Ζυμαρικά που μυρίζουν Μεσόγειο Θάλασσα

Η pasta puttanesca μπορεί να έχει μια ελαφρώς σκανδαλώδη ιστορία, αλλά εξακολουθεί να μας αρέσει όπως και να έχει. Με μια εξαιρετικά μυρωδάτη σάλτσα, αυτό το πιάτο ζυμαρικών ενεργοποιεί τους γευστικούς σας κάλυκες. Γεμάτη γεύση και τόσο εύκολο στην προετοιμασία, θα λαχταράτε αυτό το πιάτο κάθε εβδομάδα. Η σούπερ μυρωδάτη σάλτσα φτιάχνεται με πολύ σκόρδο και αντζούγιες που θα σας εθίσουν αμέσως και η κάπαρη και οι ελιές προσθέτουν μια αλμυρή επίγευση στο τελείωμα. Είναι σίγουρα ένα διάλειμμα από τα κλασικά μακαρόνια και μια εναλλαγή που θα σας ταξιδέψει ή θα σας φέρει πιο κοντά στις καλοκαιρινές διακοπές. Σερβίρετε το με σκορδόψωμο και παγωμένο λευκό κρασί.

ΑΠΟΔΟΣΕΙΣ:

4 μερίδες

ΧΡΟΝΟΣ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑΣ:

10 λεπτά

ΣΥΝΟΛΙΚΟΣ ΧΡΟΝΟΣ:

25 λεπτά

CAL/SERV:

611

Συστατικά

1/4 φλ. έξτρα παρθένο ελαιόλαδο

4 σκελίδες σκόρδο, τριμμένες

4 φιλέτα γαύρου, ψιλοκομμένα

1 (28 oz.) κουτί ντομάτες σε κύβους

1/2 γ. ελιές καλαμάτας, χωρίς κουκούτσι

1/4 γ. κάπαρη

1/2 κουτ. θρυμματισμένες νιφάδες κόκκινης πιπεριάς

Αλάτι kosher

1 κιλό σπαγγέτι

Φρεσκοτριμμένη παρμεζάνα, για το σερβίρισμα

Εκτέλεση

Βήμα 1

Σε ένα μεγάλο σκεύος σε μέτρια φωτιά, ζεσταίνετε το λάδι. Προσθέστε το σκόρδο και μαγειρέψτε μέχρι να μυρίσει, 1 λεπτό. Προσθέστε τον γαύρο και μαγειρέψτε μέχρι να μυρίσει, 1 λεπτό ακόμα. Προσθέστε τις ντομάτες, τις ελιές, την κάπαρη και τις νιφάδες κόκκινης πιπεριάς. Αφήνετε να πάρει μια βράση, στη συνέχεια χαμηλώνετε τη φωτιά και αφήνετε να σιγοβράσει, για 15 λεπτά.

Βήμα 2

Εν τω μεταξύ, σε μια μεγάλη κατσαρόλα με αλατισμένο νερό που βράζει, βράζετε τα ζυμαρικά μέχρι να γίνουν al dente σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας. Στραγγίζετ και προσθέτετε τη σάλτσα, ανακατεύοντας μέχρι να επικαλυφθεί. Πασπαλίζετε με παρμεζάνα.

Διατροφικές Πληροφορίες

Ανά μερίδα (Μερίδες 4)

Θερμίδες 611

Λίπος 18 γρ

Κορεσμένο λίπος 3 γρ

Ακόρεστα λίπη 0 γρ

Χοληστερίνη 4 mg

Νάτριο 835 mg

Υδατάνθρακες 86 γρ

Ίνα 8 γρ

Σάκχαρα 8 γρ

Πρωτεΐνη 19 γρ

Βιταμίνη D 0 mcg

Ασβέστιο 137 mg

Σίδερο 4 mg

Κάλιο 674 mg

empty alt

Πολύτιμα δημητριακά

Οι άνθρωποι που τρώνε άφθονες φυτικές ίνες από δημητριακά ολικής άλεσης διατρέχουν μειωμένο κίνδυνο θανάτου από καρδιαγγειακά αίτια ή καρκίνο, σύμφωνα με μία νέα, μεγάλη ανάλυση.
empty alt

Ο γύρος της Ιταλίας σε 5 μακαρονάδες

Από τα αλπικά τοπία του Βορρά μέχρι τους τιρκουάζ κόλπους του Νότου οι οποίοι ευωδιάζουν αρωματικά φυτά και μεσογειακή αλμύρα, και από το υπερμοντέρνο Μιλάνο που ακολουθεί -και συχνά ορίζει- τις τελευταίες τάσεις της μόδας και του design μέχρι την απαράλλακτη μέσα στους αιώνες Ρώμη, η Ιταλία […]
empty alt

Το φαγητό σου βγήκε πολύ γλυκό; Να πώς θα σώσεις την κατάσταση

Πώς μπορεί ένα φαγητό να σου βγει υπερβολικά γλυκό; Όταν η συνταγή ζητάει μέλι ή ζάχαρη (π.
empty alt

Πώς να φτιάξεις τέλειο σπιτικό σορμπέ

  Η παρασκευή σπιτικού σορμπέ είναι ευκολότερη από ό,τι νομίζετε. Δεν χρειάζεστε καν μηχανή παγωτού! Βασικά είναι απλώς παγωμένος πουρές φρούτων που έχει γλυκανθεί με ζάχαρη και νερό.
empty alt

Πώς να φτιάξεις εύκολα φακές σπυρωτές σαν… ρύζι!

Αν ξέρεις πώς να μαγειρεύεις ρύζι, τότε βασικά γνωρίζεις και πώς να μαγειρεύεις φακές. Και αν δεν καταλαβαίνεις για τι πράγμα μιλάμε, κανένα πρόβλημα, θα καταλάβεις σε λιγάκι! Το μαγείρεμα του συγκεκριμένου όσπριου μπορεί να γίνει πανεύκολο αρκεί να θυμάσαι 1: 2.
empty alt

Μπακαλιάρος με τέλειο κουρκούτι

Δεν υπάρχει τίποτα το εξαιρετικά ασυνήθιστο για αυτήν τη συνταγή, αλλά όταν το κάνεις σωστά, γίνεται απολύτως τέλειο.
empty alt

Απολαυστικά μάφιν βρώμης με μήλο-κανέλα

Αυτά τα εύκολα μάφιν-κεκάκια είναι ένας πολύ καλός τρόπος για να ξεκινήσετε τη μέρα σας. Εάν βιάζεστε, βάλτε ένα σε ένα δοχείο αποθήκευσης τροφίμων για να το απολαύσετε μόλις φτάσετε στη δουλειά ή το σχολείο.
empty alt

Key Lime Mojitos: το ποτό που φέρνει πιο γρήγορα το καλοκαίρι

Ξεκλείδωσε όμορφες στιγμές με αυτό το υπέροχο κοκτέιλ
Back To Top