Το τζιγκόνιερ είναι μία από τις αγαπημένες συνταγές της οικογένειας μου. Προέρχεται από την παράδοση των νομάδων Ρομά, και γεννήθηκε από μια ανάγκη.

Το τζιγκόνιερ είναι μία από τις αγαπημένες συνταγές της οικογένειας μου. Προέρχεται από την παράδοση των νομάδων Ρομά, και γεννήθηκε από μια ανάγκη. Όταν στον Β’ παγκόσμιο πόλεμο οι Ρομά αναγκάστηκαν να φύγουν λόγω του γνωστού πογκρόμ, έσφαζαν τις αγελάδες τους και για να συντηρήσουν το κρέας τους το έκοβαν σε λεπτές φέτες, το πάστωναν στο αλάτι και το έψηναν όποτε το χρειάζονταν τυλιγμένο στα μπαστούνια τους ή σε κομμάτια από τις σπασμένες ρόδες των κάρων τους. Οι εικόνες εκείνες αποτυπώθηκαν στη μνήμη των ανθρώπων κι έτσι εκείνη η νομαδική συνταγή πέρασε στην κουζίνα της βόρειας Ιταλίας, με το όνομα zigonier ή zigoiner (Τσιγγάνοι)-παραφθορά του γερμανικού Zigeuner. Ο πατέρας μου συνήθιζε να ψήνει με αυτό τον τρόπο μεγάλες και λεπτές φέτες από μοσχαρίσιο μπούτι, τις οποίες τύλιγε σε ένα μπαστούνι (ένα κυλινδρικό κομμάτι ξύλο) και τις έψηνε μέχρι να ροδίσουν απ’ όλες τις πλευρές τους.

empty alt

Ο άνθρωπος που έβαλε τον ανανά στην πίτσα ήταν Έλληνας

Ο Σαμ Πανόπουλος μετανάστευσε στον Καναδά το 1954 σε ηλικία μόλις 20 ετών και μαζί με τα δύο αδέλφια του απέκτησε πολλά εστιατόρια που έγιναν επιτυχημένα.
empty alt

6 τρόποι να μαγειρέψεις τα κατεψυγμένα λαχανικά

Το χειμώνα οι επιλογές μας σε λαχανικά μειώνονται – αν εξαιρέσουμε σταυρανθή όπως το κουνουπίδι και το μπρόκολο.
empty alt

Οι διατροφικές συνήθειες και παραξενιές των δικτατόρων

Οι Βικτόρια Κλαρκ και Μελίσα Σκοτ αποφάσισαν να μελετήσουν τα αγαπημένα πιάτα και τις διατροφικές συνήθειες δικτατόρων, σε σχέση με τον φόβο που είχαν ότι θα δηλητηριαστούν, και κατέγραψαν τη μελέτη τους στο βιβλίο «Dictators’ Dinners: A Bad Taste Guide to Entertaining Tyrants».
empty alt

Βασικά μυστικά εξοικείωσης με την κουζίνα

Δεν χρειάζεται να παρακολουθήσετε μαθήματα μαγειρικής για να νιώσετε άνετα στην κουζίνα σας, ωστόσο διάφορα sites παραδίδουν on line μαθήματα, ενώ στο youtube θα βρείτε πολλούς σεφ που κάνουν βήμα βήμα σε ζωντανό χρόνο όλα τα στάδια μιας συνταγής για να τα κάνετε μαζί τους.
empty alt

Αυγά… Bloody Mary

Όλοι αγαπούν ένα καλό πικάντικο αυγό και λίγοι μπορούν να αρνηθούν μια καλοφτιαγμένη Bloody Mary. Με αυτήν την εύκολη συνταγή για πάρτι, μπορείτε να έχετε και τα δύο! ΥΛΙΚΑ: 24 ΤΜΧ ΧΡΟΝΟΣ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑΣ: 20 ΛΕΠΤΑ ΣΥΝΟΛΙΚΟΣ ΧΡΟΝΟΣ: 1 ΩΡΑ 20 ΛΕΠΤΑ ΣΥΣΤΑΤΙΚΑ 12 μεγάλα αυγά 1/4 φλ.
empty alt

Ξεχάστε τα λαζάνια, τα manicotti είναι η νέα απόλαυση

Αυτά τα manicotti είναι η επιτομή του comfort food. Όταν λαχταράτε τυρί και υδατάνθρακες, δεν υπάρχει τίποτα καλύτερο.
empty alt

Δύο σούπερ ιρλανδικά κοκτέιλ για να πιείς εις υγείαν του St. Patrick's day

Το Nutty Irishman ή αλλιώς «Τρελός Ιρλανδός» και οι Shamrockaritas ή μαργαρίτες στα ιρλανδικά… είναι δύο κοκτέιλ που θα σε βοηθήσουν να γιορτάσεις το St. Patrick's day.
empty alt

Εύκολα και χωρίς ψήσιμο απολαυστικά cheesecakes με salted caramel

Δεν λέμε ποτέ όχι σε μια καραμελένια απόλαυση
Back To Top