Οι δημοσιογράφοι της Telegraph ταξιδεύουν, δοκιμάζουν, γεύονται και αποφασίζουν ποια είναι τα πιάτα που δεν πρέπει να χάσει ένα ταξιδιώτης όταν έρθει στη χώρα μας.

Οι δημοσιογράφοι της Telegraph ταξιδεύουν, δοκιμάζουν, γεύονται και αποφασίζουν ποια είναι τα πιάτα που δεν πρέπει να χάσει ένα ταξιδιώτης όταν έρθει στη χώρα μας. Είσαι περίεργη να τα διαβάσεις;

1.Ταραμοσαλάτα: Μάλιστα προτείνουν την σπιτική η οποία είναι μακράν καλύτερη από αυτή που πωλείται στα σούπερ μάρκετ. Πού θα την απολαύσεις; Μετά το μπάνιο σου στον Άγιο Σώστη, στη Μύκονο, στην ταβέρνα της Κικής.

2.Κολοκυθοκεφτέδες: Ιδανικό πιάτο για τους χορτοφάγους, θα το φας στην Κρήτη, στο Ταμάμ στα Χανιά.

3.Τοματοκεφτέδες: Στον Πύργο της Σαντορίνης, στην Πηνελόπη.

4.Φρέσκο ψάρι: Αναφέρουν χαρακτηριστικά ότι στην Ελλάδα τρώμε φρέσκο ψάρι εδώ και… 11.000 χρόνια, σύμφωνα με τους αρχαιολόγους. Και προτείνουν να το γευτούμε στο Βαρούλκο του Λευτέρη Λαζάρου, με λαδάκι και λεμονάκι.

5.Μουσακάς: Όχι που θα έλειπε! Στην Κληματαριά στην Αθήνα, όπου μπορείς να κάνεις και μαθήματα μαγειρικής και να μάθεις να φτιάχνεις μόνη σου ένα από τα πλέον παραδοσιακά μας πιάτα. Αλλά και στον Κουκούμαβλο στην Σαντορίνη, για μια πιο μοντέρνα εκδοχή του πιάτου.

6.Παστιτσάδα: Το κερκυραϊκό πιάτο με τις βενετσιάνικες ρίζες θα το φας στην Κέρκυρα, φυσικά, στο Rex ή στο Etrusco του Έκτορα Μποτρίνι.

7.Αρνί κλέφτικο: Θα βρεις αμέτρητες παραλλαγές του πιάτου αυτού, που θα το απολαύσεις στις ταβέρνες του Μετσόβου.

8.Χωριάτικη σαλάτα: Στης Λέλας στην Καρδαμύλη με αυθεντική φέτα και ελιές Καλαμάτας ή στο Funky Gourmet στην Αθήνα για ένα σύγχρονο twist.

9.Μπουγάτσα: Στη Θεσσαλονίκη, φυσικά.

10.Λουκουμάδες: Στο Αιγαίον στην Πανεπιστημίου, που ειδικεύονται στη λιχουδιά από το 1926.

empty alt

Σας εκνευρίζει όταν οι άλλοι μασάνε με θόρυβο; Υπάρχει λόγος!

Εκνευρίζεστε στα όρια της οργής ή αηδιάζετε όταν κάποιος που κάθεται δίπλα σας μασάει; Σας ανεβαίνει το αίμα στο κεφάλι όταν παίζει κάποιος το στυλό του; Όχι δεν είστε παράξενος, ούτε ο μόνος που νιώθει έτσι.
empty alt

Marie Harel: 256 χρόνια από τη γέννηση της γυναίκας που παρασκεύασε το Καμαμπέρ

Πίσω από το τυρί με το λευκό περίβλημα και την έντονη μυρωδιά, που είτε τη μισείς είτε τη λατρεύεις, κρύβεται η ιστορία μας γυναίκας, της Marie Harel.
empty alt

Πώς θα φτιάξεις ένα νόστιμο και εύκολο στη μεταφορά σάντουιτς

Όσο νόστιμο μπορεί να είναι ένα σάντουιτς, άλλο τόσο μπελάς μπορεί να γίνει, λερώνοντας τα ρούχα σου με σάλτσες και ντομάτα και γεμίζοντας το γραφείο ψίχουλα.
empty alt

Πώς θα φτιάξεις ρύζι από οποιοδήποτε λαχανικό

Ίσως στο πρόγραμμα διατροφής που ακολουθείς να προτείνεται σε κάποια συνταγή να αντικαταστήσεις το λευκό ρύζι με ρύζι από λαχανικά.
empty alt

Πέντε κανόνες για το μαγείρεμα των ζυμαρικών

Έτσι θα γίνουν τόσο νόστιμα όσο εκείνα  που είχες δοκιμάσει σε αυθεντική ιταλική τρατορία.
empty alt

Πώς ο κορωνοϊός εμπνέει την παγκόσμια…ζαχαροπλαστική!

Το χιούμορ κι η φαντασία είναι πάντα τρόποι να αντεπεξέρχεται κανείς στις δύσκολες καταστάσεις. Έτσι και τώρα ζαχαροπλάστες απ’ όλο τον κόσμο επιστράτευσαν τη φαντασία και το χιούμορ τους για να αντιμετωπίσουν με τα δικά τους όπλα την πανδημία του κορωνοϊού.
empty alt

Αχλάδια στον φούρνο… ένα υγιεινό γλυκό-σνακ όλο απόλαυση

Γιατί τα μήλα πρέπει να έχουν όλη τη λάμψη και τη δόξα αυτή την εποχή; Ζουμερά αχλάδια, κανέλα και μπισκότα τζίντζερ κάνουν έναν θεϊκό συνδυασμό σε αυτό το απολαυστικό επιδόρπιο! Και απαιτώντας μόνο έξι συστατικά και μερικά βήματα, είναι τέλειο ακόμα και για σεφ που πρωτοεμφανίζονται.
empty alt

Χρυσοί Σκούφοι 2023 - Άλλη μια φορά μεγάλος νικητής ο Έκτορας Μποτρίνι

30 Χρόνια Χρυσοί Σκούφοι: Με μεγάλο νικητή για ακόμα μία χρονιά τον Έκτορα Μποτρίνι απονεμήθηκαν το βράδυ της Δευτέρας οι Χρυσοί Σκούφοι.
Back To Top