Ζυμαρικά που μυρίζουν Μεσόγειο Θάλασσα

Η pasta puttanesca μπορεί να έχει μια ελαφρώς σκανδαλώδη ιστορία, αλλά εξακολουθεί να μας αρέσει όπως και να έχει. Με μια εξαιρετικά μυρωδάτη σάλτσα, αυτό το πιάτο ζυμαρικών ενεργοποιεί τους γευστικούς σας κάλυκες. Γεμάτη γεύση και τόσο εύκολο στην προετοιμασία, θα λαχταράτε αυτό το πιάτο κάθε εβδομάδα. Η σούπερ μυρωδάτη σάλτσα φτιάχνεται με πολύ σκόρδο και αντζούγιες που θα σας εθίσουν αμέσως και η κάπαρη και οι ελιές προσθέτουν μια αλμυρή επίγευση στο τελείωμα. Είναι σίγουρα ένα διάλειμμα από τα κλασικά μακαρόνια και μια εναλλαγή που θα σας ταξιδέψει ή θα σας φέρει πιο κοντά στις καλοκαιρινές διακοπές. Σερβίρετε το με σκορδόψωμο και παγωμένο λευκό κρασί.

ΑΠΟΔΟΣΕΙΣ:

4 μερίδες

ΧΡΟΝΟΣ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑΣ:

10 λεπτά

ΣΥΝΟΛΙΚΟΣ ΧΡΟΝΟΣ:

25 λεπτά

CAL/SERV:

611

Συστατικά

1/4 φλ. έξτρα παρθένο ελαιόλαδο

4 σκελίδες σκόρδο, τριμμένες

4 φιλέτα γαύρου, ψιλοκομμένα

1 (28 oz.) κουτί ντομάτες σε κύβους

1/2 γ. ελιές καλαμάτας, χωρίς κουκούτσι

1/4 γ. κάπαρη

1/2 κουτ. θρυμματισμένες νιφάδες κόκκινης πιπεριάς

Αλάτι kosher

1 κιλό σπαγγέτι

Φρεσκοτριμμένη παρμεζάνα, για το σερβίρισμα

Εκτέλεση

Βήμα 1

Σε ένα μεγάλο σκεύος σε μέτρια φωτιά, ζεσταίνετε το λάδι. Προσθέστε το σκόρδο και μαγειρέψτε μέχρι να μυρίσει, 1 λεπτό. Προσθέστε τον γαύρο και μαγειρέψτε μέχρι να μυρίσει, 1 λεπτό ακόμα. Προσθέστε τις ντομάτες, τις ελιές, την κάπαρη και τις νιφάδες κόκκινης πιπεριάς. Αφήνετε να πάρει μια βράση, στη συνέχεια χαμηλώνετε τη φωτιά και αφήνετε να σιγοβράσει, για 15 λεπτά.

Βήμα 2

Εν τω μεταξύ, σε μια μεγάλη κατσαρόλα με αλατισμένο νερό που βράζει, βράζετε τα ζυμαρικά μέχρι να γίνουν al dente σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας. Στραγγίζετ και προσθέτετε τη σάλτσα, ανακατεύοντας μέχρι να επικαλυφθεί. Πασπαλίζετε με παρμεζάνα.

Διατροφικές Πληροφορίες

Ανά μερίδα (Μερίδες 4)

Θερμίδες 611

Λίπος 18 γρ

Κορεσμένο λίπος 3 γρ

Ακόρεστα λίπη 0 γρ

Χοληστερίνη 4 mg

Νάτριο 835 mg

Υδατάνθρακες 86 γρ

Ίνα 8 γρ

Σάκχαρα 8 γρ

Πρωτεΐνη 19 γρ

Βιταμίνη D 0 mcg

Ασβέστιο 137 mg

Σίδερο 4 mg

Κάλιο 674 mg

empty alt

Τι είναι αυτό το λευκό υγρό που βγάζει το φιλέτο του σολομού;

Ίσως έχεις παρατηρήσει, την ώρα που ετοιμάζεσαι να ψήσεις ένα φιλέτο σολομού, ένα λευκό υγρό που βγάζει το ψάρι.
empty alt

Σε όλους αρέσει να τρώνε από το μπολ της ζύμης, είναι ωστόσο ασφαλές;

Όταν ετοιμάζετε μια παρτίδα μπισκότων, είναι δελεαστικό να δοκιμάσετε λίγο από την πεντανόστιμη αλλά ωμή ζύμη… Ωστόσο, μπορείτε να αναρωτηθείτε εάν η κατανάλωση ακατέργαστης ζύμης μπισκότων είναι ασφαλής ή αν οι κίνδυνοι βακτηριακής μόλυνσης και τροφικής δηλητηρίασης αντισταθμίζουν τη χαρά της...
empty alt

Ποια είναι μερικά από τα πιο ωφέλιμα μπαχαρικά

Οι άνθρωποι σε όλο τον κόσμο γνωρίζουν εδώ και αιώνες για την θεραπευτική δύναμη των βοτάνων και των μπαχαρικών.
empty alt

Τα χειρότερα λάθη που κάνουμε στην κουζίνα σύμφωνα με τους σεφ

Βρετανοί σεφ επέλεξαν, για λογαριασμό της Independent, τα σημαντικότερα λάθη που διαπράττουμε, κατά τη γνώμη τους, κατά την προετοιμασία ενός γεύματος.
empty alt

Χωριάτικη σαλάτα με ρεβίθια

Τις μέρες της Μεγάλης Εβδομάδας ψάχνεις εύκολες συνταγές χωρίς κρέας που όμως να δώσουν διάρκεια στο αίσθημα κορεσμού ώστε να μείνεις μακριά από γευστικούς πειρασμούς.
empty alt

Ανάλαφρη μους μόκα σοκολάτα

Μια δροσερή και γλυκιά συνταγή που δεν θα σας φορτώσει ενοχές ή πολλές θερμίδες. Χρόνος προετοιμασίας: 20 λεπτά Συνολικός χρόνος: 1 ώρα Συστατικά 50 gr σοκολάτα χωρίς ζάχαρη 2 1/2 φλιτζάνια άπαχο γάλα 1/2 φλιτζάνι καφέ διπλής περιεκτικότητας (καφές με διπλάσια ποσότητα στιγμιαίων κόκκων ή...
empty alt

Λεμονάτη μακαρονάδα με κοτόπουλο και σπανάκι

Γνωρίστε τον νέο σας αγαπημένο συνδυασμό ζυμαρικών. Με πικάντικα εσπεριδοειδή και άφθονο βούτυρο, αυτό το πιάτο θα γίνει γρήγορα ένα από τα πιάτα της εβδομάδας.
empty alt

Εύκολο και γρήγορο, αυτό το πρωινό θα σας χορτάσει

Γευστικό και υγιεινό πρωινό Taco με φέτα, αυγά & σπανάκι
Back To Top