

Κάνε αυτό το κόλπο για να μην ξαναμαυρίσει ποτέ η μπανάνα

Πλούσιες σε κάλιο, οι μπανάνες είναι ένα από τα πιο βασικά συστατικά μίας υγιεινής διατροφής, αφού εκτός από τα θρεπτικά τους στοιχεία σε βοηθούν να διατηρείς την ενέργειά σου σε υψηλά επίπεδα σε όλη τη διάρκεια της απαιτητικής σου καθημερινότητας.
empty alt

Σούπα λαχανικών με κινόα

Ένα comfort food δεν χρειάζεται πάντα να είναι λιπαρό η γεμάτο έξτρα θερμίδες, αυτή η απολαυστική σούπα μπορεί να είναι χορτοφαγική, αλλά είναι εξαιρετικά χορταστική χάρη στην κινόα, τα λευκά φασόλια, το λάχανο, τα καρότα και το σέλινο και θα σου δημιουργήσει το αίσθημα θαλπωρής που έχεις […]
empty alt

Εύκολη τάρτα φρούτων

Αναδείξτε τα καλύτερα φρούτα της εποχής φτιάχνοντας αυτή την εύκολη τάρτα φρούτων. Η κρούστα που μοιάζει με κουλουράκι είναι μια εύκολη ζύμη, γεγονός που την καθιστά μια συνταγή χωρίς φασαρία και χωρίς άγχος.
empty alt

Η καλύτερη και πιο καλοκαιρινή σαλάτα κοτόπουλου

Μια σαλάτα που χωράει τα πάντα και σε χορταίνει απολαυστικά!
Back To Top