Το τέλειο κεφτεδάκι είναι έργο τέχνης. Πρέπει να είναι τρυφερό, γεμάτο γεύση, όμορφα στρογγυλό και να μη διαλύεται κατά το μαγείρεμα. Ευτυχώς για εσάς, η κλασική μας ιταλική συνταγή για κεφτεδάκια περνάει όλα αυτά τα τεστ με μεγάλη επιτυχία. Ενώ μας αρέσουν τα ψητά κεφτεδάκια, το ψήσιμο των κεφτεδών στο μάτι της κουζίνας και το ψήσιμο σε μια σπιτική (ή αγορασμένη από το κατάστημα!) μαρινάρα έχει σαν αποτέλεσμα εξαιρετικά γευστικά κεφτεδάκια που δεν διαλύονται. Διαβάστε παρακάτω για τις κορυφαίες συμβουλές μας (και το καλύτερα κρυμμένο μυστικό) για την τελειοποίηση των καλύτερων κλασικών ιταλικών κεφτεδών:

 Οι κορυφαίες συμβουλές για τέλεια, τρυφερά κεφτεδάκια:

—Πηγαίνετε πέρα από το βόειο κρέας. Μην μας παρεξηγείτε, δεν υπάρχει τίποτα κακό με όλο το βόειο κρέας, αλλά η χρήση τριών ειδών: μοσχαρίσιου κιμά, κιμάς χοιρινού και ιταλικού λουκάνικου τους δίνει μια πολύ πιο περίπλοκη γεύση.

—Το μυστικό για να μη διαλύονται τα κεφτεδάκια; Φτιάξτε μια πανάδα. Μια πανάδα, ένα συνδετικό που φτιάχνεται με το μούλιασμα της τριμμένης ψίχας ψωμιού στο γάλα μέχρι να γίνει πάστα, είναι το μυστικό για υγρούς, τρυφερούς κεφτέδες. Κορυφαία συμβουλή: Αυτή η συνταγή ταιριάζει καλύτερα με φρέσκια ψίχα ψωμιού. Μπορείτε να φτιάξετε το δικό σας πολτοποιώντας λευκό ή προζύμι ψωμί (χωρίς την κόρα) σε έναν επεξεργαστή τροφίμων.

— Ζυμώνουμε απαλά. Το υπερβολικό ζύμωμα του κιμά μπορεί να κάνει τα κεφτεδάκια πολύ συμπαγή και σκληρά. Η εργασία με τα χέρια σας σάς επιτρέπει να ενσωματώνει τα πάντα πιο γρήγορα και απαλά. Συνιστούμε επίσης να χτυπήσετε τα αυγά πριν τα προσθέσετε ώστε να ενωθούν πιο εύκολα με τα υπόλοιπα υλικά.

italika keftedakia

Πώς να φτιάξετε κλασικά κεφτεδάκια:

—Χρησιμοποιήστε μια μεζούρα μέτρησης. Εάν θέλετε να μαγειρέψουν όλα στον ίδιο χρόνο (και να φαίνονται ίδια), χρησιμοποιήστε μια κουτάλα. Απλώς σαρώστε, ισοπεδώστε και κυλήστε. Είναι πιο γρήγορο, πιο εύκολο και θα αρπάζετε την ίδια ποσότητα κρέατος κάθε φορά για ομοιομορφία.

— Ρολάρετε με βρεγμένα χέρια. Για να μην κολλήσει το κρέας στα χέρια σας ενώ τα ρολάρετε, κρατήστε ένα μικρό μπολ με κρύο νερό δίπλα σας καθώς εργάζεστε.

— Τηγανίζουμε πρώτα τα κεφτεδάκια. Οι ροδισμένες εξωτερικές πλευρές των κεφτεδών προσφέρουν έναν τόνο γεύσης. Επιπλέον, βοηθά τα κεφτεδάκια να μείνουν μαζί. Πρέπει να δουλέψετε σε παρτίδες, ωστόσο, καθώς δεν θα έχετε καμία ευκαιρία να ψάξετε καλά εάν τα κεφτεδάκια γεμίζουν το τηγάνι.

— Σιγοβράζουμε στη σάλτσα. Αφού τσιγαριστούν, σιγοβράστε τα κεφτεδάκια στη σάλτσα μαρινάρας για να εξασφαλίσετε ότι έχουν ψηθεί και ότι η σάλτσα θα κολλήσει στις γωνίες του κεφτέ.

Τι να σερβίρετε με κεφτεδάκια:

Τα σπαγγέτι και τα κεφτεδάκια είναι ένα κλασικό ζευγάρι, αλλά τα ιταλικά κεφτεδάκια είναι πιο ευέλικτα από αυτό. Σερβίρετε πάνω από πολέντα ή πουρέ πατάτας, από πάνω το τυρί και το ψήνετε μέχρι να ροδίσει, φτιάξτε τα σάντουιτς ή απλώς απολαύστε τα κατευθείαν από το τηγάνι!

ΑΠΟΔΟΣΕΙΣ:

3 ντουζίνες

ΧΡΟΝΟΣ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑΣ:

30 λεπτά

ΣΥΝΟΛΙΚΟΣ ΧΡΟΝΟΣ:

1 ώρα

CAL/SERV:

117

italika keftedakia b

Συστατικά

1 φλ. φρέσκια ψίχα ψωμιού

1/2 φλ. γάλα μη αποβουτυρωμένο

1 κιλό μοσχαρίσιος κιμάς

1/2 κιλό χοιρινό κιμά

1/2 κιλό λουκάνικο, αφαιρούνται τα περιβλήματα

1 μικρό ξερό κρεμμύδι, ψιλοκομμένο

3 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένες

Αλάτι

Φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι

2 μεγάλα αυγά, χτυπημένα να ομογενοποιηθούν

1 φλ. ψιλοτριμμένη παρμεζάνα, και επιπλέον για το σερβίρισμα

1/4 φλ. ψιλοκομμένο φρέσκο μαϊντανό, συν περισσότερος για το σερβίρισμα

2 κ.σ. έξτρα παρθένο ελαιόλαδο

1 (περίπου 1 κιλό.) βάζο ή σπιτική σάλτσα μαρινάρας

Εκτέλεση

Σε ένα μικρό μπολ, ανακατέψτε την ψίχα ψωμιού και το γάλα μέχρι να ενωθούν. Αφήστε να καθίσει για 15 λεπτά. Σε ένα μεγάλο μπολ, χρησιμοποιώντας τα χέρια σας, συνδυάστε το βόειο κρέας, το χοιρινό, το λουκάνικο, το κρεμμύδι και το σκόρδο. Αλατοπιπερώνετε. Ανακατέψτε απαλά με το μείγμα ψίχας ψωμιού, τα αυγά, την παρμεζάνα και τον μαϊντανό μέχρι να ενωθούν. Πλάθετε το μείγμα σε μπάλες.

Σε ένα μεγάλο τηγάνι με ψηλές πλευρές σε μέτρια φωτιά, ζεσταίνετε το λάδι. Χωρίζοντας σε παρτίδες, τηγανίστε τα κεφτεδάκια από όλες τις πλευρές για να σχηματιστεί κρούστα, περίπου 2 λεπτά ανά πλευρά. Μεταφέρετε σε ένα μεγάλο μπολ ή πιάτο.

Στο ίδιο τηγάνι σε μέτρια προς χαμηλή φωτιά, βάλτε τη σάλτσα να σιγοβράσει και, στη συνέχεια, επιστρέψτε τα κεφτεδάκια στο τηγάνι. Σκεπάζετε και σιγοβράζετε μέχρι να γίνουν οι κεφτέδες, περίπου 8 λεπτά ακόμα.

Πασπαλίστε τους κεφτέδες με περισσότερη παρμεζάνα και μαϊντανό.

empty alt

Πώς θα κάνεις το βούτυρο να μαλακώσει γρήγορα

Ίσως θέλεις να φτιάξεις ένα κέικ, αλλά ξέχασες να το βγάλεις εγκαίρως εκτός ψυγείου για να πάρει θερμοκρασία δωματίου.
empty alt

Πώς θα ψήσεις μια πατάτα στο φούρνο

Έχει υπερβολική ζέστη για να μπεις στη διαδικασία να μαγειρέψεις, αλλά δεν θέλεις να φας για μεσημεριανό (μία ακόμα) σαλάτα; Ψήσε μία πατάτα στο φούρνο.
empty alt

7 τρόποι να κάνεις οικονομία στα ψώνια σου

Αν τα ψώνια στο σουπερμάρκετ «στραγγίζουν» τον οικογενειακό προϋπολογισμό σου, κάνοντας κάποιες απλές αλλαγές στην καθημερινότητά σου μπορείς να τα μειώσεις αισθητά χωρίς να στερηθείς.
empty alt

Summer wine… and the living is easy

Το καλοκαίρι είναι η εποχή για τραπεζάκια έξω, χαλαρά πικνίκ, μπάρμπεκιου και δείπνο στο ύπαιθρο. Το καλοκαίρι έχει να κάνει με φρουτώδη, ανάλαφρα, αρωματικά, ζωηρά, και σπιρτώδη, φρέσκα λευκά, δροσιστικά ροζέ και ζουμερά, χυμώδη, διακριτικά κόκκινα.
empty alt

Πώς να φτιάξεις τη δική σου σπιτική λαγάνα

Ένα χρόνο μετά… με την πανδημία να έχει φέρει στα όριά του ακόμα και τον δημιουργικό εαυτό σου, αφού έχεις γίνει ειδική στο να φτιάχνεις και να ψήνεις ψωμί είσαι έτοιμη να περάσεις και σε πιο παραδοσιακά αρτοαπαρασκευάσματα.
empty alt

Dalgona Coffee ή Dalgona Martini – δες πώς να φτιάξεις και τα δύο

Ο καφές Dalgona—ξεκίνησε ως τάση Tik Tok και τώρα έχει εκραγεί σε όλο το διαδίκτυο ως το It-Drink της στιγμής, ιδιαίτερα από την στιγμή που η λέξη dalgona έγινε ακόμα πιο διάσημη μετά την τεράστια επιτυχία που γνωρίζουν παγκοσμίως τo Squid Game.
empty alt

Marzipan – ένα γλυκό θαύμα φτιαγμένο από αμύγδαλα

Το Marzipan, μια νόστιμη και ελαφριά λιχουδιά από έναν αρκετά ασυνήθιστο συνδυασμό ζάχαρης και ψίχας αμυγδάλου, συχνά τονισμένο με εκχύλισμα αμυγδάλου.
empty alt

Μοσχαράκι marsala

Όταν σκεφτόμαστε συνταγές σχετικές με τη marsala, το πιο κλασικό πιάτο που έρχεται στο μυαλό μας είναι συνήθως με κοτόπουλο.
Back To Top