Ζυμαρικά που μυρίζουν Μεσόγειο Θάλασσα

Η pasta puttanesca μπορεί να έχει μια ελαφρώς σκανδαλώδη ιστορία, αλλά εξακολουθεί να μας αρέσει όπως και να έχει. Με μια εξαιρετικά μυρωδάτη σάλτσα, αυτό το πιάτο ζυμαρικών ενεργοποιεί τους γευστικούς σας κάλυκες. Γεμάτη γεύση και τόσο εύκολο στην προετοιμασία, θα λαχταράτε αυτό το πιάτο κάθε εβδομάδα. Η σούπερ μυρωδάτη σάλτσα φτιάχνεται με πολύ σκόρδο και αντζούγιες που θα σας εθίσουν αμέσως και η κάπαρη και οι ελιές προσθέτουν μια αλμυρή επίγευση στο τελείωμα. Είναι σίγουρα ένα διάλειμμα από τα κλασικά μακαρόνια και μια εναλλαγή που θα σας ταξιδέψει ή θα σας φέρει πιο κοντά στις καλοκαιρινές διακοπές. Σερβίρετε το με σκορδόψωμο και παγωμένο λευκό κρασί.

ΑΠΟΔΟΣΕΙΣ:

4 μερίδες

ΧΡΟΝΟΣ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑΣ:

10 λεπτά

ΣΥΝΟΛΙΚΟΣ ΧΡΟΝΟΣ:

25 λεπτά

CAL/SERV:

611

Συστατικά

1/4 φλ. έξτρα παρθένο ελαιόλαδο

4 σκελίδες σκόρδο, τριμμένες

4 φιλέτα γαύρου, ψιλοκομμένα

1 (28 oz.) κουτί ντομάτες σε κύβους

1/2 γ. ελιές καλαμάτας, χωρίς κουκούτσι

1/4 γ. κάπαρη

1/2 κουτ. θρυμματισμένες νιφάδες κόκκινης πιπεριάς

Αλάτι kosher

1 κιλό σπαγγέτι

Φρεσκοτριμμένη παρμεζάνα, για το σερβίρισμα

Εκτέλεση

Βήμα 1

Σε ένα μεγάλο σκεύος σε μέτρια φωτιά, ζεσταίνετε το λάδι. Προσθέστε το σκόρδο και μαγειρέψτε μέχρι να μυρίσει, 1 λεπτό. Προσθέστε τον γαύρο και μαγειρέψτε μέχρι να μυρίσει, 1 λεπτό ακόμα. Προσθέστε τις ντομάτες, τις ελιές, την κάπαρη και τις νιφάδες κόκκινης πιπεριάς. Αφήνετε να πάρει μια βράση, στη συνέχεια χαμηλώνετε τη φωτιά και αφήνετε να σιγοβράσει, για 15 λεπτά.

Βήμα 2

Εν τω μεταξύ, σε μια μεγάλη κατσαρόλα με αλατισμένο νερό που βράζει, βράζετε τα ζυμαρικά μέχρι να γίνουν al dente σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας. Στραγγίζετ και προσθέτετε τη σάλτσα, ανακατεύοντας μέχρι να επικαλυφθεί. Πασπαλίζετε με παρμεζάνα.

Διατροφικές Πληροφορίες

Ανά μερίδα (Μερίδες 4)

Θερμίδες 611

Λίπος 18 γρ

Κορεσμένο λίπος 3 γρ

Ακόρεστα λίπη 0 γρ

Χοληστερίνη 4 mg

Νάτριο 835 mg

Υδατάνθρακες 86 γρ

Ίνα 8 γρ

Σάκχαρα 8 γρ

Πρωτεΐνη 19 γρ

Βιταμίνη D 0 mcg

Ασβέστιο 137 mg

Σίδερο 4 mg

Κάλιο 674 mg

empty alt

Το ιδανικό πιάτο για να συνοδεύσεις μια βραδιά Game of Thrones

Ένας σωστός φαν του Game of Thrones οφείλει να συνοδεύει την παρακολούθηση της αγαπημένης του σειράς με τα κατάλληλα εδέσματα.
empty alt

5 trends στη διατροφή που θα μας απασχολήσουν στο μέλλον

Πράγματα που μπορεί να μοιάζουν να βγήκαν από κάποια ταινία επιστημονικής φαντασίας, μπορεί να αποτελούν την επόμενη μέρα στην διατροφή, σε μία εποχή που διαρκώς αλλάζει και αναζητά το νέο και το διαφορετικό.
empty alt

Πρωτοχρονιάτικο δείπνο: η αντίστροφη μέτρηση αρχίζει μία εβδομάδα πριν!

Όποιο μενού κι αν σχεδιάσεις για το ρεβεγιόν της Πρωτοχρονιάς, υπάρχουν κάποιοι γενικοί κανόνες που θα σου ανοίξουν το δρόμο για την επιτυχία του πάρτι.
empty alt

Η καντίνα που ταξιδεύει στον Καναδά συλλέγοντας συνταγές και ιστορίες

Συνήθως επισκεφτόμαστε μια καντίνα για να αγοράσουμε έτοιμο, μαγειρεμένο φαγητό. Ωστόσο στην καντίνα Food History Truck οι ρόλοι αντιστρέφονται: oι επισκέπτες μπαίνουν στην κουζίνα, μαγειρεύουν ένα φαγητό και, μαζί με αυτό, μοιράζονται με τους ιδιοκτήτες της ιστορίες γύρω από τη συγκεκριμένη...
empty alt

Bruschetta time…

  Τίποτα δεν «καλωσορίζει» το καλοκαίρι όπως η… μπρουσκέτα. Αν και μπορεί να ακούγεται περίεργο, αλλά το να τρίψεις το φρυγανισμένο ψωμί με σκόρδο θα απογειώσει το γευστικό του αποτέλεσμα.
empty alt

All time crepes

Καλά τα πασχαλινά κουλουράκια και τα τσουρέκια, αλλά σαν τις κρέπες δεν έχει – για τέλειο εορταστικό πρωινό ή για μεσημεριανό διακοπών.
empty alt

Say cheese… στο φούρνο

Το τυρί είναι ένα τρόφιμο σε τέτοια ποικιλία που αποκλείεται να μην υπάρχει κάποιο που να του έχεις αδυναμία.
empty alt

Τραγανό κοτόπουλο Primavera σε ένα σκεύος

Εύκολη και πεντανόστιμη ανοιξιάτικη συνταγή με κοτόπουλο και λαχανικά εποχής
Back To Top