Οι δημοσιογράφοι της Telegraph ταξιδεύουν, δοκιμάζουν, γεύονται και αποφασίζουν ποια είναι τα πιάτα που δεν πρέπει να χάσει ένα ταξιδιώτης όταν έρθει στη χώρα μας.

Οι δημοσιογράφοι της Telegraph ταξιδεύουν, δοκιμάζουν, γεύονται και αποφασίζουν ποια είναι τα πιάτα που δεν πρέπει να χάσει ένα ταξιδιώτης όταν έρθει στη χώρα μας. Είσαι περίεργη να τα διαβάσεις;

1.Ταραμοσαλάτα: Μάλιστα προτείνουν την σπιτική η οποία είναι μακράν καλύτερη από αυτή που πωλείται στα σούπερ μάρκετ. Πού θα την απολαύσεις; Μετά το μπάνιο σου στον Άγιο Σώστη, στη Μύκονο, στην ταβέρνα της Κικής.

2.Κολοκυθοκεφτέδες: Ιδανικό πιάτο για τους χορτοφάγους, θα το φας στην Κρήτη, στο Ταμάμ στα Χανιά.

3.Τοματοκεφτέδες: Στον Πύργο της Σαντορίνης, στην Πηνελόπη.

4.Φρέσκο ψάρι: Αναφέρουν χαρακτηριστικά ότι στην Ελλάδα τρώμε φρέσκο ψάρι εδώ και… 11.000 χρόνια, σύμφωνα με τους αρχαιολόγους. Και προτείνουν να το γευτούμε στο Βαρούλκο του Λευτέρη Λαζάρου, με λαδάκι και λεμονάκι.

5.Μουσακάς: Όχι που θα έλειπε! Στην Κληματαριά στην Αθήνα, όπου μπορείς να κάνεις και μαθήματα μαγειρικής και να μάθεις να φτιάχνεις μόνη σου ένα από τα πλέον παραδοσιακά μας πιάτα. Αλλά και στον Κουκούμαβλο στην Σαντορίνη, για μια πιο μοντέρνα εκδοχή του πιάτου.

6.Παστιτσάδα: Το κερκυραϊκό πιάτο με τις βενετσιάνικες ρίζες θα το φας στην Κέρκυρα, φυσικά, στο Rex ή στο Etrusco του Έκτορα Μποτρίνι.

7.Αρνί κλέφτικο: Θα βρεις αμέτρητες παραλλαγές του πιάτου αυτού, που θα το απολαύσεις στις ταβέρνες του Μετσόβου.

8.Χωριάτικη σαλάτα: Στης Λέλας στην Καρδαμύλη με αυθεντική φέτα και ελιές Καλαμάτας ή στο Funky Gourmet στην Αθήνα για ένα σύγχρονο twist.

9.Μπουγάτσα: Στη Θεσσαλονίκη, φυσικά.

10.Λουκουμάδες: Στο Αιγαίον στην Πανεπιστημίου, που ειδικεύονται στη λιχουδιά από το 1926.

empty alt

Ας ξαναδούμε τα φυτικά λιπαρά

Πόσο αθώα είναι τελικά τα φυτικά λιπαρά; Οι μέχρι τώρα έρευνες έχουν δείξει ότι η αυξημένη κατανάλωση τους μπορεί να μειώνει τα επίπεδα χοληστερόλης στο αίμα.
empty alt

Γιατί τελευταία τα βλέπουμε όλα μαύρα στο φαγητό μας;

Συνήθως οι διατροφολόγοι μας συμβουλεύουν να καταναλώνουμε τροφές σε όλα τα χρώματα του ουράνιου τόξου, αν θέλουμε να παίρνουμε όλα τα απαραίτητα θρεπτικά στοιχεία αλλά και να εμπλουτίζουμε την γκάμα των γεύσεών μας.
empty alt

Μπορώ να αντικαταστήσω το αλεύρι για όλες τις χρήσεις με αλεύρι ολικής άλεσης;

Αν σκέφτεσαι να αντικαταστήσεις σε μια συνταγή το αλεύρι για όλες τις χρήσεις με αλεύρι ολικής άλεσης, είτε για λόγους υγείας είτε επειδή, απλά, υπάρχει μόνο το δεύτερο στα ντουλάπια σου, τι κάνεις; Σε γενικές γραμμές, αντικαθιστώντας το λευκό αλεύρι με αλεύρι ολικής άλεσης το αποτέλεσμα είναι πιο […]
empty alt

Bruschetta time…

  Τίποτα δεν «καλωσορίζει» το καλοκαίρι όπως η… μπρουσκέτα. Αν και μπορεί να ακούγεται περίεργο, αλλά το να τρίψεις το φρυγανισμένο ψωμί με σκόρδο θα απογειώσει το γευστικό του αποτέλεσμα.
empty alt

Freeze! Αποστολή: Μπανάνες στην κατάψυξη

  Καλοκαίρι κι είναι η καλύτερη εποχή για να βάλεις τις μπανάνες στον… πάγο! Οι μπανάνες είναι φθηνές, διαθέσιμες καθ’ όλη τη διάρκεια του έτους και είναι πάντα ευχάριστες.
empty alt

Σολομός Τοσκάνης – μια εύκολη συνταγή που θα σε ενθουσιάσει

Το φιλέτο σολομού είναι μια επιλογή που μπορεί να γίνει μια εξαιρετική αφορμή για πειραματισμούς και δεν βαριόμαστε ποτέ να δοκιμάσουμε μια νέα συνταγή.
empty alt

Panettone: Χριστούγεννα με γεύση ιταλική

Αν θέλεις να δώσεις στις διακοπές των Χριστουγέννων λίγο αέρα ιταλικής γιορτινής ατμόσφαιρας, αυτή η κλασική ιταλική συνταγή Panettone είναι η τέλεια ελαφριά, αφράτη νόστιμη συνταγή για το καταφέρεις! Τι είναι το Pannetone Αυτή είναι μια κλασική ιταλική συνταγή από το Μιλάνο της Ιταλίας και...
empty alt

Barbie Cocktail: μια συνταγή για να μπεις στον μεθυστικά ροζ κόσμο της

H Barbie έχει αυτή την εποχή την τιμητική της και σε κερνάει το κοκτέιλ της

Back To Top